Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ne yapacağımı bilmiyorum :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ne yapacağımı bilmiyorum :(

Daha 6 aylik evliyim eşimle hicbir seyde anlasamiyoruz. Evlenmeden bircok konuyu konustuk hereseyi kabul ediyordu ama evlendik bambaska davraniyor. Yemek bilmiyordu en sevdigim yemekleri nisandan once dedim ogren ozellikle bazi konularda taviz vermeyecegimi anlamasi icin ama yumurta pisirmeyi ogrenmemis. Ailem gelmesini hic istemiyor giderkende ayak sürtüyor. Ozellikle aileme boyle davranmasi beni sinir ediyor diger bircok seyi tolere edecek olsamda ailem ona yakin ve iyi davranirlen boyle yapmasi beni cok sogutttu. Aslinda su an dese ayrildik icimde anca ufak bir cizirti olur. Daha 6 ayda bu haldeyiz ileriyi dusundukce iyice sinir oluyorum coluk cocuk yokken ayrilmak istoyorum. Okadar cok anlattimki zerre kadar hicbir konuda degismiyor.beni cok seviyor ve ayrilmak istemiyor kendince yemek yok aile yok hicbir fedakarlik yok kafasona gore yasiyor sonra kuru kuru seviyormus. Ben bosandiktan sonra korkuyor oldugu icin devam ettigini dusunuyorum. Yada hep kendi istedigi gibi oldugu icin. 2-3 ay sonra sinavi var ondan sonra ailemi devamli getirim diyorum kendi nefret etsin gitsin bilmyirum kafam cok karisik nasil davranmaliyim hic bilmiyorum tam bir asosyal bir yol gösterecek varmi

ahhh be abicim inan böyle haberleri duyunca çok üzülüyorum .. insan 6 ayda daha biribirini tanır siz nasıl bu hale geldiniz ? tamam eşinizin yemek yapmayı bilmemes bir eksiklik ama sizin ailenize o şekilde davranması daha büyük eksiklik bilmiyorum nedesem ben evli değilim kelin ilacı olsa başına sürermiş misali Allah yardımcınız olsun ne diyeyim ...

Yorum

Keşke evlenmeden önce onu iyice tanısaymışsın,tabi senin de suçun değil dostum.İnsan geleceğini bilse ona göre hareket eder.Böyle evlilikler nereye kadar devam ederki?Bence sizde onun hareketlerine göre davranmaya çalışın.O sizin dediklerine uymuyorsa sizde uymayın.Belki biraz etkisi olur.Boşan desem,bana düşmez sözü.Bunu bir denemeye çalış.Eğer olmuyorsa başka çare yok.Allah yardımcınız olsun.

Yorum

Bana kalsa hemen bosanacagim ama vicdan yapiyorum. İsini tayin getirdim ne bilim bi suru sey dusunuyorum. Magdur olmasinida istemiyorum. Ama hala bekar gibi yasiyor hicbir sorumlulugunu bilmiyor. Yani yemek falan cok onemli degil ama hicbiseye cabasi yok. Oyle bir yetistirmisler hala cocuk gibi onune yap koy yedin kaldir. Benmi erkegim omu anlamadim. Oturup bisey konussan dinlemeyi bilmiyor kavgaya donuyor sonra aglamalar biseyleri firlatmalar ya bazen resmen kacmak istiyorum. Mantiken en iyisi ayrilmak ama onunda bunu anlamasi vs cok zor. ( bir omur boylemi gider yemek yapamayan asosyal, ailene deger vermeyenki bence aileye deger bana verdigi degeri gosterir. Yani artik sinirmi oldum yoksa bana gore artik hicbir artisimi yokdu bilmiyorum.

Yorum

Bütün ipleri eline vermişsin. Günümüz kadını bu işte. Artık kadınlarımız daha az saygılı, daha palazlanmış, daha başına buyruk, daha ?eşitlikçi?..Bu evlilik pek yürüyecek gibi görünmüyor. Ortada çocuk olmaması gerçekten çok büyük şans. Sakın çocuk falan yapmayın şu sıra. 2013 de 600 bin çift evlenmiş, 125 bin çift boşanmış. 6 aylık evli bir kız boşanınca ailesine ne diyecek, çevreye-komşuya ne diyecek. Seviyormuş, sakın inanma, hikaye. Dul kalmayı göze alamadığı için yapıyor bunu. Elinde iyi bir koz var. Eğit, bağırt, sindir. Ya insan olsun, evine sahip çıksın, ailene saygı duysun yada yolları ayırın kardeşim. Allah yardımcın olsun...Ha bu arada bir iki cümle daha ediyim...Makyaj yapmayı bilirler, tırnaklarına-kaşlarına-gözlerine milimetrik hesaplarla bakarlar, alışveriş profesörüdürler, şeytana pabucunu ters giydirirler. Ama yumurta bile pişiremiyormuş bak. Ayıp ya. Aptal sanıyorlar erkekleri.

