Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sorumsuz

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sorumsuz

merhabalar

benim bir sorunum var sizin yorumlarınızı almak istiyorum

8 aylık evliyim sorunum;
    eşime çok acil bir ihtiyacım olan bişeyi almasını söylüyorum, almıyor. sürekli erteliyor. kızıyorum, bazen küsüyorum, her yolu denedim ama nasıl oluyorsa bir türlü getiremiyor. bazen iki ayı alıyor ufacık birşeyi yapması. o kadar yıpratıyor ki ona bişey yaptırmak.

bu durumdan yoruldum. çok bunalınca en sonunda ben almaya gittim. o esnada telefonla beni aramıştı bende ihtiyacımı almak için çarşıya gittiğimi söyledim ama çok bozuldu lütfen dükkana girme ben söz veriyorum halledeceğim dedi. eve geldim. ancak yine yapmadı. bir kaç kez hatırlattım hala yok.(bu arada ihtiyacım ufak bir şey mesela şemsiye, mutfak eşyası vs) bir hafta geçti ben yine çarşıya gidip almaya karar verdim. ama evden çıkarken telefon açıp birkaç alacağım var gidiyorum dedim ne alacaksın dediğinde onu söyledim ama çok bozuldu ben sana getirecektim vs neden bana ders verir gibi davranıyorsun, sen yapmaya çalışıyorsun ben yapmıyormuyum lütfen gitme dedi. (gideceğim yer uzak bide. yürüyüşe gidiyorum oraya desem git der ama onu da alacağımı düşündüğünde kendini kötü hissediyor ve ben ilgilenmiyormuyum deyip kırılıyor bende onu kırmamak için yeniden döndüm. ama yine yapamıyacak biliyorum.

bir kısır döngünün içindeyiz sürekli. bir eşya tamir edilmesi gerekse ufacık bir şeyse bile ve ben sürekli yalvar yakar söylesemde yapmıyor, ben yapmaya kalkınca tepki gösteriyor. elim kolum bağlanıyor. ne yapmalıyım?
    lütfen fikri olan paylaşsın.
    Last edited by meral mavi; 07-06-2014, 05:01 PM.

evlilik böyle bir şeydir! zamanla alışırsın!
    her evlilikte sorun farklı olabilir ama sorunsuz evlilik yoktur!
    ben boşandım kurtuldum!

Yorum

Merhabalar, eşinize karşı iletişim dilinizi degiştirmeyi deneyebilirsiniz.
      Mesela; "şunu al, bunu al" diye istemek yerine "beraber seçelim mi? Seçmemde yardımcı olur musun?"demeniz farklı sonuçlar almanızı sağlayabilir.

Yorum

muhtemelen sizi ebeveynleri gibi görmeye başlamış ve evlilik başlangıcında erkekte bir tepkisel süreç var onu yaşıyor. sizde aksine beklentinin dozunu artırmışssınız. bence onu kendi haline bırakıp kendi işinizi kendiniz görün ve size dönmesini bekleyin dönüdüğünde de kuralları koyarak yaşayın..
        Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

Daha yolun başındasın meral. Evliliğin acemisisin. Evcilik aşamasındasınız siz daha. Taşlar yerine oturur, hallolur zamanla. Erkekler biraz vurdumduymazdır bu konularda. Kadının en büyük gücü tatlı dili ve şefkatidir. Onu kullan. Açamayacağı kapı yoktur. Tartışmalarınızı daha kayda değer, daha büyük meselelere saklayın.

Yorum

canım onun alınmasını gerektiren hiç bişey yokki ,kendisi ihmal etmiş sonunda sen yapıyosun,sunu izah et ona,"bak senın yapmanı rica etmiştim,sen yapmayınca ben hallediyorum,yapmanı uzun sure beklemek benım için yıpratıcı" de
            ve yapabileceğin seyleri lütfen kendin yap..tecrübeyle konuşuyorum

Yorum

Ben kadınların kendi işini kendisinin yapmasından yanayım. Bu şekilde eşinize bağlı kalmazsınız. Ancak sizi aşan konularda eşinizin eline listeler verin.. Atıyorum alışveriş listesi gibi. Tel.nuna hatırlatma ekleyin ya da size lazım olan şeyi önceden son günmüş ve aciliyeti çok önemliymiş gibi önceden önceden hatırlatın Sorumluluk küçükten kazanılan bir davranıştır ve eşinizi değiştirmeniz çok zor olsa da şekle sokabilirsiniz ve en önemlisi bu durum sinirlerinizi az bozar
              ........

Yorum

Bazı işleri sen yapacaksın. Sana kızmaya hakkı yok. Niyeti seni eve hapsetmek galiba.
                Bu konuyu oturup konuşun ve anlaşın.
                Başlık adı sorumsuz ama sorumsuz değil tam tersi bütün sorumluluğu alıp senin evden çıkmanı istemeyen tutucu biri sanırım.
                İşi baştan ele al sonra daha zor olur.
                Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

teşekkür ederim cevaplar için

galiba bazı şeyleri sık sık hatırlatmam gerek. ancak böyle yoluna girecek işler

Yorum

Sende ona karşı görevlerinde erteleme yap bakalım belki o zaman anlar seni ne kadar kırdığını

Yorum

Kafası az bir şey çalışan bir kadın, bir erkeği her şekilde çeker, çevirir, gönlünü alır, kurallar koyar, yetiştirir, pişman eder. Erkeğin anahtarı kadındır. Kadına bu güç verilmiştir. İnanılmaz bir denge. Bir erkek kadınsız, bir kadın da erkeksiz yapamaz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
                        Kafası az bir şey çalışan bir kadın, bir erkeği her şekilde çeker, çevirir, gönlünü alır, kurallar koyar, yetiştirir, pişman eder. Erkeğin anahtarı kadındır. Kadına bu güç verilmiştir. İnanılmaz bir denge. Bir erkek kadınsız, bir kadın da erkeksiz yapamaz.
                        sürekli bilmişlik yaparak kadını aşağıladıgın için yaptıgın yorumları usenmeden okudum .belliki geçmişinde bir kadının deeriiiinn izi var..psikolojını anlayabılıyorum...bu kafayla mutlu olman zor...dediğin gibi az kafan çalışıyosa bir erkek bir kadınla nasıl konusması gerektiğini öğrenmeli...:RpS_thumbdn:
                        Aslında her normal insan ancak ortalama olarak normaldir. Egosunun bu ya da şu kısmı, az ya da çok derecede deliye eşdeğer durumdadır.Freud

Yorum

benim de yazıdan anladığım sana güveni yok yada kendisine. adam senin dışarı çıkmandan ürküyor resmen. iyi de çarşıya da çıkarsın pazara da niye bu kadar tepki veriyor onu anlamadım. bu durum sorumlulukla alakasından ziyade seni seni hapis kılma çabalari diye düşünüyorum.
                          "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

yok aslında gezmek dolaşmak için evden çıkarım hiçbirşey demez, ama bu şekilde yapmam ona mesaj vermek gibi. algılıyor. gerçi birazda mesaj vermeye çalışmıyor değilim elbette ama sonuçta bazen birbirimize butür uyarılarla yön vermemiz gerekiyor. asıl sorun mesajı aldığı halde kendine değil bana sitem etmesi...

Yorum

Onun senden istediği şeyleri de sen yapma,10 kere 50 kere söylesin,ancak böyle anlar nasıl bişey olduğunu da değişir,yoksa sureklı hatırlatmakla olmaz o iş...

Yorum

İşleniyor...
                              X