Merhabalar, benim sorunum 2 senedir var aslında ama bu ara hiç olmadığı kadar yoğun. Üniversiteye gidiyorum ve etrafımdaki insanlardan nefret ediyorum. Bölümümü, dersleri ve mesleği seviyorum ama okulun içindeki insanlardan nefret ediyorum. Her sabah yüzlerini görmemek, seslerini duymamak için okula gitmiyprum resmen. Bu iğrenç ortam içinde var üç tane arkadaşım ama biri beni sürekli kullanıyor. Diğer ikisi biraz iyi gibi ama ben de kişilik yapısı larak onlara çok yakın davranamıyorum, insanları kaçıracağımı düşünüyorum. İnsanlardan nefret ediyorum aslında kendime zerre kadar güvenim yok, aynaya bakmaktan nefret ediyorum, yüzümü bile görmek istemiyorum. Okulda herkes staj falan kendini mesleki geliştirmenin peşinde koşuyor ama benim insanlarla iki kelime etmeye bile cesaretim yok. Firmalara gidip staj başvurusu yapmaya bile utanıyorum, bütün gün tanımadığım insanlarla bir arada olmaktansa evde oturmak daha cazip geliyor. Bu mesleği ele alınca da herşey çok geç olacak bu psırıklığım yüzünden kendimi geliştiremeyeceğim ve işsiz kalacağım. Hayat beni çok boğuyor, ev-okul rutininden çok sıkıldım. Ailem de anlamıyor beni şöyle ki rahat batıyor diye yorumluyorlar. Hani ölsem de birşey değişmeyecek o durumdayım şu anda.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Herkesten Kendimden Nefret Ediyorum Boğuluyorum
Collapse
X
-
Yazdıklarını okudum.
1- Ne düşünürsen, hayatın o şekilde şekillenir. (Bu madde çok önemlidir)
2- Olumluya konsantre ol, olumsuza katlan veya görmezden gel. Olumsuza katlanmak zorundayız
3- Kararların konusunda cesur olmaya çalış
Bu arada psikoloji konusunda kendini geliştirebilirsin. Sana daha iyi hissettirir
İlk 2si üzerinde düşünmeni öneririmÇözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir
Yorum
-
benim de yaşadığım şehir istanbul ama evet aileden ayrı yaşamak daha iyi sanırım. aynen olumsuza katlanmak zorundayız böyle yazınca güzel ama kapıdan dışarı bir adım atınca hepsi uçuyor beynimden en kısa zamanda kimseye bulaşmdan kötü bir bakışla karşılaşmadan eve nasıl gelebilirim diye düşünüyorum
Yorum
-
Anlıyorum
Belki sana başka idealler de lazım. Mesela özel hayatla alakalı olabilir. "Şöyle şöyle bir hayatım olsun" diye hayaller kurmaya çalış
Veya belki normal çevrenin dışında da arkadaş edinmeye çalış
Olumlu hissettirecek, hayata olumlu bakmanı sağlayabilecek hayaller de olmalı
Hayat sadece iş veya okul değil, bilirsin.Last edited by bir dost; 17-06-2011, 09:31 PM.Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir
Yorum

Yorum