Yorum

Ben erkek halimle; hamur işi-tatlılar ve dolma-mantı gibi yemekler dışında her türlü yemeği enfes şekilde yaparım. Elim mutfağa çok yatkındır. İşlevsellik yok kızlarda. Aynalar karın doyurmuyor.
            Orjinal yazı sahibi: Poissonnariat
            Yemek yapmayı bilmezsin anlarım da yumurta kırmayı bilmemek ne demektir Ben erkek olduğum halde yumurta,makarna,salata,menemen tarzı şeyleri yapıyorum.Hadi yemeği geç istese öğrenir fakat sevgi yok,saygı yok bu iş böyle yürümez.Ailene saygısı eşittir sana olan sevgisi.Sulu göz kız moduna da dul kalmaktan korktuğu için giriyor.Olağanüstü hal ilan etmenin zamanı gelmiş.Artık ya dize gelirsin yada çekip gidersin

Yorum

Evet iste vicdan yapiyorum. bu kadar erkek benim gibi dusunuyor hepinize katiliyhrum. Ben hak hukuk gozetmeye calisiyorum bazen acaba benmi hataliyim diyorum ama sizlerde hep ayni dusunuyorsunuz en azindan bu iyi birsey. Arkadas tv2 cnbc cok seyretmis demis evet tamda dogru olan o hep o cnbc e2 ve yabanci klip seyreder. Evlenirken ailesinede baktim bizim aile gibi muhafazakardi bizim evde ben oyle seyleri ailemle oturup seyretmem seyredemem ama buna normal geliyor. Askerden bir arkadas ne kadar sallarsan salla dona duser son damla derdi.okadar ince eledim sık dokudumki neden ve basil boyle oldu anlamadim.

Yorum

Keşke hemen evlenmeseymişin.Evlilik öncesi dönemi kısa olmamalı aslında.Böyle evliliğe yazık olmuş.Öncekinde de dediğim gibi birşeyler daha yapın yapabilecek ne varsa.İlerleme olmuyorsa evli kalarak hayatın daha da kötüye gider,psikolojik zararı da olur.Eşin görevlerini bilmiyor,önceki hayatından kopamıyor.Yeni hayatına bağlansa,sorumlulukları alsa sorunlar iyileşmeye başlar ama çözüm onun kendisine bunun farkında olmasını sağlamak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bay_E
                  Sen değil bu kadına dişi bir sineğe bile laf geçiremezsin artık unut gitsin.
                  Konuşmaya çalışacaksın bu da küçük bir kız çocuğu gibi ağlayacak ve birşeyler fırlatacak ve sen de melül melül izleyeceksin.
                  Kardeş erkek adam sert olur, lafını geçirir, maço olur biraz, sen böyle yumuşak davranırsan değil bununla değil bin tane kızla evlensen bile nafile.
                  Yemek yapmasını bilmeyen kızla evlenilir mi? Bir gün iki gün idare edelir sen yllarca nasıl tahammül edeceksin
                  Sonra aileye saygı olmaz mı? cnbc tv2 deki dizileri çok mu izlemiş eşin, o dizilerdike abdlilelirn aile anlayışını mı yaşamak istiyor
                  Yemek sorunun da "acıkınca kafam bilmem nereye gider" sipariş veririz hesabındamı yoksa.
                  Tabi yine de herkes kendi bildiği doğruyu yaşar. şikayet ediyorsan yanlış giden bişeyler var.

