Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sorun ne sizce?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sorun ne sizce?

yaklaşık 2.5 senedir evliyim.Allah bağışlasın 1.5 yaşında bir oğlum var.benim sorunum evliliğimizin başından beri karımın annesine olan düşkünlüğü.her seferin de onu kolluyor ve savunuyor.düğünümüz bayağı bir olaylı geçti iki tarafta (hem benim hem eşimin ailesi) düğünde istenmeyen davranışlar sergileyip arayı soğuttular.Özelliklede kayınvalidemin inadı içten fesatlığı çoğu kişiyi çileden çıkardı.Ama eşim her ne olursa olsun annesinin %100 hatası bile olsa onu savundu.ve eşimle evlendiğimizin ilk günlerinden beri böyle devam etti.Şimdi 1 aylığına annesinin yanında (kayınvalidemin evi bana 400km) ve bıraksam gelmicek gibi davranıyor. bir senede 4 -5 kez görüşmesine rahmen hala gitmek istiyor ve bunun yanında benim ailemin eşime karşı bir art niyeti olmamasına rahmen eşim ufak tefek şeyleri bahane edip annesinin yanına taşınmamızı istiyor o olmazsa şehir merkezi olan bir yere gidelim istiyor ki ben de ailemin yanından ayrılmak istemiyorum.
    bundan aylar önce eşimle sürekli kavga ediyorduk iki güne bir kavga edip ben eşime barışmaya gidene kadar barışmıyorduk boşanmayı bile birbirimize söyler hale gelmiştik.taki kayınvalidem çoçuğumuza bakmaya geldi durumu kendi anneme anlattırdım ve eşim kendi annesiyle konuştuktan sonra sanki hiç kavga etmemişiz gibi oldu.herşey süt liman oldu.benim anlayamadığım bu olaylar kayınvalidemden mi kaynaklanıyor yoksa eşimden mi taki eşimin annesine olan sevgisi, bana olan sevgisinden bile büyük veya bana öyle geliyor sizce sorun nerde ve ne yapmalıyım

işin zor arkadaşım, bir kere kadınların çoğu annesine nedense evlendikten sonra daha düşkün oluyor, birde onun aklı ile yaşıyorlarsa evlilik daha çıkmaza gidiyor, bunu ne demek olduğunu çok iyi biliyorum, benim kurtuluşum boşama oldu, ben asla sevemedim kaynanamı pisliğin akılsızın tekiydi, ama senin kaynanan benimkimden farklı bizimki yıkarken anladığım kadarı ile senin ki arayı yumuşatmış, seninde yapabileceğin şey kaynanala yalandan da olsa bir dünya kurmandır, ne çok uzak dur ne çok yakın dur, iletişim içinde ol onunla, bazı konuları paylaş baktın herşey daha düzgün oluyor bu şekilde devam et, tabi bir yol daha var kaynananı zehirle (şaka)

şunuda genel olarak söylemek istiyorum bu zamanda erkek annesi değilde kız anneleri daha bencil ve yuva yıkan konuma geçmiş bulunmaktadır, evlenecek arkadaşlara tafsiyem ailesi sizin aileniz gibi olmayan birisi ile asla ama asla evlenmeyin.
    Sen şimdi yoksun ya. Bende yokum aslında bu dünyada. Yaşamıyorum, sadece zaman dolduruyorum, o büyük gün gelene kadar...

Yorum

eşim extra inat bir insandır ne hatayı kabul eder nede barışmak için yeltenir.ben barışmamayı da denedim 2 hafta hiç konuşmadan ve küs geçince vazgeçtim.benim de zaten merak ettiğim aralarında neler konuştukları bunun için ses kayıt cihazı bile almayı düşündüm.kavga ettiğimizi kayınvalideme söylediğimiz zaman çok şaşırmıştı hiç haberi yokmuş gibi davrandı ve kayınvalidemin söylediği(eşim ona öyle anlatmış) oturduğumuz bölgenin annesinin evi gibi şehir merkezi olmadığı nı ve bu yüzden moralinin bozulduğunu ve kavga edip olay çıkardığını söylemiş.ve şuda var eşimi bekar ken çok isteyen olmuş 15-20 kişinin görücüye geldiğini söylüyor.bende biraz sakin biraz asosyal olduğumu görünce sanki beni biraz aşşağı tabakada görmeye başladı gibi görünüyor ama bunu yüzüme hiç söylemedi ve konuşmalarında hep kendi ailesinin oturduğu yerin akrabalarının vs. herşeyin benim ona sunduğum dan daha iyi olduğunu söylüyor

