Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sizce ne yapmaliyim?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sizce ne yapmaliyim?

öncelikle herkese merhabalar ben 24 yasindayim 5 yillik evliyim suanda almanyada yasiyorum önceden trde yasiyordum yani evlenerek buraya geldim evliligimde sorunlarim var ama esim bunu kabul etmiyor herseyin iyi gittigini söylüyor bende yazip yazmamak arasinda cok bocaladim ama insan bazen 3.sahisin fikirlerinede ihtiyac duyuyor bazi seyleri görmek icin kendi kendime kafayi yiyp düsüncegime birileriyle paylasmak istedim acikcasi nerden baslasam bilmiyorum, evlendim ve almanyaya geldim kaynanamlarla sorunlar yasadik cok önceleri ama esim görmezden geliyordu beni kizlari yada gelinleri olarak degil hizmetci olarak görüyorlardi ayni dairede oturuyorduk ben sabah kalkiyordum kaynanamin yanina iniyordum sabah 10 da asagida olmama ragmen kaynanam gelin dedigin bu saate kadar yatmaz diyordu ve yeni evliydim esimi benden kiskaniyordu disari ciksak esimle gezmeye büyük olay yapiyordu evde sen anca karini gezdir falan filan neyse esime ilk baslar anlatmiyordum ben sürekli agliyordum ama esim sürekli arkadaslariyla kahvede oluyordu gec geliyordu eve cikalim gezelim dedigim zamanda annemlerle cik falan filan diyordu 6 ay kadar böyle gecdi sonunda esimi ikna ettim ve ordan tasindik cünkü kaynanam herseye karisiyordu giysime sacima basima v.s.ama esimle de sorunlarimiz vardi beni hic anlamiyordu halende anlamiyor ve cinsel hayatimizda dogru düzgün yok hep benim ona yaklasmamla oluyor ve bazende reddediliyorum bu durum cok canimi SIKIYOR sorunun ne oldugunu soruyorum konusmak istiyorum senle alakasi yok dior doktora gidelim diyorum onada yok isini bahane ediyor ama isden sonra arkadaslariyla kahvede geziyor beni yanliz birakiyor kirayi zamaninda ödemiyor 3 kere ev sahibi eve geldi ikide birde ev telefonu kapaniyor internet kapaniyor cok sorumsuz bazi seyleri yapiyor ama isteyerek degil görevi oldugu icin yapiyor tartisiyoruz haklisin diyor gecictiriyor beni yada bagiriyor susmam icin basariyorda cunkü artik biktim ona bazi seyleri anlatmaktan benden 6 yas büyük ama cocuk gibi isinde sorun olsun bana yansitiyor ve sürekli calismak istemedigini söylüyor ilk 4 yil dayak olayida vardi ben bagirip cagirdigim zaman konusmak yerine beni dövüyordu annemle konustum önceleri sakliyordum annem bosanmami istemiyor sürekli bana gecimine bak diyor baska birsey demiyor cocuk konusuna gelince ilk seneler cok istemistim burda yanlizim diye ama simdi cocuk yapmak falanda istemiyorum zaten cinsel hayatimiz yok denecek kadar az ayda bir oluyor bazen 6 ayda bir ilk zamanlar öyle degildi bilmiyorum ne yapicam sizce ben abartiyormuyum ayrintilariyla anlatmamin sebebi beni anlamaniz icindi ne yapcagimi bilmiyorum evlilik terapistine gidelim diyorum bizim ne sorunumuz varki diyor kabul etmiyor böyle oldugu icin esime karsi soguma var evlilik degilde sanki iki arkadas gibi yasiyoruz ortak paylasim yok.isin icinden cikamiyorum düsünmeyim diyorum ama olmuyor.sizce bu sorunlar gecermi iki kisiye bagli elbette tek tarafin cabalamasiyla olmaz ama bilmiyorum..

hoşgeldin diyim.aynı kendi evliliğim.
    bende memnun değilim ama idare ediyoruk!
    sorunları sorun ettiğin sürece sorun olarak kalır.

Yorum

Bekar olarak pek bir tavsiyede bulunamayacağım ancak evlilik terapisi gibi bir şeyler denemeniz mümkün mü? Maalesef olgunlaşmamış adeta ana kuzusu olarak kalmış biriyle evlenmişsiniz. Yine de sabır dilerim.

