Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kayınvalide sorunsalı :P

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kayınvalide sorunsalı :P

Eşimle ilgili bir sorunum yok.İkimiz iyi anlaşıyoruz.Tek sorun kayınvalidem ve görümcem tarafından bana yollanan mesajlar.) Bu tür şeyleri sevmiyorum,çünkü düz bür insanım.Yapacağım-yapamayacağım,hoşlandığım-hoşlanmadığım şeyleri açıkça ,mesaj vermeden dile getiririm.
    Şu mesaj örneklerinden birkaç tanesini dile getireyim.Evlenmişim ilk bayramımız ve eşimin uzakta olan ailesinin yanındayız.Ok,bunda bir sorun yok.Ayılıp bayılmasam da ,eşimin ailesidir gideceğiz mantığındayım.Görümcem ki,evlenmeden önce ne kayınvalidemi ne de görümcemi tanıyorudum.Nişandı ,düğündü 2-3 kez görmüşlüğüm vardır onları.Aradaki samimiyeti anlatmak için belirttim zaman kavramının.Görümcemle kahvaltı ederken laf nerden geldi bilmiyorum ,ama bana bizde erkek aileyi bakar,anne tek kalırsa gelinin yanına gider ,dedi.Bana aklı sıra mesaj veriyor,ayağını denk al diyor.Yalan mı? Ben batılıyım,onlardan kültürel anlamda farklıyım ,evlenmeden önce içlerine girmediğim için bana kendince uyarıda bulunacak bir mesaj veriyor.Ben de durmadım o an tabiki.Anladım niyetini.Bizde de kız bakar annesini ,dedim.O beni huzursuz ediyorsa ben de onu huzursuz ederim ,diye düşündüm )
    Kayınvalidem nişsana geldiğinde,anneme kimin yanına gideceğim,tabi oğlumun yanına gideceğim ,demişti.Sürekli bana ve aileme mesaj verir bir haldeler.Onlardan o kadar çok soğudum ki,anlatamam.Daha ortada fol yok ,yumurta yok ,kendilerini bana kabul ettirmeye çalışıyorlar.Benim annem babam onlara göre çok yaşlı,Biz de böyle bir tututm söz konusu değilken ,kayınvalidem ve görümcem bu yolu seçtiler.
    Ben okumuş ,üniverisite mezunu bir ailenin kızıyım.Şehirde ,batıda büyüdüm.Onlar Anadolulu.Ben onlara uyum sağlayamadığımı anladım.Önceden de onlarla hiç yan yana gelmedim dediğim gibi.Kimse ile aynı evde yaşayamam ben.Eşimi de öyle bir yetiştirmişler ki,sanki evin babası o.Babaları da var oysa ki.
    Telefon ettiklerinde bile ,gelinim yok ki,işlerimi yapsın falan diyor.İnanın konuşmka istemiyorum,bu sefer ne söyleyecek de huzurum bozulacak ,diye.Kendisi 2 yıl kayınvalidesi ile yaşamış.Sonuçta okumamış,mesleği yok.O kültürde yetişmiş.Beni de kendi gibi sanıyor,çıldıracağım.Bana sosyete falan da diyor arada,şaka yolu ile.
    Keşke daha önceden gidip görseydim,niyetlerini öğrenseydim diyorum.Bu tür laflar,göndermeler beni çok boğuyor.Sıkıkntıya gelemeyen biriyim.Bu tür laf altından çaktırmadan (güya) yapılan baskılar beni adeta hayattan soğutuyor.Çocuk bile yapmak istemiyorum.Adına karışacaklar diye.Elbette her kafadan bir ses çıkacaktır,ama ben karışılmaya gelemeyen biriyim.Asla onların isim önerisini değerlendirmeyeceğim,karıştırtmayacağım,,ama huzurum bozulacak.
    Onları bu kadar huzursuz olmama rağmen kırmıyorum.Yapı gereği de zaten mesafeliyimdir.Kendimi bu duyuduklarım karşısında çok ama çok huzursuz ediyorum.Eşime de annen,kardeşin böyle böyle,dedi diyorum.O zaten onlarla konuştuktan sonra ben,bana dönüp kafana takılan bir şey oldu mu ?diyor Ona göre annesi ne dediğini,lafın nereye gideceğini bilmeyen biri.Bu şekilde annesini aklıyor.He,de geç,diyor.
    Bana bu tür durumları yaşayan arkadaşlarımın yol göstermesini istiyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

