Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Evlilikte hangisi en önemlidir??

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Evlilikte hangisi en önemlidir??

Aşk mı,Para mı,Seks mı??? :RpS_thumbup::RpS_thumbup::RpS_thumbup:
    6
    AŞK
    50.00%
    3
    PARA
    0.00%
    0
    SEKS
    50.00%
    3

The poll is expired.

üçü de etkili!
    üçü birden olursa evliliğin devam etme ve az sorun yaşama şansı yüksek olur!
    sadece bir tanesinin eksik olması bile ciddi sorun çıkarabilir!

Yorum

Elbette öyle,ama düşünün ki sadece bir tanesini seçebılıyorsunuz,yanı en önemlısı hangısıdır? Lütfen Oy Verınız Tesekkurler

Yorum

nicin uc nokta da sorular?.Evlilik te askin gecici oldugu kanitlandi mesela;
        Sevsin,; incitemiycek kadar gittigi yerde özleyip kosarak gelicek kadar cok sevsin,,is yorgunlugunu stresini yüzüme baktiginda unutuversin mesela...
        Para yasamimizi idare edicek kadar yeterli,,elinde cicek degil, "ninecigimin bir sözü gibi cicekli entari getirsin)..
        ve konusabilip dertlesebilip gece yarisi da haydi namaza canim deyip öperek uyandirdiktan sonra da ölüm ayirir ancak..

Yorum

Aşk .Daha sonra para. Daha sonra seks.

Zaten, bir müddet sonra seks ilk zamanki kadar çekici gelmez. Ortada bir aşk varsa;(ki o da zamanla sevgiye dönüşür muhtemelen), maddi sıkıntı da yoksa tamamdır.

Seks için evlenen tonla arkadaşım oldu.Yapmayın, etmeyin cinsel ihtiyacı gidermek için evlenilmez dedim. Dinlemediler. Çoğu daha sonra boşandı.
          Evlilikte seks asla ilk nedenlerden olmamalı.
          İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
          Malcolm X

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
            Aşk .Daha sonra para. Daha sonra seks.

Zaten, bir müddet sonra seks ilk zamanki kadar çekici gelmez. Ortada bir aşk varsa;(ki o da zamanla sevgiye dönüşür muhtemelen), maddi sıkıntı da yoksa tamamdır.

Seks için evlenen tonla arkadaşım oldu.Yapmayın, etmeyin cinsel ihtiyacı gidermek için evlenilmez dedim. Dinlemediler. Çoğu daha sonra boşandı.
            Evlilikte seks asla ilk nedenlerden olmamalı.
            Gerçekten guzel yazmıssınız,tesekkurler

Yorum

bir abi vardı. darüllücazé ye düşmüş. babalar gününde ziyarete gittik. bir hastalık sonucu engelli olmuş. evliliği bitir mis eşi kızı da babasini tinlâdiğı yok. belki babalar günü olmasa o gün bile gelmeyecek. adam okadar sevmiş ki karısını boşandık derken gözleri dolar biz anlaşmalı boşanma yaptık der. oda bilir anlaşmaktan başta çaresi mi vardı. hatta yanlış mı biliyorum onu dinleyen biri söylemişti. kaçarak evlenmişler adam neler yapmış. eşinin ailesine nasıl davranmış ama gel görkı aşk yetmemiş. engelli olunca para da uçuyor cinsellık te düşer düşer.o gün gördüm ki aşk yetmiyor muş bazı şeyler için en azından benim inancım bu yönde. aşk çok şey hersey değil. eğer bağlayıci unsurlar dan biri yoksa o bağ giderek kopar. ya onu onarmak lazım yada kopmasını izlemek.
              "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Kardeş, ortada aşk olsaydı, o kadını hiçbir güç ayıramazdı.