Yorum

sakın benim başıma gelenleri anlatıyorsun, kusurabakma ama eşin bencil hemde çok bencil bir insan, işin çok zor arkadaşım, ben senin bu yazdıklarını çok yaşadım, sürekli bahaneler buldu ama şunu söyleyeyim karşı tarafı ezen ben oldum sürekli ya ezdirme kendini bırak onlar ezik hissetsin (eşinin ailesi)
        Sen şimdi yoksun ya. Bende yokum aslında bu dünyada. Yaşamıyorum, sadece zaman dolduruyorum, o büyük gün gelene kadar...

Yorum

evet bencil ama arada bir çoçuk var ve ezip geçemiyorum bakalım babası bu olayları bilmiyor olması gerek birde onunla konuşmayı deniyeceğim ama korktuğum kızını savunupta 'anlaşamıyorsanız boşanın demesinden korkuyorum!' o zaman işler dahada kötü bir hal alacak

Yorum

Sen biraz daha sakin yapıda bir adamsın sanırım. Eşinde bundan faydalanıyor, eşin annesine cok düşkün ama sanırım kayınvalide kızının yuvasının bozulmasını istemiyor tabi kızı olmadan da yapamıyor. Biraz daha sert ol bence, (şiddet değil asla kastettiğim)
            Sussak ölüm, konuşsak intihar...

Yorum

Eşine karşı senin annenin hiçbir ard niyeti olmadığından emin misin ki?Çünkü eşin nasıl kendi annesini sonuna kadar savunuyorsa sanki sen de öyle yapıyor olabilirsin gibi geldi bana...Belki de farketmiyorsundur.Yani bence ortada bir yer bulun en iyisi.Sanırım ailenle yaşıyorsunuz? Bu durumda en iyisi ayrı eve çıkmak değil mi? Sen nasıl ailenden ayrılmak istemiyorsan demek ki o da kendi ailesinden uzak kalmak istemiyor ve kendini yalnız hissediyor.Hem eğer bu şekilde ortak yaşıyorsanız ayrı bir eve çıktığınızda aslında yeni bir aile kurduğunuzun daha fazla farkına varabilirsiniz...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: umutsuz71 View Post
                yaklaşık 2.5 senedir evliyim.Allah bağışlasın 1.5 yaşında bir oğlum var.benim sorunum evliliğimizin başından beri karımın annesine olan düşkünlüğü.her seferin de onu kolluyor ve savunuyor.düğünümüz bayağı bir olaylı geçti iki tarafta (hem benim hem eşimin ailesi) düğünde istenmeyen davranışlar sergileyip arayı soğuttular.Özelliklede kayınvalidemin inadı içten fesatlığı çoğu kişiyi çileden çıkardı.Ama eşim her ne olursa olsun annesinin %100 hatası bile olsa onu savundu.ve eşimle evlendiğimizin ilk günlerinden beri böyle devam etti.Şimdi 1 aylığına annesinin yanında (kayınvalidemin evi bana 400km) ve bıraksam gelmicek gibi davranıyor. bir senede 4 -5 kez görüşmesine rahmen hala gitmek istiyor ve bunun yanında benim ailemin eşime karşı bir art niyeti olmamasına rahmen eşim ufak tefek şeyleri bahane edip annesinin yanına taşınmamızı istiyor o olmazsa şehir merkezi olan bir yere gidelim istiyor ki ben de ailemin yanından ayrılmak istemiyorum.
                bundan aylar önce eşimle sürekli kavga ediyorduk iki güne bir kavga edip ben eşime barışmaya gidene kadar barışmıyorduk boşanmayı bile birbirimize söyler hale gelmiştik.taki kayınvalidem çoçuğumuza bakmaya geldi durumu kendi anneme anlattırdım ve eşim kendi annesiyle konuştuktan sonra sanki hiç kavga etmemişiz gibi oldu.herşey süt liman oldu.benim anlayamadığım bu olaylar kayınvalidemden mi kaynaklanıyor yoksa eşimden mi taki eşimin annesine olan sevgisi, bana olan sevgisinden bile büyük veya bana öyle geliyor sizce sorun nerde ve ne yapmalıyım
                bende ilk zamanlar anlattığınız gibiydim annem der başka bişey demezdim fakat bu zaman ve sabır isteyen bi durum saolsun eşim bana çok sabretti inanın artık anneme gitmek bile istemiyorum eşinizi ailesine karşı serbest bırakın sıkmayın sıktıkça onu ailesine itersiniz bunu bi bayan olarak söylüyorum sadece sabırlı olun umursmayın bu durumu inanın benim ve eşimin yaşadığı şeyler bu anlattıklarınız ama geçiyor şimdi eşim bana git ailenle 1 gün kal dese size yemin ederim asla gitmem bu beni sıkmadığından aynalanıyor çok söylerdi git kal diye bende kalırdım ama sonradan ne olduysa ailemden soğudum şimdi sadece ailem ve çocuklarım bu arada eşinizin ailesi hakkında tek kelime etmeyin ne derse tamam yada haklısın diyin düzeleceğine emin olun sizin eşinizin zoruna gidecek tek kelimeniz ailesine dahada yakınlaştırır unutmayın.
                Derdimi dinledim,Derdimden iğrendim.....Onun derdini gördüm,Derdime imrendim...Düne, Bugüne, Yarına HAMD OLSUN!!!!!!!

