Duyuru

Collapse
No announcement yet.

boşanma sonrası çelişki

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• boşanma sonrası çelişki

saygı değer site sakinleri özellikle bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi olanların konuya cevap yazmasını istiyorum.

ben 22 yıllık evliliğini dün sabah sonlandırmış biriyim ayrılma sebebimiz şiddet veya kavga gürültü deyil fikir ayrılığı sadece yani ak denilene karşı tarafın kara demesi gibi şeylerdi ancak bardağı taşıran son damla eşimin bir müddet yastığa sarılıp yatması ve son gece yastığı aramıza koymuş olması bende bu yastığın ne işivar burada deyip aldım ve attım o ara uyuyordu sanki
    bir hışımla uyandı ve neden attın yastığımı ver çabuk dedi bende vermedim yatağı terkedip sigara yaktı bende kalktım salona geçtim oturdum baktım geldi kanepeye uzanıyor kızdım kalk git yatağına yat ben artık o yatakta yatmam sabahta gideceğim madem istenmiyorum dedim bir müddet sonra o gitti yattı bende kanepede sabahladım sabah eşyalarımı toplayıp çıktım bizim aynı bahçe içerisinde iki katlı bir evimiz daha var ben diğer evin alt katındaki boş yere yerleştim geçen zamanda birlikte boşanma kararı aldık ve boşandık yani dün sabah şimdi asıl konu bu boşanmadan sonra ayrıldığım eşimin bana yeşil ışık yakması mesela boş bir daire gördü kiralık bana burası boşmuş dedi dedim çok kirası var oranın ben kendi benim evimi boşaltmak istiyor diye düşündüm ama bana burası büyük sen 1+1 bir yer tut dedi şu an oturduğum yer sağlıklı deyil diye söyledi sonra ben evini dizerken yardımcı olurum ara sırada ziyaretine gelirim ama tekrar evlenmem dedi ben 22 yıllık eşim çocuklarımın babası dururken başka birinide asla düşünmem kim ne derse desin başka biri ile yaşasam dahamı iyi olur onun için kimsenin ne düşündüğü umrumda deyil dedi tamam ama benim bu sefer aklımda bir soru işareti oldu acaba evinin yakınından beni uzaklaştırmakmı istiyor diye şu anda orda aramızda 1 ev var ben takip altında tutmak istesem tutabilirim diyemi beni uzaklaştırmak istiyor yoksa ciddi ciddi bir de ayrılmış olarak mı bu ilişkimizi denemek istiyor yada üst katta annem oturuyor ciddi ise annemdenmi rahatsız oluyor
    onun birde dediği annen varken ben senin evine gelmem üst katta beni görür diyor şimdi aklımdaki bu soru işaretine sizlerden gelecek cevaplarla daha iyi yön vermeyi bir daha yanlış yapmamayı hedefliyorum saygılarımla

Biraz önce aradım kendisini kiralık bir ev bulduğumu ve kirasının biraz yüksek olduğunu söyledim dedimki senin oturduğun evimizi kiraya verelim burada berabar yaşayalım bana verdiği cevap ben sürekli senle birlikte olamam önce sana güvenmem lazım ben arasıra yanına uğrarım sizce beni oradan yani yakınındaki evden uzaklaştırmakmıdır maksadı ?
    Last edited by sre11; 18-01-2011, 03:01 PM. Reason: yeni gelişme

