Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ailemi kaybettim,dunyam karardi,kendimden korkuyorum,...!!!!!!!!!!!!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ailemi kaybettim,dunyam karardi,kendimden korkuyorum,...!!!!!!!!!!!!

slmar
    yasim 34 hollandada yasiyorum.Hayatimin en kotu en berbat ve caresiz donemini gecirmekteyim
    Hikayemi sabirla okumanizi ve bana acil destek olmanizi istiyorum

yaklasik 10 yil once 4 yil beraber oldugum nisanlim, ben askerdeyken beni baskasi ile aldatmisti..Ben bu hareketi kendime yediremedigim icin 2005 yilina kadar simdiki esimi taniyana kadar insanlara karsi olan inanac ve guvenimi devamli sorguluyordum..

2005 yilinda esimle tanistim,Esim hollandali tanisma ve tanima esnasinda onunda hikayesini dinledimde ayni acilari paylastigimizi farkettik..sonra iliskimiz basladi ve beni hollandaya yaninda yasamaya ve beraber yaslanmaya davet etti..buraya (hollanda) ya gelmek ve tekrardan birine tamamiyle inanabilmek icin uzun sure kendimetekrar inanabilirmiyim? tekrar olabilirmi ? gibi sorulari sordum.nihayetinde hollandaya 2006 da geldim...
    bir oglumuz oldu su anda 3 ,5 yasinda....Ama tabiki farkli bor dunyaya ,kulture ,dile gelmek o kadar kolay olmadi....
    4 yil boyunca esim bana hersekilde destegini verirken bende ...hollandaya uyum saglamka, is bulmak, dil ogrenmek, baba olmak..... gibi temek sorunlari asmak icin ugraastimmmm!!!!!
    sonunda ilk defa son 3 aydir kendimi cok rahat ,hollanda icin ailem icin her sekilde haair hisstimmm...
    ama esimle olan konusmalarimizda kendisi acikca ba,a son 1.5 yildir kendini sorgulamaya vasladigini artik ne istedigini bilmedigini, beni hala sevdigini ama bana karsi olan his ve duygularinin giderek azaldigini soyledi..(
    bende bunun uzerine 3 aydir daha fazla konusmaya ,,hatta konusmalarimizda kotu gunlerin geride kaldigini gelecek icin korkmamasini, kendimi gercekten ailem icin ,burasi icin hazri oldugumu yansitmaya calistim ...
    Ama malesef gecen hafta tekrar konusurken tek tarafli olarak birlikteliginimizi bitirdi!!(((
    Ben tyaklasik 19 gun once vuku bulan bu sonu kabul edemiyorum....
    kendisibe de dedigim bgibi ben sadece kendisini degil ailemi, kendi dunyami herseyimi kaybettim(
    gurbet elde konusacak dertlesek kimsede yok ;,(
    inanin dostlar ne yapacagimi builmiyorum hatta su anda bogazim bile dugumleniyor....
    ise trenle gelip gidiyrum artik kontrol gucumud kaybediyorum.seytan sdiyor atla hizli trenin altina yok ol git.....
    Benim anlamadigim ve kabul edemedigim nasil oluyorda 2 hafta beni sevdigini soyleyen kadinda bana karsi olan hisler kaybolur.......
    Ben buraya gelmeden once kendimi baskasina tekrar inanabilirmiyonm diye sorgularken ve kararimi tamam bu kadin icin olabilir derken bu sonucla karsilasaagimi hic aklimin ucundan gecirmedim.yoksa 30 yasindan sonra neden baska bir ulkeye gideyim....
    aile benim herseyim canim hayatim , dunyamsu anda dunyamda karardi ..?
    Acaba ailemi tekrarda kn kazanmak icin ne yapmam gerektigi konusunda fikirlere iht. var...knusmayi deniyorum..ben kararimi versim diyip isin icinden cikiyor.gecen seneki konuslmalarda bana he esim sunu dersi..Hep senin icin ve cocugumuz icin birseyler yapiyorumne zaman kendim icin birsey yapacagim, ve bizim gelecegimiz konusunda hep korkulari ooldu,...
    \bu 4 yillil surede benim hatam olmadimi abiki oldu.basta ritim farki ..malesef uyumum ve ritmimi 3,5 sene sonra olustu ,,,,Ama Anlayamadigimi ve kabul edemedigim bir baba larak ailemi kaybettigimm...
    Acaba ne yapma lazim ki onlara tekrar sahip olabilirim??
    BEn olnalrla bagdasmistim , kaynasimistim,,,,,,,,,,,,,(

