ben okb hastasıyım sorum şu okb hastaları hangi ilaçları kullandınız kullanıyorsunuz ve lustral kullanıp da iyileşen var mı ayrıca sosyal fobisi olan var mı?????hangi ilaçları kullanıyorsunuz ???? yazarsanız sevinirim..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
okb hastaları hangi ilaçları kullandınız?????
Collapse
X
-
..
Lustral kullanıyorum bende.. Daha önce çok iyi gelmişti bana... tedaviyi yarım bırakmıştım..şimdi yine başladım... Yan etkileri en az olan ilaçlardan biri Lustral.. Umarım sana da iyi gelir.. Bir de şu doz meselesinden bahsetmeden geçemeyeceğim.. Bunu tabiiki doktorun belirleyecek.. Sana uygun olan en yüksek dozda, uzun zaman kullandığında faydalı oluyor.. ben şu an 50mg. başlayıp 200mg. a çıktım.. Sen nasıl kullanıyorsun?
-
Re: ..
Orjinal yazı sahibi: pckolojiLustral kullanıyorum bende.. Daha önce çok iyi gelmişti bana... tedaviyi yarım bırakmıştım..şimdi yine başladım... Yan etkileri en az olan ilaçlardan biri Lustral.. Umarım sana da iyi gelir.. Bir de şu doz meselesinden bahsetmeden geçemeyeceğim.. Bunu tabiiki doktorun belirleyecek.. Sana uygun olan en yüksek dozda, uzun zaman kullandığında faydalı oluyor.. ben şu an 50mg. başlayıp 200mg. a çıktım.. Sen nasıl kullanıyorsun?
Yorum
-
Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım..
Ben tam olarak bir okb hastası değilim fakat benzeri şeyler yaşadım ve bu sorun için 4 senedir anafranil kullanıyorum.Anafranil okb konusunda en birinci ilaçtır.Tabii ancak doktorun verirse kullanabilirsin.Bana çok iyi geldi, bir sürü takıntılı düşüncemden kurtuldum.Mutlaka doktoruna danış, her zaman tavsiye ediyorum.
Bu arada aramızda bir sürü sosyalfobili arkadaş mevcut.Biraz bende de var çekingenlik fakat tedavi olacak boyutta değilim.Soyal fobi forumuna girersen eski yazmış olduğumuz yazılarımızı okuyabilirsin.Arkadaşlar neler kullanmış..? neler kullanıyor..? orada mevcut.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: gülbenÖncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım..
Ben tam olarak bir okb hastası değilim fakat benzeri şeyler yaşadım ve bu sorun için 4 senedir anafranil kullanıyorum.Anafranil okb konusunda en birinci ilaçtır.Tabii ancak doktorun verirse kullanabilirsin.Bana çok iyi geldi, bir sürü takıntılı düşüncemden kurtuldum.Mutlaka doktoruna danış, her zaman tavsiye ediyorum.
Bu arada aramızda bir sürü sosyalfobili arkadaş mevcut.Biraz bende de var çekingenlik fakat tedavi olacak boyutta değilim.Soyal fobi forumuna girersen eski yazmış olduğumuz yazılarımızı okuyabilirsin.Arkadaşlar neler kullanmış..? neler kullanıyor..? orada mevcut.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: destiny89okb hastları neden yazmıyosunuz yardım edelim birbirimze
Şunu da yazayım..neden yazmıyorlar diye düşünme.. :roll: ara ara giriliyor siteye, kimi sabah giriyor, kimi akşam, kimi hafta da bir vs..
Bu nedenle açtığın başlığı ara ara takip et..mutlaka yazacaklardır..
Çok okb li arkadaş var siteye giren..
Yorum
-
Re: okb hastaları hangi ilaçları kullandınız?????
Orjinal yazı sahibi: destiny89ben okb hastasıyım sorum şu okb hastaları hangi ilaçları kullandınız kullanıyorsunuz ve lustral kullanıp da iyileşen var mı ayrıca sosyal fobisi olan var mı?????hangi ilaçları kullanıyorsunuz ???? yazarsanız sevinirim..
