Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Depresyon ve Zihinsel fonksiyonlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Depresyon ve Zihinsel fonksiyonlar

Depresyon ve anksiyetem var. Zihinsel fonksiyonlarımda düşüş gözlemliyorum.
    algım düştü, unutkanlaştım ve eskisi kadar zeki değilim.
    Bunlar depresyon ve anksiyetenin bir sonucu mudur?
    Depresyon ve anksiyetesi olan diğer arkadaşlarda böyle bir durum söz konusu mu yoksa bana mı özel?
    Bunu için kullanabileceğim zihin açıcı ilaçlar var mı?

anksiyete için fikrim yok..depresyona gelince, sinirlerimi sınayan
    bir durum var, bikaç gündür bayaa zor yerlerden soruyor :RpS_tongue:,
    hırsımdan cümle kurmakta zorlandığım oldu, ki benim ağzım
    laf yapar..kendi hesabıma, durum için 'algım düştü' ifadesini
    çok kibar buluyorum, basbayaa salaklık gibi..aptallaştım, öyle
    yani..ama bunun depresyon olduğunu değil, can sıkıcı şeyler
    yaşanırken doğal olarak verilen tepkiler olduğunu ve geçici
    olduğunu düşünmeyi tercih ediyorum, hiç değilse, az sonra
    uykuya daldığım zaman, belli bi süre için yok olacak; yarın tekrar
    hortlayacak olursa da o artık yarının problemi, bakıcaz..depresyon
    kısmı için böyle düşünmeye çalışmanızı öneririm, hele ki sıkıntılı
    olmak için sebebiniz varsa..öyle derseniz hasta gibi, böyle derseniz;
    makine ya da robot olmayan, mekanik olmayan, duyguları olan
    bir bünyenin, can sıkıcı şeyler karşısında doğal olarak biraz
    serilmesi gibi hissedersiniz..ne biliim, bana öyle geliyor..:RpS_unsure:
    ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun..

Yorum

bende eskisi kadar zeki değilim ama
      günlük işleri yapabilecek kadar zeka insana yeter diye düşünmek gerek

Yorum

Depresyondan mı bilmiyorum ama dalgınlık ve odaklanamamak, tükenmezde olduğu gibi bende de var. Ders boyunca tahtaya sadece bakıyorum ve yazıyorum. Yavaşladım ve umursamazlaştım. Önceki kadar mantık kuramaz hale geldim. Notlarım acayip düştü...

Yorum

çoooook düşünmeyin böle şeyleri herkeste vardır biraz KOY G... GİTSİN.............................

Yorum

Depresyondan mı bilmiyorum ama dalgınlık ve odaklanamamak, tükenmezde olduğu gibi bende de var. Ders boyunca tahtaya sadece bakıyorum ve yazıyorum. Yavaşladım ve umursamazlaştım. Önceki kadar mantık kuramaz hale geldim. Notlarım acayip düştü...
            bende de depresyon var ve eskisinden çok ama çok farklıyım resmen metamorfoz geçirdim.konuşamıyorum,cümle kurarken kelimeler karışıyor,mantık dışı kelimeler çıkıyor.bu yüzden konuşmamayı daha iyi buluyorum.derste sadece tahta ve defter arasında gidip gelen gözlerim sanki beynimle iletişimini yitirdi.önceden şiir yazardım,kendimce bişiler yapardım ifade edebilmek için kendimi artık istesemde olmuyor..
            Sevilmeyi bu kadar mı hak etmiyor yüreğim..

Yorum

bende yorgunluk ve tAkatsızlık var ,ağırlık var sanki ğstğmde,acaba ilaçlar mı ypıor

Yorum

tek kelimeyle hayattan bezmişlik var bende

Yorum

dönem dönem hissediyorum bende ama bu aralar pek güzel ve mutlu hissediyorum.sahilde eteklerin uçuşa uçusa ,eteklerin bir o yan bi bu yana ..kumsalda koşmak iyi geliyor..

Yorum

daha once de demistim ben depresyondan kafamı yemistim, yenisi çıktı, bu ikinci kafam, bazı zamanlar ozellikle karanlık coktugunde nefes almaya useniyorum, heran bu kafamı da yiyebilirim..allahtan ben kafamı yedigimde yenisi çıkıyo, o bakımdan cok sanslıyım..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kitap View Post
                      daha once de demistim ben depresyondan kafamı yemistim, yenisi çıktı, bu ikinci kafam, bazı zamanlar ozellikle karanlık coktugunde nefes almaya useniyorum, heran bu kafamı da yiyebilirim..allahtan ben kafamı yedigimde yenisi çıkıyo, o bakımdan cok sanslıyım..
                      ))))))))))))))))ilaç kullan kafan yerien ilaç ye...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: panik View Post
                        ))))))))))))))))ilaç kullan kafan yerien ilaç ye...
                        sen çok iyi bi uyesin, hep bana bilgi veriyosun,, oyle yapcam ilaç alım zaten guzel degil, kıtlık falan olmasa sakın kafanızı yemeyin..tekrar thanks..

Yorum

sen çok iyi bi uyesin, hep bana bilgi veriyosun,, oyle yapcam ilaç alım zaten guzel degil, kıtlık falan olmasa sakın kafanızı yemeyin..tekrar thanks..
                          teşekkür ederim.kitapcım bu site benim zor zamanlarımda yanımda oldu.ozaman yanımda olan arkadaşlara karşı bir çeşit vefa borcu benimki.depresyonda olduğunda hiç iyileşemeyecek ve berbat durumdan hiç çıkamayacakmış gibi geliyor ama öyle değil.doğru doktor ve ilaç hallediyor.ama ilacın dzüenli kullanılması lazım.ağrı kesici gibi değil.en az 7 ila 15 günde etki eder antidepresanlar..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: panik View Post
                            teşekkür ederim.kitapcım bu site benim zor zamanlarımda yanımda oldu.ozaman yanımda olan arkadaşlara karşı bir çeşit vefa borcu benimki.depresyonda olduğunda hiç iyileşemeyecek ve berbat durumdan hiç çıkamayacakmış gibi geliyor ama öyle değil.doğru doktor ve ilaç hallediyor.ama ilacın dzüenli kullanılması lazım.ağrı kesici gibi değil.en az 7 ila 15 günde etki eder antidepresanlar..
                            bi yıldır antideppresan kullanıyorum..ama çok mutsuzum..hiçbişi zevk vermiyo..napim..çekingenligimi yendim, ama arkadas edinemiyorum, nası yapılıyor bilemiyorum..bana bilgi ver, sen çok şey biliyosun, hep uyelere bilgi veriyosun.

Yorum

bi yıldır antideppresan kullanıyorum..ama çok mutsuzum..hiçbişi zevk vermiyo..napim..çekingenligimi yendim, ama arkadas edinemiyorum, nası yapılıyor bilemiyorum..bana bilgi ver, sen çok şey biliyosun, hep uyelere bilgi veriyosun.
                              ozaman ilacının doğru ilaç olup olmadığını sorgula bana cipralex hiç iyi gelmedi panik atağı lustralle yendim.ama 2 yıl kullandım.50 ve 100 mg.ilacın dozuda önemli doktorunla bu durumu konuş.arkadaşlık konusunda ben çok gevezeyim çok çabuk arkadaş olurum ama dostum sayılıdır.1 kaç dostun varsa.fazlasını arama derim.çok arkadaş çok dert demek..:))))))))

Yorum

İşleniyor...
                              X