Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ilgi-siz

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ilgi-siz

merhaba arkadaşlar,
    kendi kendime çözümü bulamayınca ben de internet karıştırayım dedim ve bu siteyi buldum,yanlız olmadığımı bir kez daha görmek bile beni rahatlattı.ben de kısaca kendimden ve sorunumdan bahsedeyim.yazacaklarım forumu açan arkadaşı sevindirecek mi üzecek mi bilemiyorum ama gene de yazmakta fayda olduğunu düşünüyorum.
    ben de 8 yıllık evli bir erkeğim,eşimle severek-isteyerek evlendik,ikimiz de öğretmeniz,4 yaşında bir kızımız var.ayrıca evlenmeden önce de 5 yıllık bir birlikteliğimiz vardı.her şey çok güzel giderken evlenince işler değişti.benim yaşadığım şehre yerleştik.o güne kadar ailesiyle yüzeysel ilişkileri olan eşim birden anne ve abla düşkünü oldu.her türlü sorunumuz da önce onların haberi oldu,tüm kararlar onlara danışıp alındı.bu arada benim ailem neredeyse tamamen yok sayıldı,neyse uzatmayalım bu durum 5-6 yıl devam etti,evliliğimizi de perişan etti tabi ki.sonra eşimin bir vesileyle ablasıyla arası bozulup asıl faydanın ailemde olduğu anlaşılınca durum tam tersi oldu.itiraf etmeliyim bu durum önceleri çok hoşuma gitti.ama zamanla önceleri beni çok rahatsız etmeyen sorunlar çıkmaya başladı.eşimin bana karşı ilgisi nerdeyse yok oldu,cinsellik dersen benim tüm ısrarlarıma rağmen onun için bir görev olmaktan öteye gitmedi.onca uğraşmama,evim ve ailem için çırpınmama rağmen ne bir takdir ne bir tatlı söz duydum.bizde de evin tüm yükü bendedir,her türlü tamirat,ödeme,çocuğun sorunları v.s.ben kaldırmazsam kızımın bir oyuncağı ya da eşimin bir kıyafeti haftalarca ayak altında durur ve bu onu rahatsız etmez.benim bir sürü hobim vardır onun hiç yoktur,buna rağmen hiçbir işle uğraşmaya da vakti yoktur.ayrıca benim okul zamanı çok sayıda da özel dersim olur,buna rağmen her zaman onunla ve kızımla ilgilenmeye fırsat yaratırım,ukalalık olarak algılansın istemem ama etrafımdaki kadınların çoğuna göre mükemmel bir koca ve baba olmama rağmen eşime göre her zaman eksik bir yanım vardır.sinirliyimdir mesela.iyi yanları övmek şöyle dursun negatif olarak söyleyecek bir şeyleri her zaman vardır.kendimi savunmaktan geçtim kızımı da ona karşı korumak zorunda kalırım çoğu zaman çünkü o da mükemmel bir çocuk olmasına rağmen eşime göre çok yaramaz ve yorucu bir çocuktur.
    uzun yıllar tartıştık,belki bir şeyler düzelir diye çok uğraştım ve çok sinirlendiğim zamanlarda oldu gerçekten.son zamanlarda tartışmayı da bıraktım artık,ne derse desin tepkisiz kalıyorum,çünkü söylenen her şey boşa gidiyor.yukarıda arkadaşlardan birinin dediğine kesinlikle katılıyorum,onu fazlasıyla şımarttım ve sonra hatamı düzeltemedim,sürekli sürprizler yaptım,hiçbir önemli günü atlamadım,çiçek aldım buna niye o kadar para verdin dedi,şiirler yazdım "şurası şöle olsa daha iyi olurdu "dedi,resmini yaptım ,ilk lafı"şu kol biraz kalın olmuş" oldu
    neyse çok uzattım kusura bakmayın.bu konular kimseyle kolay kolay paylaşılamıyor.her zaman beterin de beteri var.evliliklerde her türlü sorun var.bunun kadını erkeği yok,vicdanla alakalı,bakın ben erkeğim ama forumu açan bayanla çok benzer sorunları yaşıyorum.eğer insanın yüreğinde vicdan yoksa ve sevmeyi bilmiyorsa yapılan her şey nafiledir diye düşünüyorum.çözümün ne olduğuna dair en ufak bir fikrim bile yok.boşanmayı kızım yüzünden asla düşünemem,ayrıca eşim de bensiz ayakta duramaz sanıyorum.
    umarım okuyanlara faydası olur.okuyan arkadaşlardan benim sorunumla ilgili yorum ve eleştiriler bekliyorum.olumlu olumsuz her yorum benim için çok değerli olacaktır.sorunlardan en kısa zamanda ,en doğru şekilde kurtulmamız dileğiyle,
    saygılar

