Arkadaşlar depresyon ve hipomani birbirine girmişse ve tekrarlıyorsa ne yapmak lazım? Benzer durumda olan varmı ne tür ilaçlar kullanıyorsunuz ? Tedavisi mümkünmü yardımcı olabilirmisiniz ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Depresyon + Hipomani
Collapse
X
-
Depreayon ve hipomaninin birbirine girmesi derken ne kastediyorsun?aynı anda böyle bisey olmaz.Orjinal yazı sahibi: kanarya30 View PostArkadaşlar depresyon ve hipomani birbirine girmişse ve tekrarlıyorsa ne yapmak lazım? Benzer durumda olan varmı ne tür ilaçlar kullanıyorsunuz ? Tedavisi mümkünmü yardımcı olabilirmisiniz ?
mani döneminde her zaman mutlu olcan diye bi kaide yoktur.
Hayat kúcúk seylerden olusur.
Sen seversen búyúk olurlar..
Yorum
-
Sakin ol kafanı karıstırma önce bipolar hastalıgıyla ilgili bilgi edin ...Orjinal yazı sahibi: kanarya30 View PostArkadaşlar depresyon ve hipomani birbirine girmişse ve tekrarlıyorsa ne yapmak lazım? Benzer durumda olan varmı ne tür ilaçlar kullanıyorsunuz ? Tedavisi mümkünmü yardımcı olabilirmisiniz ?
Depresyondan hipomaniye gecis cabuk olabilir bu tamamen senin yasadıklarınla ilgili...
Bipolar hastalıgı olan bir kisi uzun zaman hipomanide kalabilir...
Yorum
-
Bence bende senin dediğin gibi depresyondan hipomaniye geçiş var o yüzden doktorum antidepresanları kesti bende.Sadece duygu durum düzenleyici ve antipsikotik ilaç kullanıyorum ama hala emin değilim ben gerçekten bipolar mıyım ??Orjinal yazı sahibi: Edebiyat26 View PostSakin ol kafanı karıstırma önce bipolar hastalıgıyla ilgili bilgi edin ...
Depresyondan hipomaniye gecis cabuk olabilir bu tamamen senin yasadıklarınla ilgili...
Bipolar hastalıgı olan bir kisi uzun zaman hipomanide kalabilir...
Yorum
-
YerGökHayat sence ben bipolarmıyım ?Orjinal yazı sahibi: YerGökHayat View PostDepreayon ve hipomaninin birbirine girmesi derken ne kastediyorsun?aynı anda böyle bisey olmaz.
mani döneminde her zaman mutlu olcan diye bi kaide yoktur.
İlaçları kesince uykuya dalamıyorum
Geçmişteki kötü anıları hatırıma getirip kendi kendimle öfkeleniyorum kinleniyorum sinir geliyor
Bazan da cinsel ilgi artıyor nerdeyse kadınlara sarkıntılığa kalkışıyorum ,
doktorum çok karışıksın dedi bazan dini düşünceler de bastırıyor
sence bipolarmıyım ben arkadaşım ?
Yorum
-
bipolar bozuklukta her zaman hipomanide olacaksın diye bir şey yok. hipomani ve depresyon birbirini izler bu yüzden hastalığın diğer adı manik-depresif bozukluktur. Ben de bipolar hastasıyım ve şu an depresyon dönemindeyim gün içinde dalgalanmalar olsa da genelde 3 gün hipomani 3 gün depresyon şeklinde sürüyor benim hastalığım.
Yorum
-
geçiş sürelerin çok kısa değil mi bende biraz daha uzun sürüyor ? Sen hangi ilaçları kullanıyorsun işini etkilemiyormu ben şu anda çalışmıyorum ilaçları nasıl alacam diye düşünüyorumOrjinal yazı sahibi: charles View Postbipolar bozuklukta her zaman hipomanide olacaksın diye bir şey yok. hipomani ve depresyon birbirini izler bu yüzden hastalığın diğer adı manik-depresif bozukluktur. Ben de bipolar hastasıyım ve şu an depresyon dönemindeyim gün içinde dalgalanmalar olsa da genelde 3 gün hipomani 3 gün depresyon şeklinde sürüyor benim hastalığım.
birde ilaçlar bazan uyutmuyor bazan uyutuyor beni ne yapmalıyım sence charles ??
