Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yardımm istiyorumm..!?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• yardımm istiyorumm..!?

bipolar olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum..kısaca ataklarınızdan bahsedebilir misiniz?hangi belirtileri yaşadığınızda atak geçireceğinizi anlıyorsunuz?
    çok mutlu olmak mani,mutsuz olmak depresyon belirtisi gibi kısa açıklamalar istemiyorum ama.yaşamınızdan örneklerle kısaca bu hastalık hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.
    sadece antipsikotik ve antidepresanla bipolar bozukluğun tedavisi mümkün müdür?lityum ve depakini bütün bipolarlar kullanmak zorunda mı?
    inişli çıkışlı dönemlerinizi nasıl atlatıyorsunuz?siz bu hastalık için tedavi dışında neler yapıyorsunuz?
    bipolar bozukluğu olan bir insan tamamen iyileşebilir mi?
    duygu durumu çok hızlı değişenler bu durumla nasıl başaçıkıyorlar?
    T....E....Ş....E.....K....K....Ü.....R....L.....E. ....R.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

Benim ilk tanım bipolardı. Şu anki tanım ise atipik psikoz. Bipolarlığı anlatabilir sanırım. Mesela yolda yürüyorsunuz üzgünsünüz bişeye canınız çok sıkkın ama ona sanal bi çıkış yolu yaratıyorsunuz mesela medyuma gider hallederim veya şöyle düşünürüm secreta göre olur gibi. Ve o an bütün benliğinizi acayip bir mutluluk kaplıyor bazen o kadar güçlü oluyorki günlerce uyumuyorsnuz neşeden. Tabi bunun birde çöküşü var. Çöküştede günlerce uyku akıl almaz bi üzüntü durgunluk oluyor. Lityum ve depakini bütün bipolarlar kullanıcak diye birşey yok ama özellikle depakin bu konuda baya iyi bir ilaç. Onun dışında antipsikotiklede şikayetler giderilebilir. Özellikle atipik antipsikotikler bu konuda baya iyi. Son olarak rexapin kullanıyorum ben. Uzun zamandır sorun yaşamadım duygu durum ile ilgili.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BipolarHamster View Post
      Benim ilk tanım bipolardı. Şu anki tanım ise atipik psikoz. Bipolarlığı anlatabilir sanırım. Mesela yolda yürüyorsunuz üzgünsünüz bişeye canınız çok sıkkın ama ona sanal bi çıkış yolu yaratıyorsunuz mesela medyuma gider hallederim veya şöyle düşünürüm secreta göre olur gibi. Ve o an bütün benliğinizi acayip bir mutluluk kaplıyor bazen o kadar güçlü oluyorki günlerce uyumuyorsnuz neşeden. Tabi bunun birde çöküşü var. Çöküştede günlerce uyku akıl almaz bi üzüntü durgunluk oluyor. Lityum ve depakini bütün bipolarlar kullanıcak diye birşey yok ama özellikle depakin bu konuda baya iyi bir ilaç. Onun dışında antipsikotiklede şikayetler giderilebilir. Özellikle atipik antipsikotikler bu konuda baya iyi. Son olarak rexapin kullanıyorum ben. Uzun zamandır sorun yaşamadım duygu durum ile ilgili.
      teşekkür ederim bipolarhamster.
      bende zeldox ve cipralex kullanıyorum.ama gün içinde bile duygularım değişiyor,karar vermekte,dikkatimi toplamakta güçlük çekiyorum.ilaçlarımı almazsam hiç uyumadan günlerce yaşamımı sürdürebiliyorum.depresyon denilen dönemlerimde genellikle intihar düşüncem oluyor ve ben şiddetli depresyonlarımda hep çok yanlış olan intiharı deniyorum.yaklaşık 5 aydır çok ağır bir depresyonum olmadı,ufak tefek sıkıntılarla atlatıyorum günümü.kullandığım bu 2 ilaç duygularımı düzenlemeye yetmedi malesef,perşembe günü bir ilaç daha ekleyebilirim dedi doktorum,bakalım artık.
      cevap verdiğin için tekrar teşekkür ederim..

Yorum

Rica ederim. zeldoxu kaç mg kullanıyorsunuz? Eklediği ilacıda yazarsanız sevinirim.

Yorum

Rica ederim. zeldoxu kaç mg kullanıyorsunuz? Eklediği ilacıda yazarsanız sevinirim.
          zeldoxu sabah 20 mg. akşam 40 mg olmak üzere toplam 60 mg kullanıyorum.
          önümüzdeki perşembe eklenecek ilaç,yani daha belli değil.belli olunca burdan yazarım yine..
          birde 10 mg cipralex kullanıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ceydaa View Post
            zeldoxu sabah 20 mg. akşam 40 mg olmak üzere toplam 60 mg kullanıyorum.
            önümüzdeki perşembe eklenecek ilaç,yani daha belli değil.belli olunca burdan yazarım yine..
            birde 10 mg cipralex kullanıyorum.
            hmm toplamda 120 mg kullanan bir arkadaşım vardı o da sabah akşam alıyordu. Sanırım yarın eklenicek ilaç. Ne eklenicek merak ettim doğrusu

Yorum

hmm toplamda 120 mg kullanan bir arkadaşım vardı o da sabah akşam alıyordu. Sanırım yarın eklenicek ilaç. Ne eklenicek merak ettim doğrusu
              bende ilk 3 ay toplam 120 mg alıyordum zeldoxdan.yaklaşık 1 aydır 60 mg kullanıyorum.dozun azalması bana daha iyi geldi,inş artmaz yine..
              eveeet yarın ilaç eklenicek bana..bende heyecanla bekliiiiyoooruuummm yeni ilacımıyarın doktorum annemlede görüşecek sonrada dadadadammm bir ilaç daha
              ne verir acaba ya,hiç tahminde edemiyorum sizin aklınıza gelen bir ilaç var mı???

Yorum

Ceyda'dan ses yok heralde antiepileptik aldı uyumakla meşgul

Yorum

seni duyuyorum bipolarhamsterrruyumuyorum bikere ben hıhhhh

Yorum

upss ne verdi doktor merak ettim

Yorum

Şimdi uykuda....

Yorum

daha bişey verdiği yok bipolarhamster..salı bidaha görüşücekmiş benimle.böyle 2 günde bir gidip gidip derdimi anlatmaktanda yoruldum vallahii..ama bencede epileptik vericekkk

Yorum

buarada uyumuyorumda ,uyumucamdahıhh

Yorum

Garip bir doktorun varmış Benimkini telefonla arıyom bi arkadaşını veya kendin gel şu ilacı vercez diyo veya dozu telefondan ayarlıyoz

Yorum

senin doktorun telefonunu versene banada benimde öyle bir doktora ihtiyacım var yahuu

Yorum

İşleniyor...
                              X