Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nihayet boşanıyoruz.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Nihayet boşanıyoruz.

Merhaba dostlar. Benim hikayemi bilen bilir. Karımın erkek kardeşi bizimleydi hani bebek olunca aileside gelmişti hani o hikaye. Sonu nemi oldu. Boşanıyoruz. Bardağı taşıran son damla bu şekilde:

Banyomuz akıyordu alt katın banyosuna. 3 ay önce akmaya başladı. Adamı hep tayin olup gideceğiz sabret diye oyaladım. Tayinimizde olmayınca adamla daha fazla yüz göz olmaktansa evsahibini aradım ve banyoyu tadil etmesini rica ettim. Eve haber verdim. Evsahibide ustayı alıp eve gitti. Telefonla aradı beni sonra dedi çabuk gel kayınpederinle tartıştık bana banyoyu yaptırmıyor. Ben eve gittim hemen. Dedim ne karışıyorsun ev benim evim ben söyledim yapmasını. Sen kimsinde bu evi ben tuttum benim benim evim burası gibisinden tartıştık. Evsahibide bizi evden çıkarmazmı. Çıkın gidin evimden dedi. Kayınpederim yüzündne evimizden kovulmuştuk. Çıktım evden kendi ailemin yanına gittim. Eve dönemezdim. 5 gün ailemde kaldım ormanlık bi yerde doğayla başbaşa kafamı dinledim. Buna inanın çok ihtiyacım vardı. Sakinleşince benim sandığım eve geri döndüm. Şu saatten sonra kirasını benim ödediğim eve kayınpeder sahiplenmişti. Onlar burdalardı çünkü kızları maaş alıyordu. Gel dedi konuşalım. Geldim. 2 saat boyunca yalan palavra ve aileme attığı iftiralarla beni konuşturmadı. Dedim kızınıda al maaşıda senin olsun. Düşün yakamdan. Sonra kayınçom geldi. Oda tartışmaya katıldı benim rakibim olarak. Ne desem boş. Namaz kılan oruç tutan şeytanların içinde buldum kendimi. İtişme kakışma oldu. Eşim cinnet geçirdide ancak tartışma sakinleşti. Bende artık o ailenin hayatımda yeri olmadığını iyice anladım. Mantığım herşeyin bittiğini bana iyice telkin etti. Gerçektende bu sefer taşıyamıyordum. Darmadağın oldum. Kendimi bataklığa saplanmış gibi hissettim. Nasıl çıkabilirim? Tabiki boşanarak. Babalık görevlerimi yerine getireceğim ve her zaman oğlumun yakınlarında olacağımı söyledim. Eşim o gece bana sokaktan geçen bir yabancı oılmuştu. Bana bunları yaşattığı için ona çok kızgınım. Ailesinden nefret ediyorum. Şeytan görsün yüzlerini. Şu anda oteldeyim. Eve gidip eşyalarımı toplayacağım. Herşey bitti. İki yıl sürdü. Her günü kabus gibiydi. Burdan yeni evleneceklere sesleniyorum. Evlenirken ailelere çok önem verin. Sizin ailenizle uyuışabilecek, kültürel farklılıkları olmayan aileler daha iyi anlaşıyor. Eşlerin birbirlerini sevip anlaşabilmeleri kadar ailelerde çok önemliymiş. Ben bunu bilemedim. Şeytanların içine düştüm. Çok pişmanım. Ama giden geri gelmiyor. Geriye dönülmüyor. Ailemi dinlemedim. Oysa onlar hep beni uyardılar. Ama vicdanım rahat arkadaşlar. Elimden geleni yaptım inanın. Ama artık taşıyamadım. O şeytanları hayatımdan silip atmak, hiç tanımamışçasına zihnime format atmak istiyorum. Onları hatırladıkça nefret ediyorum. Allah belalarını versin.

Sizinki esinizden cok kayinbiraderiniz ve kayinpederinizle evlilik olmus, sizin yerinize olsam esiniz cinnet gecirirken karsiliginda ondan biraz daha fazlasini da ben gecirirdim ki gorsunler el mi yaman bey mi. Babasiz cocuk buyutmek kolay mi bu devirde, aradan biraz zaman gecsin, burnu kaf daginda olanlar nasil yerlerde surunecekler. Senesine kalmaz sizinle uzlasma yollarini aramaya baslarlar.

