Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kekemelik........

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kekemelik........

Arkadaşlar Ben Kekemeyim Bundan Nasıl Kurtulabilirim.. Kendi Kendime Tedavi Edemezmiyim Fazla Ağır bi Vaka Değil....

dj-evindar@hotmail.com Ekleyin Ltfn...

tavsiyem anlatımı hoşuna giden roman, hihaye..vs bir kitap al. kitabı vurgu ve tonlamalara dikkat ederek sesli oku. bu çalışmayı günde yarımşar saat arayla 2 saat gibi bir sürede yap. aklıma gelen en iyi tavsiye buydu.
    ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Bence kendi kendine çok zor. Kekemelikle ilgili tedavi merkezleri var nerde, kaça bir araştırsana.
      Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Kekemeliğini tedavi ile en aza indirgeyebilirsin. Bunun için kendi kendine değil bu işin uzmanından yardım alarak yapmalısın.
        Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

slm;eğer kekemelkten kurtulmak istiyorsan kısa sürede bunun üzerinde çalışan kurumlara git ve ordaki kekemelerle konuş memnunlarsa sende git ,iyimsere katılıyorum,çok faydalı olucak kesinlikle diye düşünüyorum.

Yorum

Evet uzmandan yardım alarak iyi bir yol kat etmiş olursun...
            Mutluluk;beni sevmen kadar imkansız...

Yorum

ben 8. sınıfa gidiyorum dediğim kelimeyi unutuyor ve tekrarlıyorum bu yüzden hiç arkadaşım yok ve konuşacak kimse de yok bu yüz de yavaş yavaş kekelemeye başlıyorum bundan dolayı kimse benimle konuşmuyor artık kimse arkadaşım değil bana beni sinir ediyorsun diyorlar ama ben nasıl konuşacağımı bilmiyorum beni yanlarına almıyorlar bu beni üzüyor 6.sınıftayken sıkıntılı konuştuğumdan hocalarım benim dediğimi anlamazdı ne yapacağımı artık hiç bilmiyorum:22: çok kötümserim
              Last edited by good123; 15-09-2011, 11:42 AM.

Yorum

Merhaba arkadaşlar biraz geç oldu ama yine de cevap yazayım. Kekemelik gibi konuşma bozukluklarının giderilmesi için diksiyon kursuna gitmenizi şiddetle tavsiye ederim. Konuşma bozukluğundaki sebep yüz kaslarınızın tembelliğidir. Diksiyon kursunda bu kaslarla ilgili egzersizler öğrenip bunları uyguluyorsunuz. Daha sonra kolayından zora tekerlemeler sayesinde kekemeliği bırakın, milletin dilinin sürçtüğü yerde siz su gibi konuşacak seviyeye geleceksiniz. Diğer yandan çeşitli konularda sunumlar yapacaksınız ve özgüveninizin yerine geldiğini hissedeceksiniz. Bu konunun biraz kişisel gelişime de kayması ve hocanın ders içinde kişisel gelişimle ilgili de bilgiler sunması, dikkat testleri gibi çok yönlü gelişim de cabası. Kekemeliğin en iyi çözümü diksiyon kursudur arkadaşlar. Ben de kekemeydim, sürekli tekliyordum. Diksiyon kursuna gittim. Şu anda su gibi konuşuyorum. Kekemelik sorunu çekenlere diksiyon kursunu şiddetle tavsiye ederim.

Yorum

İşleniyor...
                X