Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tıpta başasistan kimdir? uzman doktordan kıdemli midir, kıdemsizmidir?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• tıpta başasistan kimdir? uzman doktordan kıdemli midir, kıdemsizmidir?

merak ettim de googledan arattım, net bir cevap bulamadım.
    ATEŞİ TEKRAR ALEVLENDİRMEK İÇİN KIVILCIMLARIN OLMASI GEREKMEZ Mİ? KIVILCIMLAR OLMADAN ATEŞ NASIL ALEVLENİR?

uzman - docent - prof diye biliyorum
    uzman en çömezi oluyor
    ama en büyük kıyas adamına göre değişiyor genelde
    ne elbiseler gördüm içinde adam yok ne adamlar gördüm ustunde elbise yok hesabı
    Never Back Down

Yorum

başasistan doktor hangi arada yer alıyor ünv. hastanelerinde başasistan olmayabilir ama eğitim araştırma hastanesinde vardı.
      Orjinal yazı sahibi: Phonema View Post
      uzman - docent - prof diye biliyorum
      uzman en çömezi oluyor
      ama en büyük kıyas adamına göre değişiyor genelde
      ne elbiseler gördüm içinde adam yok ne adamlar gördüm ustunde elbise yok hesabı
      ATEŞİ TEKRAR ALEVLENDİRMEK İÇİN KIVILCIMLARIN OLMASI GEREKMEZ Mİ? KIVILCIMLAR OLMADAN ATEŞ NASIL ALEVLENİR?

Yorum

Tıpta bildigim kadarıyla sıralma şöyle ;

dr .-asistan -başasistan -uzman dr .-yardımcı doçent dr .-doçent dr. ve profesör şeklinde sıralanıyor .

uzmanlık ancak asistanlık sonrasında kazanılıyor .uzmanlıga girdikten sonra asistan oluyorsunuz kıdem alıp o klinikte sizden daha eski asistan yoksa siz baş asistan oluyorsunuz uzmanlık suresi sona erip gereken sınavları verincede uzman dr .unvanı alıyorsunuz .
        ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anksiyete2004 View Post
          başasistan doktor hangi arada yer alıyor ünv. hastanelerinde başasistan olmayabilir ama eğitim araştırma hastanesinde vardı.
          universite hastanelerindede başasistan var.
          ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MEGAN View Post
            universite hastanelerindede başasistan var.

aslında iki tür başasistan var..

ilki üniversite hastanelerindeki kıdemli asistanlara verilen isim.. uzmanlık öncesi bir rütbedir.. (eğitim hastanelerinde buna kıdemli derler sadece)
            ikincisi ise (sanırım sorunuz bunu kapsıyor) eğitim araştırma hastanelerindeki başasistanlar. bunlar uzmanlık sonrası sınavla veya belli kriterler ile bu konuda atanan eğitim görevlisi kapsamındadırlar. kıdem sıralaması olarak da (sağlık bakanlığı verilerine göre) asistan-uzman-yan dal uzmanı-başasistan-şef yardımcısı-şef (artık eğitim sorumlusu olarak geçiyor)olarak sıralanır. yani uzmanın da yan dal uzmanının da üzerinde bir kıdem.. üniversilerden farklı. soçent olupda başasistan kadrosunda yeralan çok hekim vaer eğitim hastanelerinde..

Yorum

Baş asistan eğitimden sorumlu olan hocaya verilen unvandır gene kendisi uzm dr dur

Yorum

İşleniyor...
              X