Yorum

çok üzüldüm be abicim inan çok üzüldüm ....
      allah yardımcın olsun keşke o kayınçon olacak şerefsize 2 tan vursaydın .. adi şerefsiz allah düşmanımın başına vermesin böyle aileyi . ben o minik yavruya üzülüyorum. diğer arkadaşın deidği gibi bu zamanda babasız çopcuk büyütmek çok zor .. eğer iyi bir vaukat tutarsanız çocuğunuzun velayetini alın allah yardımcınız olsun ...

Yorum

evlenseydim muhtemelen sizinle aynı şeyleri yaşayacaktım. bahsettiğiniz ailelerarası kültürel ve görgü farkları çok önemli. uzlaşma kültüründen nasibini alamamış aileleri kızları da saatli bombadan farksizlar.

hayırlısı olsun. dert etmeyin, düzelir herşey...

Yorum

Allah herkese hayırlı iş hayırlı eş ve hayırlı aile nasip etsin ....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mercan dede View Post
            Allah herkese hayırlı iş hayırlı eş ve hayırlı aile nasip etsin ....
            amin cümlemize
            ....

Yorum

gerçekten çok uzuldum ama o evde de daha kalınmazdi. Yuva değil cehennem olmus artık. Bu insanlar bildik ayı, haniminiz da hiç akıllı itidalli olamamis. Sadece cocuk sahibi Olmak miymis amacı nedir. Sizin birey olarak sağlığınız psikolojiniz de onemli netice uzucu ama mantıkli. Siz yine babaliğınizin gereğini yerine getirirsiniz.
              O Ailede olan hiçbir fert akli selim değil anlasılan. Kurtuldugunuza sevinin. Her seyin hayırlısi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: RecepSolar
                İyi yapmışsın.

Kayınpederin zaten seni adam yerine bile koymuyormuş demekki. Hayır madem öyle zamanında niye kızını sana vermişler onu anlamadım ? Eşin padişah kızımıymış ? Evlenmeden önce her gün kuş sütü , bal ile mi besleniyormuş. Geldiği yerde her gün onu hizmetçileri" günaydın prensesim hadi uyan" diyemi uyandırıyormuş ?

Çocuk olması tabiki kötü olmuş.

Benim arkadaşlarım var bir tanesinin evide kendisinin , arabasıda var , aylık çok iyi bir maaşıda var. eşide çalışmıyor. adam çalışıyor. eşyalar hepsi yeni . gezmesinede gidiyor. eksiğide yok. sevgiside bilgiside kültürüde ,vücuda herşeyi var. kadın gene kronik mutsuz.

Bu birazda kadınların kendi varoluşlarını sorgulamamalarından kaynaklanıyor.

Kimi insanlar öfkelerine sıkı sıkıya yapışır, zira öfke gittiğinde içlerindeki acıyla baş etmek zorunda kalacaklarını hissederler. J.Baldwin
                Devamlı öfkeliler , bir şeylere öfkelenip dururlar. Varoluş amaçlarını sorgulamak istemiyorlar acı ile yüzleşmekten kaçıyorlar.

Kimden çıkarıcaklar acısını eşinden çıkarıcaklar tabiki.

Sen genede ileride pişman olup dönerse bir şans ver derim. Olmadı bir aile danışmanına başvurun derim.
                Baktın hiç olmuyor avukatına doğru git derim.

Evlilikte hak olduğu gibi olmuyorsa boşanmakta haktır.

hay ağzını öpim.....
                aynen öyle valla yani usta senin eşin padişah kızı mı ? baba evinde uşaklar hizmetçiler mi * varmış ulan bizim insanımız çok nankör bazen bizim burdada ailem bana kız bakıyor aramızda konuşuyoruz şu kız şöyle bu kız böyle diye bazen annem diyor yok o kız şöyle o kız böyle diyor bende diyom ki o kız doktor mühendis mi ? bekliyor yani bayanların erkeklerden beklentis çok fazla allah akıl fikir versin bu kadnlara .....