Merhabalar...yabancı bir insanla evlilik yapmışsınız, doğal olarak farklı bir kültür, farklı bir dil mutlaka zorluğunu çekecektiniz. Çoğunlukla yabancı eşi olan insanların bir çoğu ayrılıyor, çünkü zamanla aradaki kültür farkı engel olmaya başlıyor, bir taraf sıkılıyor belli süre sonra..Eşinizle aranızdaki tam sorun ne bilmiyorum ama eğerki sevgi eksikliği diyorsa bu onun kaybıdır. İlişkinizi kurtarmak adına mutlaka çabalayın ama bu dünyanın sonu gibi olarak görmeyin lütfen..İnsanlar evlendikleri gibi ayrılabiliyorlarda..İlişkinizde bir hata olarak kendinizi görmeyin ve suçlamayında..
    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

eşine süre ver. her insan ilişkilerde bu süreyi ister. ona açık kapı bırak. tekrar döndüğünde kabul göreceğine inansın. ama geri dön diye üsteleme. senden ayrı kaldığı süre içinde senin yokluğunda neleri kaybedeceğini sorgulayacaktır. sana alıştığını anlayıp geri dönmesi ihtimali büyük.

bazen bu sorgulama süreci bir iki hafta gibi kısa sürebilir. bazen 2-3 ayı bulabilir. senden ayrı kaldığında kazançlı mı olduğu yoksa hayatı seninle daha mı iyi olacağını anlaması için bu zamanı ona ver. baskıcı istekler ve duygu sömürüleri gibi tutumlar ile eşinin kafasını karıştırma. eşini kendine bırak. seninle iletişime o geçmek istesin. sen adım atma. onun kon uşma isteklerini de sakın geri çevirme.

anlattığım yöntemi uygularsan karşılaşacağın sonuç büyük bir olasılıkla olumlu olacaktır. anlattığım yöntemi bu tarz sorunlar yaşayanlara anlattım. deneyenlerin eşlerinin geri geldiğini gördüm. işe yarayan bir strateji. ben bunu yapmanı tavsiye ederim.
      ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

onu karşına al ve akılda kalması için az ve öz konuş.

Benim hayatım sen ve cocugumsun, siz olmadan ben yaşayamam de. Sizin mutlulugunuz benim mutlulugum demek. Nerelerde hata yaptıgımı bana söyle, duzelecegime soz veriyorum de.

Kendi hayatımı yasayamadım demis, nasıl bir hayat istedigini sor.

Yorum

İletişim çok önemli, konuşun sorunlar neler? ne beklentisi var, olmadı aile terapistlerine gidin, bu yurtdışında daha kolay ....bu süreçte aynı şeyleri tekrarlıyor, kurtarmak için çaba göstermiyor ise ayrı kalın bir dönem bazen ayrılıklar iyi gelir ilişkiye..
          Bunu bir felaket olarak görmeyin lütfen, hayatımızda olağan şeyler, alışkanlıklar, düzenden vageçmek kolay değil ama aşılamyacak şeyler değil, güçlü durun lütfen..

Yorum

birz zaman ver eşine düşünün iyice ikinizde sonra konuşun her şeyi çözüm bulmaya çalışın
            IşIk VER BANA !

Yorum

elin gavuruna inan olmaz zararin neresinden donersen kardir
              topla kendini elini sallasan ellisi sana karimi yok seni kimbilir hangi gavur icin ekti sende onu en kolay yoldan defet dusunme cocugu aldigina gore ayaginda bagli degil gelse bile kov gitsin

Yorum

sen dediğimi yap. eşinin üstüne gitme. bunaltma. ister bir yıl geçsin yine yapma. bırak kendi haline. sen üstüne gittikçe ters etki verecektir. şu an istediği senden uzak kalmak. sen her defasında önüne çıkarsan. eşinin bu isteğini pekiştirmekten başka bişi yapmazsın. kafasını dinlesin. çocuğunuzda var. istesede seninle iletişimi koparamaz. bu konuda fazla korkma. sen bu arada kendine farklı aktiviteler bul. kafa dağıtacak aktiviteler.

bu süreçleri az çok tahmin ediyorum. insan bu zamanlarda eşini tamamen kaybetme psikolojisi yaşıyor. artık geri dönüşü yokmuş gibi düşünüyor. onun böyle olmadığını sana anlatayım.

kafede çalışıyordum. eşi kendisini terketmiş eski bir futbolcu ile tanıştım. bu olaya çok canı sıkılmıştı. hem futbolu bırakmış ( yani mesleğini) hemde eşi çocuğunu alıp onu terketmişti. benimle çok dertleşti. 1 seneye yakın kendini avutmaya çalıştı durdu. sürekli bişiler bekliyodu eşinden. o eşinden talep ettikce eşi ondan uzaklaşıyordu. en sonunda kendine başka uğraşlar buldu. ilgilenmedi eşi ile. içinden ilgileniyordu ama ona yansıtmıyordu. sonuç ne oldu biliyor musun. eşi yanlız kalınca ayrılığı sorgulamaya başladı. çocuğu babasız yetişecekti. eşini de sevdiğini farketti. geri döndü. şu an çok mutlular. facede resimlerini görüyorum. ayda bir fotoları güncelliyorlar. ve yüzlerinde hiç sahte mutluluk yok.

