SElam depresyondan ne kadar sürede neler yaparak çıktınız?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Depresyondan nasıl çıktınız?
Collapse
X
-
-
şartlar değişti, depresyona sokan ortam ve olaylardan uzaklaştım.. daha iyi hissedeceğim bir çevreye soktum kendimi... kendiliğinden geçti... en gerçekçi yol bu.. ama bunları yapacak durumda değilim dersen.. terapiler en yardımcı olan yoldur.... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....
Yorum
-
terapiler pahalıdır... bişi ne kadar çok işe yararsa o kadar çok talep ediliyor ve o kadar çok para ediyor... hapların kalıcı tedavi edici olduğuna pek inanmıyorum... haplar tek başına tedavi vermez... o kadar pahalı değillerdir... ama sadece hapların işe yaradığı insaların var olduğunu da biliyorum... bünyeye göre değişiyor....Orjinal yazı sahibi: masum528 View PostTerapiler ilaç olmadan oluyor mu ve kaç sean ve kaç ay sürüyor ne kadara mal oluyor?... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....
Yorum
-
ben uzuzn saman kabullenemedim ve defalarca ilacı bırakıp bu sefer iyileşmeden bırakmayacağım dedim. akjsi gibi olayların da biri bitmeden diğeri başladı. geçen yıl ilaçlarımı düzenli aldım ve psikologla görüştüm ayda bir. Şimdi iyiyim. yaşadığım ortam değişti ama koşullarım aynı hala işsizim ama iyi hissediyorum. Ben çözümü: ilaçların beni tedavi edeceğine deneye yanıla inanarak buldum. depresyon bazen 4 ay sürdü bazen 2 hafta ama geçti. belki yine olur, olacak ta ama artık çözümü biliyorum.düştüysek kalkarız daha ölmedik ya
Yorum
-
uzun soluklu bir hiikaye!
1-Bol egzersiz (size mutluluk hormonu) saglıyarak rahatlatır.2-dogru beslenme (pasta,kek,çörek,çikolata,cips,)uzak durun.3-beden ve beyne faydalı (yeşil yapraklı sebzeler) tüketilmesi.4-stresin sizi alıp götürmesine izin vermeyin,sorunu içinizde saklamayın,bir arkadaşınızla paylaşın.5-stresi agır başlılıkla sakin olarak karşılayın,hayatta bazen olumsuz şeyler olabilecegini daima aklınızdan gecirirn,başınıza gelen iyi şeyler için da tanrıya şükredin.6-stresli anınızda derin,derin nefes alın,kısa bir süre dahi olsa düşüncelerinizden uzaklaşın,TV'yi kapat olumsuz haber dinleme,7-sorunlu arkadaşlarından bir müddet uzaklaş,8-uyuyun daha sonra sorunlarınız üzerinde düşünün.Orjinal yazı sahibi: masum528 View PostSElam depresyondan ne kadar sürede neler yaparak çıktınız?
Yorum
-
Depresyondan çıktım derken tekrar girdim sanırım. Ekim ayında evlendim 2 yıl önce. Aniden eşim terk etti beni daha doğrusu zaten hiç benle birlikte olmak istemediğini söyleyerek. O günden bugüne hayatım çook değişti. Boşandık.İstediği oldu. Ve ben hayatımın mahvedildiğini günden güne yaşamaktayım. Psikolojim gitti...gerçi şu an çok şükür ayaklarım üzerinde durabiliyorum. Tekrar işime geri döndüm. Fakat ya bende bıraktıkları ve kafamdan hiç bir zaman silemediğim izler ne olacak...Bunun hesabını kim verecek... Çok ağır yüküm taşıyamıyorum...Gene girdim sanırım depresyona...Belki de hiç çıkmadım...Bir lafa bakarım laf mı diye; bir de söyleyene bakarım adam mı diye...Hz.Mevlana...
Yorum
-
İki gün önce çok kötüydüm şu an iyiyim, yarın bir gün yine kötü olacağım. : ) ekremiycan 5.maddeyi uygulamakta zorlanıyorum moralim çöktüğü zaman ve çok stresli olduğum zaman olumlu ve sakin düşünemiyorum denedim ama olmadı ya da ben iradeli davranamadım.Her şey güzel olacak...
Yorum
-
Evet öyleymiş neden öyle peki? Üzerimize tembellik çökmüş bildiklerimizi öğrendiklerimizi uygulayamıyoruz. Neler yapınca iyi olacağımızı nasıl davranınca düzlüğe çıkacağımızı az çok biliyoruz ama bunları yapmaya gelince eriniyoruz, sürekli erteliyoruz. Ben de bazen mutsuz olanlara yorum yazarım umutlu ol, hayatta bir amacın olsun kendine bir hedef belirle derim, ama harekete geçemediğim için bunları kendime düzgün bir şekilde uygulayamadım. Geçen günlerde "Kişisel Ataleti Yenmek" isimli kitabı aldım, okudum ama yazanların çoğunu uygulayamadım. Zaten hayatta başarılı olmasını bilmekten çok, başarılı olmak için çalışmak çaba harcamak insanı başarılı yapıyor. Atamın bir sözüyle konuşmanı noktalamak istiyorum.Orjinal yazı sahibi: forte-donnaterzi kendi söküğünü dikemezmiş masumcum
"Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar."Her şey güzel olacak...
Yorum
-
canım bence şöyle düşün ya daha geç olsaydı daha geç anlasaydım beni istemediğini beni sevmediğini bence 2 yılda seni bıraktığı ve sana dürüst olduğu için şanslı sayılırsın.seni oyalayıp hayatını mahfedebilirdi bu insan.Yolun başındayken ayrılmışsınız sende gençken bence kendi yolunu çizmeye bak hayat herşeye rağmen yaşamaya değer.Kendine kafana göre birini bul....Orjinal yazı sahibi: yalnızcaaslı View PostDepresyondan çıktım derken tekrar girdim sanırım. Ekim ayında evlendim 2 yıl önce. Aniden eşim terk etti beni daha doğrusu zaten hiç benle birlikte olmak istemediğini söyleyerek. O günden bugüne hayatım çook değişti. Boşandık.İstediği oldu. Ve ben hayatımın mahvedildiğini günden güne yaşamaktayım. Psikolojim gitti...gerçi şu an çok şükür ayaklarım üzerinde durabiliyorum. Tekrar işime geri döndüm. Fakat ya bende bıraktıkları ve kafamdan hiç bir zaman silemediğim izler ne olacak...Bunun hesabını kim verecek... Çok ağır yüküm taşıyamıyorum...Gene girdim sanırım depresyona...Belki de hiç çıkmadım...
Yorum
-
Bende 12 ay kadar ilaç kullandım sonra bıraktım 2 ay kadar oldu bıraktığım . Şimdi sanki ilaç kullanmadan önceki halima dönmüş gibiyim çok zorlanıyorum kötüyüm ama aması var ben hiç vaz geçmiyorum savaşıyorum kendimle bu durumu duyguları atlata bilmek için, iyi şeyler üdşünüyorum güzel şeylere odaklanmaya çalışıyorum koly mı tabiki değil am ayapmak zorundayım hayatım böle gitmemeli yşamm gereken çok güzel şeyler lduğun ainanıyorum. ve sonunda başaracağımı biliyorum birde bol bol dua ediyorum kendimeee. RABBİM SİZİNDE YARDIMCINIZ OLSUN İNŞ..üzülme der MEVLANA ve devam eder, kaybettiğin herşey birgün başka bir suretle geri döner....
Yorum

Yorum