Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eşinizle Sizin " Sevgi Dilleriniz" Farklıysa...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Eşinizle Sizin " Sevgi Dilleriniz" Farklıysa...

Bizim geleneksel yapımızda, erkekler eşlerine “seni seviyorum” dedikleri zaman, onun kontrolünü kaybedeceğini, kendilerinin de otoritelerinin zayıflayacağını düşünürler. Kadınlar ise, genellikle sevgiyi ifade etmenin ayıplanacağı anlayışıyla yetiştirilirler.

Halbuki nasıl yüz sene öncesine göre kıyafetler, günlük ihtiyaçlar değiştiyse, bazı davranış kalıplarının da değişmesi kaçınılmazdır. Zaman içinde kaçınılmaz olarak değişen davranış kalıpları sevgi dilleri için de geçerlidir. İşte bu değişimlere uyum sağlamak için, eşlerin farklı sevgi dillerini ve birbirinden farklı sevgi dillerine sahip olsalar bile bunu paylaşmayı öğrenmesi gerekir.

Sevgi, para yönetimi gibidir. Nasıl ki başarılı işadamları riske girerek yatırım yaparlar ve bu risk kar olarak geri dönerse, sevgiye yapılan yatırım da mutlaka kişiye geri döner. Verilen sevginin boşa gitme, değerlendirilmeme, anlaşılamama ihtimali vardır.

Bu ihtimal, farklı sevgi dillerine sahip eşler arasında daha da yüksektir. Eşlerden biri “Ben seni seviyorum” diyerek bir sonuç alamadıysa, B planına geçmeli, yani eşinin anladığı sevgi dilini konuşmaya çalışmalıdır.

Bu ise ancak onun davranışlarını inceleyerek yapılabilir. “Ben şunu istiyorum” deyip beklemek yerine, çok iyi gözlemci olup hangi durumların onu mutlu ettiğini öğrenmek gerekir.

Karşı tarafın sevgi dili, fiziksel temas, hediyeleşmek, beraber zaman geçirmek, açık iletişim kurmak vs´den hangisiyse o dili fark ederek, o yoldan ilerlemek gerekir.

Yüz kapılı bir saray sarayın doksan kapısı kapalıysa, bu kapılardan zorla girmek yerine biraz uğraşıp açık olan on kapıyı bulmak ve buradan içeri girmeye çalışmak daha doğrudur.

Eşinizin sevgi dilini fark etmek, tıpkı sarayın kapılarını bulmak için harcanan çaba gibi, onunla olan iletişiminiz üzerine düşünmeyi, çaba sarf etmeyi gerektirir. Bunun için yıllarca çaba gösterilmesi gerekebilir. Nitekim bizler sık sık, “Bunca yıldır evliyim, eşimin bazı huylarını yeni keşfettim” diyenlere ya da eşine sürekli sevgi gösterip karşılığını ancak yıllar sonra alan kişilere rastlarız.

Bazı insanlar, sevgilerini direkt olarak belli etmezler. Bu kişiler arasında evliliğini çok güzel yürütenler de vardır. Bu demektir ki, bu çiftlerin sevgi dilleri birbirine yakındır ve iki taraf da birbirine duyduğu sevgiyi sözden ziyade davranışla ifade etmektedir.

Yazan : Prof. Dr. Nevzat Tarhan
    Kimsenin seni üzemeyeceği kadar güçlü olduğunda ve sen kimseyi üzmeyecek kadar iyi olduğunda; mutlusun demektir .

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
    eşimin dili yokki sevgi dili olsun..onun dili sadece sinirlendiğinde çıkıyo hahahahaha
    Emin olun herkesin anladığı bir dil vardır. :RpS_rolleyes: (İyi ya da kötü)
    Kimsenin seni üzemeyeceği kadar güçlü olduğunda ve sen kimseyi üzmeyecek kadar iyi olduğunda; mutlusun demektir .