Yorum

bu arada siz ve eşiniz kendi ailenizin yanında yaşıyorsanız kesinlikle ailesinden ayıramazsınız ayrı eve çıkmadan bu durum düzelmez senin ailen benim ailem diye sürer gider kendimden biliyorum sizi ayrı ev paklar
                  Derdimi dinledim,Derdimden iğrendim.....Onun derdini gördüm,Derdime imrendim...Düne, Bugüne, Yarına HAMD OLSUN!!!!!!!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: umutsuz71 View Post
                    iş evlilik olunca iki kere düşünmek lazım... işin ahlaki boyutuna bakarsak boşanmaktan çok bahsetmeyin bu evliliğinizi tehlikeye düşürebilir ...( dini açıdan )

ortalık biraz durulmuşken bir psikoloğa çıkmanız iyi olur beraberce sorunun temelini bulacağınızı umuyorum siz sonuç alırsanız annelerinizide ikna edip psikoloğa çıkarın sonrasında psikiyatrik ilaçlara başvurabilirsiniz anlattığınıza bakarsak eşiniz ve annesinin taa düğün gününden kalan takıntıları var ne kadar açık etmeselerde derinlerde biryerde onlar bunu saklar ve davranışlarını ona göre şekillendirirler bunları isteyerek mi yapıyorlar sanmıyorum çünkü her insan normalde iyi insandır bazı yaşanmışlıklar insanı değiştirir...

sorun nöropsikolojik te olabilir çünkü biyolojik olarak annede olan beyin sorunları kızındada görülebilir anlattığına göre kaynananın beyninin bir parçası olan singulat kısmında aşırı etkinlin var o yüzden ( inatlaşma ,saplantı ,otomatik hayır cevabı verme ,bir düşüncede kilitli kalma vs. ) sorunlar yaşanıyor.haliyle bu ve benzeri beyin fonksiyonları kızındada görülme ihtimali yüksek olmasa bile annesinin aklına uyma ihtimali yüksek çünkü bu tür sorunu olanlar dediğini yaptırmadan rahatlamazlar...

sana küçük bir tavsiye naçizane ters psikoloji yada zıt psikoloji uygulaman eşine ve kaynana ...
                    zıt psikoloji : asıl içinizden geçenin tam tersini ( zıttını ) istersiniz...
                    örneğin;
                    herhalde bu iş için bana yardım etmek istemezsin.. gibi
                    herhalde benimle vakit geçirmek istemezsin...
                    sanırım benimle gelmek istemezsin...

gibi gibi.
                    onlara kesinlik belirten cümlelerle istekte bulunmayın onlara seçenek sunun ters psikolojinin amacı budur ama bunu alıştıra alıştıra yapın zekice kurgulamanız gerekecek yoksa köfteyi çakarlar

birde tartışma anlarında baktınız bir konuya kilitlendiler sonuca varmak istiyorsanız eğer gurur yapmayın kalkın gidin bi bardak su için beş dakika mutfakta oyalanın gelin yeniden konuyu devam ettirir .... muhakkak sonuç alacaksınız umuyorum

