Duyuru

Collapse
No announcement yet.

desyrel kullanan varmı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• desyrel kullanan varmı?

Arkadaşlar bugün doktorum remeron'a alternatif olarak desyrel verdi.remeron kilo aldırdığı için.Daha öncede depakin aşırı kilo almama sebep olmuştu,o yüzden remeron vermedi.Aranızda kullanan varmı arkadaşlar,eğer varsa yararlı oldumu sorunlarızı atlatmanızda.İlaç etkileşimleri nasıl oldu iyi veya kötü paylaşırsanız sevinirim.
    Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Aslında paylaşmak istemen çok doğal ama sana ilaçların yan etkilerinin herkeste farklı olduğunu da söylemek isterim. Hattâ bazı kişilerde hiç yan etki görülmeyebiliyor ya da ilk zamanlarda görülüyor sonra görülmüyor.

Acil şifalar dilerim.

Yorum

sevgili iyimser aslında prospektüsü nü okudum ilacın yan etkilerini biliyorum.ancak son zamnalarda o kadar çok ilaç kullandım ve yan etkisi olduki bende ilaçların,artık normal ötesi bir evhama kapıldım.doktorum önce lustral 100ml ve depakin vermişti,lustral bir süre iyi geldi fakat depakinin yukarda belirttiğim gibi çok yan etkisi oldu.onbeşgün öncede lustrala alternatif olarak efexora döndük.efexor ve xanax verdi efexorun hiç bir faydası olmadığı gibi bir çok yan etkisi oldu tekrar lustrala döndüm dozunu günlük 200 mlgrama yükseltti,merak ediyorum kullanan kişilerin en çok hangi yan etkisini yaşadığını artılarını ve eksilerini desyrel'in.ondan dolayı gerk duydum ilaçla ilgili bir forum açmaya.ancak sanırım kullanan yok.

Yorum

ben lustral kullanıyorum. bundan önce de laroxyl ve ondan önce de cipralex kullanmıştım.

sana bir önerim olacak sevde_ :

doktorunun verdiği ilaçların prospektüsünü daha doğrusu advers etkilerini okuma ...

bunu bana doktorum söyledi.

psikiyatrik hastalar içtiği ilaçların yan etkilerinin neler olduğunu bilmemeli ...

Yorum

fullkronik evet benim doktorumda bana bakmamamı tavsiye etti ve bu konuda takıntım olduğunu hissettiği andan sonrada yan etkilerden hiç bahsetmemeye özen gösterdi.bana daha önce bir ilaç yazmıştı başlangıç düşük dozla olup on gün sonra karaciğer testi yaptırmamı istedi.daha önce karaciğerler ilgili bazı vakalar olduğu için.düşük dozla"ismini yazmıyorum belki benim gibi etkilenen olabilir"ben o gün o kadar etkilendimki farkında olmadan doktorun sözlerindenilacı kullanmaya başladım ama içimde hep korku oluştu ve bir kaç gün sonra sanki ciğerlerim parçalanıyor gibi ağrımaya başladı ve on gün kullanıp bıraktım :roll:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fuLLkronik
            doktorunun verdiği ilaçların prospektüsünü daha doğrusu advers etkilerini okuma ...

bunu bana doktorum söyledi.

psikiyatrik hastalar içtiği ilaçların yan etkilerinin neler olduğunu bilmemeli ...
            Bunları doktor söylemiş olabilir ama, faydası mı olur da zararı mı tartışmalı. Bu şuna da benzetilebilir, bir tedavi oluyorsunuz doktorunuz ölüm riski de olduğunu bunu kabul edip etmediğinizi size sormak zorunda. En azından bir kağıt imzalarsınız, riskleri öğrendim bilgilendirildim, kabul ediyorum diye..

Bazı psikiyatrik ilaçların da çok çok düşük de olsa, müdahele edilmediğinde ciddi sonuçlara yol açacak yan etkileri olabilirmiş. Mesela lityum zehirlenmesi, kimi ilaçların kendine özel etkileri gibi..

Eğer doktor diyorsa yan etkileri bilmemeli, yanlış bir durum var. Hastadan bilgi saklama maksatlı bir teşebbüs oluyor yapılan. Ciddi zararı olabilecek bir yan etki kendini gösterir ve siz bunun sebebinin ilaçlar olabileceğini anlayıp doktora erken başvurmazsınız.
            Eğer başka kaynaklardan yan etkiler neler diye öğrenmek zararlı ise, bilfiil doktor bu etkileri anlatabilir.

Yorum

sevgili ptnt31m ;

söylediğiniz şey çok farklı. psikiyatrik tedavi alan hastalarda bulunan endişe tedaviyi olumsuz etkiler.

örnek olarak antidepresan ilaçların çok sayıda yan etkisi bulunur. kaldı ki yan etkiler herkeste görülmeyebilir. burada bahsedilen hastanın hayatını tehlikeye sokabilecek bir durumu ondan saklamak değildir.

burada bahsedilen şudur :

hastaya verdiğin ilacın yan etkilerinden birisinin şiddetli taşikardi olduğunu varsayalım. hasta bunu prospektüste okuduğunda ilacı kullanmaya başladıktan sonra kalbine yönelecek ve kalbim hızlı atacak mı beklentisine girecek. beyin de buna programlanacak ve bir süre sonra gerçekten taşikardik nöbetler geçirmeye başlayacak.

bu da hastada 2. bir sorun olarak yerini alacak ve tedaviyi mahfedecek.

hastalara tedavi sırasında karşılaşılabilecek her türlü riski anlatmak tıbbi açıdan da gerekli ve önemlidir zaten. ancak psikiyatrik tedavi gören hastalara bunu anlatması gereken uzmanlardır. ilaç prospektüsleri değil.