Yorum
-
Re: okb hastaları hangi ilaçları kullandınız?????
Orjinal yazı sahibi: maviyesilOrjinal yazı sahibi: destiny89ben okb hastasıyım sorum şu okb hastaları hangi ilaçları kullandınız kullanıyorsunuz ve lustral kullanıp da iyileşen var mı ayrıca sosyal fobisi olan var mı?????hangi ilaçları kullanıyorsunuz ???? yazarsanız sevinirim..
Yorum
-
Aşağıdaki alıntıyı okuyunca anlarsın sanırım
Sosyal Fobiklerde Sakınma ve Kaçınma
Sizin için zor olan şeyden kaçmak için aynı 4 basamak kullanılabilir.
+Sakındığınız şeyi tanımlayın.
+Sakındığınız şeyle düşündüğünüz şey arasındaki bağlantıyı tanımlayın
.
+Bir şeyi farklı yapın, böylelikle sakınmaktan ziyade korkuyla yüzleşin.
+Ne olduğunu değerlendirin. Olabildiğiniz kadar objektif bir biçimde ne olduğunu görün. Gerçekleşme ihtimali olan düşüncelerinizin doğru olup olmadığı üzerine çalışın.
İlk adım oldukça kolay gözükür. Sakınacağınız şey detaylı şekilde düşünün. Şunu bilin ki sakınacağınız şey ve nasıl sakınacağınızı bilen bir tek sizsiniz. Sizi davranıştan sakınmaya sevk eden, sizi ger çekilmeye sevk eden, sizi geri çeken ve saklanmanıza sebep olan durumu fark edin. bir şeyden sakınıp sakınmadığınızı fark etmek için kendinize şu soruyu sorun: ‘ eğer kendime güvensem bunu yapar mıydım?
İkinci adım sakınmanızda rol oynayan düşünceleri belirlemeniz, kendinize tahminle ilgili sorular sormanız ya da ne olabileceğini açığa çıkarmanız. En büyük korkunuz nedir? Size çok alarm veren, sizi geren durumlarla ilgili hatıralarınız var mı? Düşüncelerinizi tanımlamak için şu sorular yararlı olacaktır:
• Olayı yaşarken ve olaydan sonra ne hissettiniz? Hepsi bitince ne hissettiniz?
• Olabilecek en kötü şey sizce nedir?
• Bu durumun önemli olan şeyi sizin için nedir?
• Bu tecrübeyi yamak sizin için ne ifade etti?
• Bu durum sizin hakkınızda ne ifade ediyor?
Üçüncü adım, kaçınmaktan ziyade durumla yüzleşmek her zaman en zorudur. Zora girişmeden önce kolaydan başlamak cesaretinizi toplamanıza yardım eder. İnsanlarla karşılaştığınızda onları selamlayarak başlayabilir, daha sonra uzun konuşmalara ortam hazırlayabilirsiniz. Veya önce başkalarını dinleyerek onların ne yaptığını izlersiniz daha sonra onlara çıkma teklifi edebilirsiniz. Veya yakın çevrenizdeki hayır aktivitelerine katılarak ilerde özel ilişkiler kurmak için altyapı hazırlayabilirsiniz. Buradaki hedefiniz: sakındığınız davranışı yapmak.
Dördüncü adım iki parçadan oluşur:
- ne olduğunu gözlemlemeniz,
- bu durumun sizin düşüncelerinize ne kadar uyduğu üzerine çalışmanız ve gözlemlerinizin size ne ifade ettiğini bulmanız.
