Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hastaneye gitmekten bıktım..yardımmm

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• hastaneye gitmekten bıktım..yardımmm

ben ilk depresyonla başlayan yolculuğuma duygu durum bozukluğu ve kişilik bölünmesiyle devam ettim.tam 5 senemi verdim.ewet çok güçlü bir insanım.hiç yılmadım.sürekli sürekli yeniden başladım.kolay mıydı ? hayır çok zordu.çok hatalar yaptım.geri dönüşü imkansız yollarda kaldım.ama bi yol hep buldum kendime.tabiki hep kendimde de değildim.kişilik bölünmesi yaşadığımdan ailem tarafından hastaneye yatmakta zorlandım.sahip olamıyorlardı bana.kendimi kaybedip hiç bilmediğim insanların yanında bulduğum oluodu.neyse hastane günlerim hayatımın en rezil günleriydi hastane yüzünden değil o psikoloji o hiçbirşey becerememe durumu çok kötüydü.ama o halde bile kimseyi dinlemedim ve okuluma sınavlara gittim.hastanede ders çalıştığım da oldu:9:
    hırslıydım ideallerim vardı.hayallerim..hepsini kaybettim.beni çok sewen bi ailem dostlarım ve sewgilim vardı.onlarda bıktılar benden.yeter artık diolar.ben kime yeter diycem onu merak ediyorum.çok yalnız kaldım ama umrumda diil.kendi kendime de yeterim..
    neyse konuyu çok uzattım bi sene oldu hastaneden çıkalı.cesaret edip hiç tekrar gidemedim hastaneye.şimdi kpssye sardırdım.5 aydır deli gibi çalışıordum ki ertelendi.beynimde uyuşmalar kulağımda zonklamalar kolumda uyuşmalar başladı.nörolaga gittim.psikolojik stres tabanlı dedi.ben efexor 150 kullanıyordum.acı eşiği yüksek bi ilaç bu bunda böle acı çekiosan ciddi bi stres yaşıosun dedi bence doktorunla görüş ilacını yükselt dedi.doktorum da yükseltelim dedi ve 4 gündür 300 içiorm ama uyuştum resmen okuduğum şeyi anlayamıyorum.
    DERS ÇALIŞMAM LAZIM ARKADAŞLAR..YOKSA DELİRCEM.Bİ KERE DAHA YENİLMEK İSTEMİYORUM BU HASTALIĞA.300 İÇEN ARKADAŞLAR VARSA BİLGİ VEREBİLİR Mİ HEP BÖLE Mİ.YANİ BEYİN UYUŞUK VE OKUDUĞUNU ANLAYAMAYACAK DURUMDA MI...
    HÜKÜMSÜZDÜR HÜKÜMLERİM...

Efexorun ağır ilaç olduğunu biliyorum başka bir bilgim yok bilgisi olanlar yazacaktır bekleyelim...
    Her şey güzel olacak...

Yorum

Canım efexor cok ağır bi ilaç...Bana da doktor bi ara vermişti ağır geldi bıraktım..Ama benim ciddi bi şeyim yoktu ,arada uyku problemi yaşıyordum..Herkesin bünyesi ve hastalığı farklı tabiii,bunu da gözönünd bulundur..Geçmişl olsun

Yorum

ilaçların çoğu beyni mahveder ki... aynı sorun bende de war... ben de paxil kullanmıstım...işte böle biz hep hayata rakiplerimizden geri başlıoruz... insanın adaletin bu mu dünya diyesi gelio napalım....

Yorum

hiç bitmiyo ki çile..tam kurtuldum diorm biyerlerden bişi çıkıo.5 yıl önce ilk doktora gittiğimde ve teshis konulduğunda doktor bana bu hastalık senin kamburun gibi ya anlaşmayı deniyceksin yada hep ondan kaçmaya çalışarak bi adım ilerleyemediğini göreceksin demişti.ama ben öle inatcı öle dediğim dediktim ki ozamanki bi çok hezeyanlardan kurtuldum.ama işte ilacı bırakamıyorum.bağımlılıktan diil.herşey altüst oluyor.şimdilerde de ağrılar çıldırtıcak beni.başım beynim kulağım başta olmak üzere tüm kaslarım isyan ediyo bana.nörolog stres dio anlayamadım ki ne biçim stres..BIKTIM YAAA...

Yorum

geçmiş olsun..
            hiçbir sağlık sorunu olmayanlarda bile sınav kaygıları ciddi problemler yapabiliyor..siz başka sorunlarla mücadele ederken yanında birde sınav ve stresini yüklenmişsiniz.İlaçlarla zor..kendinize zaman verseniz ,rahat bırakın ..önce sağlığınızı toparlamaya bakın..sonra derslere yönelin..hırs yapmadan biraz öylesine çalışın olmaz mı..
            psikolojik hastalıklarla başeetmek güç..insanın elinden pekçok şeyi alıp götürüyor ..insanlara ifade etmek zor birde tabi.görünür şeyler olsa herkes anlar..

