Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İntiharın kıyısındayım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• İntiharın kıyısındayım

Merhaba. Başlıkta söylediğim gibi son demlerimi yaşadığımı düşünüyorum.

Kendimden biraz bahsedecek olursam,
    21 yaşındayım, 17 yaşından beri ağır depresyondayım.
    Başlamasına uyuşturucu, serseri diye tabir edilen arkadaşlar, çokça kız arkadaşım ve biraz da aile içi huzursuzluk sebep oldu.

Okulu bırakıp, kötü yolda olduğumu fark ettiğimde eve kapandım, bir kaç yıl sadece bilgisayar ile vakit geçirdim. Bu dönemde iyi arkadaşlarımla, akrabalarımla, tanıdığım herkesle iletişimi kopardım, açıktan devam ettiğim okulumun sınavlarına bile gitmeye istek bulamadım.

Yalnız ve bomboş geçen bir kaç yılın ardından, insanlarla görüştüğümde kaygı ve isteksizlik duymaya başladım. Girişken olan ben insanlarla konuşacak konu bulamıyor, insanlarla tanışmaktan çekiniyor, çabuk sinirleniyor, çoğu şeyden zevk alamıyor ve sürekli hayatın anlamsızlığını düşünüyordum.

Bunları yenmek için doktora gittim ve atipik psikoz tanısıyla Seroquel XR 400 mg, Mirtaron 30 mg ve Wellbutrin 300 mg kullanmaya başladım.

İlaçların etkisi olmadı değil, tamamen izole olup boş vakit geçiren ben daha verimli şeylerle uğraştım, kendimi geliştirmeye adadım, ilişkimi kestiğim insanlarla eskisi gibi olmasa da ufak bir bağ kurdum.

Daha sonra askere gittim, askerde ayrışmamış şizofreni raporumla ucube muamelesi gördüm ve bu muameleden kurtulmak için ilaçlarımı dozunu azaltarak bıraktım. Askerdeyken özgürlük duygusundan mahrum olunduğu için çarşı izinlerinde sosyallik kazanmıştım. İnsan ilişkilerimde çekingen olsam da kaygılarımın çoğu düzelmişti. Askerlikten sonra her şey güzel olacak diye umarken her şey başa döndü.

Askerden geleli 4-5 ay oluyor ve bu zaman sarfında evden çok az çıktım.
    Yine sabahlara kadar karamsar ve boş bir şekilde oturuyorum ve işin kötüsü yediğim yemekten, denize girmekten, arkadaşlarla bir bira içmekten, herhangi bir şeyi araştırmaktan, okumaktan, muhabbet etmekten, abartısız şekilde hiç bir şeyden en ufak bir zevk almıyorum.

Askerden sonraki 2. veya 3. ayımda tekrar doktoruma gittim, baskın obsesyonel düşünceler, ruminasyon tanısıyla Efexor 75 mg ve Risperdal 1 mg kullanmaya başladım.

İlaçların hiç bir faydası olmadı, aksine rüyamda saçma sapan şeylerle karışmış geçmişimdeki anılarımı görmekten bıktım.

Bu hafta içinde iki kere banyoda şah damarımı kesmeye karar verdim fakat yapamadım.

Toparlarsam, aslında ölmek değil yaşamak istiyorum ama isteklerime rağmen, kaygılarımı yenemeyip bu şekilde zevk alamadan yaşamayı kendime hakaret olarak görüyorum ve böyle devam etmemek için bir şeyler yapmalıyım.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, işin dini boyutuna girmeyen yorumlarınızın/önerilerinizin benim için önemi büyük. Söylediğim gibi bu son demlerim, iki kere beceremesem de uzak olmayan bir zamanda yapacağımı biliyorum.
    Last edited by wayward; 24-07-2013, 05:15 PM.

bende çok sık intihar düşünen biriyim ... hele bugün çok kötüyüm ... hatta bugün intihar etmeyi bile çok düşündüm bende çpk kötüyüm ne yapacam bilmiyorum Allah kahretsin ....

Yorum

.................
      Last edited by stolz; 22-08-2013, 09:32 PM.

Yorum

aslında yaşamak istıyorsun ....intıhar sadece aklından geçen senınde onaylamadıgın bır şey

ve onaylamada bu guzel

unutma hayat devam edıyor sadece sen değilisn olumsuzluklar yaşayan kimın hayatı dört dörtlükkü ,
        ama bu bizlerı yıldırmıyor hayat dedogımızde bu değilmidir

düşersin ve kalkarsın düşüp yerde yatmazsın .. kalkar kendını silkelersın ve devam edersın yola

kendınıı güçlü gör kalkabılır ve devam edebılrsın pes etme hiç bişeyden bu senı özel kılacak kendını özel gör bunu herkes görecek zamanla aciz çaresız değilsin..herseyın çaresi var ölüme çare yok sadece

ilaçlar hakında yada tedavı ıcın bılgım yok bişey dıyemem ama ben kendımı daha çok kendı kendıme tedavı edıyorum bu sekılde düşüncelrımı aktarabılırım

çok guzel kalemın var kendını çok guzel ıfade edıyorsun bunu herkes yapamaz ve farkedılmeyen kımbılır daha ne kadar özellıklerın var intıharı düşünecek kadar aciz değilsin kendıne guven ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dertli biri
          merak etme dini yönden yorum yapmaktan hoşlanmam.

anladığım kadarıyla majör depresyon , psikoz, ayrışmamış şizofreni gibi rahatsızlıklar geçirmişsin.

merak ettiğim efexor ve risperdal'ı ne zamandır kullandığın ?

tıpta çareler tükenmez. bir ilaç işe yaramaz başkası yarar. ilaç işe yaramaz hastanede tedavi başlar, o da işe yaramazsa ekt (elektrokonvülsif şok) girer işin içine.

ama hiçbir şey için geç değil bunu söylemek isterim.
          Askerlikten sonraki 2. veya 3. ayımda doktora gittim ve o zaman Anafranil 75 mg ve Risperdal 1 mg kullanmaya başladım. İlaçları 3 hafta kadar kullandıktan sonra baş dönmelerine ve göz kararmasına dayanamadım ve ilacı kestim. Tekrar doktorumla konuştuğumda Anafranil'i Efexor ile değiştirdi ve yaklaşık 1 aydır Risperdal ile birlikte kullanıyorum.

Orjinal yazı sahibi: ayılırsınveanlarsın View Post
          İlaçların yetersiz intihar düşüncelerin bu yüzden ilaçların hakkında doktorunla konuş olmazsa doktorunu değiştir. Zamanla herşeyin düzeldiğini göreceksin.
          Doktor ile son görüşmemiz kötü geçti. Beni değişmek istememekle, halimden memnun olmakla suçladı. Halbuki tüm dertlerim zaten durumumun eskiye dönmesi ve değişmemesinden kaynaklanıyor. Ailemle yarın bir kaç günlüğüne tatile gidiyorum. Az da olsa mutlu olmaya çalışacağım ve geldikten sonra başka bir doktora gideceğim sanırım. Şu anki düşüncelerim böyle.

Yorum

İşleniyor...
          X