Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aileler ile ilgili analizler ve sorular

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Aileler ile ilgili analizler ve sorular

21 yaşındayım dolayısıyla anne-baba ne demek bunu bilmiyorum fakat bir çocuğun nasıl yetiştirilmesi gerektiğini iyi bilenlerdenim.

analiz:BABANIN ÇOCUĞUYLA OYUN OYNAMASI ONUNLA VAKİT GEÇİRDİĞİ ANLAMINA GELMEZ.

sorum ise: Toplumumuzda bebeklere karşı ayrı bir hassaslık vardır. bu onların masumluğuyla ve küçüklüğüyle alakalı bir durumdur. bebek yavaş yavaş büyüdüğünde bu ilgi azalır, Problemler artmaya başlar. Acaba biz çocuk yaparken hep küçük haliyle seveceğimiz için mi yapıyoruz? (dediğim gibi anne- baba ne demek bunu bilmiyorum)

Aklıma bu soruların başka bi'soru getirdi... Sanki bu soruların ... çocuğu olan başka birileriyle ilgili de; sen de olaya sonradan dahil olacakmışsın da; ne yapmalıyım acaba sorusuna doğru gidiyor gibi geldi bana...

Doğrusu nedir sen söyle??? ki; cevaplarımızın bi'yardımı olsun sana...

Yorum

bebekkende sorun var
      çocuğun altını temizlemek
      ona göz kulak olmak ne de olsa çocuk anne babaya muhtaç

Yorum

bana gore cogu insan bilincsizce cocuk sahibi oluyor cocugu isteyip istemediklerini dusunmeden maddi durumlarini dusunmeden cocugun yasayacagi cevredeki psikolojiyi dusunmeden en azindan benim annem babam bunlarin hicbirini dusunmeden olmusum ben sonrada iste boyle rahatsizliklar oluyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Superficielle
          Baba cocuguyla oyun oynarken onunla vakit gecirmiyorsa ne yapmasi lazim? O zaman sinemaya ya da gezintiye ciktigindada mi vakit gecirmemis oluyor ? Ne yapilmasi lazim size gore?
          işin gerçek kısmı şu: yukarıdaki analizim kendi tecrübelerimden çıkarttığımdır. özel okullara gittim özel dersler aldım ailemle de çok vakit geçirdik fakat asıl problem onların benim ne demek istediklerimi ANLAMAMASIYDI. sonra çevremdeki sokaktaki ailelerin çocuklarına karşı nasıl davrandığına baktım.

AİLE1: HERŞEYE SAHİPSİN DAHA NİYE PROBLEM ÇIKARTIYORSUN?
          AİLE2: (çocuk hastane ortamındadır örnek) İKİ DAKİKA ŞURAYA OTURDA SORUN ÇIKARTMA!

tüm bunlar olan şeyler peki OLMASI GEREKEN nedir?

AİLE1: oğlum gün boyu çalışıyoruz bu yüzden yorgun olduğumuz içinde seni anlayamayabiliyoruz bunun için özür dileriz. ne desen haklısın. senin ne kadar açık sözlü olduğunu bildiğimiz içinde canının niye sıkıldığını bizimle paylaşmanı istiyoruz çünkü seni çok seviyoruz. (dediğinde çocuk hem ailesini anlayacak hemde sevildiğini ve anlaşılmak istediğini öğrenince rahat bir şekilde ifade edecektir.)

AİLE2:kızım biliyorum burası çok sıkıcı bir yer sen de sıkılıyorsun bunun farkındayız ama doktora da gitmemiz gerekiyor yoksa hasta oluruz değil mi? bak orada yaşlı amacalar var git hadi onların yanına sohbet et, tanış ama sessiz konuş ki başkalarını rahatsız etmeyelim değil mi? sen çok akıllı çok sevimli bir kızsın seni çok seviyoruz

AİLE2'de çocuk hem burada kalmanın neden zorunlu olduğunu anladı hem de ailesine sıkıldığını anlattığını fark etti hemde ailesi sıkıntısına çözüm buldu. üstelik örneklerdeki gibi kendisini SORUN olarak görmeyip kendisine seçenekler oluşturuldu.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ELizz View Post
            Aklıma bu soruların başka bi'soru getirdi... Sanki bu soruların ... çocuğu olan başka birileriyle ilgili de; sen de olaya sonradan dahil olacakmışsın da; ne yapmalıyım acaba sorusuna doğru gidiyor gibi geldi bana...

Doğrusu nedir sen söyle??? ki; cevaplarımızın bi'yardımı olsun sana...
            az öncede belirttiğim gibi tecrübelerimi ve başka insanlardan gözlemlerimi de sizlere aktararak belki faydalı olmuşumdur umuduna girdim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: masalsı View Post
              bebekkende sorun var
              çocuğun altını temizlemek
              ona göz kulak olmak ne de olsa çocuk anne babaya muhtaç
              sorunlar her zaman her yerde var mesele yaklaşım tarzımız

Yorum

Orjinal yazı sahibi: şükranm View Post
                bana gore cogu insan bilincsizce cocuk sahibi oluyor cocugu isteyip istemediklerini dusunmeden maddi durumlarini dusunmeden cocugun yasayacagi cevredeki psikolojiyi dusunmeden en azindan benim annem babam bunlarin hicbirini dusunmeden olmusum ben sonrada iste boyle rahatsizliklar oluyor
                evet şükran benimde demek istediğim bu. bilinçsiz çocuk sahibi olmak illa belli bir yöreye veya gruba ait değildir. elit dediğimiz yada okumuş dediğimiz insanlarda bu hatayı yapabilmektedirler. aramızda çocuk sahibi olan varsa onu da anlamak isterim çocuk yaparken hep bebek kalacakmış gibi düşündüğü için mi yapıyor yoksa başka bir sebeple mi? ya da gerçekten insan neden çocuk yapar?

Yorum

Admin benim forumda bütün yazdiğim mesajlari silermisin??? Ben silemiyorum.sil denen yer yok.

Yorum

üst tarafta bi yerlerde o iyice bak görürsün

Yorum

kimse kimsenin istediği gibi düşünemez ki. Misal anne baba da oğlum yada kızım şöyle otursa şöyle davransa şöyle beni anlasa ben söylemeden benim ne demek istediğimi anlasa diye bekler. Karşındakinin nasıl düşündüğünü anlayamadığımız içinde onun istediği gibi davranamayız.
                      Hayata Nasıl Bakarsanız Oyle Gorursunuz.<br />Mutlu ve Umutlu Bakmanız Dileğiyle.......

Yorum

Neyazık ki dünyaya getirdiğin kişiyi olduğu gibi kabul etmek zorundasınızdır...
                        Ebeveyn açısından hayatın handikaplarından biri.

Çocuk açısından kader...

Yorum

"Bütün mutlu aileler birbirine benzer, mutsuz olan her aile de mutsuzluğunu kendine göre yaşar." (Tolstoy)
                          ''People who don't know me think I'm quiet, people who do wish I was.''

Yorum

mutlu olmak hikaye tamamen boş bir dunyada yasıyoruz ben böyle giderse intihar edicem........

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 34rbk21 View Post
                              mutlu olmak hikaye tamamen boş bir dunyada yasıyoruz ben böyle giderse intihar edicem........
                              Dostum unut intiharı yakışmıyor ya. Ne derdin var paylaşabilrsin özelden. dinlerim bak,elimden geldiğincede yardımcı olurum.

Yorum

İşleniyor...
                              X