Yorum

hb tskler evet haklisiniz sorunlari sorun ettigin sürece sorun olarak kalir ama birini hallediyorum baska sorun cikiyor ben hep sakin bir insandim ama artik kendimi taniyamiyorum sinirlendigim zaman elim ayagim titriyor hertarafim zangir zangir oynuyor resmen evlilik terapistine gitmiyor esim kac kere konusdum ve cevremdeki insanlar bile farkindalar benim cok degistigimin civil civil kiz gitmis yerine yasayan ölü gelmis diorlar sanki. kendi yengesi bile durumun farkinda ama o halen bana sorun yok diyor kafayi yiycem uyku düzenim bile yok düsünmekten en azindan ben psikologa gideyim dedim sen delimisin ki diyor bana ben de dedim illa deli olan mi gider evet gercekten maviyesil olgunlasmamis bir insan cünkü bu yasina kadar gezmis tozmus sadece her isini annesi yapiyormus heryerde esyalari geziyor evde ben toparliyorum o dagitiyor birde bana isin ne senin yap diyor cok doluyum inanin uzar gider yani tskler tekrardan yorumlariniz icin..

Yorum

belkide size inat yapıyordur bazı şeyleri ..
          annesinimn yanından ayrıldığınız için olabilirmi..

veya kendine ait bazı sorunları vardır ..bunları sizinle paylaşamıyor çekiniyordur ..
          aileden bir büyükle konuşsanız ..o aracı olsa bazı konulara ..
          bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

İş bulup çalışma imkanınız yok mu ? bunu deneyin bence..
            Hem başka bir ülkeye adapte olmak,dili,kültür vb..hemde böyle problemli bir aileye gelin gitmiş olmak ikisi bir arada çok olmuş gerçekten.Aslında yalnız da değilsiniz ,o kadar çok kadın aynı durumdaki..gelin--köle gibi bişey bazı yerlerde.

Geçmiş değişmez en azından olanı biteni kafanızdan silip..yeni çözüm yol deneyin..
            çalışmanız bana çok mantıklı geldi..eşinizle olan sorunları da bu süreçte belk değiştirme şansınız olur ,olmazsada kendize ait bir hayat kurma şansınız olur para olursa..Ailenizin yanına dönme şansı yok ..onlarda bunu belirtmiş .
            ama şiddet bitmiştir umarım..bu çok kötü.insan ne dese bilemiyor..

Eşiniz terapiye gitmese bile,siz en azından kitap,vs gibi şeyler okuyarak biraz çözüm yolları bulmayı deneyin..A planı olmadı B planıne geçiyorum gibi bişeyler olsun kafanızda..ve biraz kurs vs etkinliklerledışarı atın kendinizi kafanızı farklı şeylere kanalize ederseniz ,tıkanıp kalmıyor insanın beyni...var mı böyle şansınız..

erkeklere bişeyi yap demek ,heralde bazen sakın ha yapma gibi anlaşılıyor dillerinde sanırım.müthiş egoları var kadınlara karşı,hele sizinkini birde ailesi şişiriyor daha zor..(kimse bana feminist demesin, bunlar hayatın gerçekleri )
            Neyse, ben bekar biriyim belki biraz teoriktir söylediklerim ...
            Allah yardımcınız olsun..kolay da değil.gurbet diyarlarda.

Yorum

kendinize altarnatifler bulun. iş bulun mesela, sonra terketme durumu ortaya çıktığında ayaklarınız yere basması gerekiyor. annenizi babanızı fazla dinlemeyin. bazen anneler babalar bilmez. ama bildiklerini zannederler.

eli mahkul olmak çok kötü bişi ya
              ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sertralin
                güllll;

Sen ne sandın ki evliliği?

Ne olacaktı yani... Her gün jakuzi, parti, disco, club, çarşı gezme?
                benim anlatmak istedigim bu degil ortak paylasimimiz yok benimle birseyler yapmiyor demek istedim hep baskalariyla cikmami istiyor ben zaten gezmeyi tozmayi cok seven bir insan degilim ama benim burda kimsem yok kocanda seninle ilgilenmezse vay haline bilmem anlatabildim..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ranil View Post
                  belkide size inat yapıyordur bazı şeyleri ..
                  annesinimn yanından ayrıldığınız için olabilirmi..

