Evet evlilikler 6 ay mı? bugün evlenme programında izledim evliliklerin 6 ay sürdüğünü ve altı aydan sonra erkeğin gözünün dışarda olduğunu söylüyordu ... neye göre altı ay anlamadım , sihir altı ayda bozuluyor da 5 ayda bozulmuyor mu?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Evlilikler 6 ay mı ?
Collapse
X
-
boşanmalarla ilgili bir araştırmada, en çok hangi yıllar arasında boşanmaların daha çok olduğu araştırılmış, sonuç: 6 ay değil... biraz daha iyi bir sonu. belki... 4 - 6 yıl aralarında en çok boşanmalar yaşanıyormuş. yani evliliğin 4üncü ve 6ıncı yılları arasında boşanmalar tavan yapıyor,Orjinal yazı sahibi: KATTRE View PostEvet evlilikler 6 ay mı? bugün evlenme programında izledim evliliklerin 6 ay sürdüğünü ve altı aydan sonra erkeğin gözünün dışarda olduğunu söylüyordu ... neye göre altı ay anlamadım , sihir altı ayda bozuluyor da 5 ayda bozulmuyor mu?
Erol Göka adında aşmış bir adam var, kitapları falan var, psikiyatr, ayrıca felsefe ile de ilgileniyor. Biraz uçuk kaçık birisi. TV programlarında denk geldikçe izlerim, genelde de TRT1 sabah programalrında görünür. adam harika birisi, söylediği bir söz var o da şu: "40 yıldır evliyiz 40 yıldır birbirimize ilk günkü kadar aşığız diyen çiftler vardır, yalan söylüyorlar, aşkın ömrü en falzla 6 - 7 yıldır" der. çünkü aşk olağanüstü bir durumdur ve insan psikolojisi bu olağanüstü durumu 40 yıl boyunca kaldıramazmış. evlilik ve ilişkiler üzerine anlattıkları dinlenilesi, yazdıkalrı okunası süper bir adam. tavsiye ederim
"bir terör olarak aşk" yazısına bir göz at istersen: http://www.angelfire.com/psy/muratyildiz/ASK.htm
belki yazarın şu kitabı da ilgini çeker, belli olmaz: " Hayata ve Aşka " googleda aratırsın.
sorularının cevaplarını belki bulabilirsin bu kitapta (kitap pazarlamacısı gibi oldum biraz ama
GEÇMİŞ, ÖNSÖZDÜR.
-
insanlar zirveye ulaşana kadar uğraşırlar, sonrasında yeni zirveler peşinde koşarlar. Bir çeşit kabak tadı verdi diye bir deyim oluşur. Benim başkalarının peşinden koşmamamın veya aldatmamamın tek sebebi ahlak ve inancımdır. insanlar doyumsuzdur, sınırlı dünya karşısında sınırsız istekleri vardır.Orjinal yazı sahibi: KATTRE View PostEvet evlilikler 6 ay mı? bugün evlenme programında izledim evliliklerin 6 ay sürdüğünü ve altı aydan sonra erkeğin gözünün dışarda olduğunu söylüyordu ... neye göre altı ay anlamadım , sihir altı ayda bozuluyor da 5 ayda bozulmuyor mu?
Yorum
-
Aldatmamanın tek sebebi ahlak ve inanç mıdır.... eşine olan saygın peki??Orjinal yazı sahibi: tthunderboltt View Postinsanlar zirveye ulaşana kadar uğraşırlar, sonrasında yeni zirveler peşinde koşarlar. Bir çeşit kabak tadı verdi diye bir deyim oluşur. Benim başkalarının peşinden koşmamamın veya aldatmamamın tek sebebi ahlak ve inancımdır. insanlar doyumsuzdur, sınırlı dünya karşısında sınırsız istekleri vardır.GİDENE DUR DEMEM ....
Yorum
-
zirveye kadar uğraşmak, sonra da yeni zirveler bulmak lafına ben de katılmıyorum, kadını bir nevi metalaştıran bir yorum, bir hedef bir av gibi, birisini avlarsın, skor tabelandaki sayıyı bir arttırırsın, adından da yeni avlara bakarsın... yani insan bir sabah eşine bakar bakar bakar iyice bakar ve "artık eşim kabak tadı vermeye başladı" der mi? onu diyen adamı biliminsanları incelemeli derim, bu kadar bencilce olmamalı tabi. senin fikrine ise tamamen katılıyorum,Orjinal yazı sahibi: KATTRE View PostAldatmamanın tek sebebi ahlak ve inanç mıdır.... eşine olan saygın peki??
