Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Esim evi terk etmek istiyor (mu)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Esim evi terk etmek istiyor (mu)

    Herkese merhaba,
    Oncelikle esimin gecmisini anlatayim: Esim despot bir ailede buyumus kucuk kiz kardes, 1 tane ablasi var. Kendisi de annesi gibi sinirli bir yapida oldugundan surekli olarak annesiyle tartismislar ve kendi deyimiyle -annesinden nefret ediyor. Normal zamanlarda dunya tatlisi bir insan ve inanilmaz iyi kalpli birisiyken, sacma sapan bir sepeple tartisma cikarip (konu genelde ailemle ilgili oluyor, ama incir cekirdegini doldurmayacak cinsten; senin annen bana boyle dedi ama aslinda demek istedigi buydu, beni ne saniyorlar ben kimseye eyvallah demem...vs..vs., bu arada ailem tarafindan esime soylenmis en ufak bir soz, hakaret soz konusu degil, onlara her gidisimizde aaa kizimiz gelmis diyerek karsilayip onu bagirlarina basiyorlar, benim buyudugum evde benden cok sozu geciyor esimin ve ordayken de hicbir problem yok gayet guzel lay lay lom; problem 2 ay sonra falan cikiyor, alakasiz bir zamanda...), isin komik tarafi disaridan baktigimda olayin tartisma sebebi bile olmasi mumkun gorunmuyor, tam anlamiyla problemsiz hayatimiza problem katiyoruz. Bu arada esimin ailesinden de benimkilerden de baska bir sehirde yasiyoruz, onlari yilda sadece 2-3 kez goruyoruz. Esimin annesiyle ilgili sikayetimse, en ufak bir tartisma olsa bile esime "Bu adam seni sevmiyor, seni kullaniyor sen ayril bundan" falan gibi yorumlarda bulunmasi. Kizinin mutlulugunu isteyen bir anne her firsatta ayrilmasini niye ister? Esim cok caliskan bir insan o yuzden pek evde oturamaz hep calisir, normalde onun calismasina ihtiyacimiz olmadigi halde para kazandigi zaman kendisini daha iyi hissettigini soyluyor, ben de tamam diyorum; ama annesi kizini gordugunde "Bu adam seni calistiriyor, calismasaydin seninle evlenmezdi" falan gibi sacma sapan yorumlar yapiyor. Su ana kadar evliligimizde bir kez bile kavga cikarmadim, ama nasil oluyorsa oluyor, olay bir sekilde donup dolasip bana ya da aileme geliyor. Gecen aksam yine (sanirim 3. kez oluyor 3 yilda), "evi terk edicem bosanalim" dedi. Esimi cok seviyorum bosanmak istemiyorum ama bir kez daha boyle bir tartismayi kaldirabilirmisim gibi gelmiyor, cunku her seferinde bende de birseylerin koptugunu hissediyorum, kalbim kiriliyor ve artik o kadar da kolay onarilmiyor. Ondan sonra ertesi sabah kalkiyor, sanki hicbirsey olmamis gibi devam ediyor??? Kavga ailelerinin bir parcasi mi, boyle yasamayi mi seviyorlar, arada sirada eroin falan gibi kavga etmeye mi ihtiyaclari var? gibi dusunceler geliyor aklima.

    Ne yapmam gerektigi konusunda yardimci olabilirseniz sevinirim. Fazla mi yumusak davraniyorum, nerede yanlis yapiyorum? Nasil bir tavir takinmam lazim?

  • #2
    Anlattıklarından biraz kendi evliliğimi görür oldum.
    Kadınlar yapılanları öyle çabuk unutmuyor ve iki ay önceki olayı film şeridi gibi anlatabilme özelliğine sahipler.
    Zamanında kendimde çok yaptım bunu ve doğal olarak eşim çok şikayetciydi bundan.
    Eşine bir sıkıntısı varsa o anda anlatmasını söylemelisin(bunu tartışmalarda sürekli tekrarlamak lazım)yoksa bu şekilde kırgınlıklar gittikçe artıyor.
    Birde kendi açından değerlendiriyorsun o anda onu dinleyip haklı olduğunu hissettirirsen iyi olur.
    Fazla yumuşakmı davranıyorum diyorsun ? senin eşin,bir ömür boyu beraber geçirmek istediğin biri ne kadar iyi davranırsan o kadar iyi.