mesajı ilk kez okuyanlar için belirtmekte yarar var sanırım,yukarıdaki mesaj başka bir başlığa cevap olarak yazılmıştı,ama konudan sapmamak için yeni bir başlık altında tekrar açıldı,biraz karışıklık oldu kusura bakmayın,
    selamlar

Yorum

NİYE EVLİLİKLER BU HALE GELİYOR Kİ... FLÖRT EDERKEN HERŞEY İYİ OLUYOR DA EVLENDİKTEN SONRA İLGİSİZLEŞİYOR ÇİFTLER YA DA ÇİFTLERDEN BİRİ. NEDEN HEP BİR TARAF DAHA ÖZVERİLİ OLUYOR. EVLİLİK BİR PAYLAŞIMDIR. BUNUN KADINI ERKEĞİ OLMUYOR. BİZ KADINLAR HER ZAMAN ERKEKLERİN İLGİSİZLİĞİNDEN YAKINIRIZ. BİR KADIN DA ERKEKTE SORUMLULUKLARINI BİLMELİ. AMA ÖYLE OLMUYOR İŞTE. NE AŞKLARLA SEVGİLERLE EVLENİLİYOR İLK BAŞTAKİ MUTLULUKLAR ZAMANLA YERİNİ MUTSUZLUĞA BIRAKIYOR.
      SİZ OKADAR FEDAKARLIKLARDA BULUNUP EŞİNİZİ MUTLU ETMEYE ÇALIŞIRKEN HEP BİR KUSUR BULMUŞ. BEN BÖYLE KADINLARA DA ŞAŞIYORUM. EVLİKLERDE BİR TARAFIN ÇABASI VARSA DİĞERİ DE BİŞEYLER YAPMALI. BİRAZ ANLAYIŞ, BİRAZ GÜLERYÜZ OLDUKTAN SONRA SORUNLAR AŞILABİLİYOR ZAMANLA.
      EĞER Kİ BUNCA ÇABAYA RAĞMEN EŞİNİZ DEĞİŞMEMEKTE ISRAR EDİYORSA ONDA BİR SORUN OLMALI. MUTLULUĞUNUZ İÇİN KONUŞUN ONUNLA. ŞİKAYETLERİNİZİ ANLATIN. BUNA RAĞMEN DEĞİŞMİYORSA SİZ DE ÇABALAMAKTAN VAZGEÇİN. BİRAZ DA O UĞRAŞSIN BAZI ŞEYLER İÇİN. TAVRINIZI KOYUN BENCE.

Yorum

....

evet ben de sizin eşiniz gibi olmaktan çok korkuyorum yani 2 yıldır çıktığım ve ciddi düşündüğüm bir erkek arkadaşım var. o kadar ilgili ki yani bir dediğimi iki etmiyor... ve ben onun bu iyi niyetini öyle suistimal ederken buluyroum ki kendimi bana şaka yapsa küsüyorum günlerce yüzüne bakmıyorum. her şeyi dört dörtlük kusursuz bir insan. kişiliği mükemmel. herkes aşırı saygı duyuyor ona ,toplum içinde de öyle sevilen biri. ama ben şımarıklığımdan görmüyorum onun değerini. çok zorluyorum kendimi kapris yapmamak için ama bu sefer inatlaşyorum kendimle( sanırım bu da bir rahatsızlık. bence onun da psikolojik problemleri var.
        ben tedavi görüyordum açıkçası kendi adıma ama uzun zamandır gitmiyorum. siz de evlilik terapisine kesinlikle gidin...

