Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Kadına öğretilen bişey var, malesefki hiç mi hiç tasvip etmesemde ''kızım erkekdir yapar'' mantığı.Söylediğiniz gibi erkek yapınca çapkınlık kadın yapınca başka bir şey oluyor. Bunu bu hale getiren de yine toplum. Kadının özellikle maddi durumu iyi değilse yaşam koşulları kötü ise, daha çok sineye çekiyor. Şimdi buradaki bayanın yerine kendimi koydum, cidden çok zor yaşadığı, affedermiy dim? diye sordum kendime, düşündüm dünden beri.Affetmezdim sanırım bu daha ağır basıyor.Tabi bu benim düşüncem, nede olsa bekarım sonuçta. Ama çevremde azda olsa eşini aldatıp tövbe eden bir daha yapmayan kişilerde gördüm, sanırım arkadaş öyle olmasını ümit ediyor...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
doğum yapmama 1 hafta kala aldatıldığımı öğrendim
Collapse
X
-
ben buraya bu konu hakkında son kez yazıyorum,,bir daha yazmıyacağım,,,fakat bu sene her sene az çok katıldığım yardım ettiğim 8 mart dünya kadınlar günündeki etkinliklere katılmıyacağım.......((çünkü kendi haklarının arkasında durmayan kadınların arkasında ben bir erkek olarak mücadele etmeye çalışıyorsam bunun hiç bir anlamı yok ,, boşuna kürek çekiyorum,,bunu anladım))) bu benim bu konu hakkında son yazım.........eğer bazı kişileri kırdıysam özürdielrim saygılarımla
Yorum
-
hayal kırıklığına uğradınız ....Orjinal yazı sahibi: biyolog View Postben buraya bu konu hakkında son kez yazıyorum,,bir daha yazmıyacağım,,,fakat bu sene her sene az çok katıldığım yardım ettiğim 8 mart dünya kadınlar günündeki etkinliklere katılmıyacağım.......((çünkü kendi haklarının arkasında durmayan kadınların arkasında ben bir erkek olarak mücadele etmeye çalışıyorsam bunun hiç bir anlamı yok ,, boşuna kürek çekiyorum,,bunu anladım))) bu benim bu konu hakkında son yazım.........eğer bazı kişileri kırdıysam özürdielrim saygılarımla
evet size bende hak veriyorum.
erkekler karısını aldatır
aldatılan kadında suçu kocasına değilde kendine yükleyerek(yok hamileydim,yok kendime bakamamıştım v.s...diyerek kendini aldatır
şimdi suçlu karısını aldatan erkekmidir
yoksa ona bir türlü bunu konduramayıp kendini kandıran,hatayı karşıdakine yükleyemeyen,çarpışamayan,çaresiz ve suskun kalarak KENDİ KENDİNİ ALDATARAK kocasına kozları kaptıran kadınmıdır.
evet bunu bende sorguluyorum sürekli
cevap net aslında
evlilikler doğru insanı bulduğunuz zaman yapılamalı ve evlilik boyunca eşler doğru eş olmalı yani sevgi,saygı,hoşgörü,duygu ve düşünceleri net anlatabilme .......
bunları hepimiz biliyoruz teorikte ama pratikte maalesef zayıfız.
Yorum
-
biyolog..
dediklerin tabiki doğru.. bir kadın olarak aldatılmaya sonuna kadar karşıyım... bu aldatılma boyutu ne olursa olsun aldatma aldatmadır. cinselliği,duygusallığı olmaz...kadın tepkiisni göstermediği sürecede bu durum böyle devam eder. zamanla tekrarlayabilir kimse hatta aldatan koca bile bunun garantisini veremez... ancak kadın aldatsa aynı tepkiyi almaz.. dövülür evden kovulur vb.. yazık..
zeynecim...
yaşadıkların hiç kolay değil. kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum ancak anne olmadığım için ancak bir kadın olarak bakabiliyorum...aslında biz kadınlar tepkimiz bir yere kadar gösteriyoruz evden git diyoruz,defol diyoruz bağırıyoruz ağlıyoruz... kaç gün sürüyor bir ay yada daha fazla... neyse sonuçta devamını getirmiyoruz.. biz devamını getirmeyince de erkek diyorki "tamam diyor demekki vereceği tepki bu kadar" sonra aynı şeyler yeniden tekrarlanıyor... çok klasik bir söz olacak belki ama biz kadınlar " affederiz ama hiç bir zaman unutmayız" sizde belki affedeceksiniz ama hiç bir zaman unutmayacaksınız.. aslında şuan en iyisi bir uzmandan yardım alın...Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???
