Merhaba,rahatsızlığımı öğrenmeden karşılaştım bu düşüncelerle.Lise sonda çok şiir (ne kadar denirse) yazıyordum.Harikalar yarattığımı düşünüyordum.Mani dönemiymiş.Sonra depresyon.Bende şiir yazmaktan eser kalmadı.5 yılda 10a yakın atak yaşadım.Manik dönemde beynim zehir gibi çalışıyor ve artık şiirden ziyade kitap yazıcam ben ileride düşüncesiyle yanıp tutuşuyorum.Başlıyorum hazırlıklara.Harikalar yaratıyorum ya.Aileme söylüyorum önce size takma isim lazım hikayemde geçeceksiniz falan sonra arkadaşlara.Sonra fısssssssssss çünkü depresyon geldi.Biraz iyileşince düşünüyorum ve manideyken yazdıklarımın saçmalığının farkına varıyorum.Şimdilerde sağlığım iyi.Yaşadıklarımı not tutmak istiyorum ama inanın detayları hiç hatırlayamıyorum sadece ana hatlar var aklımda.Ve müthiş bir isteksizlik.Ah be ne hastalık bizimki de.Yeri geliyor vezir,yeri geliyor rezil oluyoruz.Var mı sizde de böyle şairlik/yazarlık hevesi manideyken.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Mani döneminde yazarlık/şairlik fikri
Collapse
X
-
Okudum tavsiyelerini.Uygulamaya çalışacağım.Sağolasın.Orjinal yazı sahibi: tilkibenimki tam mani değildi. daha çok hipomani gibi. bir yığın şarkı sözü yazıp besteledim. hikayede yazardım. yaratıcılık cidden artıyor o dönemde ama ciddi anlamda dikkat dağınılığı oluyor, disiplinli çalışmıyorsun. şimdi artık yavaş yavaş daha verimli çalışmayı öğreniyorum ve birşeyler yapıyorum. burada en önemli nokta kendini tanımak ve iradeni eğitmek. kolay değil ama imkansız da değil. kendimi tanıdığım için hedeflerimi ona göre koyup sıralmaya başladım.
şu başlığın en altında bipolarlara verdiğim tavsiyeler var belki işine yarar: http://www.psikoloji.gen.tr/showthre...Dk-bipolar%FDm!
Yorum
-
neden korkuyorsunuz rahatsızlığınızdan neden yüzleşemiyorsunuz korkularınızla anlayamıyorum bu çekingenlik niye barışmak savaşmak lazım manik se manik haldeyim şu an çakarlar bi iğne daha öyle veya böyle hayat devam ediyor. Barışık olmak kabullenmek her türlü özrü varsın insanlar ne dersen desin aç mı kalacaksınız hayır ben şu an şuan için konuşuyorum parasal olarak fırsatı elimde ama ben bunu değerlendirme tenezzülünde bulunmuyorum. Hayatımı en mutlu huzurlu geçirme çabası içinde sürdürüyorum...
Yorum
-
http://www.psikoloji.gen.tr/showthre...-buyrun-okuyun.Orjinal yazı sahibi: bidubosc View PostMerhaba,rahatsızlığımı öğrenmeden karşılaştım bu düşüncelerle.Lise sonda çok şiir (ne kadar denirse) yazıyordum.Harikalar yarattığımı düşünüyordum.Mani dönemiymiş.Sonra depresyon.Bende şiir yazmaktan eser kalmadı.5 yılda 10a yakın atak yaşadım.Manik dönemde beynim zehir gibi çalışıyor ve artık şiirden ziyade kitap yazıcam ben ileride düşüncesiyle yanıp tutuşuyorum.Başlıyorum hazırlıklara.Harikalar yaratıyorum ya.Aileme söylüyorum önce size takma isim lazım hikayemde geçeceksiniz falan sonra arkadaşlara.Sonra fısssssssssss çünkü depresyon geldi.Biraz iyileşince düşünüyorum ve manideyken yazdıklarımın saçmalığının farkına varıyorum.Şimdilerde sağlığım iyi.Yaşadıklarımı not tutmak istiyorum ama inanın detayları hiç hatırlayamıyorum sadece ana hatlar var aklımda.Ve müthiş bir isteksizlik.Ah be ne hastalık bizimki de.Yeri geliyor vezir,yeri geliyor rezil oluyoruz.Var mı sizde de böyle şairlik/yazarlık hevesi manideyken.
