Duyuru

Collapse
No announcement yet.

değişmek istiyorum ki değiştireyim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• değişmek istiyorum ki değiştireyim

merhaba

ben değişmek istiyorum.
    değişmezsem evliliğim hiçbir zaman istediğim düzeyde olmayacak
    sürekli eşimi değiştirmeye çalışıyorum ama olmuyor.
    sonunda sen kendini değiştiremiyorsun ki onu nasıl değiştireceksin diyorum.

kendim için bir hafta boyunca yapacağım bazı kararlar aldım. yaklaşık beş maddeden oluşuyor. kendi işimle ilgili, evdeki işlerle ilgili, kendimi hergün kültürel anlamda geliştirmekle ilgili, en önemlisi eşimle hiç bir sorunlu konuyu konuşmayacak, önceki tepkilerimi vermeyeceğim (çok hayati derecede önemli bir konu olmadıkça) susacağım, görmezden geleceğim. bununla birlikte bazı alışkanlıklarımıda bir hafta boyunca bırakmayı istiyorum. (bilgisayarda gereksiz zaman geçirmek yerine günde iki saat kitap okumak, düzenli temizlik gibi) bunları düzenli hergün yapmak istiyorum.

bunu nasıl başaracağımı bilmiyorum istiyorum ama en fazla üç gün sürüyor ve bazı şeyler tam düzeliyorken ben eski bene dönüyorum ve herşey olduğu gibi tepetaklak oluyor.

naslıl başarabilirim? destek istiyorum. önerilerinizi bekliyorum.

Bunu tem tarafli basarmak biraz zor ama imkansiz degil. Inanirsaniz basarabilirsiniz

Yorum

Bilim adamlari diyoki bir davrabisi surekli tekrar ederseniz artik o dsvranudi kazanmis olursunuz. Ve 21 rakamini cok duymusimdur. Bunu 21 kere tekrarlarsaniz bu yasantiyi kendize katma ihtimaliniz cok yuksek olur diorlar

Yorum

sanırım iradem okadar kuvvetli olmalı ki aldığım kararları ancak o zaman uygulayablirim.

bugün başlıyorum. 21 gün boyunca kendindimi kontrol ederek sornlara kapılmadan yaşamaya ve kurallarımı ufak sebeplerle çiğnememeye.

sizler nasıl yapıyorsunuz, kendinizi nasıl bu ruhta tutuyorsunuz bahsedin lütfen.

Yorum

Mesela kendini tamamen dine adayanlara dikjat edin onlarin nefsi yoktur. Yok ben onu istiyorum yok ben bunu istiyorum... bikere iradeyi kuvvetli yapmak icin once nefsini oldureceksin. Bunlar ters orantili olarak calisir. Bi seyi gercekten istediginizden emin olmalisiniz.lafta degil ama gercekten...iste irade ozaman dvreye girer. Bide bisey almak icin biseyy vermek gerekir. Oyle belesten onu stiyorum bunu istiyorum hsyatim boyle oksun soyle olsun olmazzz...

Yorum

Karar vereceksiniz once... biseyi istemek ama gercektwn istemek elde etmenin yarisidir... biseyi elde etmek icin kendjnizden biseyler verecwksiniz. Azim.. sebat.. sabir..nefsinizi unutunnn. Istekleriniziiii... sadece istediginiz o tek bir seye odaklanin... ha unutmayin taviz vermemeniz gereken tek sey karakterinizdir... geriye ne varsa katlaninnnn ... hicbirseyyy guclu bir iradeninkarsisinda duramazzz

Yorum

suan halen kendiniz hakkında şüpheleriniz bulunmaktadır. ve öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorsunuz. bunu aşmak için geçmişte bilinçaltında yatan olumsuzluklari başarısızlıkları kapatmalisiniz. bunu nasıl yaparim diyorsanız. ufak başarılar kazanmanız gerek. a bunu da yaptım diyecek küçük şeylerle başlayın. bilinçaltı yeni bir değişim yapabileceğinize inanmalı.
              "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

ben düzenli beş vakit namazını kılan biriyim. özensiz kıldığımda bana etki etmiyor. ancak özenli huşulu kıldığımda beni tamamen değiştiriyor.

birincisi; namazlarımı özenli kılmayı istiyorum. bunu alışkanlık haline getirmek istiyorm

ikincisi; hergün belli saat kitap okumak. buda çok farklı bir insan yapıyor beni. aslında hergün kitap okuyan biriyim ama. bir düzene nezaman girsem bir hafta sonra bırakııoruyrom. bunu düzenli yaptığımda başka bir insan oluyorum adeta. bunu başarmak istiyorum.

üçüncüsü; uyku. benim uyku ile sorunun bitmek bilmiyor. eşimde bende bir türlü düzene sokamıyoruz. uykumuzu. geç kalktığımız için erken uyuyamıyoruz. ama erken kalkıp güne erken başladığımda gün içinde gereksiz şeyler yapmıyor, vaktimin kıymetini biliyorum. böyle olunca da çalışıyor faydalı şeyler yapıyorum. bu da benim mutlu ediyor. inş uykumu düzenleyeceğim.

dördüncüsü; belli bir süre eşimle hiçbir sorun konuşmamak, onu değiştirmeye çalışmamak, tamamen kendime odaklanmak, alttan almak, hoşlanmadığım şeyleri söylememek istiyroum. yani dondurmak istiyorum onula ilgili olumsuz herşeyi. bunu bir süre başarmak istiyorum.

daha önce de çok başlayıp bıraktım. ama bu foruma yazacağım hergün gelişmeleri belki beni motive eder. zihnime kazınır.

cevaplarınız için de teşekkür ederim.

Yorum

nacizene fikrimi özelde belirttim.. bilgine..
                  Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

Dininize bagli iseniz mukemmel. Namazin insana verdigi huzuru, dayanma gucunu hicbisey vermez.bu arda sizde sanki takinti sorunu ssezdim. Obsesif kompulsif rahatsizligiii sanki biseyler kafaniza takiliyoda, o seyiillaki yapmak zoryndasiniz. Akliniz hep bi noktada kaliyo ve illaki o davranisin gerceklestirilmesi gerek
                    ...

Yorum

Kalıcı değişiklikler için esneklik farkındalık ve bakış açını değiştirmelisin. Kişisel gelişimde Nlp konusunda Nlp akademide Taşkın Köksalan Hoca epey verimli başarı odaklı çalışmalar yapıyor. Alternatifler denenmeli derim ben. Kendini tanıma, bakış açısını değiştirme, Farkındalığı, özgüveni arttırma, fobiler ve başarı konusunda oldukça başarılılar... Tabi karar sizin.

Yorum

Değişmek istemek yetmez değişim yöntemlerini tekniklerini de öğrenmek gerek.

Yorum

bu konuyu açtığımdan beri hiçbir değişiklik olmadı bende. yapamadım kısacası. ama taşkın köksal vs araştıracağım bakalım.

Yorum

neden değişmek istiyorsunuz?
                            "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

bende hayatımı değiştirmek istiyorum ama olmuyor Allah kahretsin ...

Yorum

İşleniyor...
                              X