Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Evlilik,sevgi dili ve siz

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Evlilik,sevgi dili ve siz

Sizin sevgi diliniz hangisidir ?
    1
    a:6:{i:1128;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1128;s:6:"nodeid";s:6:"522255";s:5:"title";s:12:"Onay Sözleri";s:5:"votes";i:1;s:6:"voters";a:1:{i:0;s:5:"37188";}}i:1129;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1129;s:6:"nodeid";s:6:"522255";s:5:"title";s:20:"Nitelikli Beraberlik";s:5:"votes";i:2;s:6:"voters";a:2:{i:0;s:5:"37130";i:1;s:5:"37516";}}i:1130;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1130;s:6:"nodeid";s:6:"522255";s:5:"title";s:12:"Armağan Alma";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:1131;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1131;s:6:"nodeid";s:6:"522255";s:5:"title";s:19:"Hizmet Davranışları";s:5:"votes";i:1;s:6:"voters";a:1:{i:0;s:5:"35224";}}i:1132;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1132;s:6:"nodeid";s:6:"522255";s:5:"title";s:14:"Fiziksel Temas";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:1133;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1133;s:6:"nodeid";s:6:"522255";s:5:"title";s:5:"Diğer";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}}
    100.00%
    1

Benim için nitelikli beraberlik ağır basıyor

Yorum

Bence de nitelikli beraberlik ama tek taraflı olamıyor,niteliğini kaybediyor
      Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan,
      Sen erken davran, ölmeden önce uyan...

Yorum

bende nitelikli beraberliği işeretledim...
        Birlikte yapılan bir plan,beraber yenilen yemek,huzurlu bir ortamda edilen sohbet...
        Bunlar, nitelikli beraberlik denilince ilk akla gelenlerdir.Birincil sevgi dili nitelikli bereberlik olan kişiler,sevdikleriyle birlikte bir şeyler yapmak isteseler de asil istedikleri şey; kaliteli zaman geçirmektir.
        Verilen değeri ve sevgiyi beraber geçirilen zamana bağlarlar.Birincil sevgi dili nitelikli beraberlik olan bir bayan, eşine gününün nasıl geçtiğini anlatırken, eşi ara sıra televizyona bakıyorsa,eğer eşiniz dışında başka şeylere odaklanıyor,ilginizi ona vermiyorsanız; güzel bir uslüpla izin alabilirsiniz.Böylece bu hareketinizle ona değer verdiğinizi de hissettirmiş olursunuz.Bu insanlar,sohbet esnasında karşısındaki kişini tamamen kendisine odaklanmasını isterler.Sevgilerini yaptıkları planlara gösterir ve karşı taraftan da aynı şeyi beklerler.
        Onlar için en önemli şey; kaliteli zaman geçirmektir.bu nedenle de sohbet sırasında onları rahatsız edecek ortamlardan kaçınırlar.Tamamen karşıdaki kişiye odaklanmak, onu dinlemek ya da beraber televizyon izlemek, varlığını ve değer verildiklerini hisstemek sevgi depolarını doldurmalarındaki en önemli unsurlardan biridir.
        Dama oynayan çok yakın iki arkadaş, eğer sevgi dilleri nitelikli beraberlik ise taşlara değil, birlikte geçirecekleri zamana odaklanacaklardır.Yine, yaptıkları planda beraber olma niyeti vardır.
        Birincil sevgi dili nitelikli beraberlik olan birinin beklentilerini şu küçük örnekle de verebiliriz.
        Eşine tüm maddi konularda rahatlık sunan bir erkek, onun mutlu olması için bir araba alır.Aradan birkaç ay geçtikten sonra eşi arabayı istemediğini söyleyerek anahtarı geri verir. Adam nedenini sorduğunda, eşi; 'önceleri gideceğim yerlere beni sen götürürdün.Şimdi ise alışverişi bile ben yapıyorum.Pazar günleri dahil sürekli meşgulsün.Sıkıldığımı söylediğimde, arabayla arkadaşlarımın yanına gitmemi,eğlenmemi istiyorsun.Araba olmadan önce çocukları beraber okula götürürdük, şimdi ya sen ya ben götürüyoruz.Yani artık beraber vakit geçiremiyoruz.O yüzden bu arabayı istemiyorum'der.
        Eşinin mutlu olmasını isterken, mutsuzluğuna neden olduğunu anlayan adam, artık eşinin ne istediğini biliyordur.Birincil sevgi dili nitelikli beraberlik olan eşi araba değil; birlikte geçirdikleri kısa da olsa nitelikli, zaman dilimleri istemektedir.

alıntıdır

Yorum

Bu sitede oluşumuzun tek nedeni nitelikli beraberliğimizin oluşu herhalde.Yoksa benmi yanılıyorum. :lol: :roll:

Yorum

"Nitelikli beraberlik" seceneginin nasil olup da sevgi dili oldugunu anlamadim. "Sevgi dili" bir sevgi gosteris bicimi degil midir? "Nitelikli beraberlik" ise bir beraberligin "niteligi" degil midir???? O "niteligin" de ne olacagi zaten beraberlikten beraberlige, kisiden kisiye, ciftten cifte degismez mi? "Nitelikli beraberlik" seceneginde ne soylenmek istendigini bu yuzden hic anlamadim.

Diger seceneklere katiliyorum. En azindan kismen katiliyorum, cunku sevgi gostermenin yollari olabilir yerine gore bu secenekler. Ama sunu da unutmamak gerekir; onay vermekten fiziksel temasa ve armagan vermeye kadar olan her sey hem sevgi dili olarak kullanilabilir; hem de hic ilgisiz olabilir sevgi ile..... Sevmediginiz kisi ile seks yapip, sevmediginiz kisiye armagan verip, sevmediginiz kisinin soylediklerine onay verebilirsiniz.

Yorum

Sizlerin sevgi dili nedir ?

Yorum

NE KADAR ,ESKİ BİR FORUM ,AMA MEVZU GÜZEL.
                YA BENİM SEVGİ DİLİM, ÇOK BASİT--2 ÇİFT GÜZEL KELAM VE DOKUNULMAK ,SARILMAK.
                EŞİME DERİM ,ARADA OLSA, 2 ÇİFT GÜZEL RUHUMU OKŞAYICI SÖZ SÖYLE.. KARŞILIĞI
                ---2 ÇİFT GÜZEL SÖZ:RpS_confused:
                ONUN SEVGİ DİLİ--FEDAKARLIK...VE BİZİM İÇİN ÇOK ÇALIŞMASI...

Yorum

Sevgi dilimizin ne olduğumu önemlidir..yoksa muhatabımızın bu dili anlayıp anlayamadığımı önemlidir bilmiyorum.kararsızım.
                  Karşı tarafta , dil becerisi olmayınca şifreleri veriyosun ama hala ayıı yogi modunda.o bile daha sevimli efemmm..

Benim sevgi dilim : özellikle hasta olduğum zamanlarda aranıp sorulmam.bu çok önemli..
                  hayatımda ne olup bittiğine ilişkin merak edilmem..magazinsel anlamında değil..
                  benim önemsendiğimin hissettirilmesi..başka bir şey istemiyorum...bana değer verildiğini anlayabilmem..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maviyesil View Post
                    Sizin sevgi diliniz hangisidir ?
                    saf ve plansız bir sevgi. içimden nasıl geliyorsa, hesap-kitap yapmadan...
                    Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
                    Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
                    Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

İşleniyor...
                    X