ikinci bir olay kaldığım yurdun belletmeni olan bir abimin olayıydı. o bir kadınla tanışmış onunla evlenme konusunda anlaşmışlar. kadında çok istiyormuş evlenmeyi. ne olduysa birden irtibatı kesmiş. tam mutluluğu yakaladı derken bu olay karşısında senin yaşadığın benzer duyguları yaşamaya başlamış. tam o sıralarda bana açıldı. ben anlattım ona, senden zaman istiyor dedim. onu kendi halinde bırak dedim. zaman ver ona dedim. 3 hafta hiç ses çıkmadı kadından. ama kendi hüngür hüngür ağlaya ağlaya aramış onu ve tekrar buluşmak istemiş.

eşinden olumlu yönde dönüt alamadığın bir süreç içindesin. böyle olunca ister istemez "bundan sonra hep böyle devam edecek" endişesini yaşıyorsun. adım gibi eminim bu süreç geçici bir süreç. bu süreçte doğru adımlar atarsan bu sürecin daha tatlı bitmesi olası ihtimallerdendir. kendine başka uğraşlar bul. ve onun seni arayacağına inan. asla tavır yapma iletişim koparıcı olma. bu yapacağın hatalardan olur. 1 sene de geçse bu süreç tatlıya bağlanır. paylaşımlarınız var. güzel anılarınız da varsa dediğim geri dönüş illa ki gerçekleşecektir.

birde başka erkeklere gittiğinde ilk yaşayacağı sorun samimiyet kurma sorunu olacaktır. senin çoğu şeyini biliyor. diğer erkeklerin ne huyunu biliyor ne suyunu. bu açıdan da düşündüğümüzde şansın ibresi senden yana olacaktır.
                Last edited by esintili24; 11-06-2010, 01:09 AM.
                ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Üstüne çok düşmeyin, belliki ayrı kalmakda kararlı..Sizde bu süreçte fazla görüşmeyin, yalnız kalsın bakalım, ayrılık fikrini hem tekrar gözden geçirme zamanı olur. Onun kadar sizde dik durun, yıkılmış bir imaj vermeyin...Kadınlar ayakları yere basan, kendine güvenen erkekleri her zaman tercih ederler, siz sağlam durun..

Yorum

yabancı insanların -özellikle kadınların- yaşam tarzları, beklentileri türk kadınlarından çok daha farklı. biz deki kadın anaç, sorumlulukları erkekten çok kendi yüklemeye çalışan, yasal ve sosyal hakları yabancı kadınlara göre daha düşük , daha çok ezilen, hor görülen bir profil çiziyor; ama yabancı ülkelerde erkek ve kadın, evliliklerinde daha paylaşımcı ve daha çok eşitlikler var. siz farklı bir kültürde yetişmiş biri olarak uyum sorunu yaşamış olmanız çok doğal; anladığım kadarıyla onu bu durumlar yormuş. bunlar içerisinde başka bir ihtimal daha var ki bunu kabullenmek zor olabilir, belki de ilgi boşluğundan başka birine de kapılmış olabilir bundan dolayı da duygu karmaşası yaşaıyor da olabilir, siz bunu daha iyi gözlemlemiş biri olarak bunları anlamaya ve yorumlamaya çalışın, ama herşeye rağmen ailenizden vazgeçmeyin. ona değişebileceğinizi gösterin zaman herşeyin ilacı ama bu zaman içerisinde de onu sıkmadan varlığınızı hissettirin. ne de olsa ortak paylaşımınız olan bir çocuğunuz var. pes etmeyin.

Yorum

Örnek olay;

Bir kadın sevgilisi tarafından reddedilme olasılığı yüzünden sürekli yüksek bir kaygı yaşamaktadır… Sevgilisinin onun hakkında – ‘nasıl giyindiğini, nasıl konuştuğunu, yemeği nasıl hazırladığını, sosyal yaşamlarını nasıl düzenlediklerini’ – yargıladığını düşünmektedir… Yanlış bir adımın sevgilisinin ilişkiyi bitirmesine sebep olacağından endişe duymaktadır… Sevgilisinin ondan hoşnutsuz olmadığına dair devamlı bir şekilde içini rahatlatmaya çalışır… Ve sonuçta sevgilisi, performansındaki yetersizlikler yüzünden değil fakat onun ardı arkası kesilmeyen güven tazeleme isteklerine tolerans gösteremediği için onu terk eder…

Yorum

Orjinal yazı sahibi: uzaklar33
                        o zaman kararini kabul etmis gorunup ogluma daha sIki sarililip kendimdeki degismi, yikilmadigimi gostermeye calisacam. Bunu yapmaktan baska sansim yok sanirim!!
                        üzüntülerini belli etme demedim sana yanlış anlaşılmasın konu. üzüntülerini belli etmen daha iyi olur. etkilenmedim tutumu da ters teper. sadece isteklerinle eşine baskı kurma. onu kendi haline bırak. kendisi rahat kafa ile düşünsün taşınsın. kararını öyle versin. olmadığın bir ruh halini göstermekle muhatabını isteklerinle dayatmak farklı bir konu.

Yorum

İşleniyor...
                        X