bencede katılıyorum ....erkek adam biraz yumruğunu masaya vuracak yeri geldiğinde..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
                    Bütün ipleri eline vermişsin. Günümüz kadını bu işte. Artık kadınlarımız daha az saygılı, daha palazlanmış, daha başına buyruk, daha ?eşitlikçi?..Bu evlilik pek yürüyecek gibi görünmüyor. Ortada çocuk olmaması gerçekten çok büyük şans. Sakın çocuk falan yapmayın şu sıra. 2013 de 600 bin çift evlenmiş, 125 bin çift boşanmış. 6 aylık evli bir kız boşanınca ailesine ne diyecek, çevreye-komşuya ne diyecek. Seviyormuş, sakın inanma, hikaye. Dul kalmayı göze alamadığı için yapıyor bunu. Elinde iyi bir koz var. Eğit, bağırt, sindir. Ya insan olsun, evine sahip çıksın, ailene saygı duysun yada yolları ayırın kardeşim. Allah yardımcın olsun...Ha bu arada bir iki cümle daha ediyim...Makyaj yapmayı bilirler, tırnaklarına-kaşlarına-gözlerine milimetrik hesaplarla bakarlar, alışveriş profesörüdürler, şeytana pabucunu ters giydirirler. Ama yumurta bile pişiremiyormuş bak. Ayıp ya. Aptal sanıyorlar erkekleri.
                    aynen bencede biraz elalem nedir anlayışı var toplumda. oysaki üstad nedemiş el neder kaygısı ile boğuşurken Allah neder kaygısın daha erişemedik...yani Allaha büyük konuşmayayım ama bir kız nasıl yumurta bile pişirmeyi bilmez . ? bence eşiniz evlenecek olgunluğa erişememiş erkek halimle ben bile ufak tefek makarna salata efendime söylim patates kızartması v.s şeyler yaparım ..

Yorum

Offff cok zor islermis bekar arkadaslar 40 kere dusunun bi arkadsin dedigi gibi evlenme surecini uzun tutmak lazimmis. Ama iste kadinlar bizim gibi degil laylaylom erkek halimizle 40 kere olcuyoruz biciyoruz evlenme sorumlulugunu alacagimiz zaman evleniyoruz. Ama kadinlar boylemi yakti basimi keske yapamiyorum deyip gitse evide malida herseyi veririm ( ama bunu gorse yapamadigini beni mutsuz ettigini offff

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Rude35 View Post
                        Offff cok zor islermis bekar arkadaslar 40 kere dusunun bi arkadsin dedigi gibi evlenme surecini uzun tutmak lazimmis. Ama iste kadinlar bizim gibi degil laylaylom erkek halimizle 40 kere olcuyoruz biciyoruz evlenme sorumlulugunu alacagimiz zaman evleniyoruz. Ama kadinlar boylemi yakti basimi keske yapamiyorum deyip gitse evide malida herseyi veririm ( ama bunu gorse yapamadigini beni mutsuz ettigini offff
                        Şimdi ne yapmayı düşünüyorsun?

Yorum

Ah bir bilsem. İsi yogun bastan beri isinden sdolayi yoruldugundan uzuluyor ses cikarmiyordum zaten evlenirken gerekirse istifa ettiririm diyordum. Baktim cok kotu anlasamiyoruz vazgectim. Ama isle bunlarin alakasi yok tabi annesi hic yetistirmemis . Haftasonu ailesi gelmis tabi ben biri geleceginde soruyorum oda genelde Kabul etmiyor. Ama onun ailesi gelecegi zaman geliyorlar oluyor. Ya parasini bile almiyordum artirsin kendinde kalsin diye donmus hep ailesine harcamis resmen kafayi yedim. Tabi artik aliyorum.iyi. Niyetlerimi hep suistimal ediyor essek yerine koyuyor. Kesin bosanmak istiyorum ama hep acindiriyor.zaten asosyal annesigile falan anladamadigimizi anlatsa belki bana sorarlarda alin gidin derim. Biz anlasamayiz ne ksdar erken bitwrse oladar iyi. Onu sogutmanin heralde tek yolu ailemi devamli cagirmak su sinava girsin ya diyim annem gile yakin tasinak yada ayni eve falan. Yoksa is haric rahati yerinde bulmi

Yorum

Kadınların genetik kodlarıyla oynandı. Bir kadın utanmasa baba da olacak artık. Kadınları da suçlamıyorum. Onlar dünyayı bu şekilde buldular. Ablaları, arkadaşları ne yaptıysa, taklit ede ede büyüdüler. Günümüz kadınını sevmiyorum. Çalışması, bir iki dil bilmesi, mezuniyeti, kültürü umrumda değil. Karın dyuramadıktan, şefkat veremedikten sonra napıyım.

Yorum

Ya cok zor durum. Yemek falan bilmez ama caba gosterir yok arkadas ne caba ne birsey. Sonra seviyor ayrilmaz ailemi isteme yemek yapma hic senin umrunda olmasin bisey ayrilmaya gelince seviyor. Ya insallah nefret eder sevmez valla büyü falan yaptiracam sogusun diye. İnsanin iyi niyetini sömürüyorlar. Ah onu yetistiren anne annemi bakicimi.burayada sacma sapan yaziyorum napim iyice kafayi yiyecem kimseyede anlatamiyonki herseyi 6 ay olmus. Geleceginide karartmak istemiyom sinav sinav diye alttan aliyom. Bu dunyada vicdansiz olmak varmis.

Yorum

İşleniyor...
                              X