Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Esım mırasa karısabılırmı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Esım mırasa karısabılırmı?

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var :63:

Annem miras olarak kızlarına birer kat daire yaptırmaya karar verdi.
    Arsası vardı ve inşaat masrafların yarımını annem üstlendi kredi çekerek ve kalan yarımını 4 kardeşe böldü. Bana düşen miktarı, çalıstığım parayla ödedim (12 yıldır çalısıyorum yani evlendiğim günden beri, esim benim kadar çalısmadı).

Eşim benimde hakkım var diye zorluk çıkarıyor.

Sizce arkadaşlar hakkı var mı?

Hem boşanmayı düsünmeyen bir erkek tapuda mutlaka adının geçmesini ister mi? Bence düsünceleri kötü olduğu için tapu istiyor.

Evlilik sevgi, saygı, güven üzerine kurulmaz mı?

Hasta olduğumda bakmaz, üzgün olduğumda ilgilenmez, oturup benimle muhabbet etmez, iş paraya gelince konuşması normal mı?

Herşeyde hayır vardır diye düşünüyorum, bu olay gözümü açtı.
    2 oğlumuz var hep görmezlikten geliyordum kimi durumları, seviyordur, bana öyle geliyordur diye üstüne durmuyordum olayların.
    Ama artık anladım ki sevgi falan yokmuş, herşey yalanmış.
    12 yılımı boşuna verdim. Öyle üzgünüm ki, inanamıyorum, kahroldum.:tinysmile_cry_t4::tinysmile_cry_t4::102 :

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaslar sabırsızlıkla

karışamaz. bu fikrinde ısrar etmesi geçerli bir boşanma sebebi olabilir.
    bir an önce boşanın yoksa evliyken alınan ev için de boşanırken pay isteyebilir. ev sizin üzerinize geçmeden önce boşanırsanız kurtarmış olursunuz.

Yorum

Eşiniz ne iş yapıyor , Aylık geliri nedir ,

Mülk bakımından şu an oturduğunuz ev kime ait ve kocanızın başka hangi mülkleri var ?

Yorum

Medeni Kanun'a göre, evlendikten sonra maaş karşılığı almadığınız bir mülk örneğin annenizin,babanızın size aldığı ev "kişisel mal" ve size ait. Eş hak iddia edemez.Siz az bir meblağ ödediğinizden ötürümü böyle bir hak gördü acaba?
        Kimsenin seni üzemeyeceği kadar güçlü olduğunda ve sen kimseyi üzmeyecek kadar iyi olduğunda; mutlusun demektir .

Yorum

Neyse siz yazınızı yazarsınız .

Eşler arası kanuni haklar , mal bölüşümü vb bir ara okursunuz.

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k4721.html

Fakat kişisel olarak soruyorsanız bizim buralarda bir kadın sevilmiş ise ve dürüst , namuslu ,edebli , kocasını seven , ev işlerini yapan , çocuklarına bakan bir kadın ise yani kısacası kocası kadınını sevmiş ise bütün malı ve mülkü onun üstüne bile yapar.

Sonuçta çocuklarının anasıdır. Kendisine bir şey olsa bile kadın çocuklara bakar , kendisine bakar. Başka kimseye muhtaç olmaz.

Kadın herhangi bir boşanmayı gerektirmeyecek bir anlaşmazlıktan kocasını evden dışarı bile atsa koca üstelemez gerekirse tek başına körpü altına gider , bir otele yerleşir , gider bir birasını içer kadını kendisini çağırmadıkça eve bile dönmez.

Erkek gücü yettiğince kadınına mutlu olması için elinden geleni yapar.
          Fakat elde yoksa ne yapsın ?

Biraz duygusal ve mantıksız gibi gözüksede bizde böyle.

Belki sizin eviniz olacağından havalanacığınızı , kendisine muhtaç olmayacağınızı düşündüğü ve hep sizin ona muhtaç olarak yaşamanızı düşündüğü içinde yapan bir kişilik olabilir. Bilemeyiz. İyi niyetlide olabilir , art niyetlide olabilir.

Yorum

Tesekkür ederim cevaplariniz için.

