Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sorunumu biliyorum ama yine aynısını yapıyorum. Psikologa bile gitmeyi düşünüyorum.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sorunumu biliyorum ama yine aynısını yapıyorum. Psikologa bile gitmeyi düşünüyorum.

Merhaba;
    Ben lise çağlarında ailesinin yoğun baskısını hala daha içinde hisseden biriyim. Zaman zaman bu içimde ki ezilmişlik ve dışlanmışlık duygusunu bastırsamda yeni bir kızla ilişkiye başladığımda yüz yüze çok rahat oluyorum ama uzaktan konuşurken içimde bir beni bırakacağına dair korku oluyor. Bu nedenle yavşama kıvamına gelen bir ilgi gösteriyorum. Sonradan kendimi toparlasamda. Tabii bu durum yeni tanıştığım kızda bir erkekte aradığı güçlü ve kendine güveni bende göremediğini düşündüğü için ilişkilerim fazla uzun sürmüyor.Tabii tanıştığım kız bana biraz zaman tanısa yine çözeceğim ama bu şansıda bulamadım bu güne kadar. Benim bu durumdam kurtulmam için ne yapmam lazım. Kendimi toparlayacak gücüm var ama zaman zaman tekrarlıyor ve benim elimde olmuyor. Psikolog ile görüşmeyi düşünmeye başladım. Ne şekilde yol izlemem bana fayda sağlar yardımcı olurmusunuz.

Merhaba;
    Cevabınız için teşekkürler. Lise çağları derken geçmiş bir dönemi kasteddim. 30 a merdiven dayadım. Yavşama derken gereksiz sıcaklık ve ilgiyi kasteddim. Bu güne kadar olduğu gibi yine sorunumu kendi içimde çözmem gerekecek galiba.

Yorum

"bütün kızlara bu şekiilde davranıyor olmalı buna güvenmemem lazım tarzında düşünebilir" sanırım buradaki sorunun çözüm noktası bu, Verdiğiniz fikir ve yorum için ayrıca teşekkürler

Yorum

bilecikli güven sorunun var . kız arkadaşının yanında kendin ol yeter ekstra birşey yapmaya çalışma olduğundan farklı görünemezsin,sana ait olmayan bir davranış yada kimlik üstünde eğrelti durur. artı hissettiğin şekilde yaşa seni sen olduğun için sevsinler ... güven sorunun için psikoloğa gidersen elbette çok faydasını görürsün

Yorum

evet sanırım biraz güven sorunum vardı. Çünkü yazıyı ilk yazdığım dönemler ve ondan önceki bir kaç sene hiç hak etmediğim durumlarla karşı karşıyaydım. Bu bende bir sorun mu var dedirtiyordu ve içimde anlamsız bir güvensizlik oluyordu. Aradan geçen zamanda yaşadığım yeri ve çevremi değiştirdim ve aslında doğru olduğumu anladım ve şu anda kendime güvenim arttı. Çünkü kendi bildiklerimin gerçekten doğru olduğunu fark ettim. İşimde de beklediğimden daha fazla başarı sağladım. Anladım ki bazı şeyleri zaman çözüyor. Sadece biraz sabır ve dediğiniz gibi kendiniz olmak yeterli. Çünkü herkes insan hatasıyla doğrusuyla. Ha şu aralar yine sorun yaşadım ve yaşıyorum ilişkilerimde ama neyin nasıl olması gerektiğini anladığım için artık pek önemsemiyorum. Teşekkürler

Yorum

İşleniyor...
          X