    Yorum


    • #3
      Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz. Anlattığınıza göre ailelerinizden ayrı bir şehirde yaşıyorsunuz. Aileleri sorun edecek bir konu görünmüyor aslında. Eşiniz yapı itibariyle alıngan ve sinirli birine benziyor. Bazı şeyleri tekrar gündeme getirmesi, devamlı kavga çıkartması hoş değil. Böyle olmasında belki sizinde payınız vardır.
      Neden derseniz , fazla sakin ve yumuşak oldukça, karşı taraf daha fazla yüklenecektir size. Bu kural böyledir aslında. Sizin onu çok sevdiğinizi ve ayrılmak istemediğinizi bildiğinden dolayı, her dediği size yaptırım yapmaya başlamışa gözüküyor.
      Biraz daha kuralcı ve sert olun gerekirse tavır alın. Sizi boşanmakla tehdit etmesine izin vermeyin. Sizin ne kadar kararlı olduğunuzu görünce inadından vazgeçecektir.
      Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

      Yorum


      • #4
        Evet biliyorum, ama bunu her zaman soyluyorum esime, derdini oldugu anda anlat ki cozelim diyorum; her gun de soramam ki bu soruyu. Anlatmak istemezse zorlama sansim da yok. Bir de bence biraz firtina arama arayisinda esim, sakinlestikten sonra niye yaptigini sordugumda "napiyim ben boyleyim" diye cevap veriyor. Bazen kavgadan besleniyormus gibi geliyor bana, kendi ailesine gittigimiz zaman onlarla da kavga ediyor, sadece bizimkilerle etse anlayacagim...

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
          Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz. Anlattığınıza göre ailelerinizden ayrı bir şehirde yaşıyorsunuz. Aileleri sorun edecek bir konu görünmüyor aslında. Eşiniz yapı itibariyle alıngan ve sinirli birine benziyor. Bazı şeyleri tekrar gündeme getirmesi, devamlı kavga çıkartması hoş değil. Böyle olmasında belki sizinde payınız vardır.
          Neden derseniz , fazla sakin ve yumuşak oldukça, karşı taraf daha fazla yüklenecektir size. Bu kural böyledir aslında. Sizin onu çok sevdiğinizi ve ayrılmak istemediğinizi bildiğinden dolayı, her dediği size yaptırım yapmaya başlamışa gözüküyor.
          Biraz daha kuralcı ve sert olun gerekirse tavır alın. Sizi boşanmakla tehdit etmesine izin vermeyin. Sizin ne kadar kararlı olduğunuzu görünce inadından vazgeçecektir.
          Tesekkur ederim, hosbulduk. Bazen ben de sizinle ayni seyleri dusunuyorum, ama bir yandan da korkuyorum: ya gercekten evi terkederse? O kadar yil sonra gercekten kendime uygun bir es buldugumu dusunuyorum ve onu gercekten kaybetmek istemiyorum.

          Yorum


          • #6
            Kaç yıllık evlisiniz peki? Kaybetme korkunuzu bildiği için bu kadar baskın davranıyor. Ben pek sanmıyorum evi terkedeceğini, o sadece sizin üzerinizizde bir yaptırım kurmaya çalışıyor.Kendisini toplaması ve çeki düzen vermesi lazım. Tamam yapısı sinirli olabilir ama bu devamlı evde huzursuzluk çıkarma hakkını vermezki. Eğerki ikna edebilirseniz, bir pskologa götürebilirsiniz.
            Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

            Yorum


            • #7
              Yaklasik olarak 3 yillik evliyiz. Psikolog olayini daha once sordum, siddetle karsi cikiyor, adini bile duymak istemiyor psikologun.

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: Hunter
                İnsanoğlu'nun en nefret ettiği şeylerden biri de "şantaj" olsa gerek.

                Eşinizin yaptığı hoş değil gerçekten de. Annem ve babam'da sık sık kendi ailelerini över ortaya hiç yoktan yere tartışmalar çıkarırlardı. İnanın yavaş yavaş insanın içinde birike birike belli bir süre sonra bu sefer siz diyeceksiniz "boşanalım" isteyeceksiniz belkide..

                Empati kuruyorum ve yaşadıklarınızı hissetmeye çalışıyorum gerçekten çok zor. Eşinizin sizi sevdiğini düşünüyorum ama bunca baskıya + karakteristik yapısına pek dayanamıyor gibi o yüzden bu tür problemler yaşıyorsunuz diye düşünüyorum.

                Büyüklerimiz ne demiş "Evlilikte olası ufak tefek tartışmalar evliliğin tuzu biberi."

                Hep güzel hep güzel nereye kadar ? Ki insan acıyı tatmadıkça mutluluğun kıymetini bilemez derler. Bu kıstaslarıda düşünün derim.
                Esimin beni sevdigine dair suphem yok, ben genelde bu olanlari onun ailesinin bugune kadar gelmis olan tahammulsuz, takdir etmeyen yapiya bagliyorum. Esime cocuklugundan beri annesi bir kere "aferim" ya da "eline saglik cok guzel olmus" gibi sozler soylememis, her yaptigina burun kivirmis "daha iyisini yapabilirsin" gibi cumlelerle tesvik ettigini sanarak belki de onu takdire muhtac etmis. Bunlarin sonucu olarak bu gel-gitleri yasadigini dusunuyorum.

                Gercek sorunlarimiz olsa cidden kendimi bu kadar uzmeyecegim, ama incir cekirdegini doldurmayacak konular icin tartismak...

                Yorum


                • #9
                  Benim icin hic problem degil, esimi ikna edebilirsem seve seve giderim aile terapistine.