inat üzerine ayrılmışsınız siz.
    çünkü son güne kadar beraber uyuyormuşsunuz.
    bu evlilik devam edebilirdi bence....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
      boşanmış olduktan sonra sadece çocuklarınız için görüşmeniz bence en mantıklısı...evliliği bitirme kararı almanız demek artık paylaşacak birşeylerinizin olmadığı yada birbirnize tahammül sınırınızın kalmadığını gösterir...zaten birlikte yaşama isteğiniz olsaydı evliliğinizi bitirmezdiniz...boşandıktan sonra denemek bana biraz sakıncalı ve saçma geldi...hem artık onu gözetleyip takip etmenizinde ikinize bi yararı olmayacak..ikinizde artık özgürsünüz...
      Biraz önce aradım kendisini kiralık bir ev bulduğumu ve kirasının biraz yüksek olduğunu söyledim dedimki senin oturduğun evimizi kiraya verelim burada berabar yaşayalım bana verdiği cevap ben sürekli senle birlikte olamam önce sana güvenmem lazım ben arasıra yanına uğrarım sizce beni oradan yani yakınındaki evden uzaklaştırmakmıdır maksadı ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yasamanaliz
        olayı anlamaya çalıştım ama inanın beceremedim. Sonuç itibari ile boşandığınızı anladım. Bir süre ayrı kalmak sizi rahatlatacak ise bir süre ayrı durmanız iyidir. Tabi ayrılığın verdiği acı ile hemen iki tarafta bir başkasını bulmaya kalkmadan en azından 3 ay durmanız en doğrusu olacaktır. Biraz iki tarafada düşünme fırsatı verir ve acaba aslında büyük gördüğümüz sorunlar telafi edilebilirmiydi düşüncesi doğurur.

Şu an anlattıklarınıza göre sanki çok önemli meseleler değilde , biraz iki tarafında asıl sorumlulukları unutup çocukluğu tutmuş gibi gözüküyor. Sanki biraz zorlasanız evlilik yeniden olabilir gibi gözüküyor. Tabi detaylarına inmeden bir şey söylemek zor.

O yüzden sizden ricamız şu sorulara cevap verebilirmisiniz.

1. Sizin yaşınız kaç ?
        2. Boy kaç , kilo kaç ?
        3. Cinsiyetiniz nedir ?
        4. Siz çalışıyormusunuz ?

5. Eşinizin yaşı kaç ?
        6. Boyu kaç , kilo kaç ?
        7. Cinsiyeti nedir ?
        8. eşiniz çalışıyormu ?

9. Kaç çocuğunuz var ?
        10. Çocukların cinsiyetleri ve yaşları neler .

11. Babanız ve anneniz , kardeşleriniz sizin ayrılmanıza tepki gösterdilermi , onlar ne dediler size ?
        12. eşinizin anne babası ayrılmanız ne dedi ?

Biraz bunlardan bahsedersiniz en azından konuyu daha iyi anlamış olacağız ve analize devam eder çözüm yolları neler olabilir forumdaki diğer arkadaşlar ile beraber bakabiliriz.
        ben 42 eşim 41
        benim boyum 168 eşimin boyu 155
        kilom 75 eşimin kilosu 56
        cinsiyetim erkek eşim kadın
        2 erkek çocuğumuz var biri şubat ayı itibarı ile asker e silah altına alınacak bir diyeri ise 18 yaşında okuyor
        ailelerimizin baskısı olmadı

Yorum

* Evlilik terapistlerine gittiniz mi ? hayır
          * Hanımızından ne gibi huylarından şikayetçi idiniz
          mesela evi temizlermi ? mükemmel
          çamaşırları yıkarmı ? mükemmel
          bulaşıkları yıkarmı ? mükemmel
          Çocukların sorunları ile ilgilenirmi ? evet
          Hanımız evinizde yenilenmeyen eşyalardan şikayetçimidir ? hayır
          Buzdolabı , çamaşır makinası , televizyon , bulaşık makinası , halı
          Sizden yapamayacağınıza inandığınız ne gibi istekleri oldu maddi olarak ? hiç bir şey

Siz eşinizi ayda 1 kez gezmeye götürürmüsünüz ? evet çok zaman ben isterim o gitmez
          Şu an ne kadar maaş alıyorsunuz aylık geliriniz nedir ? 1000 tl
          Herhangi bir yere borcunuz varmı ? ufak tefek

Eşinizin sizi bırakma sebebi başka bir erkek olabilirmi diye düşünüyormusunuz ? evet
          Eşinizin sizi aldatmış olabilir diye şüpheniz kuruntularınız varmı , o yönden ona güveniyormusunuz. ? güveniyorum ama şimdi korkuyorum ve olabilirmi acaba

Siz eşinizi beğeniyormusunuz ? evet çoook ben aşığım aslında ona nasıl bu durumdayız hala anlamadım bende
          Beğenmediğiniz huyları ve özellikleri neler dürüst dürüst yazın. İçinizi bir dökün. ? çok içine kapanık olmasını sevmiyorum sosyal ilişkileri çok zayıf çok şeymi istedim ondan yolda elini tutmak koluma girmesi beni sevmesi aslında biz çok güzel bir aile idik herkesler bize imrenirdi belkide ben eşeklik ettim bilemiyorum galiba ben deyiştim onu hak etmedim eşime hiç kızmıyorum ben onu seviyorum o da bunu biliyor ama beni kontrol etmek istemiyor istese elini uzatsa sahiden candan ben her istediğine razı olurum inanın samimiyim .
          Last edited by sre11; 18-01-2011, 04:04 PM.

