Arkadaşlar daha önce OKB ve Ağır depresyon rahatsızlığım vardı.Aslında çok zor günlerdi.Sabırla direndim ve atlattım sayılır.Doktora en son uyku probleminden sebep gittim.Efeksoru bırakmaya çalışıyorum az kaldı bende çok yan etki yaptı.En derin uykuda olayım gözlerim bir anda açılıyor. ve bu bir gecede en az 5 kez olunca öbürgen çok kötü geçiyor ve işteyken özellikle zor uyku ataklarına direnmek çok zor.Sadece bunla savaşıyorum şu aralar.Diğer türlü depresyonun aksine hayata çok bağlandım.Kendimi seviyor ve kendimle uğraşmayı da çok seviyorum Kendime güvenim çok iyi eskiden heyecanlanır yada sıkılırdım Şimdi bunlardan eser kalmadı.Dün doktordayken sizde hipomani tarzı belirtiler var dedi.Daha çok efeksora bağladı ama ben netten baktım Son bir yıldır davranış belirtilerim çok benzeşiyor hipomaniyle.Doktor diyorum ki belki de endişelendirmemek için sadece efeksordan kaynaklı olduğunu söyledi.Sizinde fikirleriniz almak istiyorum arkadaşlar.Yaşayanlar veya bilenler belirtilerini yazabilir.Sevgi ve Saygılarımla...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
HİPOMANİ NASIL BİR HASTALIK LÜTFEN BİRİ ANLATSIN?
Collapse
X
-
Hipomani mutluluk ve fazla para harcamaktır.
Merhaba CRYFACE,
OKB ve ağır depresyon hastalığınızı atlatmış olduğunuza çok memnun oldum. Anlaşılan efexor bu hastalıklarınızdan kurtarmakta etkili olmuş.Genellikle bir kişininin depresyonuna faydalı gelen antidepressanın kişiyi manik faza geçirme tehlikesi olduğu prospektüslerinde uyarılmaktadır.
Mani ile hipomani arasında büyük fark var. Hipomani bence geçirdiğiniz ağır hastalığın iyileşmesinden doğan bir mutluluk durumu. Bu mutluluğu dolu dolu hiçbir endişeye kapılmadan yaşamağa bakın. Ben bu mutluluğu şimdiye kadar 10 yıl içinde nüks etmiş 4 depresyonumun arasında yaşamıştım. Şimdi 5’ci depresyonu 12 aydır yaşmaktayım tek umudum, tekrar hipomaniye girebilmem.
Benim hipomani devrelerimde yaşadıklarım özetle şunlardı:
Çok daha az uyuma , Enerji artışı , Aşırı konuşma isteği, Fazla para harcama, Çok üretken olma, Kendime güvenimin artması, Zevk aldığım şeylerin artması, İştihamın artması, Cinsel olarak daha aktif olmak, Sosyalleşme ve heyecan arama. Hayattan zevk alma.
Sizin gibi bende nette hipomani hakkında nette araştırma yaptım, bunlardan birini aşağıda sunmaktayım.
1- “Hipomani , hastalığın tanısı ve tedavisi için tanımlanması önemli olan günlük yaşam aktiviteleri işlevselliğinde belirgin bir bozulma yaratmıyor. Aksine bazen üretkenliği de arttırabiliyor. Mutluluk hissi ve neşeli bir duygudurum da eklenince bu durumdan şikayet edilmiyor. Hatta Hastalar bu durumda olmayı özellikle isteyebiliyor. Eğer hastalık dönemi hipomani olarak kalırsa günlük yaşam aktivitelerinde pek sorun olmayabilir gerçekten.
Fakat hipomani dönemi arkadan gelen şiddetli bir mani döneminin tüm belirtilerinin henüz ortaya çıkmamış biçimi de olabilir. Bu nedenle oldukça dikkatli olmak, geçmiş hastalık dönemlerinin nasıl başladığını hatırlamak, uyku düzenine dikkat etmek, aile bireylerini uyarmak, hekiminizle yakın iletişimde olmak, ilaçlarda gereken düzenlemeyi yapmak gereklidir.” Dr. Sibel Çakır
Netice: Doktorunuzun sizi endişelendirmemek için, değil geçekten efexorun iyileştirici tesiri yüzünden hipomani benzeri tesirlerin ortaya çıktığını belirtmek istemiştir. Zannederim bu yüzdende efexoru bir süre veya devamlı bırakmanızı onaylamış olabilir. Ben geceleri devamlı uyku uyuma sorunumu akşamları yatmadan önce 10mg Tolvon alarak halletmekteyim. doktorunuza bildirebilirsiniz.
Sevgiler, U34Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34
Yorum

Yorum