Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Evliliğimi kurtarmak istiyorum.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Evliliğimi kurtarmak istiyorum.

Merhabalar.17 yıllık bir evliliğimiz var.Liseye giden birde çocuk.Bunca yıl sonra bunları neden yazdığımıda bilmiyorum.Kimsedende bi beklentim yok aslında.Kısaca yazmaya çalışayım sorunları.Evliliğimizin ilk 2 yılı çok güzeldi.o iki yıldan sonra oldu ne olduysa.Ben değiştim eşim değişti.Sadece çocuğumuz için yürüttük herşeyi sorunsuz görünerek.zaman geçtikçede monotonlaştı herşey.Severek evlendik.Sevgi boyutunda bir sıkıntı yok aslında oda bende seviyoruz.Geçen süre zarfında eşim mükemmel bir anne ve ev hanımı oldu.Bende iyi bir baba sanırım.İyi bir koca oldummu orası belli değil.Peki eşim iyi bir eş oldumu? bilmiyorum.Sadece görevlerimizi yerine getirdik.Gerçekten istediğimiz için arzuyla ne zaman seviştiğimizi hatırlamıyorum bile.Ama seviştik öylesine.Sürekli olarak herşeye söylenen hiçbirşeyden mutlu olmayan bir eşim var.Tv deki dizi karakterleriyle bile atışan onlara söylenen bir yapısı var.Konuşulması çok zor bir insan.geçen yıllar içinde hem evliliğimizdeki seks konusunda hemde diğer konular hakkında defalarca konuşmaya çalıştım.Her seferinde ben buyum yanıtı.Değişmek için bir çaba yok yada süreklilik arzetmiyor.Bana gelince bende bir bezginlik bıkkınlık kırgınlık.Oysa özünde böyle değilimdir.Eşimide çocuğumuda çok seviyorum.Tek istediğim eve geldiğimde güler bir yüz,sıcak bir karşılama."hoşgeldin canım" denmesi.ayda bir içtiğim 2 şişe birayı görünce altı ay surat asması değil.Sürekli içen biri olsam gam yemeyeceğim.konuşmayı denedim olmuyor.Dışardan bakınca sorunsuz bir evlilik.O mükemmel bir ev hanımı bende mükemmel bir eş.Maddi sorunumuzda yok.Ben evimde kadın gibi bir kadın istiyorum, hizmetçi değil.Beni gerçekten istediği için aynı yatağı paylaşan bir kadın istiyorum zorunlu olduğu için değil.İkimizde mükemmel birer oyuncuyuz.Daha ne kadar devam eder bilmiyorum.Boşanma konusu sadece bir kere gündeme geldi ve kendini düzelteceğine en azından gayret göstereceğine söz verdi.Çocuğumuz için daha fazla gayret gösterelim dedik. Yapmaya çalıştık ama olmadı olmuyor.Yazdıkça konu dağıldı kusura bakmayın.Sizce ne yapmalıyım?

Orjinal yazı sahibi: Hunter
    Siz kısaca şunu demek istiyorsunuz sanırım. "Ne onla, ne de onsuz.."

Durumunuz çok karışık. ALLAH yardımcınız olsun. Yorum yapamam çünkü ne yorum yapsak boş. Siz bu evliliğinize 17 yılınızı vermişsiniz eşinizle birlikte.

Artık bir yerde tıkanmış ve ilerleyemiyor. Aile terapistine gitmenizi öneririm. Ciddi bir desteğe ihtiyacınız var.
    Cevabınız için teşekkür ederim.Bu aile terapisti olayını çok duydum ama gerçekten işe yarayacağı konusunda ciddi şüphelerim var.Terapinin faydalı olması için insanların konuşması gerekir.Çok sıkışınca ben buyum işine gelirse diyen birisine ne faydası olur bilmiyorum.Ama yinede teşekkür ederim.

Yorum

Merhaba orhank bey ben 21 yaşındayım belki sizin yerinize kendimi koyamam ama bence de sizin desteğe ihtiyacınız var.Ne yapmak lazım?Nasıl daha iyi hale gelebilirim diye düşünmek ve çaresini bulmak istiyorsunuzdurr.Bence bir terapiste gidin ve konusun olmadımı başkasına gidin ve eşinizinde gitmesi bencede iyi olur..Ama tabi iş sizlere kalmış kusura bakmayın yanlış birşey yazdıysam...Çünkü sizin sorunlara nasıl yaklaştığınız ve aile içi tartışmalarda nasıl davrandığınızın önemi iki taraf içinde büyüktür.Siz bir erkeksiniz ve gücünüzün ailenizi bir arada tutmak sizin işiniz Baba olmak elbette kolay değil benim abim de bu sorunları yaşamıştı ama atlattı şuan 2 1çocukları daha oldu tabi bayağı oldu çok iyi anlaşıyorlar mı? hayır tabikide ama sonuçta birbirlerine saygılarını yitirmediler ne kadar bağırmalar tartışmalar olsada tadı tuzu diyor ve yoluna devam ediyor.Birde abim şöyle diyim ansiklopedileri yutmuş bir insan nerde nasıl etkileyici konusucağını çok iyi bildiği için bazen bir ortamda herkes susar ve onu dinler mantıklı olsada olmasada dinlerler.Bence o kurtardı evliliğini ve bundan kötüsü inşallah olmaz size de allah yardımcınız olsun ama önce sizler isteyin.Ağlamayan bebeğe kimse emzik vermiyor kusura bakmayın yanlış bir cümle kurduysam amacım sadece size yardımcı olabilmek bu yazdıklarımla olabildiysem ne mutlu bana...
      Last edited by Nirvana...; 10-02-2011, 02:57 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hunter
        Ama böyle düşünürseniz hiç bir faydası olmaz. Ben sizin evliliği kurtarmaya niyetinizin olmadığını düşünürüm.