Yorum
-
BİYOLOG
sonuna kadar haklısınız
bu yazdıklarınız sanırım eline ekmegini almış okumuş,
kimseye muhtaçlıgı olmayan kadınlardan bahsediyorsunuz .
peki geri kalanı okutulmamış cahil bırakılmış erkegine bagımlı
zorla bir düzine cocuk yaptırtılan erkegi kahvede kendisi tarlada calıştırılan kadınlar için söyleminiz ne olabilir.
bu ülkede töre adına can alınmıyormu ,ben ne yazık ki ümitlerimi yitirdim yazık cocuklarımıza.
Yorum
-
Çok iyi bir karar vermişsin, umarım herşey gönlünce olur. Bebeğini güle güle büyüt, canını sıkma sakın, sütün kesilir sonra.Orjinal yazı sahibi: zeyne View Postcevaplarınız benim için çok önemliydi arkadaşlar tekrar teşekkür ederim.Ben bir uzmandan yardım almaya karar verdim başka türlü bu sorunu aşamayacağım çünkü
Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)
Yorum
-
Benim için aldatmak , iki kişinin aynı yatağa girmesi değildir...o yatağa girmek için , uydurulan bahanelerdir...ahmetleydim , hastaneye kaldırdık, gibi olur olmaz yalanlara kendini alıştırması ve dejenere olmasıdır...işte kadın bu noktada aldatılıyordur...
eşim bir kadından hoşlandığını gelip bana anlatabilir, etkilendiğini ona neler hissettiğini söyleyebilir...bu benim nazarımda bana güvendiği ve dost olarak gördüğü kişi olduğumu gösterir...İnsanoğluyuz yanlış yapabiliriz...ama yalan asla olmamalı ,,,herşeyin bitme pahasına olmamalı....
ben eşimle aynı yatakta seks yapmak için evlenmedim iyi bir dostumla aynı evi paylaşmak benim için herşeyden daha önemlidir...eşimin içindeki şeyleri bana dökmesi , sürekli neden olduğunu bilmediği kişiyi sürekli düşünmesine çareyi ben bulurum...eski sevgililerini tanırım...bize gelir giderler...ama ben önceden eşimin 2-3 yıl yaşadığını bilmeden davranırım..ama onlar bunuda bildiğimi bilirler...eşime çok değerli biri ile evlendiğini söyleyip tebrik ederler...eşimin eski sevgilisi, yeni sevgilisinin getirip, tanıştırabilir...onunla olan problemlerini bize gelip anlatabilir....beraber yemeğe çıkabiliriz...dertlerini paylaşıp en iyi yolu söylerim gönülden....eşin pişman olmuş, aslında o da farkında bir ailesi olduğunu bu olayla daha da çok bağlanacaktır sizlere......bunu kendi içinde özellikle lausalık döneminde zaten hassas bir psikolojideyken düşünüp kendine zarar vermemeni rica ederim...eşine saygını kaybetme, zaten kendini berbat hissediyorken iyice psikolojisi bozulmasın...yemeğinide hazırla, hizmetini de et...o zaten sen böyle yaptığında dışarda aldatıldığını düşündüğün kişilerin önemsizliğini görecek..ama senin yerinde olsam birde net bir şekilde şunu sorarım...AŞIKMISIN...çünkü aşıksa ve gitmek istiyorsa bedeni senin yanında aklı başkasında olan kişiden fayda gelmez...ama gitmek istemiyorsa kalsın...eşinede çoçuklarına sahip çıkarcasına sahip çıkıp , şefkat göstermelisin....relax ol, sakinleş, Allah bile nelerimizi affederken , affetmeme gibi bir saygısızlığı biz küçük kullarmı yapacaz....afetmek büyüklüktür...ayrıca kimse kimseyi aldatmaz sadece yanlışına bir yanlış daha ekler...kendini kandırır...
Yorum

ınanın ben hıc ınanmıyorum aldatmayacak bı erkek yok ama kadın var bunu bılıyorum...
Yorum