"Antropolog" Oturduğumuz ev ikimize ait. Söylediğiniz gibi namuslu, ev işlerini yapan, ailesi ile ilgilenen eş ve anneyim, sabah 9 dan akşam 5'e kadar çalısıyorum, çocukları hazırlayıp okula bırakıyorum, eve 6'da giriyorum. Sonra biraz çocuklarımla ilgileniyorum, hemen mutfaga yemek yapılacak, sofra kurulacak, sofra kaldırılacak, çocukların dersleriyle ilgilenilecek, yattırmak fallan derken saat olmus 9. Eşime tekrar sofra kur. (Esim sabah 5 saat çalisiyor ve aksam 2 saat çalisiyor). Kendime doğru dürüst vakit ayıramıyorum. Bide eve geldiğimde selam vermek, hatır sormak yok, ben böyleyim, ne var bunda diyor. Hiç bi konuda yardımcı olmuyor. 2 haftada bir yardımcı tutalım diyorum, kendin yap işin ne diyor.

Ne fadakarliklar yaptım onun için, bir gün demedi Allah razi olsun karıcığım öyle koşturuyorsun diye.

Sizce böyle bi adam eşini sever mi? Boşuna mı katlanıyorum herşeye? Insan yaslılığında, hastalığında esine güvenemezse, neden devam etmeli? Cocuklar için mi?

Yorum

yanlış olmasın ama ...
              2002 senesinden sonra ..
              eşlerin aldıkları gayrimenkuller ne olursa olsun ortak oluyor ..
              tabi evlilik sözleşmesi gibi birşey yapılmadıysa ..
              siz kendi üzerinize alsanız bile oda hak iddia edebilir ..edermi eder ..
              ALLAH merhamet versin içinede etmesinn.
              ama miras ayrımı bilemem ..
              bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lagrima
                kanunları bilmiyorum ama hakkı yok böyle bir şeye.. hakkında hayırlısı olsun...
                lagrima demeden geçemiyeceğim ..
                imzanı şimdi gördüm ve okudum ..
                süper,süper tek kelimeyle ..
                bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

Bide sunu eklemek istiyorum çok küsüyor. Her zamanda benden ilk adımı bekliyor, ilk adımı atmazsam günlerce küsüyor. Kadın mıyım erkek mi artık bilmiyorum.

Kadın maşını kocasının eline vermeliymiş, herkes böyle yapıyormuş, gerektiğinde veriyorum zaten, çocukların okul masraflarını ben karşılıyorum, faturaları, tatil tutarını, giysileri ve s. Ikimizde aynı maşı alıyoruz.

Bir kez bosanmak istedim, büyük oğlum depresiyona giriyor (6 yaşında), yaşamak istemiyorum, benim annem babam olmıyacak mı, kendimi öldürecegim, kimse beni sevmiyor falan diyordu, yemek yemiyordu, huysuzlanıyordu.
                  Dayanamadım onun için tekrar denemeye karar verdim.

Ne yapacağımı şaşırdım artık. Sadece güler yüz istiyorum çok mu? Hakkım yok mu buna?

Yorum

Neslihan hanım eşinize şu kitabı hediye edin , 2 haftasını alsın veya 3 haftası alsın ama muhakkak okusun.
                    Sizde okuyun. Ama muhakkak okuyun.
                    Bununla bir başlasın daha sonra bir kaç kitap daha tavsiye ediceksiniz.

Psikiyatr PROF. DR. NEVZAT TARHAN ın kadın psikolojisi kitabı.
                    Bu tür kişilere binlerce genç , çocuk , evli kadın , evli erkek sorunları için gidiyor.
                    Tecrübelerini örneklerini bu kitapta anlatmış.

Bizler bile bu yaşlarda , kadınların maddiyat yanında , duygusal olarak neler isteyebildiğini anca bu tür kitapları okuyarak öğreniyoruz.

Siz muhakkak okutun. Afedersiniz odun değilse yazılanların hepsini kabullenmese bile bazı kısımlarını anlar ve olaya biraz uyanır.

Download

http://rapidshare.com/files/45380113...sikolojisi.rtf

Yorum

Orjinal yazı sahibi: neslihan177 View Post
                      Bide sunu eklemek istiyorum çok küsüyor. Her zamanda benden ilk adımı bekliyor, ilk adımı atmazsam günlerce küsüyor. Kadın mıyım erkek mi artık bilmiyorum.

