Eşimle ilgili bir sorunum yok.İkimiz iyi anlaşıyoruz.Tek sorun kayınvalidem ve görümcem tarafından bana yollanan mesajlar.
) Bu tür şeyleri sevmiyorum,çünkü düz bür insanım.Yapacağım-yapamayacağım,hoşlandığım-hoşlanmadığım şeyleri açıkça ,mesaj vermeden dile getiririm.
Şu mesaj örneklerinden birkaç tanesini dile getireyim.Evlenmişim ilk bayramımız ve eşimin uzakta olan ailesinin yanındayız.Ok,bunda bir sorun yok.Ayılıp bayılmasam da ,eşimin ailesidir gideceğiz mantığındayım.Görümcem ki,evlenmeden önce ne kayınvalidemi ne de görümcemi tanıyorudum.Nişandı ,düğündü 2-3 kez görmüşlüğüm vardır onları.Aradaki samimiyeti anlatmak için belirttim zaman kavramının.Görümcemle kahvaltı ederken laf nerden geldi bilmiyorum ,ama bana bizde erkek aileyi bakar,anne tek kalırsa gelinin yanına gider ,dedi.Bana aklı sıra mesaj veriyor,ayağını denk al diyor.Yalan mı? Ben batılıyım,onlardan kültürel anlamda farklıyım ,evlenmeden önce içlerine girmediğim için bana kendince uyarıda bulunacak bir mesaj veriyor.Ben de durmadım o an tabiki.Anladım niyetini.Bizde de kız bakar annesini ,dedim.O beni huzursuz ediyorsa ben de onu huzursuz ederim ,diye düşündüm
)
Kayınvalidem nişsana geldiğinde,anneme kimin yanına gideceğim,tabi oğlumun yanına gideceğim ,demişti.Sürekli bana ve aileme mesaj verir bir haldeler.Onlardan o kadar çok soğudum ki,anlatamam.Daha ortada fol yok ,yumurta yok ,kendilerini bana kabul ettirmeye çalışıyorlar.Benim annem babam onlara göre çok yaşlı,Biz de böyle bir tututm söz konusu değilken ,kayınvalidem ve görümcem bu yolu seçtiler.
Ben okumuş ,üniverisite mezunu bir ailenin kızıyım.Şehirde ,batıda büyüdüm.Onlar Anadolulu.Ben onlara uyum sağlayamadığımı anladım.Önceden de onlarla hiç yan yana gelmedim dediğim gibi.Kimse ile aynı evde yaşayamam ben.Eşimi de öyle bir yetiştirmişler ki,sanki evin babası o.Babaları da var oysa ki.
Telefon ettiklerinde bile ,gelinim yok ki,işlerimi yapsın falan diyor.İnanın konuşmka istemiyorum,bu sefer ne söyleyecek de huzurum bozulacak ,diye.Kendisi 2 yıl kayınvalidesi ile yaşamış.Sonuçta okumamış,mesleği yok.O kültürde yetişmiş.Beni de kendi gibi sanıyor,çıldıracağım.Bana sosyete falan da diyor arada,şaka yolu ile.
Keşke daha önceden gidip görseydim,niyetlerini öğrenseydim diyorum.Bu tür laflar,göndermeler beni çok boğuyor.Sıkıkntıya gelemeyen biriyim.Bu tür laf altından çaktırmadan (güya) yapılan baskılar beni adeta hayattan soğutuyor.Çocuk bile yapmak istemiyorum.Adına karışacaklar diye.Elbette her kafadan bir ses çıkacaktır,ama ben karışılmaya gelemeyen biriyim.Asla onların isim önerisini değerlendirmeyeceğim,karıştırtmayacağım,,ama huzurum bozulacak.
Onları bu kadar huzursuz olmama rağmen kırmıyorum.Yapı gereği de zaten mesafeliyimdir.Kendimi bu duyuduklarım karşısında çok ama çok huzursuz ediyorum.Eşime de annen,kardeşin böyle böyle,dedi diyorum.O zaten onlarla konuştuktan sonra ben,bana dönüp kafana takılan bir şey oldu mu ?diyor
Ona göre annesi ne dediğini,lafın nereye gideceğini bilmeyen biri.Bu şekilde annesini aklıyor.He,de geç,diyor.
