Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Matematik ...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: *Ceu* View Post
    hiç sevmedim bu dersi..
    Üstünde durunca o kadar da sevilmeyecek duruma gelmiyor efendim. 2 yıllık çabamla 10 olan matematiğimi(eskiden 0 sayılıyordu), 80'lere 90'lara çıkarmayı başardım. Tabii özel ders aldım, hâlâ da alıyorum. Özel ders hocamla abla - kardeş gibi olduk adeta. Size tavsiyem, matematiği bırakmayın... NEVER! :RpS_laugh:
    "Ok ancak geri çekerek atılır. Hayat seni zorluklarla geri çekiyorsa, seni daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir."

Yorum

Neyin kafasını yaşıyorsun dostum sen ya. Kendine daha düzgün bir sorun bul ve gel. Senin yaratılışı, evreni, dünyayı sorgulaman lazım bu yaşta. Matematiğin 5 olsa da eksiktin.
      Orjinal yazı sahibi: HipHop-59 View Post
      Arkadaşlar benim derslerim iyi fakat şu matematikte daima takılırım.Bütün derslerimin 5 olupta matematiğimin bir geldiği zamanlar var.Ne kadar test yapsamda öğretmen ne kadar anlatsada anlamıyorum şu x leri sinir oluyorum.Zeka geriliğim mi var acaba benim ?

Yorum

Matematik öğrenmek için ona ilgi duyman ve sevmen lazım. Bir Tarih dersi sana sıkıcı gelse bile bolca dinlediğinde veya okuduğunda aşina olursun ancak Matematik sevilmeyince anlamsız bir sayılar ve bilinmeyenler bütünü oluveriyor. Mesela formüllerin ne işe yaradıklarını, gördüğün konunun hayatın hangi alanında kullanıldığını araştır.
        Ben çok çalışkan bir öğrenci değildim ve ezberlemekten nefret ederdim. Ancak mantığını öğrendiğimde Trigonometri gibi bir konuyu çok rahat öğrenip sorularını çözebiliyordum. Her formülün her tanımın ve işlemin gerçek hayatta basit karşılıkları var onu öğrenirsen eğlenebilirsin bile.

Matematik öğrenememen ya da çözememen zeka geriliğinin olduğunu göstermez. Mesela yabancı bir dili, atıyorum Fransızca'yı bilmeyen birinin zekasının geri olduğunu değil, Fransızca'yı öğrenmediğini düşünürüz. Matematik de yabancı bir dil gibi, doğru öğrenirsen bir yabancı dili anadilin gibi konuşuyormuşçasına Matematiği de doğuştan biliyormuş gibi yaparsın.

Yorum

Matematik çok keyiflidir aslında ama seveni azdır.
          Ben cok severim..ders verdiğimde oldu.
          sayısal zekası daha düşük olanlar zor anlıyor dogru. Ama eğitim müfredatı normal seviyedeki zekaya göre , gerçi son yıllarda eğitimin düzeyi iyice düştü.
          Yani kimse matematiği yapamıyor diye gerizekalı olmaz.. Müfredatlarımızda üstün zekalık bi durum yok. Matematigi yapan da zekası çok demek olmaz. eh diğerine göre biraz havalı olur o kadar.

Ayrıca matematik , yüzmek ; bisiklete binmek gibidir. Bir kere öğrendiğinizde bir daha unutmazsınız.
          temel matematik ,sayılardan dört işlemin temelinden itibaren iyice öğretilmeden diğer sınıflara geçildiğinden öğrenci zorlanıyor haliyle. Üniversite sınavına hazırlanan kişiye bölmenin ilkelerini öğretmeye çalışırsak ,ne başarı beklenir ki.

İyi bir matematik öğretmenine rastlamanız lazım..o da şansınıza artık..

Yorum

matemetiğim benimde berbat.hayatımda berbat geçti.belki matamatiğim iyi olmadığı içindir.

Yorum

Eğitim hayatında bir dersten başarısız olmak hiç bir anlama gelmiyor. Önemli olan hayatla ne kadar uyumlu olduğun. Benim matamatik fizik kimya gibi derslerim iyidi ne oldu sonucunda zeki olduğumu mu ispatladım hayır normal sosyal hayatı anlayamamışım şimdi büyük zorluk çekiyorum

Yorum

Bazıları çok saçmalamış sayısal değilsindir yada x leri sevmiyorum demişsin yani konudan sıkılıyorsundur ben öyleyim seversem yaparım zaten bu soruyu sorman sende zeka geriliği olmadığının kanıtıdır internetten duyup endişeye yaratma kendime bu Sitedede çok takılma.. Istersen başarırım Xleri sevmeye çalış

Yorum

İşleniyor...
                X