Duyuru

Collapse
No announcement yet.

oglum ve ben ogrencilerinde fikrine ihtiyacim var

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• oglum ve ben ogrencilerinde fikrine ihtiyacim var

Burasi en uygun yer sanirim ogrenci olanlar sanirim oglumun gozu ile bana fikir verebilirler.Samimiyetle anlatmaya calisacagim yardimlariniza cok ihtiyacim var.Ben matematik ogretmeniyim oglumla ayni okuldayiz 6.sinif ogrencisi 5 yil sinif ogretmenindeydi simdi 6 oldu ve mecburiyetten dolayi ogretmenide ben.Kendimi ovmek degil amacim yanlis anlasilmasini istemem.Okulumda bir cok meslektasimin cocugunu okuttum tercih edilirim cunku gercekten canla basla calisirim.Oglumun sinifindada yine 6 meslektasimin cocugu var onlarin israri ile ben oldum oglumun ogretmeni.Sorunumuza gelmeden tanimanizi istedim beni.
    Oglum canim 12 yasinda 5.sinifin 2.donemine kadar yuksek bir basarisi vardi.Ama dusmeye basladi.Simdilerde egecen yila oranla dusus var.Herseyini ben takip etmek zorunda kaliyorum ben demeden hic birsey yapmiyor hep boyleydi ama artik bu yetmiyor.Cok agir cok oyalaniyor 30 soruyu 5 saatte cozuyor oturuyo kalkiyo simariyo yap bitir kurtulalim rahat et diyorum olmuyo anlamiyo.Diyorum ki sen herkesten daha uzun calisip hic birsey yapmiyorsun.Insanlar oturup 1 saatte 70-100 soru cozup bos vakitlerinde dinleniyor diyorum neler diyorum yok ayni ayni hic bir fark yok.Catlarsin onun o hallerine. ......
    Netice basari dusuyor ve benim sinirlerim cok yiprandi ben agrasiflestikce o daha beter oldu.Hep yarin diyor.Elbette bide bilgisayar oyun tutkusu var yasakliyacagim diyorum olmuyor yasaklayincada.Anlasma yapalim diyorum derslerini cabuk yaparsan oynarsin onuda beceremedi.Okuldan gelince bi saat oynayayim sonra soz guzel calisicam diyor peki diyorum soz diyo bilgisayar kapaninca yine ayni agir agir simara simara bisey calismadan bagrina cagrina yatma vakti geliyor oda geciyor.Ne yapacagimi sasirdim.Birak ilgilenme diyorum ama isin icindeyim notlar bir duserse telafisi yok.Herkese fayda ederken kendi yavrumla bu hale gelmek anlatilamaz bir duygu ne yapmaliyim bana verecek fikriniz varsa ne olur esirgemeyin.Allah dert vermesin ama buda inanin cok zor benim sinirlerim cok fena.Depresyonun esigindeyim.Aglama krizleri geliyor catliyorum ve bugun oglum abartma dedi bana.......

Orjinal yazı sahibi: sos1206 View Post
    Burasi en uygun yer sanirim ogrenci olanlar sanirim oglumun gozu ile bana fikir verebilirler.Samimiyetle anlatmaya calisacagim yardimlariniza cok ihtiyacim var.Ben matematik ogretmeniyim oglumla ayni okuldayiz 6.sinif ogrencisi 5 yil sinif ogretmenindeydi simdi 6 oldu ve mecburiyetten dolayi ogretmenide ben.Kendimi ovmek degil amacim yanlis anlasilmasini istemem.Okulumda bir cok meslektasimin cocugunu okuttum tercih edilirim cunku gercekten canla basla calisirim.Oglumun sinifindada yine 6 meslektasimin cocugu var onlarin israri ile ben oldum oglumun ogretmeni.Sorunumuza gelmeden tanimanizi istedim beni.
    Oglum canim 12 yasinda 5.sinifin 2.donemine kadar yuksek bir basarisi vardi.Ama dusmeye basladi.Simdilerde egecen yila oranla dusus var.Herseyini ben takip etmek zorunda kaliyorum ben demeden hic birsey yapmiyor hep boyleydi ama artik bu yetmiyor.Cok agir cok oyalaniyor 30 soruyu 5 saatte cozuyor oturuyo kalkiyo simariyo yap bitir kurtulalim rahat et diyorum olmuyo anlamiyo.Diyorum ki sen herkesten daha uzun calisip hic birsey yapmiyorsun.Insanlar oturup 1 saatte 70-100 soru cozup bos vakitlerinde dinleniyor diyorum neler diyorum yok ayni ayni hic bir fark yok.Catlarsin onun o hallerine. ......
    Netice basari dusuyor ve benim sinirlerim cok yiprandi ben agrasiflestikce o daha beter oldu.Hep yarin diyor.Elbette bide bilgisayar oyun tutkusu var yasakliyacagim diyorum olmuyor yasaklayincada.Anlasma yapalim diyorum derslerini cabuk yaparsan oynarsin onuda beceremedi.Okuldan gelince bi saat oynayayim sonra soz guzel calisicam diyor peki diyorum soz diyo bilgisayar kapaninca yine ayni agir agir simara simara bisey calismadan bagrina cagrina yatma vakti geliyor oda geciyor.Ne yapacagimi sasirdim.Birak ilgilenme diyorum ama isin icindeyim notlar bir duserse telafisi yok.Herkese fayda ederken kendi yavrumla bu hale gelmek anlatilamaz bir duygu ne yapmaliyim bana verecek fikriniz varsa ne olur esirgemeyin.Allah dert vermesin ama buda inanin cok zor benim sinirlerim cok fena.Depresyonun esigindeyim.Aglama krizleri geliyor catliyorum ve bugun oglum abartma dedi bana.......
    Çocuğunuzun dersleri nasıl?Yani notları nasıl.Anlattığınız konuları kapıyor mu?Yoksa anlamıyor mu?6. sınıf kümelerle başlıyordu bizde ve kolay bir konuydu.Kümeleri yapıyor mu mesela.Sorun eğer anlamak ise iş ciddi.Ama anladığı halde tembelse bence sorun büyük değil.Atlatılır.