Aslında yazacak hem çok şeyim var hem de hiç bir şeyim yok, karısını aldatacak olan veya aldatan birisi zaten eşine hiçbir zaman saygı duymamıştır ki, eşine değer verse, onu kalbiyle ruhuyla zihniyle düşünceleriyle ölene kadar kabul etse (ki bu bir süreçtir), eşine hayran olsa zaten böyle bir şey aklının ucundan bile geçmez, dediğim gibi eşi hakkında böylesine düşünceleri olan birisi için zaten eşiyle birlikte geçirdiği zaman birlikte geçirdiği ömür yetmez, zamanı durdurmak ister onunla bir aradayken, ama eşini aldatan birisi için eşi sadece bir "kadındır"GEÇMİŞ, ÖNSÖZDÜR.
Yorum
-
Kesinlikle katılıyorum, çok güzel ifaden...Orjinal yazı sahibi: istemsizhareket View Postzirveye kadar uğraşmak, sonra da yeni zirveler bulmak lafına ben de katılmıyorum, kadını bir nevi metalaştıran bir yorum, bir hedef bir av gibi, birisini avlarsın, skor tabelandaki sayıyı bir arttırırsın, adından da yeni avlara bakarsın... yani insan bir sabah eşine bakar bakar bakar iyice bakar ve "artık eşim kabak tadı vermeye başladı" der mi? onu diyen adamı biliminsanları incelemeli derim, bu kadar bencilce olmamalı tabi. senin fikrine ise tamamen katılıyorum,
Aslında yazacak hem çok şeyim var hem de hiç bir şeyim yok, karısını aldatacak olan veya aldatan birisi zaten eşine hiçbir zaman saygı duymamıştır ki, eşine değer verse, onu kalbiyle ruhuyla zihniyle düşünceleriyle ölene kadar kabul etse (ki bu bir süreçtir), eşine hayran olsa zaten böyle bir şey aklının ucundan bile geçmez, dediğim gibi eşi hakkında böylesine düşünceleri olan birisi için zaten eşiyle birlikte geçirdiği zaman birlikte geçirdiği ömür yetmez, zamanı durdurmak ister onunla bir aradayken, ama eşini aldatan birisi için eşi sadece bir "kadındır"GİDENE DUR DEMEM ....
Yorum
-
ben yukarıdaki zirve ve kabak tadı ile erkeklerdeki genel durumu açıklamaya çalıştım, kendimi değil. Ahlakımın içinde eşime olan saygım vardır. Ama ahlaklı ve inançlı birisi olmasaydım şehvetin saygıya galip geldigi bazı anlarda %100 iş için gittiğim ukrayna gibi çeşitli yurtdışı, yurtiçi seyahatlerinde kendimi dizginleyemezdim.Orjinal yazı sahibi: tthunderboltt View Postinsanlar zirveye ulaşana kadar uğraşırlar, sonrasında yeni zirveler peşinde koşarlar. Bir çeşit kabak tadı verdi diye bir deyim oluşur. Benim başkalarının peşinden koşmamamın veya aldatmamamın tek sebebi ahlak ve inancımdır. insanlar doyumsuzdur, sınırlı dünya karşısında sınırsız istekleri vardır.
Mantığın eşin aldatsa ne yapardın, duysa kahrolursun, 3-5 dk. zevk için değer mi, eşimi çok seviyorum, eşime saygım sonsuz, duygusuz cinsellik olmaz vs. çok şeyler söylüyorsun insanlar kabul ediyor ancakk... evlenmeyen ve yaşı 35-40 geçmemiş kişilerin bol keseden atması normal.
Yorum
-
genelleme yapmaktan kaçın, çünkü bütün genellemeler yanlıştırOrjinal yazı sahibi: tthunderboltt View Postben yukarıdaki zirve ve kabak tadı ile erkeklerdeki genel durumu açıklamaya çalıştım, kendimi değil. Ahlakımın içinde eşime olan saygım vardır. Ama ahlaklı ve inançlı birisi olmasaydım şehvetin saygıya galip geldigi bazı anlarda %100 iş için gittiğim ukrayna gibi çeşitli yurtdışı, yurtiçi seyahatlerinde kendimi dizginleyemezdim.
Mantığın eşin aldatsa ne yapardın, duysa kahrolursun, 3-5 dk. zevk için değer mi, eşimi çok seviyorum, eşime saygım sonsuz, duygusuz cinsellik olmaz vs. çok şeyler söylüyorsun insanlar kabul ediyor ancakk... evlenmeyen ve yaşı 35-40 geçmemiş kişilerin bol keseden atması normal.
GEÇMİŞ, ÖNSÖZDÜR.