veya kendine ait bazı sorunları vardır ..bunları sizinle paylaşamıyor çekiniyordur ..
                  aileden bir büyükle konuşsanız ..o aracı olsa bazı konulara ..
                  konusmaya calisiyorum ama konusmuyor söylüyorum biz evlendik birbirimize destek cikmaliyiz artik yeri gelcek tek kisi olarak düsüncez bir bütün olcaz ki sorunlarimizi cözelim diye cevresindeki insanlari yaklastirmiyor hemen konusmaya baslasinlar bir daha onlarla görüsmüyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: meva_ View Post
                    İş bulup çalışma imkanınız yok mu ? bunu deneyin bence..
                    Hem başka bir ülkeye adapte olmak,dili,kültür vb..hemde böyle problemli bir aileye gelin gitmiş olmak ikisi bir arada çok olmuş gerçekten.Aslında yalnız da değilsiniz ,o kadar çok kadın aynı durumdaki..gelin--köle gibi bişey bazı yerlerde.

Geçmiş değişmez en azından olanı biteni kafanızdan silip..yeni çözüm yol deneyin..
                    çalışmanız bana çok mantıklı geldi..eşinizle olan sorunları da bu süreçte belk değiştirme şansınız olur ,olmazsada kendize ait bir hayat kurma şansınız olur para olursa..Ailenizin yanına dönme şansı yok ..onlarda bunu belirtmiş .
                    ama şiddet bitmiştir umarım..bu çok kötü.insan ne dese bilemiyor..

Eşiniz terapiye gitmese bile,siz en azından kitap,vs gibi şeyler okuyarak biraz çözüm yolları bulmayı deneyin..A planı olmadı B planıne geçiyorum gibi bişeyler olsun kafanızda..ve biraz kurs vs etkinliklerledışarı atın kendinizi kafanızı farklı şeylere kanalize ederseniz ,tıkanıp kalmıyor insanın beyni...var mı böyle şansınız..

erkeklere bişeyi yap demek ,heralde bazen sakın ha yapma gibi anlaşılıyor dillerinde sanırım.müthiş egoları var kadınlara karşı,hele sizinkini birde ailesi şişiriyor daha zor..(kimse bana feminist demesin, bunlar hayatın gerçekleri )
                    Neyse, ben bekar biriyim belki biraz teoriktir söylediklerim ...
                    Allah yardımcınız olsun..kolay da değil.gurbet diyarlarda.
                    bir bucuk senedir calisiyordum sürekli bir isim vardi okula baslamisdim v.s dil zorlugundan ve destek olmadigindan okulu biraktim ama simdi eski isyerime gidiyorum haftada 2 saat ve almanca kursunu devam ettircem suanda yapabilcegim bu evet gecmiste cok takilip kaliyorum öyle böyle seyler yasanmadi silemiyorum aklima geldikce daha cok yipraniyorum elimden gelenin fazlasini yapiyorum ama oda cabalasin istiyorum tsk ederim meva allah herkesin yardimcisi olsun.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esintili24 View Post
                      kendinize altarnatifler bulun. iş bulun mesela, sonra terketme durumu ortaya çıktığında ayaklarınız yere basması gerekiyor. annenizi babanızı fazla dinlemeyin. bazen anneler babalar bilmez. ama bildiklerini zannederler.

eli mahkul olmak çok kötü bişi ya
                      evet malesef öyle o yüzden söylüyorum hep bayanlarin meslegi olmali gercekten ne olursa olsun meslek cok önemli calismasanda olur esin istemedigi zaman ama meslegin elinde olsun ne olur olmaz hic kimse sorunlar yasamak yada bosanmak icin evlenmez ve huzurlu olan bir insan asla huzursuzluk cikararak mutsuz etmez kimseyi, kimse tatli yuvasindan olmak istemez ama kücük bir sorun bile birikiyor birikiyor ve ilerde patlamaya neden oluyor daha büyük sorunlar ortaya cikiyor insan susuyor susuyor önemli degil diyor ama bir bakmissin artik yeter deyip cildiriyosun allah yardimcimiz olsun hayirlisini versin kimse kimsenin icini bilemez ve cektiklerinide allah kimsenin basina vermesin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yasamanaliz
                        Gül hanım eşiniz şu an ne iş yapıyor , mesleği nedir ?

Eşiniz aylık ne kadar euro maaş alıyor.
                        Eşiniz iş için saat kaçta kalkıp işe gidiyor ve saat kaçta geliyor ?
                        Geldiği gibi sizi yalnız bırakıp hemen kahveyemi gidiyor yoksa evde kalıp sizinle televizyon film sinema izliyormu ?