Biz sapasağlam insanların felç olduğunu ama eşlerinin bir ömür ona bakıp ayrılmadığını da gördük. Aşk budur. Senin bahsettiğin değil.
                İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                Malcolm X

Yorum

ama aşık olmayıp merhamet ve vicdanen bakan da nice insan var. aşk kavramı tabi göreceli belki aşıktı belki değil di. ama bilmiyorum en aşığım diyen nice insanların neler yaptığı ama sadece seviyorum evimin direği deyip kocasını baş tacı da yapan var.
                  "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

o gün gördüm ki aşk yetmiyor muş bazı şeyler için en azından benim inancım bu yönde. aşk çok şey,hersey değil. eğer bağlayıci unsurlar dan biri yoksa o bağ giderek kopar. ya onu onarmak lazım yada kopmasını izlemek.
                    Aslında öyle hepsi iç içe geçmiş kavramlar,birinin olmaması bırak olmamayı sadece az olması bıle,okdar çok sorun yaratıyor kı evlılıkte...Aşk insanı herşeye katlandırabıloyor evet,ama aynı zamanda kendınızı tuketıyosunuz bu da işin gerçeği

Yorum

Üçünün birden olduğu şen şakrak evlilik var mı merak edıyorum doğrusu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: larabennu View Post
                        ..Aşk insanı herşeye katlandırabıloyor evet,ama aynı zamanda kendınızı tuketıyosunuz bu da işin gerçeği
                        Tek taraflı aşkın önemi yok.
                        İki taraf da birbiri için fedakarlık yapıyorsa, kimse tükenmez. Sadece birisi fedakarlık yapıyorsa, oradaki aşk, bir tarafın yeterince emek vermediği bir ilişkidir ki, bu durumda herşeye katlanmak, yanlış yapmaktır.
                        Malcolm X

Yorum

Tek taraflı aşkın önemi yok.
                          İki taraf da birbiri için fedakarlık yapıyorsa, kimse tükenmez. Sadece birisi fedakarlık yapıyorsa, oradaki aşk, bir tarafın yeterince emek vermediği bir ilişkidir ki, bu durumda herşeye katlanmak, yanlış yapmaktır.
                          Yıne on numara cevap

Yorum

Orjinal yazı sahibi: larabennu View Post
                            Yıne on numara cevap
                            Başımdan geçmişti.Seninki gibi.

Bir kızla tam 4 yıl boyunca çıktım.Aslında onu sevmiyordum, bana olan ilgisinden dolayı ayrılamıyordum.Ya beni onun gibi seven çıkmazsa diyordum:Ya pişman olursam..O beni sevdikçe, bir girdabın içinde döndüm yıllarca. Ne çıkmak mümkün, ne de içinde mutlu olabilmek.

Sen de aynı durumdasın biliyorum. Ama bizim yaptığımız yanlış şuydu. Hem sevmek hem de sevilmek mümkün.
                            Duygularımız, aklımızın kontrolünde olduğu müddetçe mutlu oluruz. Biz, aklımızı da duygularımızın kontrolüne verdik ve yıllarımızı kaybettik.
                            Mantık evliliğinden bahsetmiyorum, günlük ilişkilerde (ister iş ister evlilik...) rehberimiz aklımız olmalı.Kastettiğim bu. Akıl, duygulara rehber olmalı, duygular akla rehber olursa, böyle şeyler yaşıyoruz.
                            Malcolm X

Yorum

Başımdan geçmişti.Seninki gibi.

Bir kızla tam 4 yıl boyunca çıktım.Aslında onu sevmiyordum, bana olan ilgisinden dolayı ayrılamıyordum.Ya beni onun gibi seven çıkmazsa diyordum:Ya pişman olursam..O beni sevdikçe, bir girdabın içinde döndüm yıllarca. Ne çıkmak mümkün, ne de içinde mutlu olabilmek.

Sen de aynı durumdasın biliyorum. Ama bizim yaptığımız yanlış şuydu. Hem sevmek hem de sevilmek mümkün.
                              Duygularımız, aklımızın kontrolünde olduğu müddetçe mutlu oluruz. Biz, aklımızı da duygularımızın kontrolüne verdik ve yıllarımızı kaybettik.
                              Mantık evliliğinden bahsetmiyorum, günlük ilişkilerde (ister iş ister evlilik...) rehberimiz aklımız olmalı.Kastettiğim bu. Akıl, duygulara rehber olmalı, duygular akla rehber olursa, böyle şeyler yaşıyoruz.
                              Benı ne kadar da ıyı anlamışsın gerçekten...insanın vicdanı rahat edıyor mu pekı,sen mı sonlandırdın ilişkınızı,tabı sormamda sakınca yoksa

Yorum

İşleniyor...
                              X