Yorum

bir ara destek almaya başladık ancak o seanslarda da işine yarayanları alıp işine gelmeyenleri yok saydı,psikoloğun demek istediklerini dahi işine geldiği şekilde algıladı,
          bir de psikoloğumuz erkekti ve ilk başlarda sebebini anlamadığım şekilde anlayıp dinlemeden bana yüklenmeye başladı,ısrarla sorunları anlatınca konuyu kavrayabildi.iyi bir psikolog bulmak ta çok önemli,ama asıl önemlisi eşimin buna istekli olması,çevremizde kim varsa ,onun ailesindekiler de dahil durumun farkındalar ve ona izah etmeye çalışıyorlar,eşimin hepsine birden söyleyecek sözü var,benim her şey iyi giderken küçük sorunlar bulup kendimi ve onu huzursuz ettiğimi düşünüyor,kaç kez acaba gerçekten öyle mi deyip öz eleştiri yaptım,onlar da sonuçsuz kaldı
          konuşun demişsiniz,ben bu sekiz yıl boyunca hayatımın kaç saatini onunla konuşarak,konuşmaya çalışarak harcadım bilemiyorum,ve emin olun çok ta iyi konuşurum,dönüp dolaşıp aynı yere gelince pes ediyor insan.
          kısaca bir kangren gibi çözümsüz geliyor bana,onu çok sevmiştim ve niye olduğunu bilmiyorum ama sanırım hala seviyorum,kızımı her şeyden çok seviyorum ve yanlış ta olsa onun hatırına boşanamam,
          sevgilisini gereksiz kaprislerle üzen arkadaşa da tavsiyem bir an önce bundan vazgeçsin,o güzelim sevgiyi yok yere törpülediğini anlayınca çok geç olabilir.biz de aynı yoldan geçip buralara geldik,ödün vermek ve hoş görmek benim karakterim oldu,kaprislerle hayatı zindan etmek eşimin..

Yorum

nıye hep böyle oluyorkı üstelık genelde sevrek evlenen çiftlerde rastlanıyor bu duruma :cry:

http://elifnazmmislina.blogcu.com/

Yorum

gelip tıkandığımız nokta da o zaten,eşim ciddi bir sorunun olmadığını düşünüyor,olayları benim büyüttüğümü,durup dururken sorunlar yarattığımı düşünüyor,eşim de bazen çabalıyor elbette ama bu çok kısa süreli oluyor,sonra tekrar her şeye karamsar bakar hale geliyor,garip bir şey daha söyleyeyim coşkulu olduğumuz zamanlarda kızımı ve beni uyarma ihtiyacı hissediyor,coşmak,sevgini sarılarak,öperek göstermek onun kişiliğinde yok,başkası yapınca da rahatsız oluyor,kendi çocukluğunda da sorunlar olduğunu düşünüyorum,aile bireyleri olarak her biri bencil ve rahatına düşkün yapıya sahip,eşim istemeden olan küçük kardeş ve bunu daha 3-4 yaşından beri biliyor,bunu bana söylediğinde yaptığı bir çok şeyi hoş gördüm zaten.
              cinsellikle ilgili de şunları söylemeliyim;öncelikle yakışıklı denebilecek ve kesinlikle temiz bir erkeğim,bu yönde sorun olmadığını düşünüyorum,şaşırtma ve ilginç hale getirme yolunu da denedim,burada yazamayacağım ne sürprizler yaptım,ben yatak odamızdan başka yer istemem diyerek her birini daha başlamadan geri çevirdi,yatak odasını istese zaten sorun kalmayacak,yaklaşık ayda bir kez olan birlikteliğin normal olduğunu savunuyor,ben 35 yaşındayım eşim 30,
              bir çok arkadaş yazılanları okudukça bu adam da habire karısını suçluyor diye düşünebilir,ben olsam ben de öyle düşünürüm,ama inanın eksiği yok fazlası vardır.daha önce de belirtmiştim ,zaten net bir çözüm de beklediğim yok,ümitlerin tükenmek üzere olduğu noktadayım,ama buraya yazınca bile rahatladığımı görüyorum,bakalım her cevaba böyle uzun uzun karşılıklar ne kadar sürecek
              okuyup ilgilenen,yorum yapan herkese teşekkürler.