evet çok haklısınız,ama bu sefer de susunca ezik görmezler mi ? Onlar nasıl mesaj veriyorsa ,ben de o şekilde yapamayacağımın mesajını veriyorum :s Aslında dediğiniz çok doğru.Takmıyor havasında olursak,eşimize de fazla huzursuz olduğumuzu ,oyle bir yaşamı kabullenemeyeceğimizi doğrudan değil de dolaylı olarak hissettirsek daha zedelenmemiş oluruz.Ben gerçekten onlarla yaşayamam .öyle bir şey olursa evliliğime son veririm.Eşimi istediğim kadar seveyim ya da onla geçineyim,3.şahslar benim huzurumu bozmaya yeter anlayacağınız.Yeri gelince bizde mallar oğlana kalır,gelin bakar diyorlar.öyle boğuldum ki bu laflardan.Benim ne mala ,ne de mülke itimadım yok.İhtiyacım da yok.Huzurum olsun yeter.Bizim eve de ihtiyacımız yok,Eşim o yüzden görümceme de ev alacak,bir de abisine.Ha,en küçük oğlan bakarmış,yani eşim) Abisini olaya katmayalım yani ) Ben eşim onlara 2 ev alacak dıye sesimi bile çıkarmıyorum.Hangi kadın bunu onaylar?Huzursuzluk çıkarmaz?Hem maddi anlamda onları pofpoflayacağım ,hem de manevi anlamda bana gelip kalacaklar!Eşim onlara maddi yardım yapıyorsa onlar da beni huzursuz etmesinler.Bu aralar sinirlerim bozuk sanırım.Hassas bir yapım da var.Bunları düşündükçe cinlerim tepeme çıkıyor.

Sizin kayınvalideniz gibi benimki de ,sen çocuk yap ben bakarım diyor.Ben o baksın istemiyorum.Çocuğum olsa bizden çıkmazlar. Frekanslarımız tutmuyor,tahammül edemiyorum.
    Last edited by melodi; 18-03-2010, 04:09 PM.

Yorum

Bence eşine olanları hiç anlatma sorunu kendin çözmeye çalış çünkü erkekler de arada kalıyorlar düşün mesela belki annesi de seni beğenmiyor olabilir o da oğluna gelin şöyle gelin böyle diyordur,sen gidiyorsun eşine annen şöyle dedi ablan şöyle dedi diyorsun,sonra erkeklerin bir saatten sonra ayarı bozulmaya başlıyor Ya bir de aileden dolayı sorunlar çıktı mı bunlar çok hassas konular geri dönüşü de olmaz dikkatli davranmak lazım.Annesinin her dediğini de yut demiyorum ama çok bariz saldırılar gelmeye başladı mı sesin çıkmaya başlasın çünkü erkekler hep annelerini haklı görür "Ne var bunda sen abartıyorsun öyle demek istememiştir" filan diyince birşey diyemezsin eşine karşı.Birşey dedikleri zaman duymamazlıktan gel gerçekten bak sağır bir insan gibi hiç duymamış gibi davran inan o daha sinir bozucu birşey Tabii çocuk olduktan sonra da daha farklı şeyler çıkıyor Allah yardımcın olsun

Yorum

[U]melodicim.[/U]..
        kayınvaldenle ve görümcenle anlaşamaman çok normal.. kayınvalden evlediğin de,kendi kayınvaldesinden ne çektiyse sana da öle davranmak istiyor, bir bakıma kendine yapılanların intikamını alıyor olabilir...

