merak ettim de googledan arattım, net bir cevap bulamadım.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
tıpta başasistan kimdir? uzman doktordan kıdemli midir, kıdemsizmidir?
Collapse
X
-
başasistan doktor hangi arada yer alıyorünv. hastanelerinde başasistan olmayabilir ama eğitim araştırma hastanesinde vardı.
Orjinal yazı sahibi: Phonema View Postuzman - docent - prof diye biliyorum
uzman en çömezi oluyor
ama en büyük kıyas adamına göre değişiyor genelde
ne elbiseler gördüm içinde adam yok ne adamlar gördüm ustunde elbise yok hesabıATEŞİ TEKRAR ALEVLENDİRMEK İÇİN KIVILCIMLARIN OLMASI GEREKMEZ Mİ? KIVILCIMLAR OLMADAN ATEŞ NASIL ALEVLENİR?
Yorum
-
Tıpta bildigim kadarıyla sıralma şöyle ;
dr .-asistan -başasistan -uzman dr .-yardımcı doçent dr .-doçent dr. ve profesör şeklinde sıralanıyor .
uzmanlık ancak asistanlık sonrasında kazanılıyor .uzmanlıga girdikten sonra asistan oluyorsunuz kıdem alıp o klinikte sizden daha eski asistan yoksa siz baş asistan oluyorsunuz uzmanlık suresi sona erip gereken sınavları verincede uzman dr .unvanı alıyorsunuz .ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .
Yorum
-
-
Orjinal yazı sahibi: MEGAN View Postuniversite hastanelerindede başasistan var.
aslında iki tür başasistan var..
ilki üniversite hastanelerindeki kıdemli asistanlara verilen isim.. uzmanlık öncesi bir rütbedir.. (eğitim hastanelerinde buna kıdemli derler sadece)
ikincisi ise (sanırım sorunuz bunu kapsıyor) eğitim araştırma hastanelerindeki başasistanlar. bunlar uzmanlık sonrası sınavla veya belli kriterler ile bu konuda atanan eğitim görevlisi kapsamındadırlar. kıdem sıralaması olarak da (sağlık bakanlığı verilerine göre) asistan-uzman-yan dal uzmanı-başasistan-şef yardımcısı-şef (artık eğitim sorumlusu olarak geçiyor)olarak sıralanır. yani uzmanın da yan dal uzmanının da üzerinde bir kıdem.. üniversilerden farklı. soçent olupda başasistan kadrosunda yeralan çok hekim vaer eğitim hastanelerinde..
Yorum
Yorum