Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Major Depresyon Hakkında Yardım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Major Depresyon Hakkında Yardım

merhabalar.
    senelerdir antidepresen tedavisi görüyorum ama genelde yarım yamalak doktora giderdim ilaçları almazdım vs.
    son bi sene iyice kötüye gitti durum.
    hiçbişeyden zevk alamaz hatta tiksinir oldum.
    sanki her saniyem işkence gibiydi.
    sonra psikiyatriye gittiğimde lustral 100 mg norodol vs. verildi etkili olmadı.
    yavaş yavaş doz artırıldı.
    en son citol 40 mg+desyrel 50mg + dideral alıyorum.
    (halende devam ediyorum)
    ancak başka bi psikiyastriste gözüktüğümde ilaçsız tedaviyi denemek istedi.
    desyreli bıraktırdı aniden.
    o gün uyuyamadım
    sonrasında biraz rahatladım.
    ama gene berbat durumdayım.
    ben o ilaçlarla bile tam manasıyla rahat edemezsekn hatta kötü sayılabilecek bi durumdayken ilacı bıraktırması daha beter etti.
    ve bu hastalığın ömür boyu sürmesinden korkuyorum.
    çünkü internette okuduklarıma göre 1 senede çoktan geçmiş olması gerekirmiş.
    fakat ben 2 senedir bu durumdayım.
    ömür boyu sürme gibi bi durumla karşı karşıyaysam çekilmez bi dert benim için.
    iğrenç bi duygu.
    ama işin kötüsü bundan kurtulmak istemiyor insan.
    sanki herşeyin gerçek yüzünü görüyormuş gibi hissediyor.
    tedaviye karşı biraz isteksiz oluyor.
    ama ara sıra kafaya koyuyorum kurtulmalıyım diyorum.
    acaba hastaneye yatmalımıyım?
    yararı olurmu?
    yoksa bu seviyedeki bi hastalık için gereksizmi?
    Herkeze yardımları-yorumları için teşekkürler.

bu arada birçok kez intahar girişimim oldu.
    ciddi seviyede olanlarda var.

Yorum

belkide rahatsızlıgın major depresyon degildir ?
      Never Back Down

Yorum

sorun ne biliyormusun belirti denen şey hayattan keyif almıyorum
        tiksiniyorum falan değildir sana böyle düşündüren şeyin ne oldugunu bulmalısın
        insanlarmı ? ozaman insanlar hakkınde neden böyle düşünüyorsun ? belirti bunlardır asıl belirti
        davranışın altındaki varolan düşünceyi ögrenmektir sorunun kaynagına ancak böyle inilebilir ...
        Never Back Down

Yorum

Sorun gayet açık aslında..Hayatında seni mutsuz eden şeyler olmuş 2 senedir bunları çözümlemek ilk başta yararlı olacaktır.
          Uyguladığın tedaviye gelince ben faydalı oldugunu düşünmüyorum.major depresyon geçirmiş,belki de hala geçiren birisi olarak söylüyorum bunu.4 aydır ben de tedavi görüyorum.ilk kullandığım ilaçlar hiç fayda etmedi.zamanla düzelmeye başladım..şimdi daha iyi hissediyorum kendimi.önemli olan doğru tedaviyi bulmak,ilaçsız zor olacağını düşünüyorum.iyi bir psikiyatra görün ve doktor değiştirme bi daha..
          Sonsuza kadar sürmesi gibi bi ihtimal yok..eğer çok köklü şeyler yoksa,çocukluğunda ağır travmalar yaşamadıysansen tedavi arayışına girmemişsin bunca zaman o yüzden bu kadar sürmüş..
          En yakın zamanda geçer umarım..Herhangi bi sorun olursa çekinmeden sorabilirsin,geçmiş olsun...

Yorum

merhaba.ben de 5 yıldır majör depresifim.çok çok berbat,yorucu,yıpratıcı bir durum.insanjn gerçekten yaşamaktan vazgeçmeyi düşündüğü anlar oluyor.sürekli bir üzüntü hali,yorgunluk,halsizlik,yılgınlık,isteksizlik,ken dimi değersi,suçlu,yaşlı,çirkin hissetme,ağır bir çökküntü hali.iş hayatımda ilk yılım ve ilk iş hayatım zehir olmuş durumda.ruh halim öyle değişken ki insanlar artık bana nasıl davranacaklarını bilemiyorlar.nasıl bir tepki vericem diye gözlerime bakıyolar.kullandığım ilaçlar hiç işe yaramadı.şimdi acıbademde psikiyatriste gidiyorum.ilaçların 3. ayındayım.bir değişiklik göremiyorum.sanki ben eski benliğimi kaybetmiş gibi hissediyorum.biliyorum.o benliğimi derinlerde biryerlerde duruyor.elbet birgün ortaya çıkacak inşallah...ruhsal rahatsızlıklarda dua ve ibadetin çok büyük önemi var...sevgiler...