Yorum
-
öyle bir soruyorsun ki.kendimi prof gibi hissediyorumOrjinal yazı sahibi: kanarya30 View PostYerGökHayat sence ben bipolarmıyım ?
İlaçları kesince uykuya dalamıyorum
Geçmişteki kötü anıları hatırıma getirip kendi kendimle öfkeleniyorum kinleniyorum sinir geliyor
Bazan da cinsel ilgi artıyor nerdeyse kadınlara sarkıntılığa kalkışıyorum ,
doktorum çok karışıksın dedi bazan dini düşünceler de bastırıyor
sence bipolarmıyım ben arkadaşım ?
Efenim şimdi..daha öncede dediÄ£im gibi bence sen büyük ihtimal bipolarsın.
Tanıyi sordun söyledik.bu sefer de ilaç yaz falan dersen.yazmam bak!bastan söylim
Şaka bi yana
benim yasadıklarımla cok benzerlik var.kızların pesinde kosmak haric.Allah'a sukür erkek pesinde de kosmadık evelallah
Yani sen bence maninin kıyısından dönmüşsün.hipomani yasadıgın kesin.bu da bipolar teshisi icin yeterli.
uzun uzun anlatmak istemiyorum.sık sik is degistirmen bile bu dalgalanmalar yüzünden.herseferinde hipomaniyke baslayip depresyonla dibe vuran bi iş hayatın olmuş.
Kimi doktor mani gexiren birini bakıslarından bile anlar.halinden tavrından.bence hızli bi döngü olduğu icin antidepresanı kesmis olmalı.
tabi bu tamamen deneyime dayalı bi cevap
bilimsel karsiligını arastırma sansim olmadı
Yorum
-
ilacı bırakıp atak gecirmeyenler olduğu gibi ömür boyu kullanmak zorunda olanlar da var.Orjinal yazı sahibi: kanarya30 View Postpeki iyileşme şansımız var mı yoksa ömür boyu ilaç mı ??
Her zaman bi şans vardır.
Allah'tan umut kesilmez
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: kanarya30 View PostArkadaşlar depresyon ve hipomani birbirine girmişse ve tekrarlıyorsa ne yapmak lazım? Benzer durumda olan varmı ne tür ilaçlar kullanıyorsunuz ? Tedavisi mümkünmü yardımcı olabilirmisiniz ?
Benden bahsediyorsun kardeşim.geç teşhisle yaklaşık 5 yıldır sosyal fobi bipolar bozukluğun pençesindeyim.5 yıl içinde 2 defa hipomanik dönem geçirdim toplam 10 aydı hipomanik dönemde insan mutlu olur bilirsin. ama sonrasımı sonrasına hiç deyinmeyelim.aklımda kaldığı kadarıyla tedavide kullandığım ilaçlar wellbutrin,paxil,cymbalta, rileptid ,invega, edronax ,depakin ,citoles ,aurorixBu Dünyaya Lanetli Olarak Geldim, Lanetli Olarak Geberip Gideceğim...
Yorum
-
Peki depresyon geçirdiğin oldu mu depresyon dönemine girdiğin oldu mu ?? Prof.Dr. Oğuz Berksuna gidiyordum Ankarada, o bana cymbaltayı tek ilaç olarak vermişti ömür boyu kullan demişti fakat mide bulantısı yaptığı için kestim.Welbutrin , citoles kısa süreli kullandığım ilaçlar.Şu anda depakin ve norodol kullanıyorum ama hala emin değilim acaba ben bi polarmıyım ?Orjinal yazı sahibi: miskin ruh hastası View PostBenden bahsediyorsun kardeşim.geç teşhisle yaklaşık 5 yıldır sosyal fobi bipolar bozukluğun pençesindeyim.5 yıl içinde 2 defa hipomanik dönem geçirdim toplam 10 aydı hipomanik dönemde insan mutlu olur bilirsin. ama sonrasımı sonrasına hiç deyinmeyelim.aklımda kaldığı kadarıyla tedavide kullandığım ilaçlar wellbutrin,paxil,cymbalta, rileptid ,invega, edronax ,depakin ,citoles ,aurorix
Yorum

Yorum