Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gerçekten inanıyomusunuz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Gerçekten inanıyomusunuz?

Hertürlü ruhsal hastalığın cozulucegıne ınanıyomusunuz?Sizce ilaçlar bızı eskı halımıze dondurucekmı yoksa bız kendımızımı kandırıyoruz?Pskiyatri psikologlar faso fisomu anlık rahatlamamı?Goruslerınızı cıddı anlamda merak edıyorum ozellıkle uzman kısılerde artık su baslıga bı el atarsa sevınırım.

Benım anladıgım duygulara ne kadar donuk olup baglanırsan okadar sıkıntı cekıyo duygudan kastım genel olarak

Yorum

düzgün psikoloji diye birşey yoktur.herkesin sorunları var ve olmaya devam edicek hiçbirşey bunu düzeltemez ne ilaçlar ne psikologlar çünkü bu doğanın kanunudur.
      FOREVER ALONE!

Yorum

Sevgılı dostum sorundan soruna boyut farkı var yolda yuruyen bı ınsanla ruh ve sınır hastalıkları bolumunde yatanlar arasında buyuk fark var

Yorum

ilaç tedavisi tek başına hiçbir etki yapmaz..insanlar yaşadıkları hayat ile yaşamak istedikleri hayat arasındaki uçurumu gördüklerinde mutsuzluğu seçip kendi içlerinde boğulmaya başlarlar..hayatlarını asla değiştiremeyeceğine iyice inanan insanların beyinleri kendisini korumak için psikolojik bir sorun üretmeye başlar.. bu yüzden ilaç tedavisi beyninizin kimyasındaki bozulmaların onarımına yardımcı olur sadece ,geriye kalan hayatımıza biz şekil veriyoruz.örnek vermek istiyorum ; en basitinden OKB,panik atak gibi hastalıklarda beynimizde bulunan nöronların dengesi bozulduğu için sağlıklı düşünemiyoruz..sinirsel iletim düzenli olmadığı için nöronlar arasında iletişim sağlıklı olmaz bu yüzden ilaç tedavisine başvurulur..ilaçları kullanmak da mesele değil, onların düzenli kullanılması tedavinin en önemli süreçlerinden biridir.insanlar,ilaçların kullanıldığında var olan tüm kötü hisslerden arınacağını ve sanki sihirli bir asanın onlara dokunacağını sanıyorlar..bu yüzden hiçbir şekilde iyileşme kat edemiyorlar..

ilaç tedavisinin yanında uzman bir psikologa da ihtiyaç duyulmaktadır..bazen kendi başınıza sorunun ne olduğunu bulamıyorsunuz,bulunamayan sorunun çözümüne de başlayamıyorsunuz bu yüzden.psikologlar bu sorunlarınızı bulup çözümlemenize yardımcı olurlar.bakın çözerler demiyorum sadece çözmeye YARDIMCI olurlar..en başından beri dediğim gibi , yıllarca ilaç kullansanız da , psikologlara tonlarca para dökseniz de , siz eğer gerçekten iyileşmek için çaba göstermiyorsanız hayatınız bir cehennemden farksızdır..

insan eğer isterse inanın çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur..

tam kapsamlı bilgi sahibi olmak isterseniz de Psikolojik Danışman Tunç TATAKER'in yazılarını okumanızı öneririm.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zealist View Post
            ilaç tedavisi tek başına hiçbir etki yapmaz..insanlar yaşadıkları hayat ile yaşamak istedikleri hayat arasındaki uçurumu gördüklerinde mutsuzluğu seçip kendi içlerinde boğulmaya başlarlar..hayatlarını asla değiştiremeyeceğine iyice inanan insanların beyinleri kendisini korumak için psikolojik bir sorun üretmeye başlar.. bu yüzden ilaç tedavisi beyninizin kimyasındaki bozulmaların onarımına yardımcı olur sadece ,geriye kalan hayatımıza biz şekil veriyoruz.örnek vermek istiyorum ; en basitinden OKB,panik atak gibi hastalıklarda beynimizde bulunan nöronların dengesi bozulduğu için sağlıklı düşünemiyoruz..sinirsel iletim düzenli olmadığı için nöronlar arasında iletişim sağlıklı olmaz bu yüzden ilaç tedavisine başvurulur..ilaçları kullanmak da mesele değil, onların düzenli kullanılması tedavinin en önemli süreçlerinden biridir.insanlar,ilaçların kullanıldığında var olan tüm kötü hisslerden arınacağını ve sanki sihirli bir asanın onlara dokunacağını sanıyorlar..bu yüzden hiçbir şekilde iyileşme kat edemiyorlar..