Yorum

İnancını asla yitirme nurbanu..en önemlisi bu,depresyon sana kalkmamayı emrettikçe sen üzerine git.sevmesen de dışarı çık,arkadaşlarınla ol,spor yap..emin ol bi süre sonra yavaş yavaş gidicek üstünden.hangi ilaçları kullandın?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DR.MG View Post
                İnancını asla yitirme nurbanu..en önemlisi bu,depresyon sana kalkmamayı emrettikçe sen üzerine git.sevmesen de dışarı çık,arkadaşlarınla ol,spor yap..emin ol bi süre sonra yavaş yavaş gidicek üstünden.hangi ilaçları kullandın?
                arkadasş doktor adamın yorumu baska, mslh ya baksanıza su yoruma. vala benim bile iyilesesim geldi. afferin mg yaaa.

Yorum

ben de aynı durumdayım çünkü psikolojiküye.teşekkr ederim,aynı şeyleri doktorum da bana diyor..gerçekten dediklerini yaptıkça daha iyi hissediyorum kendimi,ben de sizinle paylaşıyorm işte

Yorum

bir çok...lustral,efexor,cymbalta,anafranil...şuan misol 100 ve wellbutrin 300...

Yorum

evet inancımı asla yitirmiyorum.yapma isteğim olmasa bile güzel şeyleri yapmaya çalışıyorum.ben ve hepimiz birgün iyileşeceğiz inşallah.RLXON hakkındaki düşünceleriniz nedir.bu arada doktor musunuz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DR.MG View Post
                        ben de aynı durumdayım çünkü psikolojiküye.teşekkr ederim,aynı şeyleri doktorum da bana diyor..gerçekten dediklerini yaptıkça daha iyi hissediyorum kendimi,ben de sizinle paylaşıyorm işte
                        espri yapmıstım. çok safsın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omen
                          Ah bu site çekilmez
                          Sen olmasan psikolojiküye ah bu site çekilmez....

...
                          kesin omen uyarıyı yaptı demistim..ellerim titriyodu baslıga tıklarken..bitanesin sen omen..

Yorum

Tek Umudum Sensin Omen :happy:
                            Never Back Down

Yorum

ben 2.5 senedir majör depresyon tedavisi görüyorum efexor kullandım 25 kilo aldım.
                              daha sonra paxil yazdı başka bir doktor onunla da 15 kilo aldım ve gittikçe kötüleştim
                              bunu ilaçlara bağlamıyorum bende iyileşmek için hiç çaba göstermedim hayatımda hep kötü şeyler oldu ve ben bunların arkasına gizlendim
                              hayattan soyutladım kendimi tamamen uykuya ve yemek yemeye verdim 95 kiloya kadar çıktım.
                              10 ay önce tamamen kendime geldim ve ben iyileşmek istiyorum dedim
                              başka bir doktora gittim paxili azaltarak kesti ve hastaneye yatırdı beni 1 ay yattım hastanede
                              sürekli uyudum kendimle kaldım orda dinlendim ruhum dinlendi herşeyi düşündüm neden böyle olduğumun farkına vardım sorunları kafamda çözdüm
                              cidden hastanede yatmak bana çok iyi geldi orda tamamen kendnle kalıyosun. cymbalta kullandım 6 ay kadar 15 kilo verdim, depresyonu yendim
                              doktorumda bunu onayladı ve artık iileştiğimi söyledi şuan sadece kilo vermek için bir ilaç kullanıyorum wellbutrin 300 mg ve 18 kilo verdim
                              hala kullanıyorum ve hayatım düzene girdi kendimle barıştım hayatla barıştım spor yapıyorum canım ne isterse ne beni mutlu edecekse onu yapıyorum
                              herşey çok güzel hayat güzel tavsiyem bence hastanede yatmalısın orası çok farklı sanki herşeyden arınıyosun

Yorum

İşleniyor...
                              X