Yorum

Geç yazdığım için kusura bakma ilgisiz.

Sana uzun uzun cevaplar yazdım hepsini sildim, çünkü esas söylemek istediğim nokta çok basit ve keskin.

Tango yapmak için iki kişi lazım

Bütün olay bu kadar basit. Eşin sermiş ve devam etmek istemiyor.

Sorsan belki "tabii ki ben elimden geleni yapıyorum" diyebilir. Ama hoşuna gitmediği halde ilişkinin devamı için eşinin bazı taleplerini karşılamak; terslememek mesela, "devam etmek istemenin" bir parçasıdır.

Laf uçar, önemli olan davranışlardır. Eşinin davranışları bu yönü gösteriyorsa bence doğru hareket tarzı
                1) Arkadaşlarınla konuyu konuşup fikirlerini almak
                olmadı
                2) Ortak arkadaşlarınızla ve evliliğini yürütmüş büyüklerle konuyu konuşup yardım almak
                olmadı
                3) Bir uzmanla konuşup sorunu çözmeye çalışmak
                olmadı
                4) Eşin hala yanıt vermiyorsa istekleri kesin bir şekilde (örneğin kağıda anlaşılır bir şekilde yazarak) bildirmek ve resti çekmek. Yani ilişkide istediklerini alamadıkça uzlaşmaz taraf olmak. Senle anlaşamadıkça eşin daha çok zarar görürse bu artık senin değil onun sorunu haline gelir.
                olmadı
                5) Boşanma avukatı ile konuşup işlemleri başlatmak.

Bekara karı boşamak kolay gibi gelmesin söylediklerim. Çok benzer sıkıntıları 2.5 yıl ben de çektim (sen 8 yıl nasıl dayandın bu arada? bravo valla), 2 psikologa gittik. 5. maddeye gelince eşimin aklı başına geldi, direkten döndük. Bazı insanlar çoooook inatçı oluyor.

Yapılan en sık hata 4. maddeye geldiğinde erkeğin ya şiddete başvurması yada aldatması. Böylece hem evliliğini elinde tutmuş oluyor hem de işte... psikolojik yada fiziksel tatmin elde ediyor, biriken stresini atıyor. Bence bu kolaycılık olurdu.

Eşin sana bir noktada yanıt vermeli. Vermiyorsa ... yapacak birşey yok.
                Olduğumuz her şey düşüncelerimizin sonucudur
                -Buda-

Yorum

``ilgi-siz`` bence alttan almakla hata yapıyosun.benım de babam aynıydı seneler once.annemın babamdan baska hıcbırseyı,hıcbır arkadası vs. yoktu.24 saatın 24 saatını babama ayırırdı.yarandımı.hayır.babamın anneme guzel bı takdırını duymadım suan 27 yasındayım.bıde marıfetmıs gıbı benı hanımdan baskası cekmez der.annemın elınde ne kaldı sımdı bılıyomusun.4 cocuktan 3 u psıkolojık rahatsızlık gecırdı.annem desen pısırık bı ınsan,tabı cocukların hepsı de aynı sınmıs,sındırılmıs lafa soze karısmaz bı kısılık oldular.sımdı bakıyorum da degdımı dıyorum senelerce bu narsıst egoıst kımseyı begenmez ınsana ,aılem cocuklar deyıp katlanmak.bence cok yazık oldu bıze de.hıc olmazsa aılemız yoktu basımızda o yuzden rahatsız oldum derdım kendıme.sımdı ne dıyım.

Yorum

neden boyle oluyor ınsan bılıyomusunuz.herkes ama herkes deger verılmeye ıhtıyac duyuyor,onemsenmeye sevılmeye.herzaman ozverı veren taraf olmak ınsanı yoruyor,herzaman elestırılmek kendı saygınızı sılıp atıyor.ınsanın kendıne guvenı fılen kalmıyor.seneler sozkonusu olunca hep vermek hep vermek cok zor

Yorum

İşleniyor...
                    X