ilaç tedavisinin yanında uzman bir psikologa da ihtiyaç duyulmaktadır..bazen kendi başınıza sorunun ne olduğunu bulamıyorsunuz,bulunamayan sorunun çözümüne de başlayamıyorsunuz bu yüzden.psikologlar bu sorunlarınızı bulup çözümlemenize yardımcı olurlar.bakın çözerler demiyorum sadece çözmeye YARDIMCI olurlar..en başından beri dediğim gibi , yıllarca ilaç kullansanız da , psikologlara tonlarca para dökseniz de , siz eğer gerçekten iyileşmek için çaba göstermiyorsanız hayatınız bir cehennemden farksızdır..

insan eğer isterse inanın çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur..

tam kapsamlı bilgi sahibi olmak isterseniz de Psikolojik Danışman Tunç TATAKER'in yazılarını okumanızı öneririm.
            Yazdıklarında haklısın ben kendı ınancımla sosyal fobımı ozguven eksıklıgımı gıderdım fakat bıraz fazla yenmısımkı ozguvenım tavan yaptı ve egoıst bırı olmama sebep oldu ve bunu uzun suredır yenemıyorum artık psıkolojık sorunları yenebılıcegımede ınancım kalmadı gucumde kalmadı sıkıldım yoruldum bunaldım hayatın duzenı ayrı bı yoruyo ınsanı ınsanlar gezıp tozarken ınan bu yaşta ınsanın en guzel cagında bu sekılde yaşamak cok anlamsız ve uzucu.Dedıgın gıbı benım suan aradıgım tek şey o dedıgın sıhırlı asa.

Yorum

Duygusallık degıl Ofke sınır sevgı kıskanclık tum duygulardan bahsedıyorum yanı ıce donukluk duyguları ne kadar dusunursen okadar boguluyosun.

Yorum

Demek ıstedıgımı duygunu dusunmek o an ne yapıyosan yasadıgını dusunmek bundan 3 sene evvel mutlu oldugumda kızgın oldugumda bugun kızgınım mutluyum dıye dusunmezdım farkındalıktan yola cıkabılırsın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Poison23 View Post
                  Yazdıklarında haklısın ben kendı ınancımla sosyal fobımı ozguven eksıklıgımı gıderdım fakat bıraz fazla yenmısımkı ozguvenım tavan yaptı ve egoıst bırı olmama sebep oldu ve bunu uzun suredır yenemıyorum artık psıkolojık sorunları yenebılıcegımede ınancım kalmadı gucumde kalmadı sıkıldım yoruldum bunaldım hayatın duzenı ayrı bı yoruyo ınsanı ınsanlar gezıp tozarken ınan bu yaşta ınsanın en guzel cagında bu sekılde yaşamak cok anlamsız ve uzucu.Dedıgın gıbı benım suan aradıgım tek şey o dedıgın sıhırlı asa.
                  belkide bulduğunu sandığınız sorun asıl sorununuz değildir ? belkide başından beri siz egoist ve özgüveni yerinde olan bir insandınız ve bunun farkında değildiniz ? farkındayım olaylara buradan bakmak çok farklı..sizi anlamadığımı yada anladığımı düşünebilirsiniz bu birşeyi değiştirmez ama siz kendinizi anlayamıyorken bu sitem niye ? gezen tozan insanlar çok mutlu sanıyorsunuz ? o egoist olmadığını yada müthiş sosyal olan insanların hiç mi sorunu yok sanıyorsunuz ? insanların sizi anlamadığını düşünürken belkide onlar da aynı şeyi sizin için düşünüyordur..o en güçlü gördüğünüz psikologların,bilim adamlarının,insan ruhunu çözdüğünü iddaa eden araştırmacıların hiç mi sorunu yok sanıyorsunuz ? bu hayatta sorunlar olmazsa asıl sorun o zaman başlar dostum..önemli olan bunların üstesinden gelmek için elinden geleni yapman.en azından deneyip olmadı diyebilirsin son nefesini vermeden önce , en azından torunlarını gördüğünde hayattaki tek gerçeği görüp mutlu olabilirsin..hayatın anlamını bulup dünyayı değiştirmek isteyen bir aptal değilim , seni çok iyi anladığımı da iddaa etmiyorum lütfen yanlış anlama ..