KuzuZade
                    Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                    BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                    Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Bence eşiniz size karşı sert ve inatçı davranarak ayrı eve çıkmaya çalışıyor bu konuda taviz vermek istemiyor.Siz ne kadar ailemle yaşayalım derseniz o da ya ayrı eve çıkalım ya da anneme taşınalım diyecek...Bana göre bu konuda çok da haksız değil hiçbir kadının çok istisnai durumlar olmadığı sürece kayınvalidesiyle beraber yaşamak isteyeceğini sanmıyorum özellikle de yeni evliyse ve küçük bir çocuğu varsa...Şu da bir gerçek ki ne kadar anne babanın rolü çocuk bakımında eşit de desek aslında anneye daha fazla yük biniyor.Çocuk bu kadar küçükken eşinizin kendi annesine daha çok ihtiyacı olabilir.Ya da en azından sizin annenize kıyasla onu tercih etmek isteyebilir.O yüzden bence en iyisi ayrı bir eve çıkmanız.Ne şiş yansın ne kebap

Yorum

yahu bu adam ayrı bir eve çıkıp kira vermek istemiyodur kesin...bi tanede bizde var kovuyoruz gitmiyor yuzssuz herif...hala

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kutup83 View Post
                          Eşine karşı senin annenin hiçbir ard niyeti olmadığından emin misin ki?Çünkü eşin nasıl kendi annesini sonuna kadar savunuyorsa sanki sen de öyle yapıyor olabilirsin gibi geldi bana...Belki de farketmiyorsundur.Yani bence ortada bir yer bulun en iyisi.Sanırım ailenle yaşıyorsunuz? Bu durumda en iyisi ayrı eve çıkmak değil mi? Sen nasıl ailenden ayrılmak istemiyorsan demek ki o da kendi ailesinden uzak kalmak istemiyor ve kendini yalnız hissediyor.Hem eğer bu şekilde ortak yaşıyorsanız ayrı bir eve çıktığınızda aslında yeni bir aile kurduğunuzun daha fazla farkına varabilirsiniz...
                          verdiğin cevap için tşk. amaben kavga halinde dahi olsam kendi ailemi hataları olduğu zaman savunmam hatta eşime dert bile yanarım ama iş onun ailesine geldiği zaman akan sular durulur eşim kesinlikle söz ettirmez kendi ailesi ile ilgili bir ara kayınvalidemin yanına taşınmayı bile düşündüm( dediğim gibi aradaki mesafe 400 km ) fakat eşim annesine daha yakın olduğu zaman en ufak tartışmamızda bile annesine giderse işin içine eşimin aileside dahil olur diye ve işler daha kötü bir hal alır (malum kayınvalide farkörü) diye istemedim

Yorum

Bence eşiniz size karşı sert ve inatçı davranarak ayrı eve çıkmaya çalışıyor bu konuda taviz vermek istemiyor.Siz ne kadar ailemle yaşayalım derseniz o da ya ayrı eve çıkalım ya da anneme taşınalım diyecek...Bana göre bu konuda çok da haksız değil hiçbir kadının çok istisnai durumlar olmadığı sürece kayınvalidesiyle beraber yaşamak isteyeceğini sanmıyorum özellikle de yeni evliyse ve küçük bir çocuğu varsa...Şu da bir gerçek ki ne kadar anne babanın rolü çocuk bakımında eşit de desek aslında anneye daha fazla yük biniyor.Çocuk bu kadar küçükken eşinizin kendi annesine daha çok ihtiyacı olabilir.Ya da en azından sizin annenize kıyasla onu tercih etmek isteyebilir.O yüzden bence en iyisi ayrı bir eve çıkmanız.Ne şiş yansın ne kebap
                            işin şu boyutuda var kayınvalidemin yanında gelinide var ve aynı evin içinde yaşıyorlar (ben de annemlerle oturuyorum fakat ayrı katta nerdeyse herşeyimiz ayrı durumda )ve gelini kayınvalidemin yanından gitmek istemiyor gelinin söylediği ' ben kayınvalidemi kendi annemden çok seviyorum diyor eşime bu durumu söylediğimde o farklı durum diyor.

Yorum

eminim çünkü tartışmalarımız büyüdüğü zaman kendi ailemle konuştuk ve yanımda eşim de vardı. iki saat hem bana hem eşime
                              nasihat verdiler ama iki saat sonunda babam nerdeyse çıldırıyordu nuh diyor peygamber demedi eşim.

Yorum

İşleniyor...
                              X