Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
Ben bipolar değilim, 1yıldan fazladır depresyondayım, zaman zaman içimdeki ölüm isteği hat safhaya ulaşıyor, ama intiharı hiç denemedim, intihar aklıma geldiğinde hep şu düşünce geçiyor aklımdan: İntiharla gelen ölüm gerçek ölüm değil, intihar bir kendini yok ediş oysa ölüm öyle değil, ölüm denilen şey ruhun bedenden çıkması yani beden yok oluyor sadece, ruh ise yaşıyor, sonuçta intihar edince sadece bedenini yok etmiş oluyorsun oysa ruhun aynı acıyı yaşamaya devam ediyor, üstelik kendini yok etmeye çalışmış bir günahkar olarak, yani intihar kurtuluş değil intihar sonucunda ruhun ölmüyor çünkü, e acıyı çeken beden değil ki sen intiharla bedenini yok ediyorsun oysa acıyı çeken şey ruh...böyle düşününce intihar hiç de albenili gözükmüyor doğrusu
Gerçekten intihar edecek olan kişi bunu söylemiyor.
Söyleyenler ise, son bir umutla imdat istiyor aslında..
O imdat elini buradan ne kadar uzatabiliriz bilmiyorum.
Amma açıkçası ölmenin gerekli ve son çare olduğuna inanmaya başlamış bir insana belki en önemli hatırlatma şu olacaktır.
Dünyada yaşadığımız hayatta mutlu olmamız, mutlak bir anlaşmayla kesinleştirilmiş birşey değildir.
Yani dertsiz bir hayatımız olacağını sakın düşünmeyelim.
Bütün insanlarında birçok dertleri var, bazen bizim küçümsediğimiz bir sıkıntı, içinde yaşayan için gücüne nispetle çok büyük ve taşınamaz olabilir.
Sizler sıkıntılarıda bir eğitmen diye algılayıp sukunetle karşılamayı ilke edinebilirsiniz.
Kaçtıkça üstünüze gelen her sorunu sevmeye ,alışmaya zaman ve sabırla düzeleceğine inanmaya,olmazsa da bununla başedebileceğinizi birlikte yaşayabileceğinizi unutmayın.
Hayat er veya geç zaten bitecek, acele etmenize bir sebep yok.
BELKİ YARIN ,SİZ HİÇ UMMASANIZDA ,GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR SÜRPRİZ YAPACAK HAYAT SİZE.
Sadece bekleyin, SABIR ile yaşayın lütfen.
Herkesi sevmekle,bizi herkesin sevdiği zaman yaşayabileceğimiz sevinçleri yaşayabilirsiniz.
slm dostlar hepinize çok teşekkür ederim
çok büyük destek oluyorsunuz ilacımı kestikten sonra yine intihar girişimim oldu ama şimdi iyiyim ilacımı düzenli alıyorum
ölüm düşüncesini kafamdan attm gibi, ilaçların çok faydası oluyor
ilaçlarımı düzenli kullanıcam bundan sonra
intihar çözüm değil kalıp savaşmak daha onurluca
carpediem e destekleri için ayrıyetten teşekkür ederim
geri döndün nihayet gözümüz yollarda kalmıştı intihar düşüncesinden vazgeçmene çooook sevindim.. biz seni çook seviyoruz sakın bi daha öyle bi hata yapma, ilaçlarını almayı da ihmal etme..
ilaçlarını birden bire kafana göre kesmemelisin bence oklav duygu durum düzenleyicileri hele asla kesmemelisin kendini kötü hissederse doktorun sana bi antiğdepresan yazacaktır tabi uygun olanı ve antidepresanda hemen etki etmez 1 veya iki hafta geçmesi lazım
EN iyisini doktor bilir o nedenle ilçalrın bırakılması ile ilgili yorum yapmayalım bence. doktor aksini söylemedikçe ilaçları bırakmayalımmmmmmmmm. bu hayat kurtarır.
merhaba bende 1.5 ay önce intihara teşebbüs ettim. kurtarma işlemlerinden sonra =) bakırköy ruh ve sinir hast hastnsne gitmeye başladım psikiyatri doktorum kattiyen hasta olduğumu sölemmiyor fakat günde 6 tane ilacım var.((birde uyku hapı )) .. artık ben 7 ilaç kullanıpta hasta olmadığıma inanmaya başladım ve sıkı bi araştırmaya başlamadan önce ilaçlarımın prospektüsüne baktım bir ilacımda tegretol vee endikasyonları bölümüne alkol bırakma ve buu bipolar denen şeyi ve nöbetler demiş. . halaa bu konumda olduğumdan ötürü intihar aklımın büyük bir bölümünü kaplamaka pişmanım niçin çünkkü ölemedim bunu bile beceremedim fakat sizin dediğiniz gibi neşeli oldğm anlarda var bu hastalığın tanımı bumudur :S. . . ani ruh hali değişimi yani :S. . .
ayrıyetten zedprex,cipralex,rısperdal,atarax vs kullanyrm. . bipolar konusunun başlıklarını okuyunca korktmda bipolar eğitimine devam edemezmi tedavi edilemezmi :S . . herneyse konu başlığını açan arkadaşım belirli uğraşların olsn şuan . . sende araştır yenmeye çalış bunuu sonra diyeceksinkki şunlardan önce hayatımın en mutlu anıymış bilmiyormuşum =) . . . banada yardımcı olrsanz çook mutlu olurum
sırtımdaki yaralarda bedenim birde sen vur dostum =) hediyem olsun nee olsa kefene sarılı cesedim çıkar en ön planda ve elimde kalabalık bir dost listesi yalnızlık tepelerinde anladım boşa geçti seneler adlarını bile unuttu
pardon orası 7 ilaç kullanıpta hasta olmadığıma inanmamaya başladım olacak
sırtımdaki yaralarda bedenim birde sen vur dostum =) hediyem olsun nee olsa kefene sarılı cesedim çıkar en ön planda ve elimde kalabalık bir dost listesi yalnızlık tepelerinde anladım boşa geçti seneler adlarını bile unuttu
Yorum