kayınvaldenler ellerinin altında istedikleri gibi bir konu mankeni istemişler. ancak sen dişli çıkınca işlerine gelmemiş bu. çünkü kayınvalden öyle düşünüyorum ki kendi eşine bile otorite koyan bir kadındır. çoğunlukla evde onun sözü geçiyordur. bu zamana kadarda çocuklarına ve eşine söz geçirmeye alışmış olan bir kadının karşına kendi gibi baskın karakterli biri çıkıyor. e haliyle bu durumda onda sıkıntı yaratıyor...

sen kendini susturma... ama onlar gibi dolaylı laflar sokmak yerine, gerek görüyorsan lafını "uygun" bir dille söyle. ben böyle düşünmüyorum ve böyle istemiyorum de. şayet bunları ve tavrını baştan net koymazsan daha çok sana baskı yapmaya çalışırlar bence. sadece kayınvaldene ve görümcene açık verme yeter eşine de her yaşadığın olayı anlatma... belli bir zaman sonra "dırdırcı" olursun...
        Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

Evli bayanlara özellikle sormak istiyorum.Maddi manevi hedefleriniz var,eşiniz kardeşlerine ev almaya kalkarsa ne yapardınız?Arkadaşlarım böyle bir şeyi nasıl kabul edersin?Biz olsak kıyamaetleri koparırız diyorlar.Sonuçta biz de memleketimize geri döneceğiz,çoluğumuz çocuğumuz olacak.Şu an sevmediğim yabancı olduğum bir şehire bu maddi manevi isteklere ulaşmak için katlanıyorum.Sonuçta herkesin evinin olması gerekmiyor.Eşim ise kendine o kadar çok güveniyor ki,kız ve erkek kardeşine ev almaya kalkıyor.Onlar da istemeyiz demiyorlar.Benim yanımda hiç ezilmiyorlar.Düşünmüyorlar abi senin ve yengemin geleceği,rızkı onlar diye...

Yorum

merhaba melodi, onlar cahil bu yüzden kendi akıllarınca sana kendini kabul ettirmeye çalışıyorlar, çünkü kayınvaliden korkuyor, bu şehir kızı ya beni kabul etmezse diye ben naaparım diye, öte yandan görümcen annesini hiç kabul edemez, damatlar istemez çünkü. Bizim Türk toplumunda adet böyledir. Eğer senin erkek kardeşin varsa ve annen tek kalırsa annen onun yanına gidecek mesela. Her neyse Allah gecinden versin öncelikle.
            Sen okumuş kültürlü bir kızsın, onların bu cahilce konuşmalarına hoşgörülü davranacağını tahmin ediyorum. Şunu bil ki erkekler bu polemikleri sevmezler ve eşin arada kalır ne ailesini atabilir ne seni.
            Sen onlar mesajlı konuştuklarında açık konuş tatlı bir dille sizin bana ne mesaj vermek istediğinizi anlıyorum, hiç merak etmeyin tabii ki ne gerekiyorsa o olacak de. Hem sonra sizden ricam bu konuları açık açık konuşalım diyebilirsin. Eşine de hiç bahsetme. Senin onların cahil seviyelerine inip mesajlı konuşmanı önermiyorum.
            Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Dediklerinize katılıyorum ,ama bizde durum biraz daha farklı.Ben sürekli onların kültürüne uymak zorundayım.Öyle bir tavırları var.Ben asla bildiğimden şaşmıyorum.Sonuçta mutluyum ,ama bu tip konuşmalar benim evliliğimi etkileyebilir.Hep erkekten beklemeleri saçma geliyor bana.Eşim maddi manevi yardımcı olacak.Dediğim maddi şeyler de yukarıda dediğim gibi evlerden ibaret.Bu devirde kim kime ev alabilir ki?Görümcem bana gelince bizde erkek bakar diyor,arkadan eşi de onun kültüründe olmasına rağmen ben kayınvalidemle aynı evde yapamam diyor ki,kendisi ile eşinin kültürü aynı.Ben burda art niyet görüyorum.Kendine gelince kaçar,bana gelince ki kültürümüz tamamen farklı,laf sokar.Kusura bakmasın bu art niyetle ancak sevimsizliğine sevimsizlik katar.

