Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Konsantrasyon Bozukluğu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Konsantrasyon Bozukluğu

Ağır depresyona bağlı konsantrasyon bozukluğu yaşıyorum.
    Örneğin, arkadaşlarımın anlattıkları çoğu konuyu anlayamıyorum. Bir kitap okurken yarım saatte 20 sayfa okuyabiliyorum. Fakat, konsantre olabildiğim zamanlar ivme kazanıp yarım saatte 60 sayfa okuyabiliyorum. Bazen bir cümleyi on defa okurken, bazen 100 sayfayı hiç duraksamadan okuyorum. Konsantre olabilmek ve depresyonu atlatabilmek için neler önerirsiniz?

Bende de konsantrastyon bozuklugu var psikologumla konustum bu konuda.. Mutlaka aklına bısey takılıyodur farkında olmadan o an mutlaka dusundugun bısey vardır dedı.Benden bunları cıkarmaya calısmamı ıstedı benı o an baska yerlere ceken sey nedır bunları buldum... Ve gercekten farkında olmadan bıseyler dusundugumu kafama taktıgım seyler oldugunu farkettım sende deneyebılırsın... depresyonda olmanın bariz bi nedenı var mı?

Yorum

Neden depresyonda olduğumu gerçekten hiç bilmiyorum. Düşünce gücü diye bir kitap vardı. Orada olumsuz düşüncelerimizi yazıp olumlu hale getirmemizi istiyordu yazar. Örneğin, ben hiçbir işi başaramam düşüncesini, ben her şeyi yapabilirim, çünkü ben en iyiyim şekline sokmak. Eskiden sürekli bu şekilde takıntılarımı helak etmeye çalışıyordum. Birkaç saat süren mutluluklar yaşıyordum. Fakat dediğim gibi bu mutluluk sadece birkaç saat sürüyor, ardından yine karamsarlıklara dönüyordum. Benim farkında olmadığım rahatsız edici düşüncelerim olduğunu sanıyorum. Tüm rahatsız edici düşüncelerimi ortadan kaldırmama rağmen, yine de bunalımlar yaşıyorum. Bilinçaltıma saplanmış bir düşünce var ve beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Örneğin, evimden çıktığımda kendimi çok tedirgin hissediyorum. Aslında bu tedirginlik veren düşünceyi biliyorum galiba, fakat bunu özelde açıklamak isterim. Bazen, hiç ummadığım zamanda, mutlu oluyor, her söyleneni anlıyor, konsantrasyonu sağlayabiliyorum. Tesadüfen yaşıyorum mutlulukları. Eminim ki o mutluluğu ortaya çıkartan bir olay var ve bu olay benim mutlu olmamı sağlıyor. Bu olayın gerçekten ne olduğunu anlayabilirsem, beni mutsuz eden hissi de öğrenebilir ve onunla savaşabilirim. Çünkü gerçekten düşmanı yenmek için onu çok iyi tanımak gerekiyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Pedro View Post
        Bazen, hiç ummadığım zamanda, mutlu oluyor, her söyleneni anlıyor, konsantrasyonu sağlayabiliyorum. Tesadüfen yaşıyorum mutlulukları. Eminim ki o mutluluğu ortaya çıkartan bir olay var ve bu olay benim mutlu olmamı sağlıyor. Bu olayın gerçekten ne olduğunu anlayabilirsem, beni mutsuz eden hissi de öğrenebilir ve onunla savaşabilirim. Çünkü gerçekten düşmanı yenmek için onu çok iyi tanımak gerekiyor.
        güzel tespitler:113:

Yorum

Bi kere siyah bı dusunceyı beyaz hale getırmek ımkansızdır. Sıyah-beyaz çift kutuplu dusunme psikolojide var bu...hiçbir işi basaramam dıyosun aslında yapabıldıklerınde vardır gormezden gelıosundur ya da cok iyiyim herseyı basarırım dıyosun bu da yanlıs kutuplu dusuncedir... Benım depresyonda olma sebebım buydu mesela aynı zamanda mukemmelıyetcılıktı...senin o bıkac saat içinde mutlu olma nedenın kafana taktıgın seylerın bi anlık aklından gıtmesı yani rahatlamıs oluyosun mutlulugun ustune gıtme once senı sıkan şeyi bul kotu hıssedıosan mutlaka bısey vardır bıyerde gızlenıodur.Onu bul... Neden tedırgın hıssedıosun cıkarken? burda soyle zaten kımse tanımıyo senı rahat ol...

Yorum

İşleniyor...
          X