Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Reddedilmek IQ seviyesini düşürüyor!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Reddedilmek IQ seviyesini düşürüyor!

Reddedilmek IQ seviyesini düşürüyor!

Reddedilmenin, kişinin IQ seviyesini ve analitik düşünme kabiliyetini büyük ölçüde düşürdüğü bildirildi.

ABD’de Case Western Reserve Üniversitesi’nden Roy Baumeister liderliğindeki bilim adamlarının yaptığı araştırma çerçevesinde, reddedilmenin etkilerini gözlemlemek için iki farklı yol izlendiği belirtildi.

Sonuçları New Scientist dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırmada, önce bir grup yabancının bir araya geldiği, birbirlerini tanımaya başladıkları ve daha sonra ayrıldıkları kaydedildi.

Bu gruptaki her bir katılımcıdan, gruptan hangi iki kişiyle bir işte birlikte çalışmak isteyecekleri soruldu ve gruptakilere, hiç kimse tarafından seçilmedikleri ya da diğer herkes tarafından seçildikleri söylendi.

Araştırmacılar ayrıca, kişilik testi yapılan bir gruptakilere, hayatta yalnız kalacakları veya arkadaşları ve aileleriyle yaşayacakları söyleyerek, sahte geribildirim verdi.

Araştırma izlenen her iki yolda da reddedilen gruplarda saldırganlık puanlarının arttığı, aynı zamanda IQ puanlarının birdenbire yaklaşık yüzde 25 oranında, analitik düşünme kabiliyetleriyle ilgili puanların da yüzde 30 oranında düştüğü gözlendi.

Roy Baumeister, reddedilen çocukların, saldırganlaşma eğilimi içinde olduklarının uzun süredir bilindiğini hatırlatarak, araştırmanın sonuçlarının, insan doğası hakkında çok şey anlattığını söyledi ve "İnsanlar gerçekten diğerleriyle iyi geçinmeye tasarlanmışlar, dışlandığınızda, bunun önemli etkileri oluyor" dedi.

Milliyet

Orjinal yazı sahibi: ayseglk
    bende iq seviyem nden bu kadar yüksek diyordum
    Kitap 2
    ...............

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sunset View Post
      Kitap 2
      ...............
      ayse eskiden boyle degildi..ozeniyor bana..simdi ben agırbaslı bi tarz yapıp basarılı olsam bu sefer o da aynı tarza ozenecek..uretken biri degil..

evet konuya donersek şunu diyorum, katılmıyorum.

Yorum

kitap kitap kitap !
        senin gibi bi zaat-ı muhterem 'e benzemek bi lütuf olsada , ben bu kadar büyük bi şerefe nail olduğumu düşünmüyorum...
        ben bunu haketmiorum kitap ! lütfen bana bu kadar cömert davranma
        hakketmedigini biliyorum..boyle bi seviyeye erisemeyecegini de biliyorum..maksat sana gaz vermek, boylece biraz daha ilerlersin..

Yorum

Her ay ortalama 100 kere reddedilen birisi olarak bunun külliyen yalan olduğunu söyleyebilirim.

Yorum

beni şereflendirdin kitap ! son günlerde çok sıkıcısın neden böylesin kitap ?
            son zamanlarda bana ozenenler çogaldı ayse..sıkıcı olarak bu sayıyı dusurmeyi hedefliyom..

Yorum

ben senin canın değilim
              el alıskanlıgı, bi kaç kız arkds var onlarla oyle konusuyom, dalgınlıgıma geldi..(ciddiyim)

sildim zaten ama gec silmisim demekki alıntı yapabilmissin..

Yorum

kitap kitap kitap !
                sürekli beninen samimi olmaya çalışıyosun ama bak artık ben profosyonel üyeyim senin üstünüm yani ona göre mesafemizi koruyalım lütfen !
                ayse benimle evlenir misin? ahahha itiraf et bi an inandın ve mutluluk cıgklıkları attın dimi,,,,,ayse yarın psikologa gidiyon paranoya nedir diyon.

Yorum

iq seviyen düştü kitap
                  nerdeeee, keske dusseydi, bende bu yuksek ıq olunca idrak edilemiyom, beni anlamak için çok enerji harcıyorsunuz, yazık. bakınız şekil a

Yorum

İşleniyor...
                  X