Aile Terapistine gitmeden önyargıyla düşünmek ne size ne eşinize ne de evliliğinize faydası olacaktır. Bunu benim büyüğüm olarak siz daha iyi bilirsiniz.

Rica ederim.
        Sanırım kendimi yanlış ifade ettim.Elbette evliliğimi kurtarmak istiyorum.Tavsiyenizi dikkate alacağım tekrar teşekkürler.

Yorum

teşekkür ederim Nirvana

Yorum

çocuğunuz büyümüş artık.olayların içyüzünü farkedecek kadar yetişkin olmuş.babasının bu evlilikte mutsuz olduğunu annesinin katı tutumlarının olduğunu görüyor.bence çok katlanılmaz bir evlilik değil ama düzeleceğe de benzemez

Yorum

Benim içinde bulunduğum durumu aslında HUNTER isimli arkadaş iyi tarif etmiş."Ne onunla,nede onsuz"

Yorum

geçenlerde bir evlilik terapisti dinlemiştim.erkek eve gelince :evi pırıl pırıl görüp ..hadi karıcığım sevişelim demez diyor.
                her evlilik monotonlaşmaya mahkum.hiç bişey ilk gün kü heyecanı taşımaz .bunlar gerçekler.evliliğinizde asıl sorun ,kendinizle alakalı.siz mutlu değilsiniz karşı tarafıda mutlu edemessiniz.eşinizde belki bu veya buna benzer forumda kendini ifade ediyordur.ben kendi adıma ..bütün bunlar yalnız kalalamamak ve ortak bişey paylaşamamaktan kaynaklanır.şimdi 15 tatildeyiz ben çocuklarla bi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum.sürekli sen çocuklarla git.der.kahvaltı hazırlayacağım ben gidemem kız gitsin kızda mızırdandı.bende güzel süslendim ekmek almaya gidiyorum dedim.bu haldemi dedi kimle buluşacaksın.kimseyle fırıncıyla dedim.ilk kez adam kıskanıp geldi.el ele ekmek almaya gittik.çok komik.evlilik bu demek sanırım.

Yorum

bence 17 yıllık bir evliliği bititrmemek lazım..çünkü çok emek verilmiş çok şeyler aşılmış..acil olarak aile terapistine gitmenizi öneririm inşallah aranızdaki sorunlar düzelir..
                  :10:

Yorum

Çoğu zaman sona bırakacağımız şeyleri ilk seferde söylüyoruz.
                    17 yıl az bir süre değil,sanki evlendiğimiz insan sürekli yanımızda olacakmış gibi rahat davranıyoruz.
                    Sonra kırgınlıklar bir türlü telafi edilemiyor maalesef.
                    Eşinizle yaptığınız konuşmalar pek faydalı olmamış,diğer arkadaşların dediği gibi belki evlilik terapisti faydalı olur.

Yorum

Evliliğinize dair bilincinizi eşinizinde idrak etmesi gerek mutluluğunuz için,fakat bu idrakı sağlamak pek kolay degil çünkü 17 yıllık bir süreç sözkonusu.Okurken eşinizin evlilik hayatını görev dürtüsüyle yaşadığını hissettim,nedenini sorgulamakta fayda var bu noktada!Ev işleri,yemek,çocuk vb. derken eşiniz fazlamı asosyal oldu acaba?Sonra sonra bu rutin alışkanlığamı dönüştü?Eve dair ve cocuk bakımı/yetiştirmesi konusunda eşinize ne kadar destek oldunuz?Tatile çıktığınızda tutumlarında farklılık oluyormu?Eşiniz en neye / nelere mutlu oluyor?Eşinizin aile ve arkadaşlarıyla ilişkisi nasıl? VB.Sorular yanıt bulursa daha net ve sağlıklı yorum yapılabilir diye düşünüyorum.
                      Kimsenin seni üzemeyeceği kadar güçlü olduğunda ve sen kimseyi üzmeyecek kadar iyi olduğunda; mutlusun demektir .

Yorum

Üzgünüm bu evlilik bitmiş. Kesinlikle kurtulmaz.

Yorum

Merhaba..
                          Benzer sorunlari yasayan biri olarak diyorum ki;
                          Olmuyorsa olmuyor, istediginiz kadar fedakarlik yapin kendinizi paralayin, IIhhh....
                          Bi sure duzelmis gibi gorunuyor, vee hopp yine patlak veriyor...

Yorum

İşleniyor...
                          X