Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Asperger Sendromu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Asperger Sendromu

Asperger sendromu, sınırlı sosyal etkileşim, kısıtlı ve yinelenen davranışlar gibi karakteristik özellikler gösteren, otistik spektrum dahilindeki bir beyin gelişim bozukluğudur. Günümüzde Asperger Sendromu için tam bir tedavi yöntemi olmasada çoğu çocuk uzmanların yardımıyla gelişimlerinde ilerlemeler gösterebilmektedir. Uzman yardımıyla gelişimlerinde ilerleme sağlayan çocukların %20'si, yetişkin bir birey haline geldiklerinde, Asperger Sendromu tanısı konulamayacak kadar belirtilerde azalma göstermektedirler (Alıntı).

Bu haberi okuyunca doğru buldum ve ben de birşeyler ilave etmek istedim. Gerçekten de eğer şans eseri çocuk zekiyse, ailesi bilinçli ise ve uzman yardımı alıınırsa çok büyük bir ilerleme sağlanıyor.
    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Orjinal yazı sahibi: ilksen
    einstein de bu bozukluğun olduğu söyleniyor..sosyal olamama, ve sürekli tekrarlayan kelimeler, saplantılı takıntılar...vs..
    ancak bu hastalığı kişi özellikle zeki bir ansan sa anlaşılması neredeyse imkansızmış fakat en önmeli eksiklikleri empati yetilerinin yoksunluğuymuş..öyle ki ciddi bir feleket yaşıyorken bile siz onlar "iyi de banane" bakışlarıyla kan dondurabilirlermiş..
    yaşama karşı donuk bakışlar, yerinde olmayan jestler mimikler de dışarıdan fark edilebilir özellikleriymiş.. diğer taraftan, sözsel olarak ifade edilmeyen hiç bir duyguyu anlayamaz halde oluşları, sosyal yaşamın içinde fark edilmeden yaşayabilmesini imkansızlaştırıyor gibi..
    ama yine de en azından -mış gibi yapmayı, öğrenebilirler..
    gerçekten de kötü haberler karşısında gülebiliyor veya üzülmeyebiliyorlar. birinin üzüntüsüne ortak olamayıp ilgisizmiş gibi davranabiliyorlar. ama bunların hepsi öğrenilebilir. yani normal bir çocuğun çevresini gözlemleyerek öğrendiği davranış biçimlerini siz sonradan adım adım veriyorsunuz.
    yoğun bir tedavi ve terapi + ailenin çok bilinçli olması sayesinde duyguları tek tek öğrenebiliyorlar evet bu çok meşakkatli bir iş ama bir insanı topluma kazandırmaksa amaç uğraşmaya eğer.. hele sonuçları aldığınızı görebiliyorsanız ne büyük bir mutluluk.
    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

"mizahı, ironiyi, imayı ..vs algıladığımız bir tarafı var ve işte asperger sendromunda bu baskın olmayan taraf işlevini gerçekleştiremiyor dolayısıyla gayet iyi çalışan diğer bölümlerin desteğiyle buradaki işlevsevsizlik asgariye indirilebilir"

Harikasın, çok güzel ifade etmişsin. Aynen öyle.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: koc_burcu
        ilgisiz olmaları belki de nasıl davranacaklarını bilmedikleri içindir..belki de herkesten daha çok üzülüyolardır ama gösteremiyor olabilirler..
        zaten yazımda da belirtmişim, nasıl davranacağını bilmedikleri için ilgisiz gibi duruyorlar veya yanlış bir davranış sergiliyorlar.
        her duyguyu her davranışı öğreterek onları hayata kazandırmak, diğer normal bireyler arasında hiç bir eksiklikleri yokmuş gibi yaşamalarını sağlamak mümkün.

Yorum

İşleniyor...
        X