Yorum
-
ben genel durumu anlatıyorum kendimi değil. bir sabah aniden kabak tadı verdi denmez. birinci cocuk olur, ikinci cocuk olur etc. hamilelikle ve yaşla birlikte kilolar artar, yüzü kırşımaya başlar. yaş 35-40 50 olur ve bir gün karşına bir şekilde manken gibi 20 li yaşlarda birisi çıkar, böyle birisi karşısında hangi erkek arzu duymaz? çok azdır Eşine saygısından, ahlakından, inancından istemeyebilir o başka bir konu. kısa süreli (cinsellik amacıyla) veya uzun süreli gönül lişkisi gelişebilir.
benim anlattıklarımdan bir sabah kalkınca eşim kabak tadı verdi diye kim anlamışsa onu da bilim adamları incelemeli, (bilim insanları yanlış ifade olmuş.)
insanlar hayal dünyasında yaşıyor. kalbiyle, ruhuyla, zihniyle ölene kadar kabul etmek, eşine ölene kadar hayran olmak, ölene kadar başka hiçbir kişiye bakmamak, aklından geçirmemek falan neredeyse imkansız, çok düşük ihtimal bunu nereden anlarsınız. Sizin böyle bir eşiniz var mı? eşiniz yoksa aşkınız var mı? Varsa ne kadardır sürüyor? Konu başlığındaki gibi 6 ayı geçmiş mi?
Orjinal yazı sahibi: istemsizhareket View Postzirveye kadar uğraşmak, sonra da yeni zirveler bulmak lafına ben de katılmıyorum, kadını bir nevi metalaştıran bir yorum, bir hedef bir av gibi, birisini avlarsın, skor tabelandaki sayıyı bir arttırırsın, adından da yeni avlara bakarsın... yani insan bir sabah eşine bakar bakar bakar iyice bakar ve "artık eşim kabak tadı vermeye başladı" der mi? onu diyen adamı biliminsanları incelemeli derim, bu kadar bencilce olmamalı tabi. senin fikrine ise tamamen katılıyorum,
Aslında yazacak hem çok şeyim var hem de hiç bir şeyim yok, karısını aldatacak olan veya aldatan birisi zaten eşine hiçbir zaman saygı duymamıştır ki, eşine değer verse, onu kalbiyle ruhuyla zihniyle düşünceleriyle ölene kadar kabul etse (ki bu bir süreçtir), eşine hayran olsa zaten böyle bir şey aklının ucundan bile geçmez, dediğim gibi eşi hakkında böylesine düşünceleri olan birisi için zaten eşiyle birlikte geçirdiği zaman birlikte geçirdiği ömür yetmez, zamanı durdurmak ister onunla bir aradayken, ama eşini aldatan birisi için eşi sadece bir "kadındır"Last edited by tthunderboltt; 19-03-2012, 05:58 PM.
Yorum
-
evlilik ruhunu anlamak lazım .... aklı gözünde olan kimseden öyle bişey beklenmez ... " göz görür, akıl süzer, kalp sever" bu bağlamı kurmak lazım.
KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
Yorum
-
Bir insanın eşi, o kişinin mutluluğunun yada mutsuzluğunun garantisidir, birbirlerini tanımadan etmeden ,bir duygu yoğunluğuna kapılıp hayatlarını birleştirmeye karar verip aynı evin icerisinde birbirlerinin huyunu,alışkanlıklarını,yaşam tarzını kısacası aradaki farklılıkları görüyorlar ve bu farklılıkları dengeleyemiyorlar,(tahammülsüzlük burda da var cünkü)6 ay ya da 1 yıl bitiyor işte.Sussak ölüm, konuşsak intihar...
Yorum
-
bir yerde şimdi gördüm alıntıdır. Çoğuna katılıyorum. Bu maddelerden bir ya da bir kaçı bir kişide mevcutsa aldatmaya meyillidir. örneğin kazancı iyi ise birileri bunu değerlendirip yanaşmaya çalışabilir, kısa ve uzun süreli.
ALDATAN EŞİN(KADIN VE ERKEĞİN )24 ÖZELLİĞİ
ÖZELLİKLER;
1- dini inançları zayıfsa,
2- aşırı siyasi görüşleri varsa,
3- daha önce boşanmamışsa,
4- üniversite eğitimi almışsa,
5- ailesinde boşanan varsa,
6- evlilik öncesi aktif bir cinsel hayata sahipse,
7- seksle aşk ı birbirinden ayırtedebiliyorsa,
8- kendine güveni yoksa,
9-yaş otuzbeşse ve yolun yarısına gelmişse,
10-alkol ve uyuşturucu yüzünden zarar görmüşse,
11-bağımsızlığına düşkünse,
12-daha önce biriyle aynı evi paylaşmış ise,
13-genç yaşta evlenmiş ie,
14-7 yıldır evli ve bir çocuğu varsa,
15-şehirde yaşıyorsa,
16-partneriyle iletişimi kötü ise,
17-boşanma davasını kazanmış ise,
18-siz çalışmıyor iken o çalışıyor ise,
19-kazancı iyi ise,
20-gezmeyi seviyorsa,
21-çevresindekilerden çok kolay etkilenen bir kişi ise,
22-cinsel hayatta tatminsiz ise,
23-özgürlüğe tolerans tanıyorsa,
24-cinsiyet faktörü(erkekler aldatmaya daha meyilli)
Yorum

Yorum