Yorum

sre11 burada içini döküyor, ne bu sorular böyle

üyeliğini niye sildirsin ayrıca, dursun canı sıkıldıkça girer yazar, başkalarına yardımcı olur.

sre11 boşanmışsınız, hakkınızda hayırlı olsun.
            Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Hayırlısı olsun ..
              ama madem ayrılacaktınız 22 yıl beklemek çok fazla..
              yürümeyen ilişikileri zamanında bitirmek gerek,önünüze daha net bakabiilmek belki başka insanlarla yeniden evlenebilme fırsatı için..bu vakitten sonra her iki taraf içinde yeni bir hayat kurmak zor..
              Bu nedenle zaten olan ilişkinin biraz formatı değişmiş.resmiyeti bitmiş evliliğin..kaldığı yerden devam eder bana göre..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iyimser View Post
                sre11 burada içini döküyor, ne bu sorular böyle

üyeliğini niye sildirsin ayrıca, dursun canı sıkıldıkça girer yazar, başkalarına yardımcı olur.

sre11 boşanmışsınız, hakkınızda hayırlı olsun.
                çok özür dilerim ama canım sıkıldığı için burada deyilim eğer burada bir sorun varsa ve bu sorun evlilik gibi toplumun temeli ise bir sorun karşısında herkesten duyarlı olmasını beklerdim saygılar

Yorum

iyimser bu sorularına başka bir ağızdan bizlerden senden normal yaşamını yaşayan insanlardan cevabını aldıktan ve kendine göre kararlar verdikten sonra sonra belki bu üyelikle durmazda üyeliği silip başka bir üyelikle aramıza katılıp o da diğer insanlara başka bildiği konularda yardımcı olabilir. Hiç bir insan dışarıya karşı sorunları bilinen ve hep o sorunu ile anılan bir insan olmak istemez.

murpy espri ile karışık yazmışın sorun değil. Kimsenin gözünü para bürümesin. paranın amacı = fiziksel ve sosyal ihtiyaçların alım gücüdür. para sistemi gereklidir. Bunu anca belli yaşa gelmiş ve sorumlulukları olanlar daha iyi anlar.

Evlendiğiniz zaman bilhassa erkek iseniz evin ihtiyaçları , hanımın ihtiyaçları en az 100 kategoride incelenir . Her bir kategorinin de detayı vardır. Bu ihtiyaçları iki tarafta gideremezse sorunlar başlar. Erkek için kadın dırdırcı olur , kadın için ise erkek sorumsuz olur. Birde işin içine duygusal isteklerin tatmin edilmesi sorunlarıda karışırsa iki tarafta birbirinden kurtulmak gerektiğini düşünmeye başlarlar.

Herkese yetecek kadar para kazanmayı Allah herkese nasip etsin. Evini ailesini , çocuklarını geçindirsin isteriz. Sonuç itibari ile ülkemizde hep beraber yaşıyoruz.

sre11 dediğimiz gibi ev konularınada geleceğiz sorunun detayına inmek isterseniz çözüm yolları neler olabilir bakalım diyorsanız devam edebilirsiniz.

Evlilik terapistleride bu tür sorular sorarlar. Tabi iki tarafıda dinlemek kaydı ile.

İşin gerçeği Türkiye'deki 72 milyona sorup ne yapayım derseniz kimsenin umurunda olmaz. Biraz dinlerler ve herkes kendi derdine düşer. Çünki herkesin kendi sorumlulukları vardır.
                  işte benim aradığım duyarlılık size saygı duyuyorum . lütfen devam edebilirmiyiz ?