Her şey yolunda gidiyorsa yaptığınız deneyin sonuçlarını düşünmemeniz kolaydır. Sizin için yeni olan bir ey yapmaya çalıştığınızda -saç kestirmek için randevu almak gibi- bunun normal bir aktivite olduğunu düşünmeniz ve bu yüzden bir şey yapmadan önce tahminleriniz ve beklentileriniz gibi kendinize at önemli düşüncelerinizi tanımlamanız önemlidir. Bu şekilde davranmanız, beklentilerinizin ve tahminlerinizin doğru olup olmadığını bulmanıza yardımcı olur. Örneğin saçınız kesilirken aynada kendinizi gördüğünüzde utanacağınızı ya da rezil olacağınızı bekleyebilirsiniz veya saçınızı kesen kişinin sizin hakkınızda görüşte bulunacağını düşünebilirsiniz-saçınızı daha önce kime kestirdiniz, yakışmamış vb.- Ne olabileceği beklentinizi bilirseniz beklentilerinizin doğru veya yanlış olduğunu da bulabilirsiniz. Bu şekilde bir şeyleri farklı yapmak, yapma şeklinizi değiştirdiği gibi düşünme şeklinizi de değiştirmenize yardım eder ve bir dahaki sefere yeni buluşlara dayalı olan düşünceleriniz ve tahminleriniz daha farklı olabilir.
DENEYLERİNİZİN KAYITLARINI TUTMAK
Risk aldığınız şeyleri ve olay anında ne olduğunu defterinize kaydedin. Aksi taktirde nasıl ilerlediğinizi hiçbir zaman bilemezsiniz. Başkaları için çok normal olan bir başarınızı unutmanız çok kolaydır. –başkaları duyarken telefon konuşması yapmak gibi- Bu yüzden yazılı kayıt sizin neyi değiştireceğinizi görmenizi sağlar, ardından ne yapacağınızı görmenize yardım eder.
BAŞKA ÇEŞİTLİ DENEYLER
Bir şeyleri yapmaya karar verdiğinizde size rehber olması için kullanacağınız deneyler yapacağınız her şeyi neredeyse kapsar. Ve böylece nasıl hissettiğiniz, nasıl düşündüğünüz ve nasıl davrandığınız birbiriyle uyum sağlar. Bu olduğu zaman da özgüveniniz hızlı bir şekilde artacaktır. Davranışınızı değiştirmek için kullanacağınız deneylerde yaratıcı olun ve hayal gücünüzü kullanın. Burada özellikle güvenli davranışları nasıl değiştireceğimize ve sakınmaktan ziyade onlarla yüzleşmeye odaklandık. Ama aynı zamanda yapabileceğimiz başka deneyler de var. Örneğin katılımcı olmaktan ziyade bir gözlemci olarak farklı yerlere gidebilirsiniz ve diğer insanların ne yaptığını gözlemleyebilirsiniz. Başka insanların sinirli m yoksa utangaç mı vb. olduğunu gösteren işaretleri keşfedebilirsiniz. Ya da sosyal etkileşimin temel elemanlarını deneyimleyebilirsiniz: diğer insanları dinlemek, onlara bakmak, konuşurken ne hissettikleri üzerine çalışmak, başkalarını tanımak için sorular sormak, düşünceleriniz söylemek, duygularınızı ifade etmek vb. Bunlar, insanların birbirine karışmasını sağlayan ve dışardan birisi olmaktan ziyade aitlik hissi veren etkili sosyal iletişim yollarıdır. Bunları çok veya az yapmak, bunları deneyimlemek; üzerinizde etkisini gösterecektir.
Semptomlarının fark edileceği korkusunu taşıyan insanlar için başka bir aydınlatıcı deney yapmak kişinin semptomlarını daha kötü yapabilir. Böylece titreyebilir, kekeleyebilir ve ne olacağını görebilirsiniz. Önce tahmininizi tanımlayın. –O korktuğunuz felaketten- sonra tahmininizin doğru olup olmadığını gözlemleyerek bulmaya çalışın. Bu yöntem, her şeyin tek bir doğru yolu olduğunu düşünen insanları yanlışa bile sevk etse yine de yararlıdır
kaynak http://www.guncelle.com/sosyoloji/76...e-kacinma.html
Yorum
-
ilaç kullanarak ancak okbyi hafifletebilirsin..hayat boyu süren bir hastalık okb..hatta kendine yapışık lakab gibi kalırbence kafanda bitirmen gerekiyor bu hastalığı.ben mesleğim gereği biras okb oldum ama mikroptan zarar gelmez ehr eve lazım ,kirlenmek güzeldir tavrıyla yaklaşırsan atlatabiliceğine inanıyorum
Yorum
Yorum