Bir ilişkide aldatılan olmak ve bunu sindirmek hiç kolay değilmiş. İki hafta önce, beş yıldır süre gelen çokta mükemmel olmasada yine uğuruna mücadele edilmeyi hak eden bir sevdiğim vardı. Aslında hala öyle. Ama tek başıma bir hiçliği ifade etmesi dışında, birşeyim yok. Şu meşhur sosyal paylaşım sitesinde rakı sofrasında bir hatunla samimi pozlarını ve eşliğinde yapılan yorumları okudum. Göğüsüme bir ağrı saplandı önce, sonra ağrısı karnıma indi. Boğazım kurudu, gözlerim iri iri açıldı. Dondum kaldım, üşüdüm. Süresini bilmediğim bir vakitten sonra ürperdim, sanki dipsiz bir kuyunun içinde zifiri karanlıkta göğü yırtan bir haykırışla gözlerimden süzülmeye başladı yaşlar. Allah kimseye böyle bir acıyı yaşatmasın. İsyan dolu çırpınışlardan sonra akıl geldi ve telefonla aradım. Yanılmak istiyordum, bana ne tür bir bahane, yalan söylese inanmaya hazırdım. Aramalarıma cevap vermedi, sustu. Mail yazdım, geri dönüş yapmadı, sustu. Demek ki verilecek cevabı da yoktu. Bende sustum. Bir hafta geçti. Öfkem belirdi. Kabullenememe, aldatılmayı hazmedememe gafleti yer etti. Arabasını yaksam acaba öfkem körelirmiydi. Yoksa İlahi Adalet tecelli eder mi? Acıyı nasıl kontrol edebilirim ki ... Bende biliyorum bu kahrolası acılar gözyaşları bitecek elbet. Bende biliyorum o beylik lafları ... Bu sıkıntı ızdırap nereye hangi taşın altına saklanır ki ... Ne geleceğin umutları ne de geçmişin bana kattacağı değerler umrumda.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Aldatılmak
Collapse
X
-
Müneccim seniOrjinal yazı sahibi: maviyesil View PostBu da geçer yahu diyeceksin ve yola devam edeceksin
Yarın öğleden sonra yolda karşıya geçerken acın dinecek
{ şaka }
Zaman acını alıp götürecek.
Sanki günlük falımı okur gibi oldum. Hiç Aldatıldın ya da Aldattın mı? Keşke, bunun birey üzerindeki ya da senin üzerindeki psikolojik etkisinden bahsetseydin.
Last edited by gozyasim; 26-03-2011, 11:28 PM.
Yorum
-
hiçmi hissetmedin bu kalitede bir insan olduğunuOrjinal yazı sahibi: gozyasim View PostMüneccim seni
Sanki günlük falımı okur gibi oldum. Hiç Aldatıldın ya da Aldattın mı? Keşke, bunun birey üzerindeki ya da senin üzerindeki psikolojik etkisinden bahsetseydi.
bu kadar büyük şok olmasının nedeni açısından sordum.
Yorum
-
Rekabet kıskançlığa, kıskançlık ise mutsuzluğa dönüşmüştür.
Gerçekte memnuniyet ve şükür duygulanndan yoksun bir hayat, anlamlı değildir.
Payına düşenden memnun olmayan insan kıskançlık duyar.
O, fakirliktir. Aza kanaat etmeyip hep çoğu isteyen kişi, zengin de olsa yoksuldur.
Gerçek zengin, elindekilere memnun olandır.
Kıskançlığın önemli boyutlarından birisi de kadın erkek ilişkilerinde yaşanır. İlişkilerin tehlikeli dünyasında kıskanç tipler ilişkiyi çekilmez hâle getirebilirler.
Kıskançlık ve kuşku fırtınasını, arkasında genelde sevgi ve ilgi isteği yatar.
Kıskançlık patlaması, suçlamayı doğurur. Suçlama, kavgaya dönüşür. Gece uykuda eşini uyandırıp "Rüyanda kimi görüyordun?" diye soran eş, ilişkiye zarar verir. Amacı sevgiyi artırmak iken böyle bir davranışla hedefe giden yolu tıkar.
Bazı kıskançlık türleri beyindeki kıskançlık ve kuşkuculuktan sorumlu alanların kimyasının bozulmasıyla ilgidir ve ilâçla düzelebilir.
Kıskançlıkta seks yaşantısı önemlidir. Kadın cinsel etkileme gücünü artınrsa eşinin bağlılığını daha da kuvvetlendireceğini bilmelidir. Yatak odasındaki kimlikle mutfaktaki ya da salondaki kimlikler aynı olmamalıdır.
Cinsel heyecanın ve çekiciliğin temelinde öz güven vardır. Güzel olandan ziyade öz güven sahibi kadın, erkeği kendisine çeker. Diğer önemli nokta da, eşlerin birbirlerine verecekleri en büyük hediyenin onlara güven olduğunu bilmeleridir.
Evliliklerde Aldatma
"Güzel bir evliliğimiz vardı. Fakat şimdi eşimin ilgi duyduğu bir kadın var. Bunu neden yaptı? Üstelik ilgi duyduğu kişi benim kadar sevimli değil! Şimdi ben ne yapmalıyım?" soruları insanların psikolojik danışmana başvuru sebeplerinden bir tanesidir.
