Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Etkİlİ ve akici konuŞamiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Etkİlİ ve akici konuŞamiyorum

Merhabalar ilk öncelikle . BEN 17 YAŞINDAYIM . Arkadaşlarımla konuştuklarımda etkisiz kalıyorum ve fazla önemsenmiyorum. Konuşurken ii cümleler kuramıyorum. Güzel bi söz sölesem bile komik duruma düşüyorum. Bu durum beni çok etkiledi. Artık fazla dışarı çıkmıyorum. Kitab okumayada başladım. Ailem arada baskı kuruyor. Onlara sert tepkı veriyorum. Etrafımdakilerin benle ilgili düşünceleri önemsemiyorum. İnsanlarla tanışmak istemiyorum. Düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Öncelikle yapman gereken bol bol kitap okumak. Kitap okumak insanın konuşmasını inanılmaz bi derecede düzeltiyor.Karşındaki insanların seni komik bulması senin değil onların sorunu. Dışarı çıkmayıp yeni arkadaşlar edinmeyerek çevrendekilere değil bizzat kendine zarar veriyorsun. Dışarı çıkıp gez, dolaş yeni arkadaşlıklar edin bunlar sana çok iyi gelecek.
    Fırtınalara, ayazlara alışkınız biz.
    Yeter ki, sırtımızdan vurmasın dost bildiğimiz..

Yorum

Sf olabilir uzmana gittinmi önceden?
      3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: shondes View Post
        Sf olabilir uzmana gittinmi önceden?
        Evt war ama gitmekten çekiniyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Searos View Post
          Evt war ama gitmekten çekiniyorum
          bnce gitmen daha iyi, ilaç tedavisi ve terapiyle yol alabilirisn belki...
          3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

psikiyatre gitmelisin.

Yorum

aynen ben de insanlarla tabışmak istemiyorum ama tanışıyorum : )

özgüvenini geliştirmek lazım

diksiyon kursuna git
              "Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum

Yorum

insan kendi de çözebilir bişeyleri ya hemen her ota psikyatr dememek lazım
                "Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum

Yorum

Türkiyede etkili ve akıcı konuşmayı becerebilen toplasan kaç insan vardır ki?Etkili konuşmanın ve diksiyon egitimini alan bir çok tv spikerinin bile durumu bence tartışılır.Türkücü ingilizcesinin popüler oldugu bir toplumda ve ortamda konuşma tarzınızı çokta dert etmeyin.Ha kendinizi geliştirmek istiyorsanız bol kitap okumak gelişiminize çok fayda saglar.Ne kadar çok okursanız o kadar çok söyleyecek fikriniz olur...
                  Last edited by adamgibiadam; 24-07-2012, 02:54 PM.
                  Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: XxXaspasiaXxX View Post
                    insan kendi de çözebilir bişeyleri ya hemen her ota psikyatr dememek lazım
                    sen okuyunca durumunda pek bi şey yok olarka gormussun ben okudugumda durumu pek iyi gorunmuyor olarak gormusum. deneyim bakıs farklılıgı falan.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: psikolojikuye View Post
                      sen okuyunca durumunda pek bi şey yok olarka gormussun ben okudugumda durumu pek iyi gorunmuyor olarak gormusum. deneyim bakıs farklılıgı falan.

abartma ya

Yorum

Orjinal yazı sahibi: XxXaspasiaXxX View Post
                        abartma ya
                        bi konu acılıyor zaten uye ne durumda bu tek konuyla anlamak zor ya geçer dicen ya doktora git dicen falan filan buyutulecek bi şey degil yani ne yazıldıgı forum burası bosver yani.

Yorum

hep kitap oku derler ama pratiğe dökemeyip, sürekli okuduktan sonra etkili konuşamaya ne kadar faydası olur bilmiyorum.. insanlarda iç içe olmak lazım. her şeyden önce iyi dinlemek lazım ki , ne diyeceğini bilesin. akıcı konuşup, boş konuşanlar da var çünkü onları dinlerken bir taraftan düşünmek, cümleyi kafanda toparlayıp, kendine güvenerek konuşman lazım. rahat olman lazım. insanlarda tanışmak istemeyip, onlardan kaçtığın sürece zorlanırsın. aksine olayın üstüne git, birincide olmaz ikinci de olmaz.üçüncü de başardığını görürsün
                          Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

arkadaslara kitap konusunda katılıyorum. bu hem kelime dağarcığını zenginleştirecek, hem kültürünü..

diksiyon için sesli okumanda fayda var.

psikiyatriste değil ama psikoloğa gitmeni de öneririm. bir kez git en azından bakalım ne diyecek...

Yorum

Bende 17 yaşındayım. Aynı sorun bendede var. Konuşurken düşündüklerimi aktaramıyorum. Düzgün cümle kuramıyorum . Buda özgüvenimin eksilmesine neden oluyor. Bende kitap okumuyorum. Ama arkadaşlarımla hep iletişim içindeyim. Bazıları konuşma konuşarak gelişir diyorlar. Bazılarıda kitap okuyarak.

Yorum

İşleniyor...
                              X