Yorum

tekrar merhaba,

sre11 sitemize yeni üye olmuş biri. Yanlış anlayacağını düşündüm. yasamanaliz ise yardımcı olmak için ona sorular soruyor, tamam, bu da çok güzel. Ancak sorular konuyla alakasız gibi geldi bana yoksa işinize karışmak değil amacım.

Sorular sre11 için sorun değilse yani alan da satan da razıysa benim söyleyeceğim başka birşey yok.

Orjinal yazı sahibi: sre11 View Post
                    çok özür dilerim ama canım sıkıldığı için burada deyilim eğer burada bir sorun varsa ve bu sorun evlilik gibi toplumun temeli ise bir sorun karşısında herkesten duyarlı olmasını beklerdim saygılar
                    sre11 burada sorununa duyarsız kalınmadı, onu da belirtmek isterim.

Sevgilerimle.
                    Last edited by iyimser; 18-01-2011, 04:43 PM.
                    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

sre11 ; Benim anladığım kadarı ile siz eşinizden aslında memnunsunuz. büyük ihtimal açık konuşalım bir kadın en azından 2 haftada bir eşinin cinsel ihtiyacınıda giderir. O konuda bir sorun varmı yok mu bilemiyoruz.

Bu arada okuyan olursa erkeklerin neden cinselliğe biraz daha yatkın olduklarını anlamak için şunu bilmenizi isteriz.
                      Bir erkeğin menisi 15 günde bir dolar. Şayet mastürbasyon veya evli ise cinsel olarak bunu atmazsa ise testislerde bu meni dolar ve dışarı çıkma isteği duyar. Şayet dışarı çıkmaz ise hani bazılarınız rüyalarınızda boşalmışsınızdır. Aynen öyle olur.
                      Eşler bir süre ayrı kalacak ise bilhassa erkeklerin 15 günde bir eşini düşünerek , hayaller kurarak boşalmaları , elle mastürbasyon yapmaları normaldir. Bunda hiç bir kadın erkeğini ben yokken mastürbasyon yaptınmı neden yaptın beni bekleseydin ya gibi suçlamasın. Belli süre iş icabı farklı konular icabı ayrı duracaklar ise kadınında erkeğinde birbirini düşünerek boşalmaları dinimizcede uygundur ve tavsiye edilir.

Zina dediğimiz evli insanların eşlerinden başkaları lle ilişkiye girmeleri tavsiye edilmez. o yüzden dinimizde zina yapmayınız denmez.

" ZİNAYA YAKLAŞMAYINIZ " denir "

sre11 senin konuna yaklaşırken bir hakem gibi yaklaşmak lazım. Ne senin tarafında , ne eşinizin tarafında.

Benim burada anladığım siz eşinizi seviyorsunuz sanki bir suçunuz var ve bu eşiniz tarafından tespit edildi gibi.
                      Mahkemeler kolay kolay insanları boşamaz.
                      Sizin eşinize karşı cinsel yönden bir başka kadınla beraber olmak gibi hatanız varmı ? ve böyle bir hatanız varsa eşiniz bunu tespit ettimi ?
                      Hatalarımız varsa bunu ilk önce kendi içimizde kabul etmekle ve bir daha yapmamakla başlayacağız.
                      Hatanız varsada eşinize anlatmanıza gerek yok bunuda söyleyeyim.

mahkeme kararı ne dedi bu konuda size zahmet bunlarıda cevaplarmısınız.
                      mahkemede karar anlaşmalı boşanmalarda hiçte sanıldığı kadar zor deyil 2 dk sürdü 3 dk deseniz yok ben daha ne olacak anlamaya çalışırken baktım boşanmışız karar zaptını imzaladık bitti 22 yıl 2 dk da bitti aldatmaya gelince ben 22yıl içinde deyil eşimi aldatmak karşı cinsten birine inanın alıcı gözle bakmış biri deyilim zaten bu konuda eşimin bana güveni tamdır bu gün bile beni sorsanız tam not vereceğinden emin olun bizimkisi cinsellik le veya aldatmakla alakalı bir sorun deyil