herkes kendi dünyasını yaratır ve orada nasıl yaşayacağını kendisi belirler..bu hayata lanet okuyup zaman kaybetmek gereksiz bu yüzden.umarım en kısa zamanda kendi doğrularınızı bulursunuz.

Yorum

Benı dogru anladıgından emınım anlatmak ıstedıklerınıde gayet ıyı kavrandım ancak dedıgım gıbı psıkolojının boyutları var gunun 24 saatını sıkılarak huzursuz bı sekılde gecırmekle basıt sıkıntılar arasında fark var ayrıca ben egoıst olmak ıstemıyorum tam tersıne bunu yenmek ıstıyorum ama mucadelem kalmadı ınan kıtap okurken bıle artık basım agrıyo elbette benım hastalıgımında bır cozumu vardır ama henuz bulamadım kafada bıtmıcegıne emınım gunun 24 saatı bunları dusunmekle gectıgı ıcın bunu soyluyorum 6aydır ıllakı cozerdım yada zekam yetersız kaldı kımbılır.

Yorum

Benı dogru anladıgından emınım anlatmak ıstedıklerınıde gayet ıyı kavrandım ancak dedıgım gıbı psıkolojının boyutları var gunun 24 saatını sıkılarak huzursuz bı sekılde gecırmekle basıt sıkıntılar arasında fark var ayrıca ben egoıst olmak ıstemıyorum tam tersıne bunu yenmek ıstıyorum ama mucadelem kalmadı ınan kıtap okurken bıle artık basım agrıyo elbette benım hastalıgımında bır cozumu vardır ama henuz bulamadım kafada bıtmıcegıne emınım gunun 24 saatı bunları dusunmekle gectıgı ıcın bunu soyluyorum 6aydır ıllakı cozerdım yada zekam yetersız kaldı kımbılır.
                      belirli bir ilaç kullanıyor musunuz ? yada bir psikologdan yardım alıyor musunuz ?

Yorum

2 defa psikaytriye gıttım cipralex ve rileptid verdı ılaclar benı anlam bosluguna dusurunce bıraktım hangısı bılmıyorum doktoruda bıraktım yenı bırını buldum 3 4 gun ıcınde randevu verıcek.

Yorum

2 defa psikaytriye gıttım cipralex ve rileptid verdı ılaclar benı anlam bosluguna dusurunce bıraktım hangısı bılmıyorum doktoruda bıraktım yenı bırını buldum 3 4 gun ıcınde randevu verıcek.
                          gelişmelerden beni de haberdar edersen sevinirim

Yorum

Tamam mutlaka sanada lazım sanırım yazıların ıcın tessekurler bu arada

Yorum

Tamam mutlaka sanada lazım sanırım yazıların ıcın tessekurler bu arada
                              yo ben memnunum halimden,aspirin bile kullanmıyorum doğrusu ben teşekkür ederim sorununu paylaşma nezaketinde bulunduğun için.

Yorum

İşleniyor...
                              X