Yorum

Kafa zehir gibi karne not ortalamasi 98 fakat o kadar didiniyorum ki calissin diye problem bu biraktigim taktirde dusecek.Denemelerde hep ilk 5 teydi basarili ogrenciler arasinda ama bu yil 20 lerde 50 kisi icinde. .....Ve umrunda degil.Birak diyorum kendimeama isin icinde olunca calisan bir kafa var ve bu yavrun birakamiyorum ve hep catisiyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sos1206 View Post
        Kafa zehir gibi karne not ortalamasi 98 fakat o kadar didiniyorum ki calissin diye problem bu biraktigim taktirde dusecek.Denemelerde hep ilk 5 teydi basarili ogrenciler arasinda ama bu yil 20 lerde 50 kisi icinde. .....Ve umrunda degil.Birak diyorum kendimeama isin icinde olunca calisan bir kafa var ve bu yavrun birakamiyorum ve hep catisiyorum.
        bu problemi o kadar çok aile yaşıyor ki...
        siz, âdetâ onlara tercüman olmuşsunuz...
        e, tabi, bir de öğretmen olunca, kaygı duyma katsayısı yükseliyor...
        bu kaygıyı ve üzüntüyü yaşamakta son derece haklısınız..
        bu, çok ince bir çizgi... didişirseniz; o da sizinle didişecektir...
        şu başkalarıyla kıyas etmeyi hemen bırakmalısınız...
        bir çocuk için en zarar verici şey; başka çocuklarla kıyaslanmaktır..
        bu yaşlardaki çocuklara tahammül etmek ve sabretmekten başka çare yoktur.
        yaptırabildiğiniz kadar yaptırmaya çalışın derslerini..
        bu sene dönem yarı oldu, bu aşamadan sonra olmaz ama
        7. sınıfta kesinlikle bir başka öğretmenden almalı matematiği...
        daha faydalı olacaktır...
        Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Merhaba sos1206, seni tenzih ederek bir eleştiride bulunmak isterim. Genelde bizim öğretmenlerimizde pedagojik formasyon yok maalesef.
          Çocuğun zekası çok iyi olabilir ama matematikte başarılı olamayabilir. Zamanla başarısı düşebilir, matematiği sevmeyebilir, eğilimi başka yönde olabilir veya altında çok başka sebepler yatabilir. Yasaklamaya gitmemek ödül ceza sistemini kurmak, karşımıza alıp konuşarak ders saatlerini ve oyun saatlerini belirlemek, en önemlisi de ben diliyle konuşmak lazım. Daha birçok ayrıntı var. Bunları bu formasyona sahip olmayan kişiler kolay kolay yapamaz. Bu nedenle, hemen acilen bir pedagoga gitmek ve yardım almak gerekir.

Kolay gelsin.
          Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

abicim güzel hocam bence siz bu şi biraz fazla abartıyorsunuz hepimiz öğrenci olduk hepimiz yaşadık o günleri ama bence siz öğretmen olmanızdan dolayı işi biraz sıkı tutuyoprsunuz sanırım.
            ben kendimden örnek vereyim ben ortaokul ve lisede çok başarılı bir öğrenci değildim. velhasıl liseson sınıfta mezun olmama son 2 ay kala bazı sağlık sorunlarından dolayı okulu bıraktım. sonra gittim açık liseye 4 -5 yılda orda okudum sonuç olarak 8 -9 yıl lise okudum sonuçç benden önce liseyi bitirende aynı benle beraber bitirende neticede hepimiz aldık lise diplomasını ha bir işe yarıyormu yaramıyor tabiki bence sizde çocuğu fazla sıkmayın bırakın illa süper zeka olması gerekmez herkesin çocuğu 4 4 lük değil herksin çocuğu süper zeka değil o yüzden bence siz biraz olayı fazla abartıyorsunuz ...
            Tek rakibim AMD", "Rahmetli de X386'ydı", "Bir sana hasretim bir de 3Ghz CPU hızına", "Windows'un ustasıyım Linux un hastasıyım.

