Duyuru

Collapse
No announcement yet.

lütfen yardımcı olun

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• lütfen yardımcı olun

mrb abilerım ve kardeşlerim sizlerden anlatacaklarım için akıl almak ıstıyorum lütfen bana akıl verin,ben 9 aylık evli biriyim,eşimde bipolar bozukluk varmış,evlenmeden önce bizden saklamışlar,evliliğimizin ilk haftalarında eşimin kendı kendıne konustuğunu fark ettim,neden konusuyorsun dediğimde sesler duyuyorum dedi,doktora götürdum bipolar olduğunu söyledi,bir anda gecıcek bır hastalık olmadığını izah etti,ilerliyen zamanlarda eşim benımle boşanmak istediğini söylemeye başladı ben hep saka sandım ama zamanla nıyetının cıddı olduğunu anladım,ama aldırmadım cunku rahatsızlığını öğrenmıştım,evliliğimizin 4. ayında hap içip intihar etmek istedi tesadüfen evde buldum 3 gun yoğun bakımda yattı,kendisine neden böle birşey yaptığını sorduğumda uyuyamadım içtim dedi,tabı bana inandırıcı gelmedi,bir akşam kendisine neden bana soğuksun dediğimde ben ablamın ve baskısından kurtulmak ıcın evet dedim dedi,yeri geldi en ufak tartısmada evden gitmek ıstedı,annemın ve babamın yanında ben ısınamadım dedi,2007 yılında ilk rahatsızlığı başlamış tanıda söyle yazıyor,, az uyuma aile bireylerıyle anlaşamama ve bırının kendıne büyü yaptığını söylüyormuş,yinede tüm bu olumsuzluklara rağmen ıyı olması için doktora götürdum,sıgara cay kahce ve kolayı doktor yasaklamasına rağmen içiyordu,bir anı bir anına uymuyordu,son zamanlar gunduzlerı akşama kadar uyuyordu ne evıyle nede benımle ılgılenemıyordu,bende boşanmaya karar verdım,suan mahkemeliğiz,lütfen akıl verın sizce ben yanlışmı yaptım ????
    AKLIMIN ODALARINDA MUHEBBETE MAHKUM PRANGALI DÜŞÜNCELERİM VAR........

öncelikle eşinize de size de geçmiş olsun. bipolar rahatsızlık ilaç ve dr. kontrolleriyle dengede tutulabilir ve yaşam standartları normal düzeyde seyreder.ama eşinizin size karşı duygularının gerçek nedeni hastalığımı o önemli .birlikte bir terapiste gittinizmi? eşinizi gerçekten seviyorsanız ona destek olmalısınız düzenli ilaç ve dr.kontrolü herşeyi halleder tabi eşinizin de iş birliği yapması gerekir.boşanmak kolay yol zor olan eşinizi anlamaya çalışıp karşılıklı olarak karar vermek bence iyi düşünün

Yorum

kesinlikle yanlış yaptın..
      yazını okurken çok duygulandım çünkü uzun yıllar önce annem aynı rahatsızlığa yakalanmıştı , sürekli sesler duyuyor ve onların söyledikleri herşeye inanıyordu...durduk yere bağırırdı siz bi planlar yapıosunuz die yani eşinle aynı rahatsızlığı yaşadı..

ben muskaya falan inanmazdım halam ve babam annemi hocaya götürdüler sana yemin ediyorum muskayı taktığı zaman hiç bişeyi yok normale dönüyodu , muskayı çıkardığı anda yine aynı sorunları yaşıyodu..biz önce psikiyatr a da götürdük haplar verdi ama annem içmemekte kararlıydı çok ısrar etmiştik iç diye ve bi gün bütün hapları içti ölümden döndü doktorlar umudu kesmişti yaşamaz demişlerdi..neyse iyileşti ve hocaya götürdük bu muskadan sonra tamamen iyi oldu...

bak kardeşim sen eşinle iyi günde kötü günde beraber olmaya yemin etmişsin , onun yanında olman , ona destek olman gerekirken sokağa atıyosun..şimdi sen kendine cevap ver acaba doğru mu yapıyosun ?

Yorum

birkaç doktora götürdum,genelde hastanında çabalaması lazım dediler,çay sıgara kahve kola gibi içecekleri yasaklamasına rağmen dinlemedi içti,9 ay elimden geleni yapmaya çalıştım,doktora götürüyorum hırcınlaşıyor,doktor bişe bilmiyor gibisinden seyler söylüyor,iki ara bi derede kaldım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayşeglk View Post
          kesinlikle yanlış yaptın..
          yazını okurken çok duygulandım çünkü uzun yıllar önce annem aynı rahatsızlığa yakalanmıştı , sürekli sesler duyuyor ve onların söyledikleri herşeye inanıyordu...durduk yere bağırırdı siz bi planlar yapıosunuz die yani eşinle aynı rahatsızlığı yaşadı..

ben muskaya falan inanmazdım halam ve babam annemi hocaya götürdüler sana yemin ediyorum muskayı taktığı zaman hiç bişeyi yok normale dönüyodu , muskayı çıkardığı anda yine aynı sorunları yaşıyodu..biz önce psikiyatr a da götürdük haplar verdi ama annem içmemekte kararlıydı çok ısrar etmiştik iç diye ve bi gün bütün hapları içti ölümden döndü doktorlar umudu kesmişti yaşamaz demişlerdi..neyse iyileşti ve hocaya götürdük bu muskadan sonra tamamen iyi oldu...

