Eşimle üniversitede tanıştık. Aynı bölümde okuyorduk. Tanıştıktan 1 ay sonra birlikteliğimiz başladı. 2004 yılında. 2008 yılında da nişanlandık. Ayrı şehirlerde oturuyorduk. Devamlı tartışıyorduk ama uzatmadan tatlıya bağlıyorduk. 2 gün iyiysek 3.gün kesin birşeyler bulup tartışıyorduk. Ayrı şehirlerde oturmamıza, uzakta olmamıza bağlıyorduk. Nişanlıykende tartışmalarımız devam etti. Bazen nişanlıyken ayrılmayı bile düşündüm. Ama herkes gibi bende de millet ne der kaygısı ve bağımlılık vardı. Onca zamandır beraberdik. Artık bağımlılık olmuştu bende. Hatta nişanlıyken kavga ettik. Babam bile yol yakınken ayrıl dedi. Bende şurda 2 ay kaldı nasıl ayrılayım dedim. Babamda 2 ay kaldı diye bir ömrünümü mahvedeceksin dedi. Öyle böyle 2009 yılında evlendik. Evlenince birde aileler girdi. Eltimin dengesiz hareketleri yüzünden birde onlar sebebiyle kavga eder olduk. 7 ay sonra hamile kaldım. Hamilelikte erkekler kadınlar kadar heyecanlanmaz derler. Doğru. erkekler kucaklarına alınca baba olduklarını anlarlar. Zaten işi nedeniyle hamileliğimin çoğunda yurtdışındaydı. Allaha şükür dünya tatlısı canım kızım doğdu. Şu an 5 aylık. Kızım doğduktan sonra birde kaynana faktörü girdi araya. Karışması, lafları vs. beni daha çok delirtti. Zaten kendimde MS hastası olduğumu öğrendim. Sinir stresden uzak olmam gerek. Ama malesef. Kaynanamın yaptıkları ettikleri bardağı taşırdı. Eşime dedim. Bu sondu yeter artık dedim. Annenle bundan sonra konuşmayacağım, gitmeyeceğimde bir daha dedim. Kesin olarak tavrımı koydum. Annesi söz konusu olunca eşim için herşey değişiyor. Neyse annesini uyarmış. Annesi de aradı beni özür diledi. Bir daha bir şeye karışmayacağını söyledi. Ne kadar doğru, ne kadar durabilir bakalım. Bu olanlar artık eşime olan sevgimi de sömürdü. Bazen ayrılmak istediğimi, çünkü dayanamadığımı, bu evlilikten bir şey anlamadığımı söylüyorum. O zaman sakın bir daha ayrılık lafları etme diyor. O zaman kendine çeki düzen ver diyorum. erkeğin çok konuşanını hiç sevmem. Bir laf söyleyince bıdı bıdı konuşması çileden çıkarıyor beni. Artık eşim ve ailesi yüzünden takıntılı bir hal aldım. Gözümü açıyorum yaptıkları dedikleri, kafamı koyuyorum aynen. Ayrıca derler ya evlendikten sonra kadın kendini bırakır eder diye. Bizde tam tersi eşim kendini bırakmış bir şekilde. Kendi annesi bile kendine baksana biraz diyor. 2 gün bakıyor 3. gün yine eskiye dönüyor.
Eşime karşı eski sevgim saygım kalmadı. Ayrıyken özlüyormuyum, özlüyorum. Ama yanına gelince o özlem anında bitiyor. Bazen diyorum ki ben kafamdaki eşimi özlüyorum galiba. Bunlardan dolayı da tüm sevgimi aşkımı kızıma verdim. Bu evlilikte tek kazancım kızım oldu.Ama daha ne kadar bu şekil sürer bu evlilik bilmiyorum. Evlilik danışmanına gidelim dedim. Tamam dedi lafta kaldı. Dedim gitmezsek bu evlilik tuz buz olacak dedim. Deme öyle şeyler diyor. Cidden eşim için parmağımı oynatasım gelmiyor. Konuşmayı denemedin mi diyenleriniz olur. Yüzlerce kez hemde. Devamlı uyardım ama nafile...
Bir gün kızımıda alıp evi terkedeceğim. Ama nolacak aileler araya girecek. Yine kürkçü dükkanına geri döneceğim.
Cidden bazen aynı evi paylaşmak bile beni boğuyor. O kadar çıkmazdayım ki. Ne yapsam ne etsem bilemiyorum. Ama şu anki şu durumdaki eşimle cidden aynı evi paylaşmak istemiyorum.
Eşime karşı eski sevgim saygım kalmadı. Ayrıyken özlüyormuyum, özlüyorum. Ama yanına gelince o özlem anında bitiyor. Bazen diyorum ki ben kafamdaki eşimi özlüyorum galiba. Bunlardan dolayı da tüm sevgimi aşkımı kızıma verdim. Bu evlilikte tek kazancım kızım oldu.Ama daha ne kadar bu şekil sürer bu evlilik bilmiyorum. Evlilik danışmanına gidelim dedim. Tamam dedi lafta kaldı. Dedim gitmezsek bu evlilik tuz buz olacak dedim. Deme öyle şeyler diyor. Cidden eşim için parmağımı oynatasım gelmiyor. Konuşmayı denemedin mi diyenleriniz olur. Yüzlerce kez hemde. Devamlı uyardım ama nafile...
Bir gün kızımıda alıp evi terkedeceğim. Ama nolacak aileler araya girecek. Yine kürkçü dükkanına geri döneceğim.
Cidden bazen aynı evi paylaşmak bile beni boğuyor. O kadar çıkmazdayım ki. Ne yapsam ne etsem bilemiyorum. Ama şu anki şu durumdaki eşimle cidden aynı evi paylaşmak istemiyorum.

Yorum