Yorum

Ilgilendiginiz ve zaman ayirdiginiz icin anlatilamaz cok mutlu oldum cokkkk tesekkur ederim.Formasyonum var dahasi bu konuda ayrica egitimde aldim ve bir cok evladin hayatina imza da attim. Donem noktasi olarak nitelendiren yavrularim var meslegimi hakki ile yapmaya calisiyorum bu meslek bana haz veriyor......Ama soz konusu kendi cocugunuz oldugunda sinifta kaliyorsunuz cunku ona model olamiyorsunuz olamiyorsunuz okulumda hic sansim yok baska ogretmene veremem okulunu degistirmek zorundayim bu durumda ama ona siddetle karsi. ......Su anda okuldan geldik soz verdi pc de ve 17:40ta kapaticakti fakat 18 de kapamis degil birazdan kizicam kapaticak ve yine sallana sallana beni yopraticak.......Su an b7tun pozitifligim ustumde bakalim neler olacak

Yorum

Hocam laftan anlamayan çocuğa indirceksin şamarı.Bu arada sen matematikçiymişsin.Özelden mesaj atıcam sorumu cevapla önemli bişey.Zorla test çözdür. Bağrın.Biraz çözünce zevk almaa başlıcak zaten.
                Kafandaki her şeyi yapabilirsin.

Yorum

Çocuğunuz sizin gibi bir babaya sahip olduğu için çok şanslı ,keşke herkesin anne babası sizin gibi çocuklarına ilgi-alaka gösterse..

Yorum

Çocuğunuz ders çalışmak istemiyorsa zorla çalıştıramazsınız onu.Zorla emirler yağdırarak ders çalışmasını sağlarsanız o zaten çalışmaz.Zevkli olmayan bir şeyi kimse yapmaz.Mesela ben üniversiteyi 2. girişimde kazandım.İlk senemde içimden hiç ders çalışmak gelmiyordu.İstesem de olmuyordu.Ama 2. sene artık başlayayım dedim selçuk üniversitesi hukuk fakültesindeyim

Yorum

ergenlik nedeniyle geçici bir dikkat eksikliği de başlamış olabilir,öğretim metodlarınızı değiştirerek üzerinde uygulayın ya da onu denek yapmak yerine bir psikologla iş birliğine girin ve ona en uygun stili bulun ki öğrenmek zevkli birşey olsun onun için,hem öylece o da daha istekli çalışacaktır,ben lise sondayım,sene başında çok iyi bir sistemim vardı,sonrasında birkaç şey için rehberliğe danışınca bana uymayan sistemler yüzünden yoldan çıktım diyebilirim,şimdi belki yeni yeni bir şeyleri toplamaya başladım...

Yorum

Motive edici olmaya gayret ediyorum dun olabildigince sabirliydim iyi birgun gecirdik cildirmadim en azindan. Hiphop dayak cozum degil caresizliktir sondur.Olumlu sonuc getirmez.Matematikte sikintilarin var diyorsun.Gecmis yillardan kaynaklanan eksiklerin varsa 8 zor gelir.Sinava bu kadar az zaman kalmisken ve ne durumda oldugunu tam bilemedigiden bir iksir olabilmem mumkun degil.Netten duzenli konu anlatim videolarini izle ve artik video cozumlu soru bankalari mevcut onlardan edin cok gayret sarfedersen asarsin asmakta zorundasin matematik her zaman olacak ogrenim hayatinda onunla barisman kacinilmazin kararli olursan gercekten kararli olursan gec kalmis sayilmazsin 3 ayda neler olmaz

Yorum

bende aynı sorunu yasıyorumm maalesef öğretmenm.. ben de matematik derslerinde bi iyi oluyorum bi kötü öğretmende ne notu vereceğni şaşırdı herkes çatır çatır soru çözüyo test kitabından soğru falan çözüolarms bazıları ben çözsem biter kitap herneyse....ödül ceza sistemini kurun... belki işe yarar

Yorum

Konsantrasyon ders çalışmada çok önemli.

Bir öğrenci, sorulara konsantre olamıyorsa, hedeflerinde farklılık var demektir. Ya da psikolojik bir sorun (Odaklanamama)
                            İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                            Malcolm X

Yorum

Ayrıca herkes okumak zorunda değil. Yani üniversite okumak zorunda değil.

İşte futbolcular, basketbolcular, marangozlar, inşaat işçileri hatta bazı büyük şirketlerin patronları. Bir kısmı ilkokul mezunu çoğu da lise mezunu.

Ve bizden daha çok kazananları var. Okumak zorunlu gibi bir psikoloji içine sokulmamalı herkes. Yeteneği müzikte ise, müzisyen olsun mesela.
                              Okullu şart değil, alaylı da olabilir.
                              İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                              Malcolm X

Yorum

İşleniyor...
                              X