Bana bu tür durumları yaşayan arkadaşlarımın yol göstermesini istiyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
) Bu tür şeyleri sevmiyorum,çünkü düz bür insanım.Yapacağım-yapamayacağım,hoşlandığım-hoşlanmadığım şeyleri açıkça ,mesaj vermeden dile getiririm.Şu mesaj örneklerinden birkaç tanesini dile getireyim.Evlenmişim ilk bayramımız ve eşimin uzakta olan ailesinin yanındayız.Ok,bunda bir sorun yok.Ayılıp bayılmasam da ,eşimin ailesidir gideceğiz mantığındayım.Görümcem ki,evlenmeden önce ne kayınvalidemi ne de görümcemi tanıyorudum.Nişandı ,düğündü 2-3 kez görmüşlüğüm vardır onları.Aradaki samimiyeti anlatmak için belirttim zaman kavramının.Görümcemle kahvaltı ederken laf nerden geldi bilmiyorum ,ama bana bizde erkek aileyi bakar,anne tek kalırsa gelinin yanına gider ,dedi.Bana aklı sıra mesaj veriyor,ayağını denk al diyor.Yalan mı? Ben batılıyım,onlardan kültürel anlamda farklıyım ,evlenmeden önce içlerine girmediğim için bana kendince uyarıda bulunacak bir mesaj veriyor.Ben de durmadım o an tabiki.Anladım niyetini.Bizde de kız bakar annesini ,dedim.O beni huzursuz ediyorsa ben de onu huzursuz ederim ,diye düşündüm
)Kayınvalidem nişsana geldiğinde,anneme kimin yanına gideceğim,tabi oğlumun yanına gideceğim ,demişti.Sürekli bana ve aileme mesaj verir bir haldeler.Onlardan o kadar çok soğudum ki,anlatamam.Daha ortada fol yok ,yumurta yok ,kendilerini bana kabul ettirmeye çalışıyorlar.Benim annem babam onlara göre çok yaşlı,Biz de böyle bir tututm söz konusu değilken ,kayınvalidem ve görümcem bu yolu seçtiler.
Ben okumuş ,üniverisite mezunu bir ailenin kızıyım.Şehirde ,batıda büyüdüm.Onlar Anadolulu.Ben onlara uyum sağlayamadığımı anladım.Önceden de onlarla hiç yan yana gelmedim dediğim gibi.Kimse ile aynı evde yaşayamam ben.Eşimi de öyle bir yetiştirmişler ki,sanki evin babası o.Babaları da var oysa ki.
Telefon ettiklerinde bile ,gelinim yok ki,işlerimi yapsın falan diyor.İnanın konuşmka istemiyorum,bu sefer ne söyleyecek de huzurum bozulacak ,diye.Kendisi 2 yıl kayınvalidesi ile yaşamış.Sonuçta okumamış,mesleği yok.O kültürde yetişmiş.Beni de kendi gibi sanıyor,çıldıracağım.Bana sosyete falan da diyor arada,şaka yolu ile.
Keşke daha önceden gidip görseydim,niyetlerini öğrenseydim diyorum.Bu tür laflar,göndermeler beni çok boğuyor.Sıkıkntıya gelemeyen biriyim.Bu tür laf altından çaktırmadan (güya) yapılan baskılar beni adeta hayattan soğutuyor.Çocuk bile yapmak istemiyorum.Adına karışacaklar diye.Elbette her kafadan bir ses çıkacaktır,ama ben karışılmaya gelemeyen biriyim.Asla onların isim önerisini değerlendirmeyeceğim,karıştırtmayacağım,,ama huzurum bozulacak.
Onları bu kadar huzursuz olmama rağmen kırmıyorum.Yapı gereği de zaten mesafeliyimdir.Kendimi bu duyuduklarım karşısında çok ama çok huzursuz ediyorum.Eşime de annen,kardeşin böyle böyle,dedi diyorum.O zaten onlarla konuştuktan sonra ben,bana dönüp kafana takılan bir şey oldu mu ?diyor
Ona göre annesi ne dediğini,lafın nereye gideceğini bilmeyen biri.Bu şekilde annesini aklıyor.He,de geç,diyor.Bana bu tür durumları yaşayan arkadaşlarımın yol göstermesini istiyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

Frekanslarımız tutmuyor,tahammül edemiyorum.
Yorum