Yorum

Şimdi sen yeni evlisin ne desen batar, sessiz kal, daha olmuş birşey yok ortada. Sonra zamanı gelince herşey hallolur.
                Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Ben buraya mesaj yazmıştım ,neden silinmiş ki

Yorum

Orjinal yazı sahibi: melodi View Post
                    Ben buraya mesaj yazmıştım ,neden silinmiş ki
                    hafta sonu sitede sanırım güncelleme olmuş ve birçok üye aynı durumla karşılaşmış.
                    tekrar yazabilirsen seviniriz.

Yorum

Teşekkür ederim iyimser .
                      Onların beni değiştirmeye,bana yaptırım uygulamaya çalıştıklarını yazmıştım.Eşimin kardeşlerine ev alması durumu hakkında yorum istemiştim sizlerden.Çevremdeki arkadaşlarımın böyle bir durumu nasıl kabul ettiğim konusunda eleştirilerini almıştım.Maddi manevi onların saman altından dayatmalarının benim evliliğimi yıpratacağını yazmıştım sanırım.
                      Eşim ailesine elbette bakacak,ama beni kimse bu konuda zorlamamalı.Ben nasıl eşime anneme,babama bakacaksın demiyorsam,onlar da bana yaptırım uygulamasınlar.Maddi ,manevi hep benden mi gidecek ? Benim de çocuğumun geleceği söz konusu.Kimin ne olacağı belli değil.Ben kendimden kısıyorum,onlar hiç düşünmüyorlar,evlere hayır ,demiyorlar.

Yorum

Bizim evimiz var,ama saray değil yani.Normal bir ev.Hem bizim gelecekle ilgili planlarımız var.Taşınacağız,eşimin işleri bu kadar yoğun olmayacak.Yani bu kadar bile kazanamayacak.Hiç düşünmüyorlar.Benim yanımda rahat rahat konuşuyorlar bunları.Utanmıyorlar,sıkılmıyorlar.Daha da manevi anlamda bana yük olmaya kalkıyorlar. :/

Yorum

Ben kendimden kısıyorum,ileride daha rahat yaşayalım ,diye...Kime yaranacaksam.Millet kendi havasında.

Yorum

benimde durumum senle aynı melodi yalnız değilsın yanı.bence bu kultur farkı fılen degıl.herkes kendı menfaatını dusunuyor.kayınvalıdeme bakıyorum,kulturu mu boyle dıye.yoooo kendı kızlarının hıc gelın olduklarını kabul etmıyor.damadının aılesı kızının evıne gelse,yada baska bı durum olsa,gitselerde kızım da rahat etse dıyo.bana da gelın kayınvaldenın evınde supurrge olur dıyolardı.baktım kendı kızı 10 senelık evlı kayınvaldesı 1 kere gelmıs memleketten.daha bunun gıbı bıssuru ornek var.yanı bu kulrtur farkı fılen degıl.menfaat çatışması.benım yakın bı tanıdıgım aynı memleketten bırıyle evlendı.aynı sorunları var.herkes kendıne yontuyor bence.kımse sen de başını çok eğdın kaldır bıraz demez.

Yorum

bence de sessiz kalmaya çalış ve eşine olanlardan bahsetme.ev alma konusunda da kıyametleri koparma derim. kültür farkına zmanla alışşılıyor. laf sokmalar var olan mesafeyi iyice arttırır bence. hiç boşuna laf sokma duymazdan gel. eşinle aran iyiyse bu mesajlar yüzünden raanızı bozma. biraz zaman tanı. ezik falan görünmezsin.
                              düştüysek kalkarız daha ölmedik ya

Yorum

İşleniyor...
                              X