kendi yazımı okumanızı tavsiye ederim
Yorum
-
bende de öyle olmustu lise baslarında inanılmaz bi şiir sevdası vardı fena da sayılmazdım okul dergisinde falan bi şiirim çıkmıstı baya ciddi düşünüyodum bu işi öğretmenlerle sürekli konusuyoduk falan daha sonra okb ve bipolar bozukluk teşhisi konuldu mani ve hipomani dönemleri yasadım baktım yavastan edebiyattan çok felsefeye yönelmişim hala da öyle şiir artık çok soyutsal geliyo zaten düşünmek üzerine kurulu olduğu için bu okb mereti felsefe de kullanmaya çalısıyorum
Yorum
-
mani dönemini seviyorum arkadaş, kim ne derse desin
yazıyorsun, okuyorsun, paylaşıyorsun, yardım ediyorsun ve her aşamada üretiyorsun! şöyle böyle ilkokuldan beri şiir adı altında "kendi içboşaltımım" dediğim yazıları yazarım. giderek güzelleşti valla yazdıklarım
her mani döneminde yazıyorum ohoo dağ oldu. en azından birşeyler üretiyorsun daha ne...
Allah depresyon döneminden korusunevet bipolarım
sen de gelsene&yazsana, yazmazsan da...
Yorum
-
Aynen dostum aynı durumu yaşadım.Harikalar yarattığımı sanırdım, zehir gibiydi zihnim ama mani dönemindeymişim.Yaklaşan depresyona doğru koşuyormuşum.Şimdi eser kalmadı.Hiçbirşey yazmıyorum ve saçmalamışım şiir ve denemelerimde.Keşke ailem bunu farkedip odaya kapandığımda beni engelleselerdi.Orjinal yazı sahibi: bidubosc View PostMerhaba,rahatsızlığımı öğrenmeden karşılaştım bu düşüncelerle.Lise sonda çok şiir (ne kadar denirse) yazıyordum.Harikalar yarattığımı düşünüyordum.Mani dönemiymiş.Sonra depresyon.Bende şiir yazmaktan eser kalmadı.5 yılda 10a yakın atak yaşadım.Manik dönemde beynim zehir gibi çalışıyor ve artık şiirden ziyade kitap yazıcam ben ileride düşüncesiyle yanıp tutuşuyorum.Başlıyorum hazırlıklara.Harikalar yaratıyorum ya.Aileme söylüyorum önce size takma isim lazım hikayemde geçeceksiniz falan sonra arkadaşlara.Sonra fısssssssssss çünkü depresyon geldi.Biraz iyileşince düşünüyorum ve manideyken yazdıklarımın saçmalığının farkına varıyorum.Şimdilerde sağlığım iyi.Yaşadıklarımı not tutmak istiyorum ama inanın detayları hiç hatırlayamıyorum sadece ana hatlar var aklımda.Ve müthiş bir isteksizlik.Ah be ne hastalık bizimki de.Yeri geliyor vezir,yeri geliyor rezil oluyoruz.Var mı sizde de böyle şairlik/yazarlık hevesi manideyken.
Yorum
-
zaten bipolar ve onun mani dönemleri şakak lobları rahatsızlığı... şakak loblarıda sağ ve sol şakak loplar olmak üzere kendi görevleri var sağ taraf genelde sanatsal yönle ilgilenir sol tarafta işleme, görsel ve işitsel işlem yapmayla uğraşır
hafızaya alma, hatırlama, görsel öğrenim, işitsel öğrenim bipoların şakak lobu dengesizliklerinde değişim gösterir ama premature dönemleri olabildiği için hangi taraf daha baskın gelirse o tarafı kullanım kolaylaşıyor. bende genelde sağ ve sol şakak lobları baskın olabiliyor ama DEB olduğu için elime kalem kağıt almamla bırakmam bir oluyor

KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
Yorum

Yorum