Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Doğru kararlar vermek

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Doğru kararlar vermek

Bir insanın genelde hep doğru kararlar vermesi mümkün müdür?

Lütfen bu soruma yanıt verin. Laf olsun diye sormuyorum.

Bir insanın "hayatta" genelde hep doğru kararlar vermesi mümkün müdür?

Bu konuda görüşlerinizi alıyım. Kendinizden veya çevrenizden yola çıkarak bir şeyler yazarsanız sevinirim. Tek cümlelik yanıtlar olmasın lütfen
    Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Hayatta verdiğimiz kararlar bizim olması gerektiği gibi istediğimiz kararlardır. Hangisi doğru hangisi yanlış ilk başta bilemiyoruz. Tek bildiğimiz bu doğru karar diyebiliyoruz yada olması gereken bu diyoruz.Sonrasını zaten zaman gösteriyor, o zaman doğru karar vermişim yada yanlış kararmıştı diyoruz. Sonucunu bileceğimiz şeyleri keşke önceden bilsek, o zaman keşkeler hiç olmazdı, yanlış kararlar hiç verilmezdi...
    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
      Hayatta verdiğimiz kararlar bizim olması gerektiği gibi istediğimiz kararlardır. Hangisi doğru hangisi yanlış ilk başta bilemiyoruz. Tek bildiğimiz bu doğru karar diyebiliyoruz yada olması gereken bu diyoruz.Sonrasını zaten zaman gösteriyor, o zaman doğru karar vermişim yada yanlış kararmıştı diyoruz. Sonucunu bileceğimiz şeyleri keşke önceden bilsek, o zaman keşkeler hiç olmazdı, yanlış kararlar hiç verilmezdi...
      bu keşkeler beni öldürecek

Yorum

Orjinal yazı sahibi: @@@@@
        Bu sorunun cevabını sende biliyosun ,, Gelecek cevaplarda belli aşağı yukarı ,,

Tabiki doğru kararlar verilemez her zaman ,, Hatta çok aptalca kararlar verdiğimiz bile olmuştur çoğu zaman

Doğru derken neyi kast ettiğinde öneml ,, Doğru bazı zamanlar göreceli bişey olabilir ,, Başkasının doğrusu bana göre yanlışda olabilir ,, Bunu da düşünmek lazım

Mutlak doğru olmayabilir bazen ,, En az zarar göreceğin karar ve seni en fazla mutlu edecek karar senin doğrun olabilir

......
        Güzel yanıt vermişsin.
        Sandığın gibi cevabı biliyor falan degildim )
        Veya en azından cümleler olarak senin gibi toparlama yeteneğim pek fazla olmuyor bazen nedense.
        Benim bahsettiğim konu daha çok "en az zarar göreceğimiz kararlarla" ilgili...
        Başlığı da biraz herkes kendi konumuna, yaşına göre fikirlerini yazsın diye açtım aslında.
        Mesela bir karar veriyorum. Birisi (mesela babam geliyor) daha da ucuza alabilirdin diyor mesela.
        Veya bunun daha iyisi olabilirdi diyor bir başkası.
        Etkileniyorum ister istemez
        Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

doğru karar dediğimiz nedir? o da önemli aslında... kime göre doğru kararı vereceksin? kendine göre mi? başkalarına göre mi?ya da doğru karar verip vermediğine kim karar veriyor?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bir dost View Post
            Güzel yanıt vermişsin.
            Sandığın gibi cevabı biliyor falan degildim )
            Veya en azından cümleler olarak senin gibi toparlama yeteneğim pek fazla olmuyor bazen nedense.
            Benim bahsettiğim konu daha çok "en az zarar göreceğimiz kararlarla" ilgili...
            Başlığı da biraz herkes kendi konumuna, yaşına göre fikirlerini yazsın diye açtım aslında.
            Mesela bir karar veriyorum. Birisi (mesela babam geliyor) daha da ucuza alabilirdin diyor mesela.
            Veya bunun daha iyisi olabilirdi diyor bir başkası.
            Etkileniyorum ister istemez
            bende de aynı durum var.herşeyin en iyisini yapmak zorundaymışım gibi...kimse yaptıklarımda kusur bulmamalı gibi dayatmacı düşüncelerim var.ancak her zaman kendimiz için en az zararlı olanı seçemiyoruz,eminim bizi eleştiren insanlar da bizim yerimizde olsalar onlarda bizim yaptığımız hataları yapacaklardır ancak sonradan söylemesi güzel oluyor işte

Yorum

Mükemmeliyetçi olmamak lazım..bu insanı yıpratan bir özellik..(ne yazık ki bende de var çoğu zaman )
              her zaman doğru olanı yapamayız elbette..

Yorum

İşleniyor...
              X