özetle , hastalar yan etkileri okuduklarında , o yan etkilere mutlaka maruz kaldıklarını düşünürler ve tedaviye cevap alınamaz. cevap alınamadığı gibi artı sorunlar çıkar ve tedavinin zorluk boyutu büyür.

bunu da ne hasta ister , ne de doktor , ne de psikolog.

sevde ;

ilacın sizde ne gibi yan etkiler oluşturabileceğini prospektüsten değil doktorunuzdan öğreniniz. orada yazılan yan etkiler , 1000 kişiden 1'inde de görülmüş olabilir ve etik olarak yazmak zorunludur 1 kişi dahi olsa.

kaldı ki hayai bir risk taşıyan ilaç alıyorsanız doktorunuz sizi ve yakınlarınızı zaten uyarır.

tıbbi etik de budur.

Yorum

Merhaba...ptnt31m..sanırım arkadaşımızın anlatmak istediğni farklı anladın..

Benim dr bana aynı şeyi önermişti.. ve ben ilk defa söz dinledim.. bunca zaman geçti....hala paxil in prospektüsünü okumadım...

Bu tür rahatsızlıklarda ...bırakın okumayı.. birinden bir hastalık duyduğunuzda bile onun endişesini yaşıyorsunuz...

Moral çok önemli.. inanın bana.. ben ilk ilacımda gereken etkiyi görmedim lakin zaten ilaca karşı inancım yoktu.. lakin bu ikinci ilaca çok fartklı yaklaştım...şifa niyetine diye içtim 8) ..iyi olacağım...bu ilaç bana iyi gelecek dedim... ve evet.. çok faydasını gördüm..

Sevgili sevde... umarım bu ilaç sana iyi gelir... gelecek ...geçmiş olsun..

Yorum

umarım fregile.inşallah :roll:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sevde_
                    Tabiki ummalısın.. düşünceli düşünceli bakma bana öyle herşey güzel olacak...bu ilaç sana çok iyi gelecek...tamam mı...anlaştık mı?

Sevgiyle kal..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fregile
                      Tabiki ummalısın.. düşünceli düşünceli bakma bana öyle herşey güzel olacak...bu ilaç sana çok iyi gelecek...tamam mı...anlaştık mı?

Sevgiyle kal..
                      fregile çok tatlısın ya bayılıyorum senin uslubuna.pozitif enerji saçıyorsun :lol:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fregile

Sevgiyle kal..
                        fregile çok tatlısın ya bayılıyorum senin uslubuna.pozitif enerji saçıyorsun :lol:

Gerçek şu ki...ben bu gücü sizlerden alıyorum....harika olan burdaki bütünlük......

Sevgiyle kal...

Yorum

fregile , ben de teşekkür ederim , anlatmak istediğimi örneklendirdiğin için ... bu arada üslubun gerçekten hoşmuş

Yorum

Evet, bence de, her yazdığını olmasa da epey yazısını okudum ara ara.. Biraz fazla sabırlı gibi..
                            Bazen kızdığı da olurmuş fregile'in Özellikle birileri panik atak ile dalga geçerse..
                            ----------------

Burada doktorun uyarısının amacını herkes biliyor, ama ifade edilişinde dikkat çektiğim yerler karışıklığa neden olabilir.

Endişe etkisi olabilir evet, sanırım o yüzden bazı yaşlılara yakınları sadece ilacı verir, doktoru dinlerler.

Ben prospektüslere her zaman ilaca başlarken hızla bir iki kere bakarım ve 1-2 dk bazen okurum, o kadar... Ama yan etkileri yaşayınca tekrar yazanlara geri dönüp bi daha bakarım..
                            Bununla beraber, her zaman için ilacı alıp, işe yarayacağına inanmak en güzeli..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ptnt31m
                              Evet, bence de, her yazdığını olmasa da epey yazısını okudum ara ara.. Biraz fazla sabırlı gibi..
                              Bazen kızdığı da olurmuş fregile'in Özellikle birileri panik atak ile dalga geçerse..
                              ----------------

Burada doktorun uyarısının amacını herkes biliyor, ama ifade edilişinde dikkat çektiğim yerler karışıklığa neden olabilir.

Endişe etkisi olabilir evet, sanırım o yüzden bazı yaşlılara yakınları sadece ilacı verir, doktoru dinlerler.

Ben prospektüslere her zaman ilaca başlarken hızla bir iki kere bakarım ve 1-2 dk bazen okurum, o kadar... Ama yan etkileri yaşayınca tekrar yazanlara geri dönüp bi daha bakarım..
                              Bununla beraber, her zaman için ilacı alıp, işe yarayacağına inanmak en güzeli..
                              yaramadı malesef desyrelde.sadece bir kere kullandım ve bırakmak zorunda kaldım.aşırı yan etki yaptı.

Yorum

İşleniyor...
                              X