Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dünyanın en zeki insanından ÖSS itirafı..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Dünyanın en zeki insanından ÖSS itirafı..

Nadia Camukova, Einstein'ın zekâ testinden 200 puan üzerinden 199.37 aldı. 7 dil bilen Camukova, 25 yaşında dünyanın en genç profesörü oldu.

Moskova beyin Araştırmaları Enstitüsü tarafından dünyanın en zeki insanı ilan edilen Prof. Dr. Nadia Camukova, "Bugün Türkiye'de üniversiteye girmeye kalksam belki ÖSS'yi kazanamam!" itirafında bulunuyor. Türkiye'deki sınav sisteminin öğrencilerin kapasitelerini körelttiğini söyleyen Camukova, sınav sistemi ile ilgili ise şu yorumu yapıyor: "Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak kadar yanlış bir şey yok. İnsan hayatını Milli Piyango'dan çekmiyor ki!"

Dünyanın en zeki insanı Camukova, Türkiye'deki üstün potansiyelli insan özelliğinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını iddia ediyor. Türkiye'nin dahilerinin yabancı ülkeler tarafından bilinçli olarak yok edildiğini vurgulayan Camukova, "Bazı üstün zekâlı öğrencilerle normal zekâlı çocuklar aynı ortamda kaynaştırılmaya çalışılıyor. Bu tür yollarla üstün potansiyelli çocuklar yok ediliyor, normalleştiriliyor." diyor. Genç profesör, Türkiye'de televizyon kültürünün insanları tembelliğe sürüklediğine de dikkat çekiyor.

Dünyada genel kabul gören istatistiki verilere göre bir toplumda 1 milyonda 1 dâhi çıktığını söyleyen Nadia Camukova, Türkiye'de üstün potansiyelli dâhi seviyesinde en az 70 insanın olması gerektiğini belirtiyor. Türkiye'de bulunan 70 dâhiden en az 60'ının normalleştirilerek çürütüldüğünü öne süren genç profesör, yeni doğmuş çocuklarla 7-8 yaşına kadar gelmiş olanları kurtarmanın mümkün olduğunu anlatıyor. Camukova, Rusya'daki sistemi ise şöyle özetliyor: "Bu iş devlet politikası olmalı. Bunun içine o çocuğun doğduğu günden itibaren sağlık kontrolü ile birlikte beyin kontrolü gelişmesini inceleme işi devreye girer. 1 yaşına kadar her 15 günde bir, eve gelerek çocuğu kontrol eden doktorları olan ülkeler var. Bunlardan biri Rusya. 1 yaşını doldurana kadar doktor çocuktan sorumludur. Her 15 günde bir, eve giderek evin sıcaklık derecesinden içindeki moral düzeyine kadar bütün verileri, özel defterine geçer. Ve o çocuğun ölmesinden de doktor sorumludur."

Nadia Camukova şu an 30 yaşında. 25 yaşında iken dünyanın en genç profesörü olmuş. 3 yıl önce yapılan Picasso testinde 360 üzerinden 357, Einstein standartları ölçümünde ise 200 üzerinden 199,37 puan alarak dünyanın en zeki insanı unvanını almış. Camukova, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere 7 yabancı dil biliyor. Bugüne kadar 3 bin civarında kitap okuyan Camukova, "Her gün bir kitap okumaya çalışıyorum. Karl Marks'ın Das Kapital'ini 4 yaşında okudum. Kur'ân'ı da aynı yaşta okuyup ezberledim. Okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam ama zevk alarak tekrar tekrar okuduğum tek kitap Kur'ân'dır. Her 20 günde bir okurum." diyor. 'Dindar mısınız?' sorusuna, 'İnanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren Camukova, "Yaratılışa inanıyorum. İnanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inançlarla yaşarlar aslında." diye konuşuyor
    -O Seyyıdınden Kacan bir kole...SnN

öss'nin kalkmasının çok saçma olduğunu düşünüyorum. 3 saatlik bir maraton ama güzel hazırlanan 30 öğrenciden 29u bu sınavı sorunsuz atlatıyor. türkiye bu şartlarda ve bu düzendeyken de başka hiçbir yol yok. okul notlarına göre girildiğini falan düşünsenize. ne rüşvetler ğçkağıtlar döner. bence kalkmasın. evet saçma olabilir ama kalkmasın. ben de iki kere girdim, yani girmemiş biri olarak konuşmuyorum...