                  Yorum


                  • #10
                    ailesi tarafından bir kez olsun takdir edilmeyen, 'teşekkür ederim'i duymamış, kavga gürültü içinde büyüyen bir birey, üzgünüm ama nasıl gördüyse öyle davranacaktır. bu eşi de olsa çocuğu da olsa aynı.. defalarca konuşacaksınız, psikoloğa gitmeyi reddedecek, ben deli değilim, bizim terapiste ihtiyacımız yok diyecek, ailesine toz kondurmayacak, sizi, kendisini ve dolayısıyla evliliğinizi durmadan yıpratacak. sabırlıysanız ne ala...

                    çok karamsar olduğumu düşünebilirsiniz ancak, eşinizin ailesi gibi bir ailede büyümüş olan bir babaya sahibim. bilmem anlatabildim mi?..

                    aramıza hoşgeldiniz...
                    Last edited by platonik; 09-02-2011, 12:38 PM.
                    Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
                    Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
                    Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

                    <Şems-i Tebrizi>

                    Yorum


                    • #11
                      Orjinal yazı sahibi: platonik View Post
                      ailesi tarafından bir kez olsun takdir edilmeyen, 'teşekkür ederim'i duymamış, kavga gürültü içinde büyüyen bir birey, üzgünüm ama nasıl gördüyse öyle davranacaktır. bu eşi de olsa çocuğa da olsa aynı.. defalarca konuşacaksınız, psikoloğa gitmeyi reddedecek, ben deli değilim, bizim terapiste ihtiyacımız yok diyecek, ailesine toz kondurmayacak, sizi, kendisini ve dolayısıyla evliliğinizi durmadan yıpratacak. sabırlıysanız ne ala...

                      çok karamsar olduğumu düşünebilirsiniz ancak, eşinizin ailesi gibi bir ailede büyümüş olan bir babaya sahibim. bilmem anlatabildim mi?..

                      aramıza hoşgeldiniz...
                      Vallahi o kadar guzel anlattiniz ki.. Aslinda genel olarak sabirliyimdir ama sabir tasiyim diyemem. Bir gun tepemin tasinin atip "yeter be" gibi bir sozle butun gemileri yakmaktan korkuyorum, cunku ben de bir kez bitirince geri adam atmayacak bir karaktere sahibim. Simdi geriye bakinca sanki daha onceki bir iliskimde de benzer seyler olmustu gibi geliyor (10 yil kadar once; hayal meyal hatirliyorum)... Ben surekli alttan alan taraftim, bundan vazgectigim anda da iliski bitmisti, acaba ben mi yonetemiyorum insanlari?

                      Yorum


                      • #12
                        Az once kaybeden nickli arkadas belki de benim icin guzel bir tespit yapmisti ama yaziyi su anda goremiyorum..
                        Bu arada hicbir sekilde yazilan herhangi bir yoruma alinmadigimi bilmenizi isterim, tam tersine benim bakmadigim bazi acilardan bakmami sagliyorsunuz olaylara...

                        Benim cesur olmak gibi bir problemim olmasa da kavga etmeyi, masaya yumruk vurmayi hic sevmem, ben kavga etmeyi bile bilmem, annemle babamin hayatlari boyunca bir kere kavga ettiklerini gormedim. Ama esimin zaman zaman "beni hic savunmuyorsun" dedigini duymusumdur, ama savunulacak ortami onun gordugu sekilde goremedigim icin oluyor bunlar. Esim cevresindeki insanlarin her sozunden bir mana cikartip "bana laf sokmaya mi calisti acaba" sorusuyla olaya yaklasan bir insan, bense asla bu modda degilim.

                        Zaman zaman "belki ben de bir suni ortam yaratip kavga cikarmaliyim" dusuncesi benim aklima da geliyor, ama bu benim cok tecrubesiz oldugum bir alan, hayatini kavgayla yasamis bir insanla nasil bu konuda kapisabilirim?

                        Yorum


                        • #13
                          Orjinal yazı sahibi: kaybeden-
                          Eğer ki siz karşınızdakinin araçlarını ondan önce kullanmaya alışmazsanız, ezilmeye başlarsınız.
                          "Korktuğun an zaten kaybetmeye başlamışsındır" diye bir söz var.
                          Bu 2 cumleye bayildim bu arada

                          Yorum


                          • #14
                            Beni silmeyi kafaya koydugunu hic sanmiyorum, dedigim gibi beni cok sevdigine eminim, yoksa bu zamana kadar bunlara katlanmazdim bile.
                            Sans dilegi icin de tesekkurler, ihtiyacim olacak.

                            Yorum


                            • #15
                              bence bitere'nin eşine uyması değil, eşini kendine uydurması gerekiyor. sakin ve huzurlu bir hayat yaşamak varken neden sürekli kavga ve huzursuzluk yaşansın ki?

                              flörtten ya da iş ilişkisinden değil, evlilikten bahsediyoruz. bu yüzden planlı hesaplı hareket etmek, kısasa kısas yapmak, karşılıklı savaş halinde olmak kimseye bir şey kazandırmaz. siz artık hayatlarınızı birleştirmişsiniz. ve sergileyeceğiniz tavırlar mutluluğunuzu ya da mutsuzluğunuzu belirler. seçimi size kalmıştır..
                              Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
                              Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
                              Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

                              <Şems-i Tebrizi>

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X