Yorum

Çekirdek bir aile olamamışsınız ,dolayısıyla mutlu bir yuvanız olmamış , oğlunuzu ihmal etmeyin , bundan sonraki hayatınızda mutluluklar dilerim ...
                  GİDENE DUR DEMEM ....

Yorum

sizin gibi bir olayı bende yaşadım boşanmayla sonuçlandı.
                    eşinizi seviyor musunuz? seviyorsanız ailesini bi köşeye çeksin
                    aynı evde yaşamınız büyük yanlış
                    belki, ki sevgi diye bişey kalmışsa, eşinizle ailesi olmadan yaşarsanız bişeyler düzelebilir
                    benim eşimede sevgim kalmamıştı kestirdim attım
                    sevgi saygı ortamı oluşursa belki bişeyler düzelir evliliğiniz çok yeni bebek küçük hakkınızda hayırlısı olsun
                    ama siz eşinizle değil ailesiyle evlenmişsiniz önce ailesini sizin evinizden çıkarsın eşiniz . bence ona bunu sunun bebeğin hatırına

Yorum

hayırlısı olsun...

yaşayacaklarımızı seçemiyoruz ne yazıkki..

Yorum

Hiiiç üzüldüğümü söyleyemiycem, senin yazıları okudum hep. Nihayet doğru kararı vermişsin. Hakkında hayırlısı olsun. Boşanma süreci biraz sancılı sürebilir, çocuğu kullanabilirler seni üzmek için ama dik ol, dirayetli ol. İlk boşanan çocuklu insan sen değilsin.

Hayat gerçekten yaşamaya değer.. Hayatını zehir eden insansılardan uzaklaşınca kendini buluyosun... Dilerim verdiğin karardan vazgeçmez arkasında durursun. ve dilerim hayat sana çok güzel süprizler yaşatır...
                        Last edited by Ben Böyle Değildim; 29-09-2013, 04:17 AM.

Yorum

Merhaba, ben de şu an boşanma aşamasındayım. Evliliğimi devam ettirmek için, çocuğumun bir aile sıcaklığı içinde büyümesi için çok çaba harcadım, inan bana eşimle yaşadıklarım normal bir insanın bir aydan daha fazla dayanabileceği şeyler değildi. Maalesef günümüzde özellikle kız tarafının ailesi çekirdek aileyi baskısı ve kontrolü altında tutmak istiyor, mutlu olabilecek bir aileyi, kendi çocuklarını ve torunlarını mutsuzlaştırıyorlar. Genellikle alışkanlıklar ve çocuğunu kaybetme kaygısı erkekleri kadınlardan çok daha fazla ürkek yapıyor. Ancak sorun sadece eşinizin ailesi ile ilgili ise mutlaka sorunu çözmek için daha cesur adımlar atmayı deneyin. İleride "keşke" dememek için çözüme ilişkin tüm yolları denemiş olduğunuzdan emin olun. Evlilik danışmanına gitmek, eğer her iki tarafta da aileyi devam ettirme isteği varsa iyi bir yol. Eğer boşanma niyetiniz kesin ve geri dönülmezse bundan sonra sadece ve sadece çocuğunuzu düşünerek hareket edin, öfkenizi ve kızgınlığınızı bir yana bırakın, kaybedeceklerinizi değil kazanacaklarınızı düşünün. Çocuğunuzu boşandıktan sonra bile ne annesinin ne de babasının sevgisinden mahrum etmeyin. Allah yardımcınız olsun.

Yorum

Bu gerçekten belliydi kardeşim. Bu şekilde gitmeyeceği açıktı. Fazla bile sabır gösterdin. Ne için, bir hiç için. İnsan pastörize süt emmemiştir, yaranamazsın. Tavzi tavzizi getiri, beklenti çıtası hep yükselir. Bilhassa nankör kadınlara kendini paralasan yaranamazsın. Yolun sonu belliydi ama babalık, eş görevi gereği zorladın ama olmadı. Herşeyde vardır bir hayır.

Yorum

Hayırlısı olsun. Bazen kötü gibi görünen olaylar iyi şeylere vesile olur. Umarım senin ve aynı durumdaki herkes için öyle olur.

Yorum

İşleniyor...
                              X