Kadın maşını kocasının eline vermeliymiş, herkes böyle yapıyormuş, gerektiğinde veriyorum zaten, çocukların okul masraflarını ben karşılıyorum, faturaları, tatil tutarını, giysileri ve s. Ikimizde aynı maşı alıyoruz.

Bir kez bosanmak istedim, büyük oğlum depresiyona giriyor (6 yaşında), yaşamak istemiyorum, benim annem babam olmıyacak mı, kendimi öldürecegim, kimse beni sevmiyor falan diyordu, yemek yemiyordu, huysuzlanıyordu.
                      Dayanamadım onun için tekrar denemeye karar verdim.

Ne yapacağımı şaşırdım artık. Sadece güler yüz istiyorum çok mu? Hakkım yok mu buna?
                      Eşiniz küserek size pasif şiddet uyguluyor, bunu açıkça konuşun bence. Bu tutumundan rahatsız olduğunuzu ve sorunları konuşarak çözmek gerektiğini, küsmeninse olayı sürümcede bırakıp sizi de incittiğini anlatın...

Evliliğinizle ilgili çabayı gösterdiğinizi eşinizden karşılık göremediğinizi söylüyorsunuz...Siz yine de çaba gösterin ve kendi huzurunuz için eşinizi olduğu gibi kabul edin. Yani sizi takdir etmesi...evet, güzel olurdu ancak yapmıyorsa ve siz bunu söylediğiniz halde bile bunu önemsemiyorsa siz de buna takılmayın artık. Onu böyle kabul edin.

Bu türden beklentilerinizi de azaltmaya çalışın. Çünkü bu durumda üzülen ve kırılan siz oluyorsunuz. Madem öyle karşı tarafın hatalarını da görmemeye güzel ve olumlu yanlarını görmeye çalışın. O size güler yüz göstermese bile siz inatla gösterin, zamanla aranızdaki uyum da daha iyi bir noktaya ulaşacaktır inşallah...

Selamlar...
                      bişnev...

Yorum

"Antropolog" tesekürler tavsiyeniz için ama okuyacagını sanmıyorum çünkü söylediklerimin zıttını yapıyor ama denicem.

"Anka_" Binlerce kez söyledim rahatsız oldugumu, aile düzenine önem verdigimi, ben kendi ailemde böyle görmedigimi zoruma gittigini söyledim, hiç bisey kar etmiyor.

Biz 12 yildir evliyiz. Ondan fazla beklentim kalmadı artık ama küsmesi, beni en çok deli eden huyudur. 2 oğlumuz var, onlarda büyüdüklerinde, babalarından örnek alacaklar aynısını eslerine yasatacaklar. Herkes benim gibi katlanmaz. Benim gibi mutsuz evlilikleri, mutsuz çocukları olmasından korkuyorum.

Küskünlük görmezden gelinmez çünkü küstügü zaman ne bizimle oturur sofraya, ne yanımızda oturur, ya çalışır yada uyur, böyle yaşanır mı?

Yorum

eşiniz çok zekiymiş, valla ne güzel komşuda pişer bize de düşer mantığı, merak ediyorum içi rahat eder mi? Sizin hakkınızı gasp ederken...
                          biliyorum artık çok zor çok
                          kuracak yeni bir hikayem yok.
                          yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle

alt üst olmuş coğrafyanda
                          cebinde bozuk paralarınla
                          kendi mezarına selam durup
                          boşver mi diyorsun kanasın.

Yorum

Istediğine göre içi rahat ediyor demek ki. Ben şahsen kadın olmama rağmen istemem. Kendisinede dedim ailen sanada yapsın, ben hiç bisey taleb etmicem dedim. Hala kendi dediğini söylüyor, ben aile reisi isem benim dediğim olcak diye. Tabi kanunen hiç bişey yapamıyor ama benim başımın etini yiyor.

Yorum

Avukat tanımıyorum ama benim bildigim kadarıyla annadan babadan kalan mal eslere paylastırılmıyor.

Yorum

İşleniyor...
                              X