Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kadına Yönelik Şiddet

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kadına Yönelik Şiddet

"Bir erkek ne zaman ki bir kadını sürekli suçlarsa, O erkeğin karakteri zayıftır. Şiddete uğrayan bir çok kadın ya sevgilileri tarafından ya da eşleri tarafından yetersizlikle suçlanmış ya da üzerinde baskı kurarak, kendi amaçlarını gerçekleştirmeye yönelik terk edilme korkusunun önüne geçmeye çalışmıştır. Ama, kadın terk ederse ya ölür ya da güçlenerek kendi ayakları üzerinde duracak kudreti kendi keşfeder."

Akşamın bu saatinde klavyeden bu cümleler çıktı. O kadar çok kadın cinayeti haberi okuyorum ki sıradan bir trafik kazası gibi her gün yurdun değişik bölgelerinden ölüm haberi geliyor. Kadına yönelik bu şiddet eğilimi bu haberlerle daha çok mu artı nedir? Yoksa vardı da gündeme mi gelmiyordu? Herkes gücü yettiğine baskı ve şiddet uygularsa nasıl aile bütünlüğünün kutsallığından bahsedeceğiz. Korkunç! Kadınların kesinlikle evde dizi izlemek ve pc başında kafalarını hayali şeylerden kurtulmalı ve iş gücüne katmalı, başka türlü yolu yok.

Siz güzide sitenin üyelerin görüşleri, bu konuda duyarlığınız nedir?

Kadınlarımıza yapılan hertürlü şiddet kesinlikle kabul edilemez.
    Ve hiçbirşekilde, haklı bir gerekçesi olamaz.
    Follow the white rabbit

Yorum

Ne demek istediğini anlamadım. Bu cümleni biraz açar mısın?

Orjinal yazı sahibi: eSonra
      kadına yönelik şiddet yeni neslin daha erken kadınlaşmasına neden oluyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: amanda
        katılıyorum ve böyle bir durumda kadının evliliği yürütmesi büyük bir aptallık bence yada gerçekten seviyorsa çözüm yollarına başvurmaması(böyle bir durumda sevgi mevgi kalmaz bence ama....)
        Kadınını yanında değilde, arkasında gören bir erkek toplumunda, her zaman
        kadın şiddete açıktır. Eğitimle ilgisi yoktur. Eğitimli insanlar arasında da şiddet mevcut.
        Hiç bir sebeble, şiddet gören kadın evliliğini yada ilişkisini devam ettirmemelidir.
        Follow the white rabbit

Yorum

Evliliklerin yürümesi için kadın her zaman 1 adım önde olsun da ataerkil aile yapısı varken nasıl olacak bu dediğin? Geçen haftalarda televizyonda haberlerde izledim, kadın alman eşini sevmiş evlenmiş Türkiye ye yerleşmiş. Müslüman olmuş... vs. Evde eşinden dayak yemiş "Evet, şimdi Türk oldum." diyor. Nereye gidiyoruz anlamadım ki. Gün geçmiyor Samsun da 15 yaşında bir kız çocuğu fuhuşa zorlanmış ve dayısı tarafından komşusundan tutta.... offf! Ner de adalet ya nerde ne oldu bu millete?

kadına olan şiddet erkeğin kadını dayak dışında başka hiçbir şekilde alt edememesinden kaynaklanıyor.yani erkeğin yetersizliğinden.
          çalışmakla geçecek bir şey değil aslında.çalışan kadın da dayak yiyebiliyor maalesef.
          erkeğin kadından her zaman bir adım önde olması gerekiyor yada öyle olmasa bile kadının öyle göstermesi gerekiyor ilişkinin yürüyebilmesi için evlilikte.

Yorum

katılıyorum ve böyle bir durumda kadının evliliği yürütmesi büyük bir aptallık bence yada gerçekten seviyorsa çözüm yollarına başvurmaması(böyle bir durumda sevgi mevgi kalmaz bence ama....)
            Bir çok kadın neden boşanamıyor biliyor musun? Maddi dayanağı yok, çocukları oluyor. Hadi boşandı kocası musallat oluyor başına. Devlete sığınsa ayda ya da üç ayda verilecek 300 tl ile mi hayata tutunacak? Mor çatıya mı gidecek? Orda da maksimum kalma süresi 3 ay, oralara da ne yazık ki genelde ahlaki değerlerin çok altına düşmüşlerin müracaat yeri. "Sevgi" diye bir şey yok zaten. Erkek kadını bu noktada suçlar "senin hareketlerin yüzünden ben sinirlendim hakim olamadım elimi sana kaldırdım" der. Kadın da bulunduğu durumu kabullenme başlar "evet ben bu bu davranışımdan dolayı hakkettim" der. Bir anlamda öz güven gider kadında.

Yorum

İşleniyor...
            X