Birde almanyada hangi şehir bu ? ( Ekonomik gelir seviyesi açısından )

Aylık telefon faturanız ortalama kaç euro geliyor ?
                        Aylık elektirik faturanız ortalama kaç euro geliyor ?
                        Aylık su faturanız ortalama kaç euro geliyor ?
                        Aylık yiyecek gideriniz kaç euro ?
                        Şu an aylık kaç euro kira veriyorsunuz ?

Birde eski kaynanızın bulunduğu ev kiramı idi yoksa eşinize ait mi idi ?
                        Eşinizin başka bir geliri varmı ?

Birde merak ettiğimden soruyorum. almanyada ekmek kaç euro ve kaç gr oluyor ?

Siz çalışmak isterseniz eşiniz çalışmanıza izin verir mi ?
                        Eşiniz sizi başka bir kadınla aldattı mı ? Bunu hissediyormusunuz veya şüpheleniyormusunuz ?
                        Siz eşime yanaşıyorum ama o genellikle naz yapıyor babında demişsiniz. Biraz erkeğin cinsellik konusunda nazlı olması iyiye işaret değil tabiki.

Size zahmet bu soruları cevaplarsanız ona göre tam olarak sorun nedir , çözüm yolu ne olabilir forumdaki diğer arkadaşlarla beraber bir şeyler yazarız.
                        nikine uygun sorular ..
                        gerçekten analiz edeceksinn..
                        soru bonbordımanı olmuş resmen yaşam analizz..
                        bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

Bir kere insanlar koyun değil birer bireydir ve kadının hakları olduğu gibi erkeklerinde hakları vardır.Kainatta Allah insandan daha yüce varlık yaratmamıştır. Ezdirmeyin kendinizi.Eşinizin sözünü dinleyebileceği birileri vardır.Birileri araya girsin.Söz dinlemeyecek değişemeyecek biriyse ilride işiniz daha zor olur.Hiç unutmamanız gereken birşey de şu olsun gerekirse boşanırız deyin.Olaylara biraz pesimistce bakın.Sonra vayy benim başıma bunlarda mı gelecekti demeyin.Herşey düzelir inşallah deyin ama
                          aklınızın bir köşesine de şunu yazın gerekirse boşanırım. Ben herşeyin ötesinde insanım.Kocamda olsa kimsenin fırçasını haksız
                          yere yiyemem deyin.Buraya faziletli kişilerin arasında geçen şu olayı nakletmek yerinde olacaktır :
                          "Bir gün Hz. Ömer, (R.A.)'e hanımından şikâyet etmek üzere bir adam geliyor ve Hz. Ömer (R.A.)in kapısına geldiği zaman adam, Hz. Ömer (R.A.)'in hanımı Ümmü Gülsümün (R.A.) Hz. Ömer (R.A.)'e ağır ve acı laflar attığını işitiyor.
                          Bu duruma muttâli olan adamcağız kendi kendine, "Ben bu adama karımdan şikâyet etmek istiyorum, halbuki bende olan belânın aynısı bunda da var" diyor.
                          Bunun üzerine Hz. Ömer (R.A.) o adamı çağırıyor ve şikâyetini dinliyor.
                          Adam; "Ben sana karımdan şikâyet etmek istemiştim. Fakat senin karından, bu sözleri işitince (şikâyetten vazgeçtim) döndüm. "
                          Bunun üzerine Hz. Ömer (R.A.) benim üzerimde onun bir çok hakları olduğundan onun o sözlerini ve hareketlerini hoş görüyorum diyor ve o hakları şöyle sayıyor :
                          a) O karım, benimle cehennem arasında bir sütre ve perdedir. Binaenaleyh kalbim (ve nefsim) onunla haramdan (Zinadan ve emsâlinden uzaklaşır ve sâkin olur. Yâni nefsim ve şehvetim onunla cimâ etme netîcesinde her türlü haramdan uzaklaşır, dolayısıyla Cehennemle benim aramda bir perdelik vazîfesi görmüş oluyor.
                          b) O karım, benim hazînedarımdır. Binâenaleyh her ne zaman ben evimden çıkarsam benim evimin bekçisi ve muhâfızıdır.
                          c) O karım, benim çamaşırcımdır. Benim elbisemi yıkar.
                          d) O karım, benim çocuğumun süt anasıdır.
                          e) O karım, benim ekmekçimdir..
                          link http://hakankarakushk.blogspot.com/2...leme-veya.html
                          Birkere aklınızdaki sizi kötü etkileyen herkesin fikirlerini silin ve olaya sadece kendi açınızdan ve islam açısından bakın.Hiç ama hiç üzülmeyin Şimdi olaya bu zaviyeden bakın.Kocanızın hanımı olmak bir eziklik ya da onu hizmetçisi olmak değildir.Her iki tarafında ayrı ayrı sorumlulukları vardır. Birgün baktınızki olay çıkarıyor.Ne kadar samimi olduğunuz tanıdığınız konu komşu varsa ayaklandırın.o da olmadı polis çağırın. insanlar sevgiyle yaşasa da korkusuz olmaz.Herkese korku vermek lazım.Herşeyine,her fikrine itiraz edin.Cinsel ilişkisini kısıtlayın.Bunu yaparsan bunu yaparım deyin.Evde biraz gerilim yaratın. Biraz nefret gözlerle bakın.Bundan sonra böyle istersen değişirsin.İstersen de böyle devam ederiz.Ya da yollarımızı ayırırız deyin. Şimdi burda yazdıklarımı saçma bulabilirler ama insanoğlu birilerinin hops sen ne yaptığının farkındamısın diyip karşısında dikilene kadar yolunda isterse yanlış olsun dümdüz gider. Herşey karşılıklıdır deyin. Anladığım kadarıyla umursamaz biri ve sizden büyük olduğu için bir üstünlük havası atıyor. siz de umursamayın bakalım ne olacak.

