Sizce ben otizme benziyo muyum, yazdıklarımdan öyle bişey anlaşılıyor mu ??
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Otizm
Collapse
X
-
Delilikle otizmin ne ilgisi var anlamadım.. ben deli miyim yani onu mu demek istiyosunuz ?Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::. View PostBir deli deli olduğunu sorguluyorsa deli değildir
sende otiz mi sorguluyorsan korkma yok.Ama yazıların ilgi çekmek için açılmış sallamasyon konular gibi duruyor.Last edited by DoctorX; 04-12-2014, 03:00 PM."Ben anlamadığım şeyleri ciddiye almam."
Yorum
-
Otizm de içe kapanma gibi şeyler görülebilir ama önceden de dediğim gibi şizofreniden ayırt edilmesi çok kolaydır. Bir kere başlangıç yaşı 3 yaş öncesidir. İlk 3 yıl da yakalanırsınız bu hastalığa. İkisinin tanı kriterleri arasında dağlar kadar fark var. Halüsinasyon ve kafanızın içinde sesler duyma gibi belirtileriniz yoksa korkmayınız
Psikolog.
Yorum
-
. Halüsinasyon ve kafanızın içinde sesler duyma gibi belirtileriniz yoksa korkmayınız
şizofreni hastalığında halusinasyonlar ve hezeyanlar başlamadan çok önce otistik belirtiler(içe kapanma,sosyal izolasyon) ve bilişsel yeti kayıpları görülebilir.Hasta klinik olarak depresyon,okb,sosyal fobi gibi tanılarla vakit ve para kaybeder.
Yorum
-
O şekilde konuşacak olursak neredeyse 20-30 hastalıkla otizm arasında bağlantı kurarız. Depresyon, sosyal fobi agorafobi, OKB, hepsnde bu saydığınız ikisi görülebilir. Ama otizm gidipte şizofreniyi tetiklemez. Semptomları benzer olabilir sadece. Dediğim gibi otizm ilk 3 yaşta çıkan bir hastalık. Zaten kişi 30 yaşındaysa bu bilinir.Orjinal yazı sahibi: BİTOPERTİN View Post. Halüsinasyon ve kafanızın içinde sesler duyma gibi belirtileriniz yoksa korkmayınız
şizofreni hastalığında halusinasyonlar ve hezeyanlar başlamadan çok önce otistik belirtiler(içe kapanma,sosyal izolasyon) ve bilişsel yeti kayıpları görülebilir.Hasta klinik olarak depresyon,okb,sosyal fobi gibi tanılarla vakit ve para kaybeder.Psikolog.
Yorum

Yorum