Yorum

Şu an çocuklar kimde ? büyük çocuk bende küçük çocuk annede kalıyor
                        Birde bu evler kaç tane kime ait ? 3 daire rahmetli babama ait yani annemde ben annemin bir alt katına taşındım şu durumda orada yaşıyorum

eski eşim demiyorum çünki 15 günlük temyiz hakkı mevcut
                        ona bıraktığım daire 2 bina aramız var ve hala bana ait ben eşimin madur olmasını istemedim ona bırakıp çıktım çünki benim tutunacak bir dalım var o bir bayan ve şu anda bunu yapmasam nerede tutunabilir günümüz kiraları ev geçimi ve bir sürü fatura taktir edersinizki zor bir dönem benim kendisine çok büyük bir kırgınlığım olmadı hala iyi bir dostuz

akşam üzeri telefon edip sordum bana neden ev tut başka bir yerde diyorsun diye bana şimdi telefonda yanlış anlarsın beni yüz yüze görüşmek lazım dedi bende işten çıkışta buluşalım müsaitsen dedim ve buluştuk

sordum

senin oturduğun daireyi kiraya verelim benimle otur o zaman dedim gerekirse ayrı odalarda kalırız sen bunu istemiyormusun dedim ?
                        cevap) olmaz ben senle boşanmazdım ozaman mahkemede kabul etmezdim dedi
                        sordum) peki o zaman neden bana başka bir muhitten ev tut diyorsun ve ben senin evini düzenler arasıra yanına gelirim diyorsun dedim ?
                        cevap) ben iki arkadaş yada bir dost olarak seni ziyaret ederim diyorum sen yanlış anlamışsın ben senin rahatın için söyledim orada rahat edemeyeceğimi düşünüyormuş
                        sordum ) peki o zaman sen benim rahatımımı düşünüyorsan sana bir teklifim var dedim bende senin rahatını düşünüyorum madem sen beni düşünüyorsun sen çık ev tut benim evimi bana bırak ben orda rahat ederim dedim
                        cevap ) benim imkanlarım yok ben ev tutamam dedi

benim zaten asıl meselem acaba beni evdenmi yani yakınındanmı uzaklaştırmak istiyor yoksa yine benimle yeni bir başlangıçmı istiyor ?

bu teklife olumsuz bakmam evdende olma kaygısı taşıtmış olabilir belki ona

bu gelişmede ilginç buradada bir soru işareti oldu bende bunada cevap arıyorum şimdi

bunun üzerine bir teklifte bulundum kendisine beni kandırıyor olabilirmi planmı yapıyor kafasından bilemiyorum ?

dedimki sen beni seviyormusun? ne seviyor ne sevmiyorum ikisinin ortası dedi
                        dedimki ben seni seviyorum gel söz verelim biribirimize ikimizde hayatımıza başka insanlar sokmayalım boşanmış ve ayrı evlerde yaşayalım önemli deyil söz veriyorum senden başkası olmaz dedim
                        olursa seni öldürürüm dedi yani bu nedir evden çıkarmayayım diye çaresiz kalmanın verdiği korku ile yalandan beni oyalama taktiğimi yoksa gerçek olma olasılığı ne kadardır ?

aslında kafam karışık ben bu gelişmelerden bişey anlayamıyorum ayrılanları görüyorum biri birine diş biliyor bu bizimki nasıl bir boşanmaki ben ona kızamıyorum o da bana karşı bu kadar ılımlı yaklaşıyor bir yok diyor bir kabul ediyor şaşırdım vallahi onu üzmekte istemiyorum

sonra kendimi bir anda boşlukta bulmakta istemiyorum

Yorum

saygı değer yaşamanaliz size çok teşekkür ederim terapist fikrine beni iyice odaklandırdınız ve bende araştırdım gördümki ayrılmış olduğu halde terapi alan aileler var ve mükemmel bir şekilde ilişkileri yürüyor şaşılmasa gerek bu ailelerden haberdar ettiğim eşim daha önce kabul etmediği terapi görme fikrini hemen benimsedi ve biz çözüme yaklaştık sanıyorum sizi buradan gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirmeye devam etmek istiyorum inanın sizinle daha önce yazışsaydım belki boşanma bile gerçekleşmemiş olacaktı onun içindirki size tekrar tekrar teşekkür ediyorum saygılarımla
                          Last edited by sre11; 24-01-2011, 06:09 PM. Reason: düzeltme

Yorum

İşleniyor...
                          X