Yorum

sistemde yanlışklılar olduğu açık ,daha katedecek yolumuz var da...

biz bu öss-öys gibi sınavlarda başarı gösterip bir yerlere gelebilmişiz.milyonda bir rastlanan dahilerden daha kapasiteliyiz herhalde

bunlar ekstrem insanlar..yaşantıları da ona göre..

çocuğun ölümünden dr sorumlu bu biraz abartı değil mi?vade geldiyse dr ne yapsın.seralarda mı yaşayalım herşey kontrol altında..

biraz tuhafıma gitti bu yazı belki dikkatli okumadım..

ayrıca öss yi kaldırabilmek için kırk fırın ekmek yememiz lazım.1,5milyondan fazla insan nereye nasıl yerleştirilecek.?

Yorum

arkadaşlar Ö S S kalksa ne olur kalkmasa ne olur

şu anda sanki iş bulabiliyorda tek sorun Ö S S mi

ha liseli işsiz ha üniversiteli işsiz sonuçta ne fark var

15 -16 yaşındaki çocukların gittigi çıraklık kurslarını artık üniversite mazunu işsizler dolduruyor

bence önemli olan Ö S S in kalkması degil yeni iş alanlarının yaratılabilmesi gerisi kendiliginden hallolur

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omen
          3 bin kitap veya her gün bir kitap amaç nedir ya ? Bunaltici bisey bu.

Ayrica ÖSSnin saçma sapan ve aptalca bi yöntem oldugunu herkes biliyorki. Yani bunu anlamak için illa zeka testinden 299 puan gerekmiyor.

Bi di siyasilerin ÖSS kalkacak demesine sevinen zavallilari düsünüyorum. Yahu ÖSS kalkacak da hç düsündünüzmü peki üniversiteye nasil gireceksiniz???????? Hasil bir yöntemle üniversite ögrencisi olacaksiniz. 1.750.000 kisi giriyor ve 300.000 civarinda kisi kazanabiliyor. geriye kalan 1.400.000 kisi ne olacak. Hangi yöntem bu karmasayi yokedecek ki? Hiç düsündünüz mü
          ??
          arkandayım omen çok haklısın.. asıl sorun bu :?:

Yorum

rusyadaki olay ilginç ve bana göre korkunç bir şey böyük bir iş...
            yani çoçuk 1 yaşına gelene kadar hen 15 günde bir doktor gelecek ve ortamı ve çocuğu inceliyecek.Bizde 70 yaşına gelip doktora gitmemiş insanlar var....Ben ne diyim . Çok çalışmamız lazım çok..

Yorum

Nadia'ya hayran kalmamak mümkün değil. Dediği gibi her ülkede dâhiler doğuyor ama ailenin bilinçsizliği, aile bilinçli bile olsa devletin sahip çıkmaması, eğitim sistemindeki çarpıklıklar yüzünden çocuğun dâhi beyni köreliyor normale dönüyor. Yazık çok yazık!!!

Biz varsa yoksa magazinler, aptal aptal programlar... hangi TV dizisi ile aptallaşalım onu düşünelim

15 gün sonra seçim var ve hiçbir partinin söylemlerinde eğitimden ya da çevre kirliliğinden bahsedildiğini duymadım.. onlar birbirlerini suçlayıp dursunlar, hesaplar yapsınlar... bu ülkenin geleceğini, eğitimini düşünen mi var

Yorum

inşallah bu yazılanlar türkiyede yaşayan bazı insanların daha doğrusu eğitimci sıfatıyla gezenlerin kafasına dank etmiştir
                ya zaten ünüversite dınavına girmek ya da ünüv. yi kazanıp kazanmamak önemli değil önemli olan saçma sapan hiç lazım olmayacak bilgilerin empoze edilip gençleri gerçek hayattan soyutlaması
                hangi okulha gençlerin ayakları üzerinde durması için geleceğe dair bilgiler veriliyo sorun olan ve bazılarının anlamadığı şey bu yani biz ünüversiteyi bitirsek bile sudan çıkmış balık gibi yem arıyoruz yani öss eşit değil iş imkanlar biz gençlerin böle sınavları istememe sebeplerimizin en büyüğü bu yoksa böle küçük bir sınav hayatta vereceğimiz hangi sınavdan daha önemli, olabilir ki?
                soruyorum size :?:

Yorum

slm

Arkandayım buuse haklısın soran çalışan ve mücadeleci gençliğe ihtiyacımız var... Ama bir sorun varsa çözüm suçluyu aramaktan veya sorunu farklı yönleri ile tekrar etmekten geçmez... Öncelikle herkese düşen kendi sınırlarını tayin edip bunları aşmak... Yapılabilecekler üzerine yoğunlaşıp uygulamaya geçirmek... en kısa eyleme geçme bu şekilde olur sanıyorum... sen kendini düzelt ve yetiştir, bu felsefeye uyan kişiler adedince ve paralelinde Ülke öyle yada böyle düzelir.. Muallakta sınav tarışmalarından çok daha fayda vereceği su götürmez bir gerçek...
                  LAF BİLİRSEN KONUŞ DA İBRET ALSINLAR LAF BİLMEZSEN SUS DA İNSAN SANSINLAR

Yorum

Sınav sistemi olmalı bi şekilde. ÖSS olmasa üniversitelerin kendi sınavları olacak. Zaten kaç öğrencinin alınacağı belli her sene. Mezunların hali zaten ortadayken üniversite diye tırmalamanın da bi anlamı yok bence.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: delvinja
                      öss'nin kalkmasının çok saçma olduğunu düşünüyorum. 3 saatlik bir maraton ama güzel hazırlanan 30 öğrenciden 29u bu sınavı sorunsuz atlatıyor. türkiye bu şartlarda ve bu düzendeyken de başka hiçbir yol yok. okul notlarına göre girildiğini falan düşünsenize. ne rüşvetler ğçkağıtlar döner. bence kalkmasın. evet saçma olabilir ama kalkmasın. ben de iki kere girdim, yani girmemiş biri olarak konuşmuyorum...
                      BU SENE GİRENLERİN 3/2 Sİ AÇIKTA KALACAK.NASIL ANLAMSIZ BİR SİSTEM Kİ BU YAZIK EDİYORUZ GENÇLERE.ALMANYADAKİ ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ ÇOK İYİ ARKADAŞLAR.YETENEĞE GÖRE..AMA BİZ AZ GELİŞMİŞ BİR ÜLKEYİZ.ŞU ŞARTLAR ALTINDA BU SİSTEME DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ.YOKSA SADECE ÖZEL BİR YETENEĞİ VE PARASI OLANLAR OKUYABİLİR...
                      BİR GÜN GELİRDE ÜLKE REFAHI YÜKSELİRSE Kİ UMARIM BİZİM ÇOCUKLARIMIZ DA BU OLUR...BELKİ O ZAMAN KALKAR BU ÖSS...

Yorum

Ben Yök' ün karar alırken öğrencileri düşünerek karar aldığına inanmıyorum. Kişilerin insiyatifinde bir kurum. Bence kaldırılmalı yada kısıtlanmalı.
                        ÖSS’de 32 bin 177 aday sıfır puan almış. Gençlerimizin zekasından iyiden iyiye şüphe etmeye başladım. Hadi üstün zekalı değiller de hiç bir tane net çıkartamıyorlar.Üsetelik 11 yıl eğitim almışlar. Ben tic. lisesi mezunuyum.Okul bittikten 5 yıl sonra öss ye girdim, hemde kitap yüzü açmadan.. Yinede barajı geçtim.. Artık kararı siz verin..
                        Hem sistem yanlış, hemde gençlerimiz tembel... MALESEF!

Yorum

düşünmediğimiz ya da görmezden geldiğimiz probagandalarda olabilir :!:

Yorum

Zaten ben Türkiye'nin eğitim sistemini anlamış değilim Her yıl yeni yönetmelikler konuluyor Sistem değişiyor falan Bizi ne zannediyorlar Allah aşkına Hem biz okuldaki sınavlara mı çalışıp okulu bitirelim Yoksa öss ye hazırlanıp üniversiteyemi girelim İkisi de şart Ve omuzlarımıza gereğinden fazla yük biniyor Asosyal insana dönüşüyorsun iş bulmak para kazanmak için Kaç insan gördüm hayatı derslerden ibaret!! Ben de seneye gireceğim 3saatlik bir yarışa Çok puan almak da yetmiyor artık En iyinin en iyisi seçilecek Sıralama yani Hay ben bu işin ya
                            Oh rahatladım valla Ne çok şey varmış diyeceğim İnsan bir süreden sonra patlıyor
                            Öss adayları! Allah yardımcımız olsun ne diyeyim

Yorum

Ülkemi çok seviyorum yalnız ülkemin bazı sistemlerini sevmiyorum hangi sistemlerini mi? 1.Sağlık sistemlerini 2.Adalet sistemi 3.İş istihdamı yaratma sistemi 4.Eğitim sistemini 5.Dini eğitimin verilme sistemini ee geriye ne kaldı zaten?Üstüne basa basa tekrar söylüyorum vatanım için canımı seve seve feda ederim fakat bu 5 sistemimizden şikayetçiyim...

Yorum

İşleniyor...
                              X