bak kardeşim sen eşinle iyi günde kötü günde beraber olmaya yemin etmişsin , onun yanında olman , ona destek olman gerekirken sokağa atıyosun..şimdi sen kendine cevap ver acaba doğru mu yapıyosun ?
          sana katılıyorum ama kafama takılan bişey var bende çok uzun yıllardr bipolar tedavisi görüyorum. gerçekten kocasını istemiyormu yoksa rahatsızlığından dolayımı böyle bunu ancak kendisi ve uzman bir dr. bilebilir.ayrıca ilaç tek çare

Yorum

Orjinal yazı sahibi: safkan25 View Post
            birkaç doktora götürdum,genelde hastanında çabalaması lazım dediler,çay sıgara kahve kola gibi içecekleri yasaklamasına rağmen dinlemedi içti,9 ay elimden geleni yapmaya çalıştım,doktora götürüyorum hırcınlaşıyor,doktor bişe bilmiyor gibisinden seyler söylüyor,iki ara bi derede kaldım

dr.elinde sihirli değnek yok tabi hastanın da çabası gerek ama bu zamanla olacak birşey sabır lazım

Yorum

inanın bana hocalara gösterdım ve babası bile hususi muska yaptırdım ama fayda göstermedi,bir hocaya danıştım ve basına musallat olan bırsey yok dedi,evlenmeden öncede bırkaç kez muska yaptırmışlar,ben boşanmaktan yana sevinmiyorumki,başaramadığıma üzülüyorum,bana ısınamadığını ve ailesının baskısından kurtulmak ıcın bana evet dediğini bile söylemesine rağmen ben sineme cektim,ben kapıya atmadım,aksine evlılığımızın basından beri boşanmak istiyordu,ben bunlara rağmen iyi olmasını çabalamasını istedim,benımde psıkolojım bozuldu ne yapıcam bılemıyorum

Yorum

[QUOTE=yevgeniy bazarov;241941]sana katılıyorum ama kafama takılan bişey var bende çok uzun yıllardr bipolar tedavisi görüyorum. gerçekten kocasını istemiyormu yoksa rahatsızlığından dolayımı böyle bunu ancak kendisi ve uzman bir dr. bilebilir.ayrıca ilaç tek çare[/QUOT
                annem hastalığı sırasında babamın kendisini öldürmeye çalıştığını düşünür ve ondan nefret ederdi..bu geçmeişte babamın geçmişte yaptığı hatalarından kaynaklanıyodu..
                elbette uzman doktor gerekir ben aksini savunmuyorum ama eğer kişi kendisine büyü yapıldını düşünüyosa yada inançlarına tam bağlı biriyse onun istediği tedaviyi yapmak zorundasın bu da muskadır...sonuç olarak en büyük ilaç kişinin kendisidir bundan sebep muska önemlidir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yevgeniy bazarov View Post
                  sana katılıyorum ama kafama takılan bişey var bende çok uzun yıllardr bipolar tedavisi görüyorum. gerçekten kocasını istemiyormu yoksa rahatsızlığından dolayımı böyle bunu ancak kendisi ve uzman bir dr. bilebilir.ayrıca ilaç tek çare
                  annem hastalığı sırasında babamın kendisini öldürmeye çalıştığını düşünür ve ondan nefret ederdi..bu geçmeişte babamın geçmişte yaptığı hatalarından kaynaklanıyodu..
                  elbette uzman doktor gerekir ben aksini savunmuyorum ama eğer kişi kendisine büyü yapıldını düşünüyosa yada inançlarına tam bağlı biriyse onun istediği tedaviyi yapmak zorundasın bu da muskadır...sonuç olarak en büyük ilaç kişinin kendisidir bundan sebep muska önemlidir

Yorum

kız kardeşleri bile evlendıkten sonra hocalara danısmışlar onlar bile basına musallat olan bırsey yok demişler

Yorum

bide evliliğimizin 1 ayında benımle boşanmak istedi,yanı uzun zaman evlı kalsak ve tartışmalarımız olsa bende sizin gibi düşünürum ama yok

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayşeglk View Post
                        haklısın ama bu arkadaşlar daha 9 aylık evli bilinçaltında eşine karşı kin tutacak ne olabilir ki

Yorum

safkan25 , eşin bilinçli olarak yapmıyor bunları...senin vicdanın rahat edicek mi onu sokağa attığın zaman ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 5N1BEN
                            Boşanma konusu hastalıktan çok aranızdaki samimiyetine bağlı. Size söylediklerine gerçek olarak bakıyorsanız eğer en doğrusu boşanmaktır tabiki. Ama bu konuda karasızsanız erken davranmışsınız. Ve şunuda düşüneblirsiniz sizi sevdiği için ve bundan suçluluk duyduğu için bu şekilde bir senaryı hazırlayıp boşanmak istemiş olabilir. o zaman durum gerçekten kendisi için çok kötü olur. sizden sonra tek başına kalacak. Ona sizin kadar destek veren biri olmayacak. Ve bu durumları biz göremediğimiz için bizim önerilerimizde sizi o kadar etkilemesin. Gerçekten çok üzücü bir durum.
                            kesinikle katılıyorum etki altında kalmayın biz sadece dışardan yorum yapıyoruz içini siz daha iyi bilirsiniz ama ben hala beraber bir çift terapisine gitmelerini öneriyorum

Yorum

ya yok işte daha 1 aylık evlıyız bunları diyordu bana,ılk zamanlar sakayla karısık senı bosarım dıyordu,ve zamanla sık sık demeye başladı,neden bosanmak ıstıyorsun dediğimde buraya ısınamadım dıyordu,nışanlılığımız 3 ay surdu sadece 3 defa görüşebıldık,yanı uzun zaman nısanlı veya evlı kalsak kendımden süpelenıcem

Yorum

İşleniyor...
                              X