Yorum

esim muhasebeci,kendi meslegini yapiyor.
                            maasi :2100 euro,
                            sabah 08.00 den 16.00 a kadar ama bazen 1 yada 2 saat gec geldigi oluyor mesai yaptigindan.
                            eve geliyor yemegini yiyor sonrada yarim saat yada bir saat uyuyor cikiyor bazende tel aciyor yemegi sen ye benim isim var diyor gec saatlerde eve geliyor hafta sonlari da ayni sekilde en erken eve gelis saati gece 12.00.(calisdigi halde)
                            gelsenkirchende kaliyoruz.
                            telefon faturamiz: 80 euro,
                            elektrik:aylik 50 euro (sene sonunda da fazla yaktiysak üstüne ödüyoruz eger az yaktiysak bize para geri veriyorlar.)
                            su:60 euro
                            yiyecek giderimiz :200 -300 euro civarlari tutuyor.
                            kira:320 euro
                            eski kaynanamgilin bulundugu evde kiraydi.
                            baska geliri yok.
                            ekmek kücük ekmek yiyoruz brötchen diyorlar.gram olarak:60,80 gram civarlarinda. tanesi:23 cent.
                            calismama izin veriyor ama is bulmam icin yardimci olmuyor (cok dil bilmedigimden görüsme olsun bazi belgeler icin almanca bilen birine ihtiyacim var destek sart onun icin diyorum yardimci olmuyor diye yanlis anlasilma olmasin yani herseyi ondan beklermisim gibi bir durum icin).
                            msnde eski kiz arkadaslariyla görüsüyor cam aciyorlar ve bazi yazismalarini msn plus gibi bir yöntemle görmüsdüm dostane degildi anlamisinizdir umarim (ama fazla üstünde durmadim aldatma saymadim yani)(ben trdeyken bir siteye üye olmusdu arkadas arama sitesine emaillerinde yakaladim daha sonra zaten email adresinin sifresini msn sifresini falan herseyi degisti kizlari silecegini falan söyledi ama hicbirini silmedi yinede fazla üstünde halen durmuyorum yani huzursuzluk cikarmiyorum bu konuda ya belki yapmayan erkek yoktur bu kadar üstüne düsmeyin diycekler ama herzaman derim sinek kücüktür ama migde bulandirir benim esim beni seviyorsa bunlari bile yapmamali dalga geciyorum derken yada egleniyorum derken birgün tam anlamiyla kendini kaptirirsa diye korkuyorum)

Yorum

tsk ederim eneszeren yardimin icin.bir kac kere dönüp dönüp okudum dediginiz sekilde yapicam umarim ise yarar.

Yorum

İşleniyor...
                              X