Yorum

kimse kalmadı hayatımda bu hastalık sayesinde zaten.dert anlatmak zorunda diilim.hoş anlatsam da hiç anlaşılmadım ya.öss döneminde yaptım ben o dedigini aze ama 5 senedir yaşıorm.hayatımı da kurmak zorundayım.malum yapayalnızız bu hastalık sayesinde.birilerine yük olmak istemiyorum.çalışmam şart.çıldırmak üzereyim.yarın doktora gitmeye karar verdim.elim kolum bağlı acı çekiorm.belki o bana bi yol gösterir.ilaçlar fayda etmio.napıcam bilmiorm

Yorum

doktora kesinlikle gitmedlisin. senin 5 yıl olmuş benim tam 7 yıl oldu. artık kendi kendimin doktoru gibi oldum. ihtiyacım olduğunda doktora gidiyorum. yani ne zaman ihtiyacım olduğunu anlayabiliyorum. benim de çok ağır ilaçlarım oldu. ama atlattım. şu anda kullanmıyorum. doktorum bıraktırdı artık iyiyim diye. ondan ömce defalarca ilacı kendi başıma bıraktım ama hep daha kötüye gitti. bende kurallara uydum ve artık ilaç almıyorum. ama bu yine kafaları yemeyeceğim anlamına gelmiyor. bu hastalık ömür boyu benimle birlikte taşımak zorundayım. madem bana zarar veriyo onunla en az hasarla yaşamayı öğrenmeliyiz.
                KPSS olayına gelince ona bende yıllardır çalışıyorum ama olmuyor. inşallah bu sene olur diyorum. hayatımın büyük streslerini büyük olaylarını atlattım çok şükür. artık rahat olurum diye umuyorum. sende önce sağlığını düşün sonra sınavı.
                Not: ilaçlarını kendi kendine arttırıp azalma mutlaka doktoruna sor. Bazen çok duygusal davranıp irade dışına çıkılabiliyor. sevgiler.
                düştüysek kalkarız daha ölmedik ya

Yorum

doktorumla tlfda konuşup öle arttırdım canım.bende bu konuyla yakından ilgilenen biriyim ve mecburen tecrübelerim var.ilacı kafama göre bırakmam.doktorumu sürekli arayarak rahatsız etmek istemediğim için burda paylaştım.yan etkisi mi bu beyindeki uyuşukluk yoksa sürekli mi olucak die.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: janedoe
                    ben 150 mg efexor alıyorum
                    hakkında okuduklarım beni de panik etti
                    ama doktorum bu ilaç konusunda öyle ısrarcı ki kesin bir bildiği var diyorum
                    birden 2 katına çıkmadan yavaş yavaş arttırsan sanki yan etkileri daha çabuk ortadan kalkardı gibime geliyor
                    piyasada 37.5 mg lık formu bile var..
                    paniklemene gerek yok.herkesin rahatsızlığı , bulunduğu ortam ,yaşadıkları ve bundan nasıl etkilendiği farklıdır.ben çok stresli bi dönemden geçiorm.kendimle yüzleşiyorum.zor bi dönemdeyim.herkes kendine göre zor zamanlar geçirir tabi.ama bunlardan da farklı şekillerde etkilenir kimi az kimi çok.neyse çok uzattım ilaçlarına ve doktoruna güven tedaviye inan.herkesin bünyesi de farklı.ayrıca biz hassasız biraz biliosun.panik yapmamaya çalış
                    doktorum 300 mg a çıkardı ben ona güveniyorum.zor günler ama geçicek diye umuyorum..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lavinnya View Post
                      doktorum 300 mg a çıkardı ben ona güveniyorum.zor günler ama geçicek diye umuyorum..
                      300 mg mı.. ben bunu içsem mefta..

Yorum

Bende yıllarca Efexor kullandım.Beyni kontrol altına alan bir ilaç.Sizinde yazdığınız gibi hiç birşeyi düşünmenize,kafa yormanıza imkan vermiyor.Ben çareyi başka bir doktora gitmekle buldum.İlacı yavaş yavaş azalttım ve kurtuldum.İstersen doktorunu değiş yeni bir tedaviye başla...
                        Last edited by Nihann; 24-09-2010, 04:41 AM.
                        :th_cool:

Yorum

sürekli olmuyor. geçiyor biraz sabret.
                          düştüysek kalkarız daha ölmedik ya

Yorum

valla yapcak bişi yok insan herşeye alışıo daha bu hiç bişi öle ilaçlar içtim ki tmm ben öldüm kesin dediğim de oldu ama bak yaşıyorum.öle mefta demekle olmuo işte

Yorum

İşleniyor...
                            X