İstatistikler, ABD'de erkeklerin %70'i ile kadınların %25'inin, evli olmalarına rağmen başka birisiyle beraber olduğunu gösteriyor. Boşanmalar 1955'te %10 iken 1995'te %52'ye çıkmış durumdadır. Muhakkak ki boşanmaların bu kadar artmasında cinsel aldatmaların rolü büyüktür.
Aile saadetine zarar verecek böyle bir davranış, onaylanacak bir davranış değildir.
Bir insan "Hem evli kalırım hem cinsel olarak istediğimi yaparım." diyorsa, evliliğin doğasına aykırı davranır.
Bu yanlış yaşayışı yüzünden er ya da geç bedel ödemek zorunda kalacaktır.
Fakat bir kimse beşerî zaaf olarak böyle bir eylemde bulunuyor ve sonra pişman oluyorsa yapılacak şeyler var-
lır.
Bir ilişki, siz istemedikçe asla sona ermez. Ancak ilişkideki bazı hatalı tutumlar, haklı olan eşleri haksız duruma düşürebilir. Peki bunlar nelerdir?
Ancak problemleri analiz edebilen bir kişi, "Benim hatam varsa bile böyle davranması gerekmezdi" diyerek kendine olan güvenini muhafaza edebilir.
Yorum
-
Evlilikte Zarar Gören Psikolojik İhtiyaçlar
İnsan nasıl midesi aç kalır, hava oksijensiz kalır, beden elbisesiz kalır ve sorunlar olursa, aşağıdaki ihtiyaçların da zarar görmesi insanın mutluluğunu ve başarısını engeller.
1. Sevmek, sevilmek ihtiyacı.
2. Güvenmek, güvenilmek ihtiyacı.
3. İlgi ve destek görme, istendiğini hissetme ihtiyacı.
4. Terk edilmeyeceğine inanma ihtiyacı.
5. Önem ve değer verilme ihtiyacı.
6. Korunma ve güvenlik ihtiyacı.
7. Açık iletişim ihtiyacı.
8. Cinsel mutluluk ihtiyacı.
9. Kişisel özgürlük ihtiyacı.
10. Ana baba olma ihtiyacı.
11. Eğlenme ve finansal eşitlik ihtiyacı.
12. Kendini geliştirme ve manevî değerler ihtiyacı.
Aile terapileri sırasında kadın erkek ilişkilerinde cinsel mutluluk ve kişisel özgürlük ihtiyacını abartan bireylere, diğer ihtiyaçlarına zarar verebileceklerini ısrarla vurgularız.
Özgürlük için evliliği kurban etmemek, doğru ve akla yakın bir yaklaşımdır.
Aldatmaların bunca arttığı dünyada konuyla ilgili bazı çözüm önerileri getirmek, insan psikolojisi için faydalı olacaknr:
1. Toplumda ahlâkî erdemler sür'atle zayıfladığından manevî değişime ihtiyaç duyulmaktadır. Buna yönelik çalışmaların artırılmalısı tüm insanlık için yarar sağlayacaktır.
2. Vicdanlarda yasak olmadıkça iki kişi arasındaki özeli yasalarla önlemek mümkün değildir. Önce vicdanlardaki uyan sistemine hitap edecek sosyopsikolojik çalışmalar yapılmalıdır.
3. Aileyi korumak için ve cinsel aldatma [zina] eyleminin onaylanmadığını, vurgulamak maksadıyla—bu suçu işleyenlere— müeyyide olarak para cezası ve mağdura yüksek tazminat alabilmenin yolu açılmalıdır.
Yorum
-
Eş aldatma, evlilik bağlarını zayıflatan, hatta ortadan kaldıran bir durumdur.
,
Evliliğin en önemli aşamaları olan sevgi, saygı ve güven bağlarını zedeler.
Bazı evliliklerdeki, "Sen istediğinle beraber ol, ben de istediğimle...." yaklaşımı, evliliğin doğasına aykırıdır, sorunu çözmeyi de engeller.
Çiftler arasında zaman zaman yaşanan tartışmalar, daha sonra söylenmeye dönüşür.
Eşler evlenmeden önce mutlu ve iyi şeyleri paylaşırken, evlendikten sonra başta çocukların sorumluluğu olmak üzere birçok problemle karşılaşır.
Konuşulanlar hep sorun olunca paylaşılan olumlu şeyler azalmaya başlar.
Meselâ aile terapilerinde eşlere, cinsel sadakatin önemi ve kişilerin geçici olarak zevklerini ertelemeleri gerektiği vurgulanır.
Çiftlere, "Eşinle paylaştığın zaman seni mutlu eden 20 madde sıralar mısın?" denir.
Hastalar ikinci seansa geldiklerinde, çoğu zaman bu 20 maddeden ancak altı-yedisini yazmış olurlar.
Hâlbuki aynı soru evlilikten önce sorulsaydı, 20 maddeyi kolayca dolduracaklardi.
Terapi esnasında bu paylaşımların sayısı artırılmaya, 20'-ler 70'e, 80'e çıkarılmaya çalışılır.
Eşler beraber paylaştıkları güzellikleri ve karşı tarafın ihtiyaçlarını yeterince bilmediklerinden, ortaya suçlayıcı, yargılayıcı ve birbirlerinin kusurlarını ön plâna çıkarıcı bir tablo çıkar.
Yorum

Yorum