Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Birlikte yaşayarak tanımak mı evlenmek mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Birlikte yaşayarak tanımak mı evlenmek mi?

Sizce arkadaşlar sizce insanlar birlikte yaşadıktan sonra istediklerinde mi evlenmeliler yoksa direkt evlilik mi hangisi doğru?

Öncelikle evlilik artık zaruri bir ihtiyaç değil.

Eskiden kadınlar ekonomik özgürlük elde edemedikleri için evliliği bir sosyal sigorta olarak görüyorlardı bugünse çok güçlü kadınlar var ve bu kadınlar bir erkeğin yükünü çekmektense boşanıp tek yaşamayı tercih ediyorlar.

Hatta erkeksiz çocuk sahibi olup yaşamlarını sürdürenleri bile var.

Bu anlamda çiftlerde ekonomik ve sosyal bir engel yoksa birlikte yaşayarak da hayatlarını birleştirebilirler.

Eğer çocuk olursa belki hukuki sorun yaşamamak adına evlenebilirler ama zaten ikisi arasında da çok fark kalmadı günümüzde.

Yorum

ama bu dediğin çok modernize edilmiş bir toplumda görülebilir rahatlıkla bizler hala bu kdr bağımsız davranabilen bireyler değiliz düşünsenize ayrı evdesiniz ailenizden bu tmm ve başka biri işle berabersiniz bunu büyüklerimizin kabullenmesi oldukça zor
      Ama ben de katılıyorum kişiler birbirlerini bu şekilde tanımalı

Yorum

Bu tarz bir yaşam henüz çok geniş değil gibi görünsede aslında sanılandan daha fazla uygulanıyor. Kişiler bunun pek farkında olmasa da bunu yaşıyorlar.

Görünürde bir şeyler yok elbette..

Yorum

Girl-5 sana katılıyorum

ama bu dediğin zor gıbı görünsede bence uygulanıyor

dediğin gibi genelde çoğu aile buna izin vermez tabi ama dinleyen kim ki

bence kişiler bunu gizli olarak ya da kendileri bile daha olayın farkında olmayarak bunu yaşıyorlar .....

Yorum

Hehe hoş yorumlar ama sert olmayalım arkadaşlar sert olma kırılırsın demişler nedir bu ailelerimize karşı rest çekme sevdası bense farklı bir yönden bakıcam olaya bense biri ile iyi gidiyorsa uzatmak istemem ya o iş sonuçlanacak yada biticek çünkü her zaman o flört dönemindeki kasmalar sıkıyor beni iki tarafta kendi olamıyor uzadıkça can sıkıyor anlıcanız ayrıca bence insan birini severse değil 1 hafta 1 ömür hep beraber olmak ister sevmek demek her haliyle kusurları ile sevmek demektir tabi karşılıklı saygı olucak.
            Kontrolsuz güç, güç değildir..

Yorum

....................
              Last edited by hale46; 04-07-2015, 06:14 AM.

Yorum

bencede bayanlar evlenmeden karşıdakini tanımalı bir süre takılmalılar ki erkeklere gün doğsun

yoksa her ilişkide ulan bu kızı nasıl yataga atarımı düşünürken, adam hep evlilik muhabbetine maruz kalmaktan kurtulur.

şekerim biraz birlikte yaşayalım sonra duruma bakarız tabi haram olsun adam o saatten sonra onunla evlenirse. adam bu şekilde düşünen tüm kızlarla takıldıktan sonra gidip mazbut bir kızla evlenecektir sonuç buntan öteye gidemez

Yorum

....................
                  Last edited by hale46; 04-07-2015, 06:16 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
                    Orjinal yazı sahibi: sev__beni
                    bencede bayanlar evlenmeden karşıdakini tanımalı bir süre takılmalılar ki erkeklere gün doğsun

yoksa her ilişkide ulan bu kızı nasıl yataga atarımı düşünürken, adam hep evlilik muhabbetine maruz kalmaktan kurtulur.

şekerim biraz birlikte yaşayalım sonra duruma bakarız tabi haram olsun adam o saatten sonra onunla evlenirse. adam bu şekilde düşünen tüm kızlarla takıldıktan sonra gidip mazbut bir kızla evlenecektir sonuç buntan öteye gidemez
                    mazbut derken bürünüp bürünüp çam altlarında fantaziler yaşayan ama bunu kimseye söylemeyen deşifre olmamış yosmaları kastediyorsun sanırım..erkekler böyle sever demek..ilginç :roll:
                    yani erkekte bayanda karşıdakinin kişiliğini anlayacak kapasitede olduğu durumlardan yola cıktım. dediğinde doğru tabi ama oda bir kabiliyet yani her haltı yiyipte kendini mazbut gösterebilmek

Yorum

.....................
                      Last edited by hale46; 04-07-2015, 06:17 AM.

Yorum

.......................
                        Last edited by hale46; 04-07-2015, 06:20 AM.

Yorum

........................
                          Last edited by hale46; 04-07-2015, 06:21 AM.

Yorum

hale'nin anlatmaya çalıştığı kız tipi yurdumuzda bir hayli var.ama erkekler illa onları mı tercih ediyor evlilik için, sanmıyorum.artık erkekler yanında rahat olacağı,her ortama beraber girebilecekleri ,modern kadınları tercih ediyor evlilik için.bir zamanlar hale'nin bahsettiği kız tipi çok modaydı.ama artık erkekler yemiyor,o tiplerin maskesi düştü yani.
                            beraber yaşama meselesine gelince üniversitedeki arkadaşlarımdan büyük çoğunluğu erkek arkadaşıyla aynı evde yaşıyordu.ama hiç birinin beraberliği evlilikle sonuçlanmadı.bu bakımdan da biraz sev beniye katılıyorum.o kadar çoktu ki etrafımda beraber yaşayan çift hiç mi biri anlaşamadı yani bunların,belki de zamanla aşkları bitti bilemeyeceğim.
                            yazmasaydım cıldıracaktım

Yorum

herkes isteği gibi yaşar. sana göre ilk olrak birlikte yaşayarak daha sağlıklı evlilik kurulur başkasına görede tam tersi.

herkes dilediği kişiylede evlenir. kimisi için kendinden öncesi önem taşımaz kimisi için önemlidir.

herkesin seçimine saygı göstermek gerekir.

Yorum

İşleniyor...
                              X