Yorum

bu konuda 5 sevgi dili diye bir kitap okumuştum, ingilizce almanca gibi bişey sanırım bilmedimmi bilinmiyo

birincisi fiziksel temastı

ikincisi nitelikli beraberlik

üçüncüsü hediye diğer ikisini unuttum

acaba sizinki hangi dili kullanıyo
      "-Çıkmaz o yol"
      diye uyaranlar...
      ben yürümeyi seviyorum
      anlamıyorlar.

alıntı

Yorum

benimkinin dili homurdanma ama daha tercüme edemedim
        seni çok takdir ediyorum mu diyor şu kumandayı ver mi? bilemedim
        cennete gidicem çünkü cehennemi burada yaşadım

Yorum

dil dile değmeden sevgi dili anlaşılmazmış
          ölmek için erken sana kavuşmak için geç bi zamandayım...

Yorum

öyle değil dil dile değmeden dil öğrenilmezmiş )
            "-Çıkmaz o yol"
            diye uyaranlar...
            ben yürümeyi seviyorum
            anlamıyorlar.

alıntı

Yorum

sevgi illa, sözle mi gösterilir ki.. bence önemli olan kişinin sevgisini hareketleri ve durusuyla bakısıyla vermesi. yoksa seni seviyorum deme'nin de bir anlamı yok. Bence hiç kullanılmasa daha iyi olur. Çok saçma bir laf...ama kadınlar bu lafa çok önem veriyor nedense???
              biliyorum artık çok zor çok
              kuracak yeni bir hikayem yok.
              yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle

alt üst olmuş coğrafyanda
              cebinde bozuk paralarınla
              kendi mezarına selam durup
              boşver mi diyorsun kanasın.

Yorum

orada anlatılmak istenen dil konuşma değil zaten sevgiyi anlatma biçimleri, karşıdakinin sevgi dilini öğrenmek
                "-Çıkmaz o yol"
                diye uyaranlar...
                ben yürümeyi seviyorum
                anlamıyorlar.

alıntı

Yorum

Fiil ve hareketlerle desteklenmeyen sözlerin hiçbir anlamı yoktur.

Aynı şekilde gerçekten hissedilmeden söylenen sözlerinde...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: K i m y o n View Post
                    Fiil ve hareketlerle desteklenmeyen sözlerin hiçbir anlamı yoktur.

Aynı şekilde gerçekten hissedilmeden söylenen sözlerinde...
                    evt doğru, genelleme lafını kullanmayı sevmiyorum ama, sıklıkla diyelim. Bayanlar, bu tip kelimelere çok takılıyor. Bunu zamanında yaşamış biri olarak, eskiden çok sıkıntı yaşamıştım. Ama gerçektende, kişiden kişiye sevgi alıp verme farklı olabiliyor, aslında en büyük sorunda bu...

Yorum

malum erkekler seni seviyom diyince kendini bi acaip hissediyo sankim. malum toplum yuzunden.
                      ben "hey seni aptal seni çok seviyorum nan, gerizekalım canım bitanem" gibi soz obekleri kurarak bu rahatsızlıgı da hissetmiyorum, duygularımı da ifade ediyorum. bana ait bir yontemdir. memnunuz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uzunsaçlı Boncuk
                        ben hiç önem vermem
                        sevgi dedigin haldir..

ne öyle vıcık vıcık aşşşkımm canımmm
                        seviyorum geberiyorummmm sev beni sev sevvv sevvv

:115:
                        bebek ya da yavru köpek sever gibi, vıcık vıcık kelimeler kullanan erkek ve bayanlara bende gıcık oluyorum... Sevgi kelebeği gibi oluyorlar bilmem ama beni rahatsız eder o tipler. Birde lakap takanlar yok mu " Böceğim, bebişim, rakunum " Madem hayvan seviyorsun bu kadar git pet shopa değil mi

Yorum

Eş sadece yakın temasda "seni seviyorum" derse, eve geldiginde ne selam ne hatır soruyorsa, sık sık küsüyorsa, hiç takdir etmiyorsa, genelde koltukta uyuyorsa, muhabet etmiyorsa, gelecekten konuşmuyorsa.
                          Acaba bu sevgi midir? Yoksa

Yorum

böyle bir model bendede var..sevgi mevgi değil bu...
                            bence sizin evlilik monotonlaşmış, sorun orada... yoksa eminim evliliğin en başında böyle değildi durum...

Yorum

ben 2 yıllık evliyim daha LICHKING ... baştan beri böyle..
                              siz bazı şeyleri baştan tüketmişsiniz o zaman, ya da çok uyumsuzsunuz ama 2 yıllık bir evlilik içinde birşey söylemek istemiyorum...

Yorum

İşleniyor...
                              X